Anđeoske trublje - brugmansije |
Odgovori | Stranica <1 4041424344 80> |
Korisnik | ||||||
darijaz
Upravo klijam Pridružen: 20 Siječanj 2012 Status: Offline Bodovi: 138 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|||||
alisa ako je to njemačko neznam da probam preko prijatelja ,možda prođem jeftinije, ali sumljam vidjet ću samo znam od tolike ljepote vjeruj boli glava
|
||||||
Sponzorirani linkovi | ||||||
milica7
Cvjetni guru Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|||||
Ove navedene stranice sam našla slučajno i često se vraćam da pogledam kako ima prekrasnih brugmansija. Ne mogu ih imati pa makar da vidim kako su lijepe.....
|
||||||
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
||||||
darijaz
Upravo klijam Pridružen: 20 Siječanj 2012 Status: Offline Bodovi: 138 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|||||
milice ove, što smo gledali je nemoguća misija, samo fali tom cruz, onda nam
nepreostaje samo, sjest i plakat, ali bar imamo ove koje možemo lako nabavit,ili ukrast tako bolje raste |
||||||
strada
Upravo klijam Pridružen: 19 Listopad 2010 Status: Offline Bodovi: 140 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|||||
Zanima me da li vi u ovo doba režete svoje trubljice i kad ih jiznosite van na otvoreno??
|
||||||
antonija
Cvjetni guru Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|||||
ja moje orezala. nisam ih unosila. dvije su u velikim grastama a dvije u vrtu. sve su počele tjerati nove izdanke.
|
||||||
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.
|
||||||
alisa
Trajnica Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 2545 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|||||
Ako si na kontinetu sačekaj da prođe opasnost od mrazeva jer ne podnose minuse.Možeš ih sada orezati.I ja ih većinom orežem u proljeće,samo ono što je propalo ili suho..U jesen ih režem samo po potrebi,ako mi manjka mjesta za zimovanje |
||||||
Jupiiiiiiiiiii
|
||||||
strada
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|||||
U Zadru sam i mislim da nema više zime tako da onda ide van! Potjerala je listove. Neki su već poveliki pa mi ju nekako žao rezati a i strah me da nešto ne zeznem pa da mi ne cvjeta ili da mi cvjeta lošije nego prošle godine. Našla sam negdje na netu nešto oko orezivanja trublje pa me zanima što vi mislite. TRUBLJA SE OREZUJE SAMO U ONOM DIJELU GRANA GDJE JE ZONA CVATNJE. TO SU KRAJNJI DIJELOVI GRANA GDJE SU LISTOVI KOD PETELJKE NA JEDNOJ POLOVICI KRAĆI (na starijem dijelu biljke gdje nije zona cvatnje kod listova su obe strane simetrične) ODREZATI TREBA CIJELI GODIŠNJI IZRAŠTAJ OSTAVLJAJUĆI NEKOLIKO PUPOVA IZA RAČVI (10-15 cm DUGE BATRLJKE). U PROLJEĆE TREBA ODSTRANITI I TANKE, ZIMI IZRASLE IZBOJKE. KRAJEM 5mj. PODREZATI VRHOVE NERAZGRANATIH GRANA DA SE FORMIRA GUŠĆA KROŠNJA. |
||||||
alisa
Trajnica Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 2545 |
Odgovor Opcije poruke Hvala(0) |
|||||
Strada,moje brugmansije su stare po par godina neke,i ja sam ih rezala samo u jesen po potrebi,a u proljeće isto.Samo ono što je suho to bi rezala.Iz male reznice naraste biljka od proljeća do ljeta i cvjeta iste godine ako ima uslove,a zna se desiti da velika biljka neće da cvjeta ..Znači sve je do uslova.Uglavnom da bi cvijetala treba da formira onaj oblik slova Y i na tom djelu cvjeta..Vole dosta prihrane tokom sezone.Ja ih hranim običnim kan-om onom 15-15-15 i baš ga vole.Neke posadim direkt u baštu i narastu ogromne ko drvo neko,ali u jesen samo odrežem reznice jer toliku biljku nemam gdje čuvati i iz tih reznica cvjetaju mi sledeću sezonu.To je moje iskustvo što se tiče običnih sa jednostrukim cvjetovima.Imam par duplih koje sam dobila od Makk,one mi još cvjetale nisu..
|
||||||
Jupiiiiiiiiiii
|
||||||
strada
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|||||
Puno hvala alisa na brzom odgovoru!! |
||||||
makk
Odrastao grm Pridružen: 26 Siječanj 2010 Status: Offline Bodovi: 1162 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|||||
"TRUBLJA SE OREZUJE SAMO U ONOM DIJELU GRANA GDJE JE ZONA CVATNJE".
Ovo se radi samo ako zelimo da nam nova biljka uzgojena iz te reznice odmah cvjeta. |
||||||
tanja j
Već proklijao Pridružen: 20 Veljača 2011 Lokacija: GOSPIĆ-ZADAR Status: Offline Bodovi: 159 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|||||
Dobila sam dvije reznice koje su posađene prošlo proljeće..znači skoro već godinu dana su u pitaru. Planirala sam ih posaditi van, ali se bojim da neće prezivjeti. Vidim da ovdje ima dosta zadranki pa će mi mozda znati odgovoriti dali bi preživjele na Maslenici?
|
||||||
anđelkad
Trajnica Pridružen: 04 Veljača 2012 Status: Offline Bodovi: 2719 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|||||
Tanja ja sam na pola puta od tebe i Zadra, dosad nisam imala trublje sad sam bobila od jedne naše forumašice ukorijenjene i posadila u pitar da ih mogu zaštitit od bure a to savjetujem i tebi.
|
||||||
KARMEN
Odrastao grm Pridružen: 24 Travanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1443 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|||||
Drage moje obožavam te slatke male trubice. Ima li netko možda sjeme ili koju presadnicu viška. Toplo se preporučam i ako mogu pomoći s nekom drugom vrstom cvijeća šaljem u zamjenu.
|
||||||
tanja j
Već proklijao Pridružen: 20 Veljača 2011 Lokacija: GOSPIĆ-ZADAR Status: Offline Bodovi: 159 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|||||
Misliš da nebi uspjele negdje gdje bi bile zaštićene od hladnoće? aaa ja se bas veselila kako ću mi biti u jednom kutu izmedu kuće i zida gdje nema toliko bure
|
||||||
natalija
Cvjetni guru Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|||||
meni je lani jedna bila u vrtu - ne ove oštre zime,
mada kod mene svaku godinu bude i snijega, kad više, kad manje - za naše uvjete, i na vjetrometini sam i zimi je propalo nadzemni dio, a na proljeće je pustila novu granu iz korjena, tako da je moguće da prezimi, ali samo podzemni dio i da se iz njega opet obnovi ovisi o mikroklimi kod tebe, kod moje susjede preko puta puno više biljaka prezimi vani nego kod mene |
||||||
alisa
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|||||
Natalija,jesi li sigurna da se radi o brugmnasiji?Prvi put čujem da opstane na minusu pa još iz korijena da krene?Da nije u pitanju datura?
|
||||||
Jupiiiiiiiiiii
|
||||||
kamenjar
Neukroćena biljka Pridružen: 10 Svibanj 2011 Lokacija: Vir Status: Offline Bodovi: 3340 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|||||
znači ipak brugmansije ne vole izravno sunce,a ja moje posadila na gredicu gdje je cjelodnevno sunce |
||||||
pas je jedino živo biće koje te voli više od samoga sebe ...
Vir |
||||||
maris40
Neukroćena biljka ZLATNI DONATOR Pridružen: 21 Studeni 2011 Status: Offline Bodovi: 3958 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|||||
Danas sam kupila nježno rozu daturu i presađivala sam je u veću teglu,ali nisam imala rukavice. Znam da je otrovna ali mi nije palo na pamet da zaštitim ruke rukavicama.
|
||||||
monstera
Cvjetni guru Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|||||
Maris ja nikad ne koristim rukavice ,samo poslije dodira s Brugsicom operem dobro ruke i gotovo!
|
||||||
Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
|
||||||
natalija
Cvjetni guru Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|||||
jesam, mislim da je razlog što kod nas tlo ne bude dugo poleđeno, do ove uzime, ova zima je stvarno bila koma za biljke, višednevni i cjelodnevni minusi... ostala je opet u vrtu, baš me zanima hoće li i ove godine išta potjerati |
||||||
Odgovori | Stranica <1 4041424344 80> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |