Povrtnjak i njegovi čuvari |
Odgovori | Stranica <1 23456 18> |
Korisnik | |
anabistrica
Neukroćena biljka 4. Najljepši vrt - prijatelj životinja Pridružen: 09 Studeni 2011 Lokacija: Marija Bistrica Status: Offline Bodovi: 4011 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Milice, drago mi je da si prošetala, navrati opet.
Rosa, kupine jesu moje, zrele su u kolovozu, bumo se dogovorile za berbu Mali vrtlar, čini ti se da je to jedan uredan povrtnjak. Sve ti je to varka. Posiješ šarenoga cvijeća između povrća da privuku pažnju gledaoca i nitko ne vidi krivudave redove, povrće koje baš i nije u najboljoj formi ...
|
|
Lepe ti je Zagorje zelene
|
|
Sponzorirani linkovi | |
anabistrica
Neukroćena biljka 4. Najljepši vrt - prijatelj životinja Pridružen: 09 Studeni 2011 Lokacija: Marija Bistrica Status: Offline Bodovi: 4011 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
anabistrica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
mali_vrtlar
Upravo klijam Pridružen: 11 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 108 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
hm,kada ja uslikam svoj vrt vidit ces sta je to nered i ludnica, mislim da ti je sve pod spagu, a cvijece u vrtu, moram priznati da si mi dala dobru ideju i da cu pokusati i ja tako nesto
samo ne znam bas koji cvit uz koje povrce, ... |
|
zivot je lip, ako ga zivite u prirodi i sa zivotinjama
|
|
Cvijetomanijak
Mladi grm *moderator - povrća Pridružen: 31 Svibanj 2011 Status: Offline Bodovi: 496 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Anabistirca,ovo je najljepsi povrtnjak koji sam ikad vidjela cak i kad je bez biljki,jako mi se svidjaju travnate stazice...sve po crti ..MA MRAAAK JE ... Ja bum ti izvirila iz te sume hehehe
|
|
Velika gorica
|
|
rosa2
Trajnica Pridružen: 29 Srpanj 2009 Status: Offline Bodovi: 2168 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Uh onda tu ima pregršt đema od kupina il radite možda kupinovo vino ,ja sam proslog proljeca dobila jednu i lijepo se primila sad cemo vidjeti dal ce biti ove god i urod mozda.Ja inace svake god berem one divlje za sok i đem al mi treba cijelo popodne da nakupim za sve.
|
|
cvijet za cvijet=buket
|
|
anabistrica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mali vrtlar, stavi nevene i kadifice, oni idu uz svo povrće, a čuvaju ga od nematoda i ... Kad kadifice ocvatu i tobolci sa sjemenkama se osuše, sakupi te tobolce i ukopaj u zemlju kao zaštitu od crne truleži rotkvica.
Cvjetomanijak, te travnate stazice su jako praktične za kišno vrijeme. Ne hodam po blatu. Nemam niš protiv da izviriš iz šume, samo pazi na srne. Rosa, ove sam godine napravila samo malo soka. Džem nisam radila jer sam prekasno kupila pasirku, a ne podnosim njihove koštice, to mi je kao da jedem kamenje. U izradu kupinovog vina se nikad nisam upuštala. Zaključak: najviše kupina propadne.
|
|
|
|
maris40
Neukroćena biljka ZLATNI DONATOR Pridružen: 21 Studeni 2011 Status: Offline Bodovi: 3958 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kako lijepo obrađene gredice,to se zove vrt ko po špagici.
|
|
anabistrica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Maris, da mi nema sestre, vijugale bi moje gredice, stazice, a i redovi povrća tak da bi gledaoci dobili morsku bolest. Ne pomaže mi ni špaga. Sestra ima dobro oko pa me usmjerava kad kopam rupe ili sadim. Sadi i ona i to ravno, bez špage.
|
|
|
|
ljiljus
Neukroćena biljka Pridružen: 17 Studeni 2011 Status: Offline Bodovi: 3244 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Reci mi molim te za one krastavce pod flašama i ja bih tako posijala, ali bojim se da im neškodi hladnoća. Koliko duboko si ih pokrila flašama? |
|
Lipik
|
|
anabistrica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ljiljus, samo sam malo pritisnula flašu, tek toliko da je vjetar ne odnese. To sam prvi puta napravila po savjetu iskusnih pa ću vidjeti hoće li uroditi plodom. Za sada još ne vidim ništa.
|
|
|
|
ljiljus
Neukroćena biljka Pridružen: 17 Studeni 2011 Status: Offline Bodovi: 3244 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ok, hvala ti!
|
|
Lipik
|
|
Ksan
Odrastao grm Pridružen: 29 Siječanj 2012 Lokacija: Baranja Status: Offline Bodovi: 1303 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Meni je ovo jako lijepo, sviđa mi se ova trava između. Puno je ljepše nego kad je sve samo zemlja. Svaka pohvala i hvala na slikicama A sigurna sam da će se kod tebe sve brzo zazelenjeti |
|
''Nema ljepše nade od one što je nikla iz tuge i nema ljepših snova od onih što ih rađa bol.'' - IVAN CANKAR
|
|
anabistrica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ksan, drago mi je da ti se sviđa. Ne samo da je ljepše, nego je i praktično. Ne hodam po blatu nakon kiše, a površine za sijanje i sadnju još uvijek imam dovoljno.
|
|
|
|
enrikova nona
Cvjetni guru Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
mene zanima dali ti se trava širi u gredicu inaće super izgleda ljepše nego kod mene samo je meni velika površina zgodnija za obradu jer imamo i traktor i frezu
|
|
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
anabistrica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
EN, travu redovno šišamo, a onu koja ipak sa stazica ode u gredice, pofrezamo u proljeće. Kaj se tiče oranja, imaš pravo, ovakav se vrt ne može orati. Gredice zastiremo sijenom koje ostaje i preko zime, premda smo prošlu jesen sestra i ja preštihale cijeli vrt jer smo ga pognojile pilećim gnojem. U vrtu ne koristim umjetno odnosno mineralno gnojivo niti bilo kakve druge kemijske preparate.
|
|
|
|
hana
Neukroćena biljka Pridružen: 05 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 4007 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
super je vrt i ja svoj zastirem i ne koristim nikakvu kemiju. Proučavam stare bilinare i knjige o vrtlarstvu i tu se nađe svašta korisnog za primjeniti. od ovog proljeća sam počela sakupljati i ljekovito bilje (koje poznam,naravno) i MM me već zove čarobnica što je ljepša riječ za nekaj drugo
|
|
"Chi pianta un giardino semina la felicità"
Amelia,It |
|
Mijau
Novo sjeme Pridružen: 23 Ožujak 2012 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 4 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Anabistrica super ti je vrt , zanimljive nove ideje od kojih ću i ja nešto primijeniti na svom vrtu u Zagorju. S vrtom sam počela prvi put prošle godine, nažalost sredinom ljeta pogodila nas je velika tuča koja je uništila i pokosila sve živo.
Ove godine krećemo ispočetka, čak u proširenom izdanju. Kad gledam tvoje slikice jedva čekam da odem na svoj vrtek i čeprkam po zemlji. Nažalost ovaj vikend prognoza je kiša pa ne znam hoćemo li ići . Vjerojatno ću iskoristiti dan za čeprkanje po teglama balkonu, tek toliko da zadovoljim žellju.
|
|
anabistrica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hana, nedaj se zbuniti. Nek te tm zove kak hoće, a ti sakupljaj bilje. Ja imam finih skupih čajeva ali najčešće me društvo traži čaj od mojih trava kad si požele čajeka. A povrće, nije mi tako lijepo ko na placu ali je slasno i zdravije.
Mijau, dobro nam došla u cvjetno društvo. Vjerujem da ćeš uživati s nama i pridružiti se na kojoj kavici. A gdje ti je vrt, u kojem dijelu Zagorja?
|
|
|
|
Mijau
Novo sjeme Pridružen: 23 Ožujak 2012 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 4 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala na pozivu na kavicu, nadam se da će biti prilike. Naše selo zove se Draše i nalazi se u općini Kraljevec na Sutli, u blizini Klanjca. Mi ga zovemo Mali raj na Zemlji. Malo smo odmaknuti od glavne ceste i na bregu , a opet je celo selo na ravnom. A di je tvoje carstvo? |
|
Odgovori | Stranica <1 23456 18> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |