Falenopsis - Phalaenopsis |
Odgovori | Stranica <1 4243444546 58> |
Korisnik | |
A.Ntonio
Novo sjeme Pridružen: 12 Veljača 2014 Lokacija: Sl. Brod Status: Offline Bodovi: 5 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
a sto ako se kraj(vrh) stapke poceo susiti
|
|
Sponzorirani linkovi | |
majcka
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Pustio korijenje Pridružen: 30 Prosinac 2011 Lokacija: Vače, Slovenija Status: Offline Bodovi: 447 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Odreži što je suho, ako ti se baš žuri. Ali možeš i sačekati, da vidiš koliko toga če se osušiti. Uvijek možeš odrezati još malo. I ako sve odrežeš, nečeš sa time ubiti biljku. Što god od toga napraviš, uvijek je u redu. Samo ponekad malo duže traje, da napravi cijeli novi stapak.
|
|
Eksotika je kul
|
|
Cimicifuga
Cvjetni guru Najljepši vrt 2017 Pridružen: 11 Studeni 2009 Lokacija: Velika Gorica Status: Offline Bodovi: 5167 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mojim phalovima stapke poslije odcvjetavanja odrežem jedno 1 - 1,5 cm više od trećeg "okca" gledajući od početka stapke. Uglavnom iz tog zadnjeg okca izbije nova cvjetna grana. Na dijelu grane gdje su bili cvijetovi meni nikada ništa nije novo izraslo, samo su mi stršale i nisu mi baš dekorativno izgledale. Inače, komentirala bih ovo pitanje. Pomalo je komformistički očekivati od nekog da potroši svoje vrijeme pišući odgovor osobi koja sama za sebe ne želi potrošiti malo vremena i pročitati što smo pisali na ovoj temi pa bi naučila jako puno toga, a između ostalog i da li ili kako orezivati odcvjetalu stapku phalaenopsisa.
|
|
majcka
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Pustio korijenje Pridružen: 30 Prosinac 2011 Lokacija: Vače, Slovenija Status: Offline Bodovi: 447 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ne mora al može. To je več moja druga orhideja, koja je ovo uradila:
Dok stapka ne osuši, nikad neznaš, šta če se desiti. Ali kada osuši...onda gotovo nije ništa što bi još moglo rasti gore. |
|
Eksotika je kul
|
|
marija1602
Novo sjeme Pridružen: 05 Veljača 2014 Lokacija: Našice Status: Offline Bodovi: 21 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
zašto se na orhidejama suše pupići ?? dobila sam ih za rođendan, smjestila ih, i za par dana vidim pupići mjenjaju boju i suše se se lagano jel to možda zbog promjene mjesta ili??
|
|
Anastazija_
Cvjetni guru 1. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 09 Lipanj 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 6004 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pročitaj temu unatrag i dobit ćeš odgovore ! |
|
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
|
|
marija1602
Novo sjeme Pridružen: 05 Veljača 2014 Lokacija: Našice Status: Offline Bodovi: 21 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ma čitala sam već puno puta
|
|
purple
Novo sjeme Pridružen: 24 Siječanj 2014 Lokacija: varaždin Status: Offline Bodovi: 6 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
postoji više razloga.
1.ne paše im mjesto,ili je predaleko od svjetlosti ili prečesto otvaraš prozor pa puše po njima 2.od dućana pa do tebe se moguće nahladila jako ili je kiša padala,pa su zato pupovi takvi,ako je to slučaj,treba malo vremena da se oporavi,al pupovi budu otpali sigurno 3.premalo ili previše zalijevanja mislim da sam ti nabrojala razloge koji su najvjerovatniji,a svi oni ti pišu na prethodnim stranama..ako nije niti jedan od njih,onda potraži dalje po forumu.. majcka,baš ti je posebna orhideja! takvu nisam nigdje vidjela,prekrasna je! :)
|
|
marija1602
Opcije poruke
Hvala(0)
|
znam pročitala sam sve, ali mislim da je razlog da se samo nahladila.. i promjenila je mjesto pa dok se prilagodi.. ako otpadnu otpadnu valda će neki bar ostati, ako ne narast će novi jednog dana ;)
|
|
marija1602
Opcije poruke
Hvala(0)
|
[URL=http://s91.photobucket.com/user/marijaamario/media/2014-02-17195434_zps0a2bc59c.jpg.html][/URL
moje orhidejice |
|
majcka
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Odavde mi izgledaju odlično.
|
|
Eksotika je kul
|
|
marija1602
Opcije poruke
Hvala(0)
|
to je zapadni prozor, stoje tak ispred zavjese tak da sunce ne može pržiti u njih.. ovak su one ok, samo što ti pupići me malo nerviraju al dobro šta je tu je.. nadoć će, nadam se
|
|
FLORAMYE
Odrastao grm DONATOR Pridružen: 14 Siječanj 2011 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 1321 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Najsretniji ljudi ne posjeduju najbolje od svega. Oni samo naprave najbolje iz onoga, što im je na raspolaganju.
|
|
majcka
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Samo još čekam, da posija nešto sunca, pa da se pokažu prave boje:
|
|
Eksotika je kul
|
|
panda
Mladi grm Pridružen: 22 Rujan 2010 Lokacija: Dalj ( Osijek ) Status: Offline Bodovi: 852 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
evo moja dva nova phalića , kupljeni u konzumu za 10 kn ! imaju par cvijetića pa se vidi boja jednom je lišće zdravo a drugi je sav mlohav mislim da je prezaljeven pa sam ja to sinoc sve izvadio malo prosusio onu njihovu zemlju , ocistio od starog korijenja i fino vratio nazad sad par dana necu zaljevat da vidim , nadam se da ce se oporavit
ovo je taj sa zdravim liscem njega nisam dirao a ovo je taj sto ima mlohavo lisce |
|
Nihil agenti dies longus est. - Ništa ne radeći, dan je dug.
|
|
marija1602
Opcije poruke
Hvala(0)
|
vjerojatno će ti se cvijetovi osušiti do kraja i otpasti, jer se orhideja inače presađuje kad ocvate, listovi su omlohavili od premalo ili previše zaljevanja.. ako je korijenje skroz bijelo, žedna je.. ako je baš zeleno nemoj je neko vrijeme zaljevati
|
|
panda
Mladi grm Pridružen: 22 Rujan 2010 Lokacija: Dalj ( Osijek ) Status: Offline Bodovi: 852 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
neka se osuse za 10 kn mi se isplatilo a donekle su zdrave ! marija 1062 korijenje je zeleno skuzio sam da je pre zaljevene ocistio sam suho korijenje i vratio nazad u istu tu zemlju :D nadam se da ce se oporavit
|
|
|
|
marija1602
Opcije poruke
Hvala(0)
|
bilo bi bolje da si ju posadio u nove kore, trebat ce joj vremena da se oporavi
|
|
panda
Opcije poruke
Hvala(0)
|
e kad nemam nove kore ovu sam prosusio a i nije puno ispunjena saksija korijenjem tako da sam mislio da nema potrebe mozda i grijesim vidjet cu ako bude i dalje takva onda joj mjenjam supstrat sad nek stoji ovako
|
|
|
|
marija1602
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ostavi sad tak kak je, nemoj je vise dirati, nek se prilagodava
|
|
Odgovori | Stranica <1 4243444546 58> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |