Silvekin dnevnik |
Odgovori | Stranica <1 4243444546 47> |
Korisnik | |
korijenko
Cvjetni guru Pridružen: 27 Kolovoz 2008 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 6701 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja isto dalije i kane stavim u konobu i kao i kod Shashe su mi u tamnome prostoru da ne potjeraju. Kad ih izvadim malo ih očistim od zemlje, stavim posebno u novinski papir i slažem jednu do druge u kašete pa u tamno u konobu. Nama je konoba malo vlažna jer je dio pod zemljom pa mi se još nikad nisu dalije ili kane isušile.
Tek se kod pospremanja ili kod iznošenja tegli primjeti koliko ih zapravo ima....bogme ti si se naradila, tavan pa mačja soba...
|
|
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža
(zgora Opatije) |
|
Sponzorirani linkovi | |
baka
Cvjetni guru Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Moram se smijati. Em ti mčke imaju svoju sobu (gotovo veću od moje spavaće) em su još lijepo i pozirale pred biljkama!
Imaš toga puno za pospremiti, ali i lijepi prostor!
|
|
SilveK
Neukroćena biljka Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Danas je bio konačno preekrasan dan, idealno za još nešto propuštenih radova na vrtu. Skupila sam još nešto sjemenja, posijala matovilec - znam - kasnim 2 mjeseca s tom sjetvom, ali bolje ikad nego nikad
Posadila sam krizanteme koje sam spasila iz kauflanda ispred kuće i očistila ogradu od suhog slaka...e to je mukotrpan posao i nisam stigla sve do mraka, dobro je obrastao ogradu i onak, mic po mic skidanje ostatka biljke...ako nikaj drugo, bar sam dobro zasijala slak posvud unaokolo koliko sam sjemenki rasula - često si ponavljam rečenicu "pazi se onog što želiš jer bi se moglo dogoditi da to i dobiješ" - par godna sam se mučila i nikak da imam ogradu punu slaka, isprva je slabo rastao, pa prošle godine flaksericom caknuo MM...a ove godine - ludnica kak je narastao i sve gušio oko sebe, a bez obzira koliko sam sjemenja skupila, još je više ostalo...bojim se da ću na proljeće morati i mnogo počupati jer će sigurno niknuti masovno. |
|
mali gogo
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Mladi grm Pridružen: 20 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 780 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ako ti je ograda pocinčana, znači nije plastična, bojana ili plastificirana, možeš za spaljivanje suhog slaka upotrijebit mali plamenik koji se koristi za lemljenje bakarnih cijevi. Ja sam kupio jedan za 100 kn. Plamenik i 6 punjenja plina. Njime spaljujem suhu travu u kamenjaru, vitice vinove loze na žicama, suhe puzavice upletene u žicu i sl. Možda bi i tebi pomogao. |
|
Slavonijo, zemljo plemenita, vele ti si lipo uzorita. Okićena zelenim gorama, obaljana četirim vodama, na priliku zemaljskoga raja.
|
|
SilveK
Neukroćena biljka Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pocinčana je, hvala Gogo na ovoj informaciji, druge godine bum probala
|
|
Mari,5510
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
SilveK
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Joj, nikak da napišem u dnevnik kaj radim. Uglavnom, u subotu sam sadila
Kupila sam si preko aukcija sadnice josti, križanca crnog ribizla i ogrozda, a kako je vrijeme još super, motičica u ruke i pravac na vrt. Usput sam uzela za sadnju s tavana i 2 sadnice crnog ribizla kojeg sam kupila na jesen u baumaxu, a nisam prije stigla posaditi. Sve su sadnice dobile poziciju na gredicama jagoda - kombiniram ribizle, josti i maline s šumskim jagodama - sve vole isti tip tla, a jagode vole malo sjene, mislim da bu to super kombinacija. Tete sam zaposlila nek mi svaki dan sačuvaju talog od kave i one to uredno spremaju u kanister, pa ću time zalijevati tu gredicu - talog od kave čini tlo blago kiselim što je idealno za bobičasto voće, a usput i tjera puževe...idealno. Jedan dio vrta sam uspjela "počistiti" - srušila sam nadzemni dio suhih cosmosa i potrgala i poslagala po tlu - proces razlaganja počinje tek dok su na tlu, pokrov su na gredicama i hrana kukcima koji će to preraditi. |
|
proljeće
Cvjetni guru Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Silvek ti si hodajuća enciklopedija, kod tebe uvijek nešto novoga naučim.
|
|
SilveK
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Dragi moji, znam da sam u zadnje vrijeme malo tu, ali trenutno me muče druge brige...u hrvatskoj je donesen zakon o dozvoli sijanja GMO-a, uskoro se počinje primjenjivati codex alimentarius kojim će doslovno biti legalno trovati ljude putem hrane koju kupujete bez da vi znate o tome...i trenutno se bavim time...nisam vas zaboravila
|
|
Budi promjena koju želiš vidjeti.
|
|
primorka
Mladi grm Pridružen: 22 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 769 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Već sam ja spremila tu stranicu u svoje favorite Ti si stvarno legenda, trebala bi napisati knjigu (znam, znam, nemaš vremena za to ) |
|
Lantana
Cvjetni guru Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Bravo SilveK, stranica ti je super, jednostavna, poučna, svaka čast
|
|
život je more
|
|
SilveK
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Prošla nova godina, još malo pa sjetva u teglice Krajem 1. mjeseca sijem ostiće i peruanske jagode, a za ostalo si moram sjesti na ruke i prisiliti se ne još sijati
U mačjoj sobi gdje zimuje jedan dio biljčica imam puževe, valjda sam ih unjela najesen s teglama, mamicu mu, svako malo nekaj popapaju. Do sad sam čopila 2 komada, danju se skrivaju pod teglicama, poštene veličine, baš su na dobroj ishrani - dobili su izgon van, katapult kroz prozor. U ponedjeljak sam slučajno nabasala na rasprodaju lukovica u jednoj cvjećari, sve po 9,90, rasprodavali su stare neprodane zalihe...a kaj da velim, trebalo je spasiti te biljčice od propadanja Nekaj od tog je već posađeno u teglice, nekaj je sigurno u kutiji na hladnom. Snijeg i niske temperature su mi poremetila planove da nekaj posadim van...ah te lude zime Jučer sam napunila balkon s suhim glavicama suncokreta, sad bu ptičicama dobro došlo |
|
|
|
kontesaa
Cvjetni guru Pridružen: 15 Listopad 2007 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 6195 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Silvek, osličan ulov obožavam rasprodaje...cvijeća
već sve svrbe prsti glede sijanja pff, a stranicu svako malo virnem |
|
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)
Zagorski bregi |
|
SilveK
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ovako, želim
ovdje nešto da bude javno i jasno: vjerojatno ste mnogi primjetili da
prodajem sjeme na aukcijama. To sam počela čisto iz razloga što na vrtu
skupim jako puno sjemenja kojeg čak ni tu na forumu nisam uspjela sve pokloniti,
pa zašto onda ne bi i nešto iz toga zaradila ako već imam višak,
zapravo voljela bih da jednog dana mogu živjeti samo od svog vrta, za sad mi je to fond za nabavku novih biljčica. Biljke nabavljam isključivo zato jer obožavam cvijeće i vrtlarenje. A
da, kako sve raste kao ludo, naravno da uvijek skupim i puno sjemenja...i to je ono što
prodajem, viškove sjemenja koje skupim prodajem na aukcijama - i to što tamo prodajem sjeme nema veze s ovim forumom. Zapravo nemam obavezu nikome se opravdavati niti obrazlagati kako i
zašto to radim, ali jako me je ražalostilo kad sam čula da me se
proziva u negativnom smislu na jednom sastanku forumaša kako mogu
prodavati biljku koju sam nabavila preko ovog foruma pretprošle godine. Nisam potpisala nikakav ugovor da neću dozvoliti biljki da
ode u sjeme i da to onda kasnije viškove sjemenja neću dalje distribuirati, bilo pokloniti bilo prodati.
Stoga, ako tko ima kakve probleme u vezi toga molim da se obrati meni na pp, a ne da se govori meni iza leđa. Molim Vas, nemojmo od ovog napraviti raspravu jer nema potrebe razglabati o tome, javno sam bila spomenuta i samo želim javno reći o tome kako i zašto nešto prodajem, mijenjam ili poklanjam i kako je to zapravo moja stvar što ću učiniti s svojim sjemenjem. Zato, nastavimo u cvijetnom tonu Zapravo, prvo moram pohvaliti MM - napravio mi je stepenice u hodniku na tavan gdje zimuju biljčice, pa se više ne moram pentrati po lojtrici, sad kak čovek idem gore na tavan, a i macama paše jer se tu igraju Jučer sam u Kauflandu imala akciju spašavanja amarilisa - siroto cvijeće, kak to tamo jadno izgleda, sve izduženo, savinuti, pretrgnutih cvjetnih stapki....odabrala sam 4 najjadnijeg izgleda - zapravo i nije tak bitno kak sad izgledaju, budu oni opet cvali...evo ih na slikama, svi imaju pretrgnute cvjetne spapke pa sam ih potprla zidom i štapom i konačno procvao moj abutilček koje je Shashi već davno ljeti cvao, nije mi jasno kak kod mene taj uvijek cvjeta samo zimi na polici u spavaćoj sobi.... Shaaasha konačno, pogledaj me, ipak sam žuti |
|
|
|
stefkaja
Neukroćena biljka Pridružen: 14 Travanj 2009 Status: Offline Bodovi: 3563 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ma prekrasno SilveK..prekrasno je to što si spasila jadne amarilise..tak i ja kažem MM da moram spasiti jadničke..Posebno mi se sviđa ovaj bijeli..
|
|
kontesaa
Cvjetni guru Pridružen: 15 Listopad 2007 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 6195 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ma Shashu bu herc strafio kada zvonkeca vidi, lako za abutilček mislim da kupuje veću torbu da on slučajno upadne u nju kod iduće posjete tebi
|
|
Zagorski bregi |
|
Karmela
Nedavno posijan Pridružen: 11 Listopad 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 34 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Meni odgovara da prodajete sjeme na aukcijama. Ako je netko na ovom forumu, nije bas nepoznata osoba. Drugo, ako platim , nemam nikakvu obavezu da saljem zauzvrat. Vrlo malo slobodnog vremena imam, tako da paket koji bih zeljela zauzvrat poslati obicno, postane neizvrsena obaveza koja trce za mnom.
|
|
shasha
Cvjetni guru Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Eeeee,kad smo kod ogovaranja(gore navedeno nebum komentirala) i kad vidim Konte sjetila se da smo te jučer ogovarale,Silvek.Pokušale smo Gogi i R.Sari objasniti i dočarati kak se prolazi tvojim vrtom.No glavno,zakaj to spominjem je "Zvonkeeeec" Ova smotana Konte tvrdi da ovaj MOJ bijeli nije Zvonkec.Da joj reci da je MOJ Zvonkec
Joj moji abutilčeki spavaju zimski san.I tvoji i Bromin cvate sam se moji odmaraju.Nek,budu moji vaše "šibnuli"prek ljeta. Mislim da bum ipak išla do kauflanda |
|
bromelija
Neukroćena biljka No.3 Najljepše orhideje2014 Pridružen: 09 Svibanj 2009 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3292 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
joj i meni se sviđa Zvonkec...
abutilčeki su zakon i baš su lijepi još kada procvijeta bijeli pa onaj sa šarenim listom, a amarilisi će tek u drugom cvijetanju biti pravi još ćemo se mi njima diviti |
|
kontesaa
Opcije poruke
Hvala(0)
|
brome, nema šanse da mazneš zvonkeca...jedino ako imaš veliku torbu
nu pak sam ja nekaj kriva..pa bijeli ili crni, bitno da se na zvonkec odaziva ili na onu drugu čarobnu riječ |
|
Zagorski bregi |
|
Odgovori | Stranica <1 4243444546 47> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |