Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Skentra via Mediterano
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Skentra via Mediterano

Odgovori Odgovori Stranica  <1 23456>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
aralija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 7070
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje aralija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Lipanj 2015 u 22:19
Koliko san godin na forumu , e sad je prošlo tri (brzo prošlo) i u zadnje vrime nešto sam malo pohodila ove stranice ali ne zbog nemara već ma koga briga....a ono nalazim na  "skentra via mediteraneo" opaaa... miris smilja i bosilja , a ja ono prije tri godišć mislila kako ova lipo zbori o cviću a ono " ni ona nego on" ( ova  ikavica je i za moju dušu)Fiki nasmijao si me onaj put kad si rekao prije tri godine " zašto svi misle da si žensko a ti si ipak muško"  E pa dragi cvijetni prijatelju nisi samo muško nego si muškarčina koji svoju ljubav (nek mi oproste svi kojima je još daješ) prenosiš na cvijeće iliti cviće. Sve sam prolistala i divim ti se (sorry moja bolja polovica kaže da je sve što se ne papa nije korisno ali ipak skrivečki se divi)s koliko ljubavi si sve osmislio, neću hvalit cvijeće već ti pozdrav šaljem s druge strane Bijokova iako ga samo vidim (jako često) kad sam u posjetu famiji u Splitu, moj vidik je usmjeren prema Velebitu s morske stranesmile55
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Fiki View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2792
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fiki Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Lipanj 2015 u 21:07
Evo,još jedan  tmurno-sunčan dan,danas sam malo sjetan ,pa evo malo slika 

Cikas palma ,opet ju slikam jer se  zaodjenila novim  listovima

Ružice sa  lavandulom 

Gailardia 

jedna grupna 

Jedna u kamenu 

Hortenzija

podazida 

skentra 

Buhač,kod nas ga ima moree,,ali sam ga prisadio u vrt

- Čitaj - Ova osoba koja je bacila  cigaretu ovdje ,dobila ju je   u glavu 

I jedna slika zalaska - pogled na kameno moje Bijakovo ,

Na vrh
Fiki View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fiki Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Lipanj 2015 u 17:01
kod mene ti je zemlja plitka jer  ispod ti je sami kamen,a ova zemlja je crnica  nasipana ,jer  u mene ti je sama crvenica  ,ae , jeruzalemske trešnjice su već počele ,  bojim se da će brzo pocrvenit jer  ljepše mi je  da   su crvene oko Božića, ,oleanderi su mi koma,ja im nedajem neku važnost ,stoga ovako i cvijetaju Big smileTongue, neznan šta bi ti reka za  njevicu jer moja  će cvjetat opet ,ali kod tebe je   gore hladnije ,pa ti neznam šta ću ti reći Smile ,Pozzz ,i da javim sunce mi je izašlo malo ,ali sada ide noć,zalazak mmmsmile71
Na vrh
JosipaNu View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2921
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje JosipaNu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Lipanj 2015 u 16:20
Odlicno....jeruzalemska tresnja mi je ajme...mislim da ja imam neju ukrasnu tresnjicu budem poslikala...a oleander je bozanstven...nemam rjeci...i njevica mu je sumnjiva mislin da he tu uz korjenkove biljcice...budem jos prekontrilirala pa krecem u rezidbu ako nije kasno....poz fiki
divno je biti nekome nesto....
Na vrh
Fiki View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fiki Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Lipanj 2015 u 12:41
Danas malo slika iz  kišovitog juga, sunce nam pomalo izviruje ali je kiša ,,ali dobro je došla alisiumima ,,s obzirom da vode rijetko viđaju ,

Započinjem oleanderom ovo je za tebe (čitaj) JosipaNu

Gladiole   počele  izbacivati cvit

Jeruzalemske trešnjice - divna trajnica koja mi  vanka reste cilu godinu

Malo  skentre od kamena

I njevica ,nju pošišam nakon  obilate cvatnje ,i  zagušća  onda ,pa će onda bit još cvita

Na vrh
Fiki View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fiki Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Lipanj 2015 u 12:30
Mandevila uspiješno cvijeta kada joj je pitar uzak ,,tj. kada napuni teglicu korijenjem HugVolim kaada me posjetiš!  
Na vrh
JosipaNu View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje JosipaNu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Lipanj 2015 u 10:59
mandevila je prekrasna...moja bijela samo u listovima valjda ce cvijetati nekad...smile73
Na vrh
Fiki View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fiki Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Lipanj 2015 u 07:21
Za sve vas posjetitelje moje Skentre smile79

Jedna roža za vas 

Evo da vidite kakva mi je cikasica,nove listove je izbacila 
Tongue

Phal mi je procvjetao ,morao sam ga ponovno slikati

Mandevilla

Na vrh
Fiki View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fiki Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Lipanj 2015 u 07:08
Ja  obožavam  tagetese (ttj. kadifice)  ali u umjerenoj  mjeri jer  volim  kentrav  vrt ,tj šaren  ,imam i njih  ,oni su jako dobri za tlo na kojem  rastu ,ubijaju nematode u  tlu ,  a gazanije su mi velika ljubav ,samo kod tebe nebi mogle vanka ostat Unhappy,  dobra ti ta izreka Tongue,no  svatko se   prevari
Na vrh
rajski vrtovi View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1789
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje rajski vrtovi Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Lipanj 2015 u 06:31
Krasno sve fiki, gazanije su mi posebno lijepe. Sad mi je žao što ih nisam sadila kod sebe ove godine. Dvoumila sam se između njih i kadifica. Odabrala kadifice, lijepo s njima nahranila puževe i sad imam veliko ...  ništa. Nikad više kadifice u moj vrt. Kako se ono kaže: "Pametan uči na tuđim greškama, a budala na svojim." Tongue
"I budi kao ruža koja daje miris svima, a ne samo dobrima, ili drvo koje daje hlad i onome koji želi da ga posječe." M.Selimović
Na vrh
Fiki View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (1) Hvala(1)   Citiranje Fiki Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Lipanj 2015 u 21:39
Poslije pošaljem još slika ,,ma  i ti si mi veliki srčeko  smile72
Na vrh
JosipaNu View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje JosipaNu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Lipanj 2015 u 18:36
fiki srce si....smile86vec cu ja nesto naci i u tebe samo poslikaj...steta iste opotunie imamo vec sam se obradovala....smile76
Na vrh
Fiki View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fiki Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Lipanj 2015 u 12:26
Govori što ti se  sviđa,  TongueWinkHeart da ti spremim ,  a da alisumi  rastu u zemlji  ,  sami se zasijavaju ,,sada nisu dekorativni ,,ali kada se razrestu (2 tjd) tj-. kada počmu cvitat , upotpunit če  ambijent smile71

Na vrh
JosipaNu View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje JosipaNu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Lipanj 2015 u 10:28
Jesu lijepi sukulentici....poslikala sam ti na mojoj temi su...a alisumi samo tako rastu u zemlji?..blago vama dole...
Na vrh
Fiki View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fiki Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Lipanj 2015 u 09:25
Fala ti lipa EmbarrassedHeart, aj poslikaj mi gaa jer ja neznam  dali je ovaj moj opuntia compresa ili  opuntia humifisa ConfusedSmile

Evo ti jedna slikica mix sukulenata

Allisiumi -njih kombiniram uz rubove jer pokriju svu prazninu ,,i brzooo rastu

Aichryson -ovo čudo navodno rikne kad odcvita ali ,  bome drži se još

I evo ovo ,,nisam mogao da ju neuslikam  

Star
Na vrh
JosipaNu View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje JosipaNu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Lipanj 2015 u 07:24
lipa li cvica...sto bi vi dolje rekli...predivno ti je sve..oleanderi mi stoje dva nisu jos za cvijetanje ....budu do gorine u pitarima..a kaktus koji podnosi minuse ako je opotunija compresa imam ga u kaktusnjaku....budem ga poslikala pa vidi ako su isti...hvala na velikodusnoj ponudi....smile79
Na vrh
Fiki View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fiki Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Lipanj 2015 u 12:01
JosipaNu da ,  dobro je da mogu vanka jer tko bi ih trpio po pitarima oko kuće

Ev ovaj kaktus bi mogao ostati kod tebe u vrtu  da se nesmrzne,ako želiš spremim ti ga  

Na vrh
JosipaNu View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje JosipaNu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Lipanj 2015 u 05:45
gazaniju i ja volim cikasica je predivna........imamdva oleandera jos su mali pa ne cvijetaju....blago tebi kad ih mozes vani drzati...........smile57
Na vrh
Fiki View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fiki Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Lipanj 2015 u 14:05
arčik hvala ti  draga ,da  maca mi  je  najbolji  prijatelj ,da vidiš samo koliko zmija i   miševa mi donese na vrata ,hoće da se pohvali da je lovica Heart

JosipaNu ,  Cijele su mi godine vani u zemlji i super rastu a tek kada procvjetaaju ,,,divno,no možeš ga u pitar usadit,ako  oćeš pošaljem ti reznice

Evo  današnji album započinjem slikom  upravo oleanderom 

Notocactus ottonis

Cikasici rastu novi listovi ,shvatio sam da mi cikasica puno bolje raste   u zemlji nego  u  pitaru,

Pogled kroz rascvjetanu lavandulu  na opunciju microdasys   koja  može prezimiti vanka

I gazanija koju san dobia na poklon ,, gazanija imam više  ,i obožavam ih  jer  mogu duuugooo bez vode ,  

Wink

Na vrh
JosipaNu View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje JosipaNu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Lipanj 2015 u 17:41
Oleanderi..zavidim svima koji ih bez problema uzgajaju...dolje na jugu...predivni su..
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 23456>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,219 sekundi.