Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Orhideje i mesožderke
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Falenopsis - Phalaenopsis
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Falenopsis - Phalaenopsis

Odgovori Odgovori Stranica  <1 4243444546 58>
Korisnik
Poruka
A.Ntonio View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Status: Offline
Bodovi: 5
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje A.Ntonio Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Veljača 2014 u 15:02
Originalno poslano od člana majcka majcka napisao:

Pa i ne treba. U njihovom habitatu to nitko ne radi.

Ali može se, pogotovu ako je stapka osušila i postala smeđa. Onda je odrežeš.

Jer na ostaloj stapki, ako nije presušila, uvijek se može osnovati novi cvijet ili možda i mladunče.

a sto ako se kraj(vrh) stapke poceo susiti
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
majcka View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 447
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje majcka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Veljača 2014 u 16:18
Odreži što je suho, ako ti se baš žuri. Ali možeš i sačekati, da vidiš koliko toga če se osušiti. Uvijek možeš odrezati još malo. I ako sve odrežeš, nečeš sa time ubiti biljku. Što god od toga napraviš, uvijek je u redu. Samo ponekad malo duže traje, da napravi cijeli novi stapak.
Eksotika je kul
Na vrh
Cimicifuga View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši vrt 2017

Bodovi: 5167
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Cimicifuga Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Veljača 2014 u 17:55
Originalno poslano od člana A.Ntonio A.Ntonio napisao:

Bok, zanima me nakon sto orhideje ocvate treba li rezati cvijetnu stapku??
Mojim phalovima stapke poslije odcvjetavanja odrežem jedno 1 - 1,5 cm više od trećeg "okca" gledajući od početka stapke. 
Uglavnom iz tog zadnjeg okca izbije nova cvjetna grana.
Na dijelu grane gdje su bili cvijetovi meni nikada ništa nije novo izraslo, samo su mi stršale i nisu mi baš dekorativno izgledale.

Inače, komentirala bih ovo pitanje.
Pomalo je komformistički očekivati od nekog da potroši svoje vrijeme pišući odgovor osobi koja sama za sebe ne želi potrošiti malo vremena i pročitati što smo pisali na ovoj temi pa bi naučila jako puno toga, a između ostalog i da li ili kako orezivati odcvjetalu stapku phalaenopsisa.
Na vrh
majcka View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje majcka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Veljača 2014 u 18:07
Ne mora al može. To je več moja druga orhideja, koja je ovo uradila:

Dok stapka ne osuši, nikad neznaš, šta če se desiti. Ali kada osuši...onda gotovo nije ništa što bi još moglo rasti gore.
Eksotika je kul
Na vrh
marija1602 View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 21
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje marija1602 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Veljača 2014 u 10:31
zašto se na orhidejama suše pupići ??Cry dobila sam ih za rođendan, smjestila ih, i za par dana vidim pupići mjenjaju boju i suše se se lagano Shocked jel to možda zbog promjene mjesta ili??
Na vrh
Anastazija_ View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
1. Najljepši vrt - Proljeće 2014

Bodovi: 6004
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anastazija_ Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Veljača 2014 u 10:42

Pročitaj temu unatrag i dobit ćeš odgovore !
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
Na vrh
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje marija1602 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Veljača 2014 u 11:06
ma čitala sam već puno puta Ermm
Na vrh
purple View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 6
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje purple Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Veljača 2014 u 11:27
postoji više razloga.
1.ne paše im mjesto,ili je predaleko od svjetlosti ili prečesto otvaraš prozor pa puše po njima
2.od dućana pa do tebe se moguće nahladila jako ili je kiša padala,pa su zato pupovi takvi,ako je to slučaj,treba malo vremena da se oporavi,al pupovi budu otpali sigurno
3.premalo ili previše zalijevanja 

mislim da sam ti nabrojala razloge koji su najvjerovatniji,a svi oni ti pišu na prethodnim stranama..ako nije niti jedan od njih,onda potraži dalje po forumu..

majcka,baš ti je posebna orhideja!Shocked takvu nisam nigdje vidjela,prekrasna je! :)
Na vrh
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje marija1602 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Veljača 2014 u 11:40
znam pročitala sam sve, ali mislim da je razlog da se samo nahladila.. i promjenila je mjesto pa dok se prilagodi.. ako otpadnu otpadnu valda će neki bar ostati, ako ne narast će novi jednog dana ;) 
Na vrh
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje marija1602 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Veljača 2014 u 11:54
[URL=http://s91.photobucket.com/user/marijaamario/media/2014-02-17195434_zps0a2bc59c.jpg.html][/URL

moje orhidejice smile71
Na vrh
majcka View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje majcka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Veljača 2014 u 12:01
Odavde mi izgledaju odlično.
Eksotika je kul
Na vrh
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje marija1602 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Veljača 2014 u 12:19
to je zapadni prozor, stoje tak ispred zavjese tak da sunce ne može pržiti u njih.. ovak su one ok, samo što ti pupići me malo nerviraju al dobro šta je tu je.. Ermm nadoć će, nadam se Smile
Na vrh
FLORAMYE View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm
DONATOR

Bodovi: 1321
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje FLORAMYE Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Veljača 2014 u 13:06
Prekrasne su vam orhideje! Ovo je samo moj mali doprinos ovoj temi...

Najsretniji ljudi ne posjeduju najbolje od svega. Oni samo naprave najbolje iz onoga, što im je na raspolaganju.
Na vrh
majcka View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje majcka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Veljača 2014 u 18:59
Samo još čekam, da posija nešto sunca, pa da se pokažu prave boje:

Eksotika je kul
Na vrh
panda View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 852
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje panda Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Veljača 2014 u 09:17
evo moja dva nova phalića , kupljeni u konzumu za 10 kn ! imaju par cvijetića pa se vidi boja Tongue jednom je lišće zdravo a drugi je sav mlohav mislim da je prezaljeven pa sam ja to sinoc sve izvadio malo prosusio onu njihovu zemlju , ocistio od starog korijenja i fino vratio nazad sad par dana necu zaljevat da vidim , nadam se da ce se oporavit Wink

ovo je taj sa zdravim liscem njega nisam dirao

a ovo je taj sto ima mlohavo lisce

Nihil agenti dies longus est. - Ništa ne radeći, dan je dug.
Na vrh
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje marija1602 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Veljača 2014 u 14:17
vjerojatno će ti se cvijetovi osušiti do kraja i otpasti, jer se orhideja inače presađuje kad ocvate, listovi su omlohavili od premalo ili previše zaljevanja.. ako je korijenje skroz bijelo, žedna je.. ako je baš zeleno nemoj je neko vrijeme zaljevati Smile
Na vrh
panda View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje panda Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Veljača 2014 u 17:12
neka se osuse za 10 kn mi se isplatilo a donekle su zdrave ! marija 1062 korijenje je zeleno skuzio sam da je pre zaljevene ocistio sam suho korijenje i vratio nazad u istu tu zemlju :D nadam se da ce se oporavit Wink
Na vrh
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje marija1602 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Veljača 2014 u 20:50
bilo bi bolje da si ju posadio u nove kore, trebat ce joj vremena da se oporavi
Na vrh
panda View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje panda Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Veljača 2014 u 01:07
e kad nemam nove kore ovu sam prosusio a i nije puno ispunjena saksija korijenjem tako da sam mislio da nema potrebe Embarrassed mozda i grijesim vidjet cu ako bude i dalje takva onda joj mjenjam supstrat sad nek stoji ovako smile182
Na vrh
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje marija1602 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Veljača 2014 u 09:00
ostavi sad tak kak je, nemoj je vise dirati, nek se prilagodava
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 4243444546 58>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,219 sekundi.