Skentra via Mediterano |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 23456> |
Korisnik | |
aralija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 7070 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Koliko san godin na forumu , e sad je prošlo tri (brzo prošlo) i u zadnje vrime nešto sam malo pohodila ove stranice ali ne zbog nemara već ma koga briga....a ono nalazim na "skentra via mediteraneo" opaaa... miris smilja i bosilja , a ja ono prije tri godišć mislila kako ova lipo zbori o cviću a ono " ni ona nego on" ( ova ikavica je i za moju dušu)Fiki nasmijao si me onaj put kad si rekao prije tri godine " zašto svi misle da si žensko a ti si ipak muško" E pa dragi cvijetni prijatelju nisi samo muško nego si muškarčina koji svoju ljubav (nek mi oproste svi kojima je još daješ) prenosiš na cvijeće iliti cviće. Sve sam prolistala i divim ti se (sorry moja bolja polovica kaže da je sve što se ne papa nije korisno ali ipak skrivečki se divi)s koliko ljubavi si sve osmislio, neću hvalit cvijeće već ti pozdrav šaljem s druge strane Bijokova iako ga samo vidim (jako često) kad sam u posjetu famiji u Splitu, moj vidik je usmjeren prema Velebitu s morske strane
![]() |
|
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Fiki ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 11 Prosinac 2011 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 2792 |
Evo,još jedan tmurno-sunčan dan,danas sam malo sjetan ,pa evo malo slika
Cikas palma ,opet ju slikam jer se zaodjenila novim listovima Ružice sa lavandulom Gailardia jedna grupna Jedna u kamenu Hortenzija podazida skentra Buhač,kod nas ga ima moree,,ali sam ga prisadio u vrt - Čitaj - Ova osoba koja je bacila cigaretu ovdje ,dobila ju je u glavu I jedna slika zalaska - pogled na kameno moje Bijakovo , |
|
![]() |
|
Fiki ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 11 Prosinac 2011 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 2792 |
kod mene ti je zemlja plitka jer ispod ti je sami kamen,a ova zemlja je crnica nasipana ,jer u mene ti je sama crvenica ,ae , jeruzalemske trešnjice su već počele , bojim se da će brzo pocrvenit jer ljepše mi je da su crvene oko Božića, ,oleanderi su mi koma,ja im nedajem neku važnost ,stoga ovako i cvijetaju
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
JosipaNu ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 18 Kolovoz 2014 Lokacija: Nuštar Status: Offline Bodovi: 2921 |
Odlicno....jeruzalemska tresnja mi je ajme...mislim da ja imam neju ukrasnu tresnjicu budem poslikala...a oleander je bozanstven...nemam rjeci...i njevica mu je sumnjiva mislin da he tu uz korjenkove biljcice...budem jos prekontrilirala pa krecem u rezidbu ako nije kasno....poz fiki
![]() |
|
divno je biti nekome nesto....
|
|
![]() |
|
Danas malo slika iz kišovitog juga, sunce nam pomalo izviruje ali je kiša ,,ali dobro je došla alisiumima ,,s obzirom da vode rijetko viđaju ,
Započinjem oleanderom ovo je za tebe (čitaj) JosipaNu Gladiole počele izbacivati cvit Jeruzalemske trešnjice - divna trajnica koja mi vanka reste cilu godinu Malo skentre od kamena I njevica ,nju pošišam nakon obilate cvatnje ,i zagušća onda ,pa će onda bit još cvita |
|
![]() |
|
Mandevila uspiješno cvijeta kada joj je pitar uzak ,,tj. kada napuni teglicu korijenjem
![]() |
|
![]() |
|
JosipaNu ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 18 Kolovoz 2014 Lokacija: Nuštar Status: Offline Bodovi: 2921 |
mandevila je prekrasna...moja bijela samo u listovima valjda ce cvijetati nekad...
![]() |
|
|
|
![]() |
|
![]() |
|
Ja obožavam tagetese (ttj. kadifice) ali u umjerenoj mjeri jer volim kentrav vrt ,tj šaren ,imam i njih ,oni su jako dobri za tlo na kojem rastu ,ubijaju nematode u tlu , a gazanije su mi velika ljubav ,samo kod tebe nebi mogle vanka ostat
![]() ![]() |
|
![]() |
|
rajski vrtovi ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 26 Srpanj 2014 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 1789 |
Krasno sve fiki, gazanije su mi posebno lijepe. Sad mi je žao što ih nisam sadila kod sebe ove godine. Dvoumila sam se između njih i kadifica. Odabrala kadifice, lijepo s njima nahranila puževe i sad imam veliko ... ništa. Nikad više kadifice u moj vrt. Kako se ono kaže: "Pametan uči na tuđim greškama, a budala na svojim."
![]() |
|
"I budi kao ruža koja daje miris svima, a ne samo dobrima, ili drvo koje daje hlad i onome koji želi da ga posječe." M.Selimović
|
|
![]() |
|
Poslije pošaljem još slika ,,ma i ti si mi veliki srčeko
![]() |
|
![]() |
|
fiki srce si....
![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Govori što ti se sviđa,
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Jesu lijepi sukulentici....poslikala sam ti na mojoj temi su...a alisumi samo tako rastu u zemlji?..blago vama dole...
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Fala ti lipa
![]() ![]() ![]() ![]() Evo ti jedna slikica mix sukulenata Allisiumi -njih kombiniram uz rubove jer pokriju svu prazninu ,,i brzooo rastu Aichryson -ovo čudo navodno rikne kad odcvita ali , bome drži se još I evo ovo ,,nisam mogao da ju neuslikam ![]() |
|
![]() |
|
lipa li cvica...sto bi vi dolje rekli...predivno ti je sve..oleanderi mi stoje dva nisu jos za cvijetanje ....budu do gorine u pitarima..a kaktus koji podnosi minuse ako je opotunija compresa imam ga u kaktusnjaku....budem ga poslikala pa vidi ako su isti...hvala na velikodusnoj ponudi....
![]() |
|
|
|
![]() |
|
![]() |
|
gazaniju i ja volim cikasica je predivna........imamdva oleandera jos su mali pa ne cvijetaju....blago tebi kad ih mozes vani drzati...........
![]() |
|
|
|
![]() |
|
arčik hvala ti draga ,da maca mi je najbolji prijatelj ,da vidiš samo koliko zmija i miševa mi donese na vrata ,hoće da se pohvali da je lovica
![]() JosipaNu , Cijele su mi godine vani u zemlji i super rastu a tek kada procvjetaaju ,,,divno,no možeš ga u pitar usadit,ako oćeš pošaljem ti reznice Evo današnji album započinjem slikom upravo oleanderom Notocactus ottonis Cikasici rastu novi listovi ,shvatio sam da mi cikasica puno bolje raste u zemlji nego u pitaru, Pogled kroz rascvjetanu lavandulu na opunciju microdasys koja može prezimiti vanka I gazanija koju san dobia na poklon ,, gazanija imam više ,i obožavam ih jer mogu duuugooo bez vode , ![]() |
|
![]() |
|
Oleanderi..zavidim svima koji ih bez problema uzgajaju...dolje na jugu...predivni su..
![]() |
|
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 23456> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |