Klematis - Clematis |
Odgovori | Stranica <1 3940414243 136> |
Korisnik | |
pluton
Nedavno posijan Pridružen: 21 Studeni 2010 Status: Offline Bodovi: 51 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Sponzorirani linkovi | |
Klimatis
Odrastao grm Pridružen: 20 Rujan 2010 Status: Offline Bodovi: 1360 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Taj crveni ti je Ville de Lyon.
|
|
Klimatis
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ovako ih trebaš izrezati i popikati u teglu sa zemljom, neke se neće primiti, ali da ti 50 % uspije dobar posao.
|
|
Klimatis
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mira i ovo na slici nije The President 100000 %. Imaš tamo 2 stranice prije moje presidente i nema sličnosti. Ima puno stranica na netu, dućana koji postavljaju krive slike na klematise.
|
|
Klimatis
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo Plutone naš Ville de Lyon
|
|
pluton
Nedavno posijan Pridružen: 21 Studeni 2010 Status: Offline Bodovi: 51 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Vaaaaauuuuuuuuuu prediiiivan je!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
nuna
Mladi grm Pridružen: 30 Siječanj 2008 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 812 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Klimatis koliko treba čekati da procvijetaju klematisi uzgojeni iz sjemena?
|
|
antonija
Cvjetni guru Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ja san danas ošišala moje klematise, nikada nisan ovako rano ih šišala, vidjeti ću šta će biti!
|
|
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.
|
|
milica7
Cvjetni guru Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nemoj baciti, stavi ih u zemlju....
|
|
antonija
Cvjetni guru Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
gotovo, već su bačeni!
|
|
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.
|
|
lilie
Trajnica Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Belišće Status: Offline Bodovi: 2319 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Antonija bit će . Ne bacati reznice, sve u zemlju.
Kako ću sada žicati?
|
|
znati mnogo ne znači biti mudar
|
|
antonija
Opcije poruke
Hvala(0)
|
lilie, i ja bi sama sebe , nsam mislila ništa glavom!
|
|
|
|
lilie
Trajnica Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Belišće Status: Offline Bodovi: 2319 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Bit će drugi put!! (mislim na reznice a ne ovo)
Ima još načina razmnožavanja (polaganja u zemlju)
|
|
|
|
Klimatis
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pozz svim ljubiteljima clematisa! Sretnu novu i sve najbolje! Puno novih
biljčica, puno proljetnih cvjetova na vašim clematisima!!.
A sjemenu treba dosta dugo da potjera. Mi smo jednom već poludili od čekanja i taman mislili bacit sve i zasadit nešto novo u teglu, kad ono ispod površine male klice bile. ja sam ih tri puta sijao i zaboravio na njih dosta vremena dok nisu potjerali. |
|
Klimatis
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ljudi moji što raditi? Ovo vrijeme nije normalno, sa -5 na +16. Od snijega i leda do proljeća u 1. mj. Pa ovo je drugi put da mi biljke u vrtu počinju pupat, prvi put je bilo nakon onog velikog zatopljenja u 11 mj. A najavljuju još duže vremena ovakvu južinu. Da li onda ranije orezivat klematise ili ne? Joj opet će biti bezbroj insekata ako zima ponovo ne bude došla.
|
|
lilie
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Stvarno više ne znam šta raditi. Mislim da ću svoje klematise obrezivati kao i svake godine 2-3. mjesec. Reznice staviti u zemlju i podijeliti.
Molim sve koji orezuju da ostave reznice.
Klimatis tvoji su .
|
|
|
|
Klimatis
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mi bi uz naših 14 vrsta htjeli još : Multi Blue
Josephine Freckles Alpina Frankie Macropetala Jckmanii Alba Pa ako netko ima nek na proljeće(uskoro) kod orezivanja pusti koju reznicu, pa ćemo ju mi s veseljem udomiti!!! |
|
lilie
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kada kažeš 14 klematisa
Od ovih što si nabrojao imam samo Multi Blue jako mali -jedna grančica.
Na proljeće ću vidjeti šta je ostalo od njega, ne bih ga dirala dok malo ne naraste.
|
|
|
|
Klimatis
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Srećom u neznanju naši clematisi dok su još bili bebe( neki od njih) posađeni su odmah i primili su se skoro svi jako dobro osim Comtesse de B. i Westerplate koji su morali u tegle na jačanje. Pillu, Montana Maylen, Tangutica su se primili izvrsno, neki drugi malo manje dobro, al opet za to koliko su sezona u vrtu odlično.
Definitvno najbolji recept za sve vas koji nove sadnice kupljene u MBM-u, Bauhausu, Kalii, Konzumu mislite sadit u vrt. Pričekajte bar 2-3 god da budu u tegli, pa im nakon 2 sezone malo još tu teglu povećajte i onda ih nakon 3 godine jake i spremne prebacite u vrt. To iz iskustva govorim, iako ove agresivnije vrste, kao tangutica, alpina, montana, većinom 1. 2. skupine orezivanja mogu odmah. |
|
Gricka
Odrastao grm Pridružen: 04 Listopad 2010 Status: Offline Bodovi: 1726 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja ću sa orezivanjem svojih klematisa koji su vani (iako su puni pupova) sačekati još malo jer najavljuju da će opet stići ciča zima pa se bojim da ne bi stradali.
|
|
Odgovori | Stranica <1 3940414243 136> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |