Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Cvijeće foto... > Moj grad u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Rijeka
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Rijeka

Odgovori Odgovori Stranica  <1 4041424344 58>
Korisnik
Poruka
Silvy View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Status: Offline
Bodovi: 2406
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Silvy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Studeni 2011 u 01:02

JESTE LI ZNALI ... ...

da je u Rijeci 1909 .godine snimljen prvi hrvatski igrani film ...

da je prva tv antena na hrvatskim krovovima bila u Rijeci ...

da je u Rijeci obavljena prva transplantacija bubrega u bivšoj Jugoslaviji (1971.) ...

da je Quorum Colours prvi i najveći hrvatski underground klub ...

da je rt na Antartici blizu Nove zemlje nazvan Rijeka po našem gradu. ...

da je Roberto Bartini prvi Riječanin koji je konstruirao zrakoplov ...

da je riječki klub Husar bio prvi disko klub u ovom dijelu Europe ...

da je u Rijeci prvi put u povijesti fotografiran let puščanog zrna ...

da je riječki manipulativni poštanski Ĺľig "V: Fiume" iz 1755. godine, najstariji do danas sačuvan poštanski Ĺľig na području Republike Hrvatske ...

da se u Rijeci nalazi prsluk za spavanje sa Titanika ...

da je u Rijeci 1786. godine osnovana prva primaljska škola u Hrvatskoj ...

da su prvi prvi r'n'r band u ondašnjoj državi - Jugoslaviji bili "Uragani" ...

da su PARAFI bili prvi punk bend u Hrvatskoj, a s ljubljanskim Pankrtima i prvi punk Jugoslavije ...

da je u Rijeci održana prva speedway utrka u Italiji te da je utemeljitelj tal.speedwaya upravo naš Riječanin ...

da je u Rijeci sagrađena prva bolnica za duševne bolesti na prostorima nekadašnje Jugoslavije ...

da se u Rijeci nalazi najstarije dizalo u Hrvatskoj ...

da je u Rijeci napravljeno prvo hrvatsko vozilo s oznakom "Made in Croatia" ...

da Rijeka ispod naseljenog dijela ima špilju koja je proglašena geomorfološkim spomenikom prirode ...

da je u Rijeci počeo hrvatski hip hop ...

da je Rijeka imala svojeg Schindlera koji je spasio na tisuće židova ...

da je u Rijeci 1852. godine puštena u rad prva plinara u jugoistočnoj Europi ...

da je Riječka tvornica konopa najstarije industrijsko potrojenje u povijesti Rijeke. ...

da je na Pećinama 2 otvoren prvi sanatorij u Hrvatskoj ...

da je 1920. godine prvi radioprÄłenos na exYU prostorima napravljen u Rijeci. Prenošen je D’AnnunzÄłev govor. ...

da je 1949.godine u jednoj od najvećih sportskih nesreća svih vremena u stravičnoj avionskoj nesreći gdje je poginula kompletna momčad Torina bio i Riječanin. Tadašnji Torino smatran je jednom od najboljih svjetskih momčadi, koja je osvojila zaredom 5 naslova prvaka Italije i Äčijih je čak deset igrača bilo u reprezentaciji Italije ...

da je prvi hrvatski parobod sagrađen u Rijeci te da je uspostavio redovitu putničku liniju između Senja i Rijeke što se smatra početkom linijskog putničkog prometa na hrvatskoj strani Jadrana ...

da je prvi zračni brod koji je srušen zrakoplovnom paljbom u povijesti bio tal.ratni cepelin koji se je vraćao s bombadiranja Rijeke ...

da je hrvatska himna napisana u Rijeci ...

da je francuski pisac Stendahl 1831. boravio u Rijeci ...

da je Fiorello Henry La Guardia ÄŤlan Američkog senata i gradonačelnik New Yorka boravio u našem gradu i igrao za riječki nogometni klub Atletico Fiumano ...

da je naš Riječanin Pero Radaković 1962.godine na svjetskom nogometnom prvenstvu u Čileu , u četvrtfinalu protiv Njemačke zabio jedini gol na utakmici i tako osigurao Jugoslaviji 4 mjesto, što je njezin najbolji uspjeh. ...

da je Nikola Tesla imao sestru koja je živjela u Rijeci i da su D’ Annunzievi legionari untili sva osobna pisma i ostale stvari koje su mogle završiti u muzeju ...

da je George Von Trapp najodlikovaniji podmornički kapetan Austro-Ugarske Monarhije pohađao srednju pomorsku školu i Pomorsku akademiju u Rijeci. Na porinuću podmornice u brodogradilištu na Kantridi upoznao se i zaljubio u unuku R. Whiteheada, Agathu, te su se 10.01.1911. godine vjenčali u Rijeci.  šezdesetih god.proslog stoljeća snimljen je jedan od najboljih glazbenih filmova svih vremena o obitelji Von Trapp, "Moje pjesme moji snovi". ...

da su Riječani, Gino i Oscar Jankovits 1937. godine dizajnirali, konstruirali, proizveli i testirali prvi automobil u Hrvatskoj. Riječ je o Alfa Romeo Aerospider. To je prvo vozilo na svijetu sa uklopljenim kvakama i svjetlima u karoseriju, prvi sa upravljačem po sredini, prvi sa motorom postavljenim centralno straga, prvi s vodoravno postavljenim hladnjakom...Postizao je brzinu od 230 km/h. ...

da je u Rijeci prvi u Jugoslaviji, 09.06.1969. godine započeo sa radom bibliobus, organiziran kao pokretna knjižnica za djecu i odrasle. Obilazi naselja u gradu Rijeci koja nemaju knjižnični ogranak na svojem području kako bi pružio knjižnične usluge svim stanovnicima Rijeke.

Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Studeni 2011 u 08:31
Bravo draga i ja sam dobila ovaj mail i iznenadila se za neke činjenice.
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
baka View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 14388
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje baka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Studeni 2011 u 09:27
I ja sam ga dobila i nije mi palo na um staviti ovdje... a baš spada na temu!Bravo Silvy.
Na vrh
Silvy View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Silvy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Studeni 2011 u 15:26
Baka, Triša,
imam neke slike poplavljene Rijeke i Opatije pod snijegom, naravno od prije. Zanima me dal da ih stavim tu ili pod temu poplava.
Kako je Opatija skoro povezana sa Ri, mogla bi i njih staviti ovdje?

Na vrh
Silvy View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Silvy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Studeni 2011 u 19:45
Originalno poslano od člana vera4 vera4 napisao:

Evo mene poučne. Za vas koji niste odovud malo pojašnjenje.

Originalna obala je nekad bila tamo gdje je toranj sa satom. Sve ostalo što se vidi je nasipano tijekom stoljeća. A more obično traži svoje nazad

Da se nadovežem na veru4.

Evo jedne razglednice Rijeke, koju je dobio moj tata davne 1966.

Na poleđini:

Cure, hvala vam na putovanju Rijekom.

Sve pohvale Rječankama,  Clap.

Na vrh
Silvy View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Silvy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Studeni 2011 u 20:11
Evo što može more:

Slikano 01.12.2008. Gat K. Riječke sa klizalištem

Slikano mobitelom 02.12.2008.

Demetrova

Riva Boduli - Zagrebačka

Riva Boduli

Zagrebačka

Tržnica

Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12672
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Studeni 2011 u 20:41
smile78Pozdrav svim fiumanima i onima kojima je Rijeka u srcu
Prije godinu i pol, naišla sam na interesantan članak u Glasu istre, koji me je odušeevio.

Evo o čemu je riječ
RIJEČKE ZGRADE SKRIVAJU NAJSTARIJA HRVATSKA DIZALA

Dok mnogi suvlasnici stanova u zaštićenoj urbanoj cjelini centra Rijeke zbrajaju probleme oko održavanja starih zgrada, vrlo se rijetko stignu osvrnuti na bogato urbano naslijeđe u vlastitim portunima.

U urbanu opremu zgrada spadaju i dizala, a intenzivan rad riječkih konzervatora u protekle dvije godine pridonio je senzacionalnom otkriću - Rijeka ima čak šest secesijskih dizala s početka 20. stoljeća, koja predstavljaju najstarije primjerke u cijeloj Hrvatskoj!

Najstariji među njima nalazi se u zgradi na adresi Frana Supila 13 i datira iz 1912. godine, dva slična nalaze se u Ulici Ivana Grohovca na broju 1 i 3 proizvedena 1916. godine, još je jedan iz 1920. godine u Ulici žrtava fašizma te još dva u zgradi Jadrolinije (Palazzo Adria) iz sličnog vremenskog razdoblja, koje još nije točno utvrđeno.

Na oživljavanju ovog zaboravljenog dijela riječke povijesne baštine najveći trud uložila je konzervatorica pokretne baštine Gordana Sobota Matejčić, koja je u sklopu svog redovitog terenskog rada naišla prvo na liftove u Grohovčevoj ulici.

Još 2007. godine uspjeli smo ova dva dizala upisati na Listu registriranih kulturnih dobara, što je bio svojevrsni presedan, budući da se do sad liftovi u Hrvatskoj nisi vrednovali kao kulturno dobro. Naknadno smo pronašli i preostala četiri lifta, za koje je također pokrenut postupak registracije, ističe Sobota Matejčić.

- Kada smo tek kretali u sve ovo, konzultirali smo se s arhitektonskom, strojarskom i  "liftaškom" strukom, no isprva se bilo ispostavilo da ih se teško može obnoviti i ujedno prilagoditi modernim propisima koji vrijede za dizala. Ipak, kako isti liftovi koje smo pronašli u Rijeci postoje i u Madridu, Berlinu, Beču, Istanbulu, New Yorku i cijelom nizu svjetskih gradova, od kojih su mnogi od njih potpuno u funkciji, ponukani time odlučili smo tražiti dalje. Pozivali smo razne stručnjake da sve skupa provjere i analiziraju i konačno se našlo optimalno rješenje, priča naša sugovornica. Naime, išlo se na primjenu europskih propisa koji vrijede za povijesna dizala i općenito za zaštićena kulturna dobra, a čija je legislativa nešto drugačija u odnosu na onu koja se odnosi na suvremenije građevine i dijelove urbane opreme. Tako je ishodovan i konačni blagoslov tehničke struke te je izrađen projekt restauracije dva dizala u Grohovčevoj ulici.

- Dosad se već u najvećem dijelu restaurirala mreža okna, koja je očišćena i nanovo obojena, što je izvodila tvrtka Lukšić iz Kastva. Uslijedit će i obnova drvene kabine, stroja i kompletnog mehanizma, uvođenje nove struje i nekoliko građevinskih sanacijskih zahvata. Stvar se pokrenula, no koliko će sve trajati ovisi o financijama, jer se zbog značajnih ukupnih troškova sve skupa mora raditi etapno, dodaje naša sugovornica.

- Kulturno vijeće Grada Rijeke za zaštitu i očuvanje kulturnih dobara u sva tri slučaja programe spomenutih stanara ocijenilo je najvišom ocjenom i predložilo njihovo sufinanciranje, odgovaraju iz gradske uprave. Tako je ove programe Cjelovite restauracije kulturnih dobara – secesijskih dizala u 2008. i 2009. godini sufinancirao Grad Rijeka sredstvima spomeničke rente u iznosu od 225.041,64 kuna. Taj je trošak obuhvatio arhitektonski snimak postojećeg stanja, izradu projektne dokumentacije (arhitektonski projekt, izvedbeni projekt, glavni projekt dizala, glavni i izvedbeni elektrotehnički projekt jake i slabe struje te troškovnik uz glavni projekt) i izvođenje radova u prvoj fazi, odnosno popravak već spomenute mreže okna. Konzervatori, jasno, sve nadziru, dok projekt vodi arhitektonski ured Projectura, licenciran za rad na kulturnim dobrima, a koji predstavlja arhitekt Siniša Glušica, koji je ujedno i jedan od stanara Grohovčeve 3.

Valja se nadati da će institucije i za preostala četiri riječka povijesna dizala pronaći potrebna sredstva te da će se Rijeka kroz nekoliko godina moći pohvaliti s restauriranom  "kolekcijom" najstarijih hrvatskih liftova.

Pomoć Ministarstva kulture i Grada

Sam ukupni iznos cijele restauracije dvaju dizala u Grohovčevoj ulici još nije poznat, jer će se pojedini radovi koji još slijede naručivati "u hodu", pa se u ovom trenutku ne zna kolike će biti ponude izvođača. No, kako bi se financiranje donekle olakšalo, projekt je prijavljen i za sredstva Ministarstva kulture u 2010. godini. Inače, stanari zgrada Ivana Grohovca 1 i 3 prijavili su se, zasebnim programima, na Natječaj za sufinanciranje Javnih potreba u kulturi Grada Rijeke u području zaštite i očuvanja kulturnih dobara za 2008., 2009. i 2010. godinu.

Stigler – secesijska "alfa i omega"

Konzervatorica Sobota Matejčić je obilazeći riječki centar doznala kako je sličnih dizala bilo na još četiri ili pet lokacija u gradu, no nažalost od tamo su uklonjeni, ponegdje zamijenjeni novim liftovima, dok se onim starima zameo svaki trag. No, i ovo što je ostalo od velike je vrijednosti, a tu treba naglasiti kako su dizala u Grohovčevoj i Supilovoj ulici proizvodne marke Stigler, koja je u ono vrijeme bila  "alfa i omega" u proizvodnji liftova i čiji su primjerci ugrađeni u mnogim zgradama europskih i svjetskih metropola.

Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Studeni 2011 u 19:16
Bravo Bebolina, baš si ovo zgodno izvukla. Znam za neka od tih dizala, ali nisam pojma imala da su tako stara, iako možda negdje piše godina, no obično na to ne obraćamo pažnju, dok nas netko ne upozori.
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
baka View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje baka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Studeni 2011 u 19:21
Znam i ja za jedno od tih dizala jer se penjem stubama do kardiologice na treći katConfused... dizalo proučavaju, konzerviraju i ne znam što ali još nije u funkciji.... Angry
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12672
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Studeni 2011 u 20:26
Originalno poslano od člana Triša Triša napisao:

Bravo Bebolina, baš si ovo zgodno izvukla. Znam za neka od tih dizala, ali nisam pojma imala da su tako stara, iako možda negdje piše godina, no obično na to ne obraćamo pažnju, dok nas netko ne upozori.
Privukla me povijest Rijeke, pogogovo tako neki interesantni detaljiWink
Ako ste zainteresirani za stare fotografije/razglednice Rijeke, samo recite
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
tikvić View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2349
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tikvić Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Studeni 2011 u 08:28
 Nikada nisam bila u Rijeci. Hvala vam drage djevojke što ste mi je približile na tako poseban način! 
Na vrh
Silvy View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Silvy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Studeni 2011 u 12:16
Evo još nekoliko slika poplavljene Rijeke 02.12.2008.

Matačićeva

Kazališni trg

Gat Karoline Riječke

Obala

Obala i Gat

Obala

Na vrh
baka View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje baka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Studeni 2011 u 13:55
Za one koji nisu iz Rijeke, ove poplave su morske.Dakle ne treba biti grad na rijeci da bi ga poplavilo. Cijeli obalni dio je nasipan, davno, davno i kad je jako jugo, pa još i kiše, more se "digne", kroz sve "pore" grada i donji dio grada, pogotovo centar, oko tržnice,  pliva.
Na vrh
Silvy View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Silvy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Studeni 2011 u 23:27
baka,
na onoj razglednici se lijepo vidi kako je Rijeka izgledala, opasana zidinama, i da je obala bila skoro do Ure.

Možda kojih 20-tak metara šetnice, pa ribarice privezane za bitvu.

A Kozala, ne mogu je prepoznat - sami vinogradi, osim crkve i tri križa. Trsatska gradina stoji, ali ispod nje nema ničega do Rječine, ni Ceste, ni Banskih vrati, a Sušaka se ne vidi.

Povećala sam ovu razglednicu, da bi se moglo bolje razaznat što je što.
Dal je ono gore unutar zidina Crkva Sv. Vida ili?

Na vrh
jagoda View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5241
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jagoda Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Studeni 2011 u 00:47
Slabo navraćam na ovu temu, a kad sam večeras vidijela što sve ima ovdje, zaključila sam da ću svraćati češće...
Triša super ti je reportaža iz vile Ružić, nisam je nikad posjetila ali bi rado.
Silvy super si stavila slike od velike poplave...Interesantno je i ono jeste li znali o Rijeci. Moram priznati da puno toga nisam imala pojma.Ako postoji mail sa tim podacima pošalji mi ga molim te....
Nadam se da ću i ja naći neku zanimljivu sliku za ovu temu....WinkWink
sutra je novi dan
Na vrh
Free View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5914
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Free Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Studeni 2011 u 01:25
Ajme., moj kafić Karolina skoro pa završio u moru!! E ove slike nemogu ni zamisliti!! Jeb... toliko se diglo bore!!   Da to nisam sada vidjela, nebi vjerovala da mi je netko pričao!!!
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode

Na vrh
Belina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 3901
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Belina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Studeni 2011 u 07:46
Drage moje,
U mojoj mladosti roditelji stanovali u uluci Ivana Grohovca 11,ti liftovi za mene su bili kao velike ukrasne kutije koje stvaraju buku.A kada si ušao u njih,nisi bio siguran dali ćeš izaći.Wink

Poplave,poplave,gumene čizme i šetnja,a o šteti da se i ne govori.
MP ima radni prostor u Demetrovoj,pa i to provala.Cry

Hvala drage,
vi mi dođete kao mašina-vremeplov.Clap

Na vrh
Mikica View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3024
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Studeni 2011 u 07:57
Jako lijepo! Puno čovjek sazna o svom gradu. Da je obala bila do sata to sam znala jer mi je mama pričala kako je moj pra nono radio na zatrpavanju mora. Ostalo nisam znala,recimo za taj prekrasni lift,vilu...

Na vrh
bigmamma View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3466
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bigmamma Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Studeni 2011 u 09:09
Originalno poslano od člana Silvy Silvy napisao:

Matačićeva

U ovoj ulici sam rođena, živjela do 20-te i jako mi je dobro poznata ova slika. Vjerujem da je većini koji ovo vide čudno i nevjerojatno, al nama je to bila redovna slika i uopće se nismo uznemiravali kad bi s more diglo.
Lijepo si, i usred zime, zafrčeš nogavice, cipele u rukui probijaš se kroz vodu dok ne dođeš do "suhog". Onda se obuješ i prašiš dalje. Nisam samo jednom mokrih nogu u školu išla.
Hvala vam, ljudi, što redovno stavljate slike na ovu temu i što me vraćate u djetinjstvo i ranu mladost.  smile78
Na vrh
Silvy View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Silvy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Prosinac 2011 u 02:38
Originalno poslano od člana bigmamma bigmamma napisao:

Originalno poslano od člana Silvy Silvy napisao:

Matačićeva

U ovoj ulici sam rođena, živjela do 20-te i jako mi je dobro poznata ova slika. Vjerujem da je većini koji ovo vide čudno i nevjerojatno, al nama je to bila redovna slika i uopće se nismo uznemiravali kad bi s more diglo.
Lijepo si, i usred zime, zafrčeš nogavice, cipele u rukui probijaš se kroz vodu dok ne dođeš do "suhog". Onda se obuješ i prašiš dalje. Nisam samo jednom mokrih nogu u školu išla.
Hvala vam, ljudi, što redovno stavljate slike na ovu temu i što me vraćate u djetinjstvo i ranu mladost.  smile78

Draga bigi,

zato tebi i fali sunca, mora, plaža. Bit će slikica Smile
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 4041424344 58>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,297 sekundi.