Adenium obesum - Pustinjska ruža |
Odgovori | Stranica <1 3839404142 407> |
Korisnik | |
Pinus
Neukroćena biljka Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Bebolina, pogledaj ga ovdje u ovoj crvenoj elipsi. Svega 3-4 cvijeta trenutno otvorena. Kod njega sam rezao cvjetove želeći ga umjetno oprašiti. Trenutno nije lijep i čeka bolje trenutke. |
|
Sponzorirani linkovi | |
bebolina
Cvjetni guru Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Snimila sam ja njega, samo mi je čudno bilo što je u drugom planu. Bitno da je on živahan, cvjetat će on još ohohoooo
|
|
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati. I. Andrić
|
|
Tea
Neukroćena biljka Pridružen: 20 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3658 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Prekrasna kolekcija divno izgledaju
|
|
Hodaj pokraj mene i samo budi moj prijatelj
|
|
Zvjezdana
Trajnica DONATOR Pridružen: 03 Siječanj 2008 Lokacija: Zg i okolica :D Status: Offline Bodovi: 2055 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
bebolina gledala sam na onoj stranici stvarno ih ima preeeedivnih.. svakako kad budeš naručivala mi se javi na pp uzet ću jednoga svakako, mada bi po slikama uzela skoro sve :D
pinus predivni su ti stvarno kad će moji bit toliki :D ja sam svoje ipak presadila one ne pravo presađivanje nego sam samo skinula posudicu i ubacila u veću i dodala zemlju i dobro sam napravila jer je onaj glavni korijen došao skroz do dna posudice... neću ih još unositi jer je baš lijepo sunčano pa neka još uživaju malona suncu ali pri prvoj prognozi nižih temperatura ih unosim unutra |
|
Per aspera ad astra.
|
|
Tea
Neukroćena biljka Pridružen: 20 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3658 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Može li mi neko preporučiti s čime se gnoje ovi ljepotani?Neću možda tak skoro ali sam ih planirala dohranjivati kad porastu...ima neko neki prijedlog?
|
|
|
|
bebolina
Cvjetni guru Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Jako blaga otopina tekućeg gnojiva za kaktuse. Prije ih malo zali s vodom, pa tek onda s otopinom gnojiva, jer bi im u protivnom spalila korijen...
Sretno s bebaćima
|
|
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati. I. Andrić
|
|
Tea
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala bebi...nisam ih još posijala al budem čim nađem vremena kojega je u zadnje vrijeme premalo
|
|
|
|
bebolina
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
|
|
jagoda
Cvjetni guru Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 5241 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pinus za ljepotane. Dobro je primjetila Bebolina da zapostavljaš bijelog ljepotana. Neme veze što ima manje cvijetova daj ga malo pokaži ..
|
|
sutra je novi dan
|
|
Pinus
Neukroćena biljka Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Odgovor Opcije poruke Hvala(0) |
Evo cure, ovdje je bijeli adenium. I on je meni lijep, samo roze adeniumi su mamac za oči. Obično svi koji prvi puta vide adeniume u živo oduševljeni su roza adeniumima. Bijeli adenium je igrač na duge staze. I njega sam dignuo iz supstrata. Pošto su svi moji adeniumi iz reznica, nemaju kaudeks. Adeniumi bez kaudeksa nisu tako lijepi. Bolje rećeno adeniumi sa kaudeksom su mi lijepši. Kako natjerati adenium da formira kaudeks ? Nije tako teško, svake godine prilikom presađivanja dignimo adenium za 1-2 cm. Nećemo dobiti onaj klasični kaudeks kao kod sijanca, ali bolje išta nego ništa. Skinuo sam mu istovremeno i „protezu“ za rastezanje grana. Evo u par slika da vidite kako sam to napravio i kako sada izgleda: .. Sada izgleda ovako: |
|
natalija
Cvjetni guru Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ma divan je
|
|
mali kaktus
Cvjetni guru DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Priznajem da ih nikad nisam vidjela u živo,ali tvoji su prekrasni i bijeli i rozi.
|
|
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju. |
|
bebolina
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
bebolina
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
monstera
Cvjetni guru Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
kako su zgodni ovi malci,fale im samo pelene!
|
|
Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
|
|
bebolina
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kakvi će tek biti kad narastu i ako Bog da procvjetaju?
|
|
|
|
monstera
Cvjetni guru Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Bit će to pravi raj za oči!
|
|
Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
|
|
Tea
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Bebi sta ne bi cvjetali...kao sto sam vec rekla,do ovde si stigla s malcima i sad vise nema natrag,samo naprijed
|
|
|
|
bebolina
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Njima treba jako dugo dok ne procvjetaju, nekad i više od dvije godine, pa ako bude koji cvjetić sljedeće godine, nitko sretniji od mene.
|
|
|
|
Tea
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Bebi suosjecam s tobom...i ja se veselim tvom prvom cvjeticu.Ti se samo pobrini da oni napreduju kao i do sada i vjerujem da ce te iznenaditi
|
|
|
|
Odgovori | Stranica <1 3839404142 407> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |