Rajčica - Lycopersicon esculentum |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 4243444546 78> |
Korisnik | |
jadranka4 ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 25 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 437 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Da li ti stoje cijeli dan vani na suncu? Kažeš da si na moru pa mislim da je možda nježnim biljčicama sunce prejako. Svoje flance držala sam na prozoru gdje nikada nema sunca, a onda sam za prvi maj dio stavila na sunce cijeli dan. Nakon četiri dana ovi na suncu su se uvukli u sebe izgubili svježinu, a oni na prozoru bez sunce narasli za cijeli centimetar.Eto moje iskustvo ako ti meže malo pomoći.
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Sasa22 ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 10 Svibanj 2012 Lokacija: otok Status: Offline Bodovi: 38 |
Hvala sto si se odmah javio, mislim da se ne suše (bar bih tako volio), već desetak dana su takvi listići a boja je vise tamno smeđkasta ??? , sada sam na poslu pa nemam slike, posijao sam sve uredno (kako su me savjetovali) u onaj stiropor sa rupicama, zalijevao, unosio po noci u garazu .... posijao sam tree italijanski raritet
sugary
crna šljiva
volovsko srce
kruškolike
tiny tim i onaj kupovni klasični i drude sadnice, paprika, krastavci, mrkva, salata, radić gorki, crveni, plavi luk, jagode, blitvu, špinat, novozelandski špinat, lajkas mrkvu, cvijeće, lavandu, trajnice, ......... sve radi osim rajcice upomoc bilo bi mi jako žao da propadnu, a ako je tako odmah naručujem novo sjeme hvala |
|
![]() |
|
Pustolovka ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 05 Srpanj 2010 Lokacija: Bosna i Hercego Status: Offline Bodovi: 3162 |
Sasa ,da li su potamnili dobili tamnozelenu boju ili su poceli da se suse?
|
|
![]() |
|
Sasa22 ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 10 Svibanj 2012 Lokacija: otok Status: Offline Bodovi: 38 |
Evo ja po prvi puta u zivotu sadim nesto u vrtu, (na moru), pa me zanima sto mi se desilo sa rajčicom - paradajzom. Posijao sam u stiropor kućice par sorti rajčica, i polako su nicale, dok sada stoje na 2 do 4 cm i dosta su listići potamnili na svim sortama, oće li nastaviti ili mi je uzaludan trud - svirači
![]() Hvala na odgovoru |
|
![]() |
|
jadranka4 ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 25 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 437 |
Malo sam se utješila čitajući forum jer su i moji flanci malešni ali ne izduženi. Ostavila sam ih na vikendici ( vrt je tamo) ispod malog stabla lipe u polusjeni i nadam se dobrom. Tek za tjedan dana idem tamo pa ću ih posaditi. Isto sam ih zalila s malo otopljenih kokošjih briketa ( Plantela) |
|
![]() |
|
MisterNo ![]() Pustio korijenje ![]() Pridružen: 22 Studeni 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 308 |
Ja sam ove godine posadio domaće sjeme jabučara, žutog jabučar, šljivara i volovskog srca, navodno organsko, dobiveno iz jedne udruge koja se bavi očuvanjem organskog sjemena. I mene zanima kakvo će se sjeme pokazati :) |
|
![]() |
|
enrikova nona ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
moje sve posađene u zemlju i primile se
![]() |
|
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
![]() |
|
maris40 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 21 Studeni 2011 Status: Offline Bodovi: 3958 |
Ja sam se malo zabrinula,ali evo krenule su i moje rajčice.
![]() |
|
![]() |
|
wizardica ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 21 Ožujak 2011 Lokacija: od vamo...tamo Status: Offline Bodovi: 2140 |
Pozdravčić svima
![]() ![]() |
|
Lažna prijateljica: Zlo koje vam tapše po ramenu
|
|
![]() |
|
MisterNo ![]() Pustio korijenje ![]() Pridružen: 22 Studeni 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 308 |
Moji paradajzi su fino krenuli sad kako je krenulo i sunce, vidljivo rastu i razvijaju se. Polovica je prošli vikend otišla u zemlju, a polovica je još u čašicama.
Da još malo pospješim rast, jučer sam ove u čašicama obilno zalio s dodatkom tekućeg Plantella bio gnojiva. Zadovoljan sma kako za sad napreduju. Nadam se da će ovi posađeni u zemlju biti dovoljno jaki da zahlađenje koje nam dolazi u nedjelju prođu bez posljedica, izgleda da će noćne temperature početkom slijedćeg tjedna pasti na 4-6 stupnjeva... |
|
![]() |
|
Wolfsbane ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2012 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 708 |
nije me bilo oko tjedan dana, malo zdravstvenih problema, vrt zaraso u korooovvvvv a ja jos uvijek ne mogu plijeviti bas efikasno haha.
isto kao i vama, paradajzi cudnjikavi, sad su krenuli kak se spada, ona zima i magla ih kocila. jos mi je veci dio neposadjen, ceka da se sastavim lol wizardica sad moze raditi svoje sorte bez problema :D cimi, kako tvoj hladan brijeg? citala sam sa mobitela forum al nisam imala pass za ulogirat se da ti odgovorim na prijasnji post. jesi probala kad napravit one klasicne raised beds? ono ograditi npr daskama gredicu pa nasuti finog komposta i sl materijala? to je meni super za manje vrtove, olaksava obradu, kontrolu zemlje, lakse se grije korijen bilja, otezava pristup stetocinama i tako. |
|
velika gorica
|
|
![]() |
|
Cimicifuga ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt 2017 Pridružen: 11 Studeni 2009 Lokacija: Velika Gorica Status: Offline Bodovi: 5167 |
Wizardice, pa izgubit ćeš se u svojoj plantaži rajčica!!!
Kako su se moje presadnice ove godine čudno ponašale, morala sam ih 29. travnja posaditi u vrt. Bile su previsoke, kao i temperature pa sam riskirala i posadila ih u vrt. Dobro su podnijele presađivanje i izloženost suncu jer su i do tada bile izložene suncu (kada ga je bilo ![]() Nekoliko plodova je veličine trešnje!!! ![]() |
|
![]() |
|
Nakon ovoliko sorti ja sa svojih 7 tražim rupu od krtice da se skrijem ha,ha! Da, takvo je i moje iskustvo-flanci nekako mali 4-5cm iako imaju 3-5 pravih listića i stabljika je tanka. Četiri dana sam bila na vrtu i ponesem dio flanci, izlažem ih suncu i jučer vidim da nisu ni micnuli sve te dane.Nekako su užutili, ne izgledaju svježe. Zato sam ih maknula u lagani hlad i ostavila do vikenda.
A kod kuće oni ostali na prozoru narasli za trećinu,olistali iako sunca vidili nisu.Pa ti sad znaj što i kako! Svaki put se trudim i mislim kako ću idući put znati ali uvijek nešto krene van plana.
Izgleda da sam ove prenaglo presunčala. Stara poslovica kaže - ne valja ničeg previše.
![]() |
|
![]() |
|
Pustolovka ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 05 Srpanj 2010 Lokacija: Bosna i Hercego Status: Offline Bodovi: 3162 |
to ti je zbog hladnog vremena evo toplote kad to sve pocne da nice ima da preselis tu gdje ti je vrt valja to sve obraditi.
|
|
![]() |
|
To je do vremena....
Mjesec dana jedva da je bilo sunca i sad nakon toga praktički nema proljeća, ovo su ljetne temperature i sparine. Moji su sad zadnjih dana počeli potezati uz ovo sunce, ali sam ih protekla tri dana sklanjao s najjačeg sunca između 12 i 15h. |
|
![]() |
|
wizardica ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 21 Ožujak 2011 Lokacija: od vamo...tamo Status: Offline Bodovi: 2140 |
Hahaha i ja također, skužila sam da je bolje na plastične pločice pisati običnom grafit olovkom, nikaj se ne obriše, evo ostali natpisi od lani vani na snjegu i svemu iostala slova ko sad napisana.
Pustolov, hvala na komplimentu, a što se tiče količine posijanog, a joooj, bumo vidli kak će sve izači, slabašni su mi još za van presaditi, zanimljivo je da u isto vrijeme lani bili su duplo veči flanci, a isti tretman je.Neznam kaj se zbiva, i moram iskreno reć da se bojim ishoda.
|
|
|
|
![]() |
|
enrikova nona ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
i mojih 30 ak sa tvojima naravno je ništa spram ove brojke a ja i sa ovima muku mučim sa oznakama
![]() |
|
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
![]() |
|
wizardice, svaka čast :)
mojih 26 sorti je dječja igra naspram ovog :D |
|
![]() |
|
legenda si vizardice u vrtlarstvu
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Heej, Cimi i kompanija, evo na brzaka da se javim.Vrt me uzeo skroz, posijala sam preko 70 sorti rajčica, nije koliko sam mislila al dobro.Imam do sad preko 330 sorti u svojoj banki sjemenja.U vrtu je posijano i posađeno 90% svega, ostle su mi još neke žute sorte tikvica i neke tikve od 20 sorti da odaberem i to je to.onda sadnja rajčica i paprike u vrt i , siesta do čupanja drača:)
Pozdravljam vas sve i do idučeg javljanja.
|
|
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 4243444546 78> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |