Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Bigmamma's dvorište
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Bigmamma's dvorište

Odgovori Odgovori Stranica  <1 4041424344 74>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
bigmamma View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Status: Offline
Bodovi: 3466
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bigmamma Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Travanj 2011 u 22:02
Otok, znaš i sama da sam na "vi" s imenima. Ono što imam "staro" još i znam, al većinu onoga što mi je lilika dala nemam pojma. Al naučit ću, mlada sam. Wink
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Kreator Cvijet.info enciklopedije

Bodovi: 13777
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Travanj 2011 u 21:52
Originalno poslano od člana gospina trava gospina trava napisao:

Cytisus, nešto slično sam vidjela jučer na Pagu.Pun je toga.Ako je to, to, i ako dobro podnosi zimu, idući put nosim lopatu sa sobom.

Lijepo je bilo ponovo prošetati tvojim vrtom.

To što si vidjela na Pagu vjerovatno je brnestra, ona sada cvate.

Bigi, pa svaka druga tvoja biljčica zove se "nešto". One što su riječke cure kupovale u Opatiji zovu se "ništa" . Pa kakvi su vam to sad nazivi LOL
Na vrh
bigmamma View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bigmamma Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Travanj 2011 u 20:48
Baka, meni je drago kad uspijem nekog nasmijat u ovo ružno vrijeme i situaciju koja nas okružuje.
A Lilika mi je dobro došla, fina je ko i ja smile96 pa se dobro slažemo.
Duga je ispala kako je ispala, i nije baš nešto, al nije moglo bolje. Meni, naravno. A što se kiše tiče, nije mi prvi put da mi susjedi upućuju onaj blagoteleći pogled i komentar: suseda, kaj i po kiši? Da, i po kiši!

Kaktusiću,  smile78

Na vrh
bigmamma View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bigmamma Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Travanj 2011 u 20:42
Lilika, hvala na identifikaciji (55.put u dva dana, možda uspijem i zapamtit).
Ona sivo-roza kombinacija je rožac i iglica. I meni se baš sviđa kombinacija, a slučajno je tako ispala. LOL
Na vrh
mali kaktus View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Bodovi: 9133
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Travanj 2011 u 20:40
Prvo sam pogledala slike od pre neki da,a sada ove friške zajedno sa dugom,imaš puno,puno prekrasnih biljakaClap
Na vrh
waterlily View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 709
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje waterlily Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Travanj 2011 u 20:38
Joj ne znam kaj ti je ono.smile42
Želja i ljubav su krila za velika djela
Na vrh
bigmamma View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bigmamma Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Travanj 2011 u 20:35
Za danas sam vas dosta davila.
Ima toga još za poslikat, al nisam više stigla danas.
Na vrh
bigmamma View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bigmamma Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Travanj 2011 u 20:34

Ovo sam danas vidjela da mi raste ispod one degenerične živice. Tu nikad ništa nisam sadila. Izgledaju kao potočnice, al je cvijet dosta manji. Jel bi mogle bit one? I otkud mi tu?

Na vrh
waterlily View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje waterlily Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Travanj 2011 u 20:26
Ona sličica kombinacija rozog i sivkasto srebrnog (iglice sa onim nečim) je super! A vidim i pikavac je tu!Clap
Na vrh
bigmamma View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bigmamma Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Travanj 2011 u 20:25
I još malo mojih "starih" biljčica

Na vrh
waterlily View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje waterlily Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Travanj 2011 u 20:20
Dakle redom pakujac ljubičasti, buddleia menta  i mislim da je ovo zadnje ako ima intenzivan miris monarda.Confused
Na vrh
bigmamma View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bigmamma Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Travanj 2011 u 20:18
Ranunculus, poklon drage prijateljice, polako otvara svoj drugi pup

I cytisus otvara svoje cvjetiće

kane podivljale

Lilikino ono nešto - pakujac ljubičasti

I još nešto - buddleia menta

Monarda

Na vrh
waterlily View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje waterlily Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Travanj 2011 u 20:10
Mokre ih vadile, mokre ih sadile bako!LOL
Na vrh
baka View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 14388
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje baka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Travanj 2011 u 20:09
LOLLOLMoram se smijati. cure,cure....LOL
Duga je baš dobro ispala, cveteki krasni....Bravo marljive radilice, ni kiša vas ne može omesti....
Na vrh
waterlily View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje waterlily Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Travanj 2011 u 20:09
Slika tri je jastučac ili aubrietia.Wink
Na vrh
bigmamma View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bigmamma Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Travanj 2011 u 20:06
"Malo" phloxića, jučer udomljenih

Jasučac

I jedan karanfilčić

Na vrh
waterlily View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje waterlily Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Travanj 2011 u 20:06
Salomonov p.....ečat je to draga!Embarrassed

točnije Polygonatum multiflorum 'Variegatum'
Wink
Na vrh
bigmamma View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bigmamma Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Travanj 2011 u 19:56
A sad malo onoga što sam posadila, malo mojeg starog, ma od svega ponešto.
A waterlily će biti tako ljubazna pa će mi još jednom ponoviti imena cveteka koje sam od nje udomila.

Ovaj komad nemam pojma kako se zove. Lilika i ja prozvale smo ga imenom koji nije baš primjeren za javnost, jer kad joj je tek nicao iz zemlje izgledao je kao... no, kao...ma ono gdje se muškima mozak nalazi.

Salomonov pečat, Polygonatum multiflorum "variegatum"

A ovo je njegov prelijepi cvijetak

Bijela tritoma

Ova ljepotica je moja, iglica ili geranium

Na vrh
bigmamma View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bigmamma Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Travanj 2011 u 19:46
Danas poslije posla dođem doma, odlučim da neću ni ručat odmah, nego da idem odmah van posadit ostatak zelenjave koje sam jučer donijela od waterlily. Pripremim alat. dovučem kutijetinu sa biljem i krenem kopat. Je, da ne bi! Počeo pljusak! Bjež u kuću, kvragu i ja i zelenjava, jučer sam zbog nje pokisla, ne moram i danas. Zgrijem si lijepo ručak, čak i odlučim da ću malo ubit oko kad pojedem, kad prestala kiša. I sad? A niš, idem van, možda i uspijem štogod posadit između dva pljuska.
Pridružile mi se i 2/3 moje djece, one čupkaju korov, ja sadim. Kad, ne bi čovjek vjerovao, počela kiša! E, ne bi ti sad prestala, nema šanse, nek pokisnem! Dala maloj kišobran, pa je dijete s kišobranom travke čupalo. Prolaze susjedi, gledaju, misle si: bože dragi, ova i po kiši djecu tjera radit. Baš me briga, nek si misle kaj hoće!
Najednom vrisne moja najmlađa: mama, vidi, duga!
Trč gore po fotoaparat, znam da je dugu jako teško "uhvatit", al bar da probam. I ispalo je ovo:

Na vrh
gospina trava View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5954
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gospina trava Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Travanj 2011 u 08:21
o0k, idući put guram štihaču u auto, a kad se sadi, ja samo lupetam o štihači, a ne znam hoće li mi se primiti.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 4041424344 74>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,188 sekundi.