Kokotić - delphinium |
Odgovori | Stranica <1 23456 8> |
Korisnik | |
josipa
Mladi grm Pridružen: 13 Prosinac 2008 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 992 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
biksi ,možeš li mi napisati koja je to njemačka firma i šalju li oni za Bosnu .
Ja sam poručivala od Walter Wolfa i oni šalju i u Bosnu, ako nekoga zanima. Meni su interesantne samo njemačke adrese jer jedino taj jezik znam. |
|
Sponzorirani linkovi | |
biksi
Nedavno posijan Pridružen: 18 Veljača 2009 Status: Offline Bodovi: 92 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
zdravo josipa,
ja sam vise puta narucivala od firme jelitto,oni imaju najvecu ponudu perena i sto je najvaznije jako su pouzdani.
|
|
kat.rea
Cvjetni guru Pridružen: 06 Studeni 2008 Status: Offline Bodovi: 5433 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
I mene je ovoga proljeća ulovila sijanjemanija , pa sam kupila ČAK 2 vrečice sjemena na jednoj piše samo kokotac, odnosno delphinium perenne mix, a na drugoj delphinium hybridum, gian pacific mixed (pied d`alouette). Mislim vrečice su "prepune" informacija i podataka, da ti pamet stane:
1. sije se od ožujka do svibnja ili od kolovoza do listopada - temperatura +10, a cvjeta od srpnja do rujna odnosno od lipnja do kolovoza.
2. Piše na njemačkom i koliko sam skužila sije se ( ili sadi) od svibnja do srpnja, a cvjeta od lipnja do kolovoza.
Uglavnom kako sam pametno kupila tako i posijala istovremeno obje vrečice. Čak ih je dosta i niklo. 2.6 sam klijance posadila u vrt i od onda se oni koje nisu puževi pojeli nisu makli ni milimetra .
Sada se pitam šta sam ja to posadila i ako preživi kada će to cvijeće meni cvasti?
|
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
A ja posijala i zaboravila napisati što je i bogme nekoliko mi je plavih izašlo i cvjetaju, nisam ni znala da je to već mi je netko na mojoj temi prepoznao. Strpljenja možda još procvjetaju.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
Eellwyn
Novo sjeme Pridružen: 18 Lipanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 6 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Obozavam ovaj forum...
vec dugo patim za ovim predivnim cvijetom no nisam znala kako se ove jer sam ga uvijek vidjala ispred zgrada a tamo nemam koga pitati sad znam kako se zove i krecem u nabavku Koliko sam shvatila najbolje je kupit odraslu biljcicu... najljepši su mi cisto bijeli i plavkasti |
|
andrea01
Cvjetni guru Pridružen: 29 Svibanj 2007 Status: Offline Bodovi: 5238 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mislim eellwyn, kad ih upoznaš sve, zaljubit ćeš se u njih definitivno bez obzira na boju.
Takvo je moje iskustvo!!! |
|
Marinn
Nedavno posijan Pridružen: 29 Travanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 75 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Moji kokotići samo što nisu procvali i to u drugoj raskošnijoj turi!! Samo da ne bude jakog vjetra!
Ja sam mislija da oni vole polusjenu ali kokotići koje sam tek onako posadija na sunce su puno raskošniji i ljepše rastu!! |
|
Baka Bea
Trajnica Pridružen: 19 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2451 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Marinne pisali smo o uzgoju kokotića na prethodnim stranicama. Zašto si ih sadio u sjenu, oni su djeca sunca. Od vjetra ih zaštiti tako da ih posadiš na zaštićeno mjesto, a ako nije zabodi tanki bambusov štap ili slično (naglasak je na što manje vidljiv, da ne bude štap od metle) i priveži. Kad ocvate reži ga 10 cm od tla, a štap ukloni.
|
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Baka bea, baš mi je to trebalo, što kad ocvatu, jer ih imam prvi puta, ma preslatki su i narvno moji su plavi.
|
|
RIJEKA
|
Marinn
Nedavno posijan Pridružen: 29 Travanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 75 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ma nemam pojma zašto ali ja sam bija uvjeren da Kokotići vole sjenoviti položaj a kako ode u Dalmacija ljeti sunce dobro zapeče lipo sam se pobrinija da imaju sjene veći dio dana al na proljeće ću im naći bolji položaj, a što se tiče vjetra to ću ih definitivno morati povezati jer na zadarskim brigovima uvik ima vitra!
|
|
karinka
Nedavno posijan Pridružen: 18 Studeni 2007 Status: Offline Bodovi: 57 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ne znam da li netko ima iskustvo kao ja ili ako zna šta se dešava da mi objasni. Na početki ljeta kupila sam tri kokotića - svijetloplavi , ljubičasti i nježno roza . Svi su u prvoj turi bili originalne boje. Sada u drugoj cvatnji iz iste biljke izašla su dva cvijeta - na jednoj stapki svjetloplavi , a na drugoj roza???? Napominjme da idu iz iste osnovne biljke .Ukoliko netko zna objašnjenje molim da mi javi !
|
|
shasha
Cvjetni guru Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Karinka,to se i meni desilo ovog proljeća.Ne znam kako i zašto no jedno objašnjenje su pčele ili da nije jedna biljka nego par mladih zajedno.Veća mi je vjerojatnost da su pčele oprašile nekako i sad mladi cvatu u drugoj boji.
|
|
karinka
Nedavno posijan Pridružen: 18 Studeni 2007 Status: Offline Bodovi: 57 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Vjerojatno si u pravu Shasha , ali me je to zbunilo kada sam vidjela.Međutim izgleda lijepo pa neka rade pčele i drugi kukci što ih volja- dobro njima a i meni .
|
|
makk
Odrastao grm Pridružen: 26 Siječanj 2010 Status: Offline Bodovi: 1162 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pozdrav društvu sa ovog foruma.
Već danima čitam sadržaje i evo da i ja krenem s aktivnijim učešćem. Volim cvijeće i jedna od mojih omiljenih biljaka je Delphinium. Pa evo i nekoliko sličica: |
|
Triša
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Predivni su i u mojoj najdražoj boji.
Želim dobrodošlicu
|
|
RIJEKA
|
nuna
Mladi grm Pridružen: 30 Siječanj 2008 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 812 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Makk prije svega želim dobrodošlicu i dugo druženje.Delphinijum je predivan a vidim u pozadini jako biujan i zdrav clematis.Zaista predivno.
|
|
makk
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala na dobrodoslici Trisi i nuni (ili nunoj?????).
Najvaznije je da je led probijen. Ako neko zeli vidjeti vise slika Delphiniuma i mog ostalog cvijeca, moze pogledati moj blog. Mozda nadjete nesto interesantno. http://cvjetnaoaza.blogspot.com/ |
|
Lora
Neukroćena biljka Pridružen: 21 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 4104 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
dobrodošlica i s moje strane.
Pregledala sam letimično tvoj blog. Ima dosta korisnih i dobrih savjeta /bez obzira što ih uglavnom znam/.Spremila sam ga u favorite da si mogu na miru i detaljno pogledati....... |
|
Rijeka Prijatelji su kao dragulji, samo pravi traju vječn |
|
kontesaa
Cvjetni guru Pridružen: 15 Listopad 2007 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 6195 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
mak dobrodošla, delphiniumi su prekrasni, a tvoj blog pun korisnih savjeta
|
|
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)
Zagorski bregi |
|
makk
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala jos jednom na dobrodoslici.
Blog je bio spontana ideja.Ima tu jos mnogo toga da se napravi i mnogo slika da se postavi, ali ima vremena. Nadam se lijepom i dugotrajnom druzenju. A ja cu predstojece dane iskoristiti u "istrazivanju" ovog foruma, ima toga jako puno korisnog za procitati i lijepoga za vidjeti. |
|
Odgovori | Stranica <1 23456 8> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |