Argentina |
Odgovori | Stranica <1 3940414243 47> |
Korisnik | |
dr.žislav
Odrastao grm Pridružen: 24 Listopad 2011 Status: Offline Bodovi: 1117 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Za one koji se više vole snalaziti po zemljopisnoj karti evo jedne.
Karta područja Rio de la Plate s ucrtanim granicama između Argentine i Urugvaja, kao i granice između rijeke i oceana. Da bi imali pojam o veličini treba znati da je Rio de la Plata dugačka 320 kilometara, široka od 80 do 220 kilometara (skoro je široka koliko i dugačka!!!), da se prostire na oko 35.000 kvadratnih kilometara i da je to najveće riječno ušće na svijetu. Gdje točno počinje Rio de la Plata ne znam, ali smo se Seka i ja odvezli do prvog mosta kojim se, kopnenim putem, može preći na drugu stranu. Prvi most se nalazi u mjestu Zarate, gotovo 100 kilometara od Buenos Airesa, a radi se ustvari o dva velika mosta koji premošćuju rijeku Paraná. Na slici je jedan od mostova preko rijeke Paraná. Pogled odozdo. Pogled preko mosta. Pogled odozgo (nažalost na mostu se ne može zaustavljati niti pješačiti tako da sam slikao iz auta) |
|
Sponzorirani linkovi | |
dr.žislav
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ovaj dio rijeke, od mosta prema Buenos Airesu, uglavnom je industrijski centar, pa ćemo njega brzo preskočiti samo s dvije slike.
Rafinerija uz rijeku. Teretna luka. Ovo malo u vodi što se vidi kod mola, su kupači!!!! |
|
dr.žislav
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Odoh sada na Zagrebačku kavu, pa nastavljam kada se vratim.
|
|
Nataly
Trajnica Pridružen: 27 Kolovoz 2009 Lokacija: Lič Status: Offline Bodovi: 2666 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Čekamo nastavak..... bilo je obećano još jučer - kad ono...figa... Ajde ne zabušavaj, rekao si i sam da nemaš više isprike. |
|
Mira K
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala Držislave, čekamo nastavak
|
|
Rijeka
|
|
Mari,5510
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
hvala za iscrpnu reportažu a i zanimljive crtice druženja.. dobrih ljudi ima svud po svijetu
|
|
Silvy
Trajnica Pridružen: 28 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2406 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
dr.žislave,
drago mi je što nastavljaš sa putopisnom reportažom. Uz tvoje slike i popratne opise, užitak te je pratiti. Čekam nastavak. |
|
Mira K
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Navratila a od nastavka ništa.... Zabušavaš ili..?
|
|
Rijeka
|
|
Belina
Neukroćena biljka ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
[QUOTE=dr.žislav]Odoh sada na Zagrebačku kavu, pa nastavljam kada se vratim.[/QUOTEOde Dr.na Zagrebačku kavu ,i ne vrača se!
|
|
"Mića rožica" sa otoka Krka - Omišalj
|
|
Mira K
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ma pisat će on sada za sve nas. Čekamo ga, ipak
|
|
Rijeka
|
|
Alic-Tadic
Novo sjeme Pridružen: 13 Studeni 2011 Lokacija: Argentina Status: Offline Bodovi: 15 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
25 / 5 Sretan ti rodjendan bratice !!
|
|
Alic-Tadic
Novo sjeme Pridružen: 13 Studeni 2011 Lokacija: Argentina Status: Offline Bodovi: 15 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
25 /4 Sutra da ,objastavam ...Zivijo nam sto let !!
|
|
dr.žislav
Opcije poruke
Hvala(0)
|
.
|
|
Silvy
Trajnica Pridružen: 28 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2406 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Da li rođendan proslavljaš na ZG - kavi? Ništa ne piše, ali ti svejedno želim sve najbolje u životu. Hvala na nastavku reportaže iz dalekog svijeta. |
|
dr.žislav
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Zahvaljujem na rođendanskim čestitkama i ispričavam se zbog zastoja u pisanju. U Liču sam doma bez interneta. Koristim se internetom u hotelu u Fužinama ili kod nekog od susjeda. Za ovako opsežne reportaže potrebno mi je da sam duže vrijeme na netu i da imam barem malo mira radi koncentracije. U hotelu ne mogu imati taj mir, a na (moju) žalost svi susjedi kod kojih idem na internet imaju nekakve životinje u kući zbog kojih se ne osjećam ugodno i ne mogu ništa ozbiljnije raditi u takvim uvjetima.
Sada kada sam došao u Zagreb zaista nemam više opravdanja za nepisanje, i da dalje ne gnjavim idemo se lijepo dalje spuštati niz Srebrnu rijeku. U samoj delti rijeke smjestio se Tigre o kojem sam već pisao, a na Tigre se nastavlja mjesto zvano San Isidro (svijeti Izidor). U tom mjestu moj rođak Žarko Vlaho, u jednoj od mnogobrojnih marina, drži svoju jedrilicu. Jedrilica |
|
dr.žislav
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ups! Kriva slika. Ovo nije jedrilica mog rođaka već Argentinske mornarice. Na ovu ćemo se jedrilicu vratiti nešto kasnije.
Marina u kojoj je na vezu Žarkova jedrilica. Na slici nije njegova jedrilica, ali izgleda otprilika kao ove koje su na slici. Osim jedrilica, u marini sam poslikao ovu biljku... ... i ove dvije patkice. |
|
dr.žislav
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Iz marine smo isplovili na otvoreni dio rijeke, koja tog dana nije bila nimalo mirna, ali stari morski vukovi, odnosno riječni vukovi - Seka i Vlaho sigurnim su rukama vješto upravljali jedrilicom.
Seka i Žarko za kormilom |
|
dr.žislav
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Najteže je bilo meni koji sam slikao. Cijelo vrijeme me je valjalo s jedne strane brodića na drugu, a trebalo je i slikati, imati mirnu ruku i oštro oko, a osim toga brinuo sam da mi se nešto ne desi s fotićem.
Na ovom dijelu rijeke puno je športskih aktivnosti, pa se često susreću surferi i jedrilice. Na ovoj slici se vidi kako je jaki vjetar bio tog dana. Jedrilica u punoj brzini. Zaista je za nas iz Hrvatske neobično vidjeti plavo nebo i smeđu vodu. |
|
dr.žislav
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Koliko je udaljen Buenos Aires od San Isidra vidi se na ovoj slici.
|
|
dr.žislav
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Još jedna slika surfera prije povratka u luku.
|
|
Odgovori | Stranica <1 3940414243 47> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |