Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt > Moj povrtnjak
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Povrtnjak i njegovi čuvari
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Povrtnjak i njegovi čuvari

Odgovori Odgovori Stranica  <1 23456 18>
Korisnik
Poruka
 Ocjena: Ocjena teme: 1 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
anabistrica View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
4. Najljepši vrt - prijatelj životinja

Status: Offline
Bodovi: 4011
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje anabistrica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Travanj 2012 u 21:49
Milice, drago mi je da si prošetala, navrati opet.
Rosa, kupine jesu moje, zrele su u kolovozu, bumo se dogovorile za berbu
Mali vrtlar, čini ti se da je to jedan uredan povrtnjak. Sve ti je to varka. Posiješ šarenoga cvijeća između povrća da privuku pažnju gledaoca i nitko ne vidi krivudave redove, povrće koje baš i nije u najboljoj formi ... Wink
Lepe ti je Zagorje zelene
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje anabistrica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Travanj 2012 u 22:03
Ksan, slikala sam vrt da vidiš kak je još čisto goli. Nisam ništa sijala/sadila na jesen.

pod flašama su posijani krastavci
Na vrh
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje anabistrica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Travanj 2012 u 22:05
Plot od vrbe je malo pojačan jer sam uplela sve novonarasle grančice.
Na vrh
mali_vrtlar View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 108
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali_vrtlar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Travanj 2012 u 22:21
hm,kada ja uslikam svoj vrt vidit ces sta je to nered i ludnica, mislim da ti je sve pod spagu, a cvijece u vrtu, moram priznati da si mi dala dobru ideju i da cu pokusati i ja tako nesto smile160
samo ne znam bas koji cvit uz koje povrce, ...
zivot je lip, ako ga zivite u prirodi i sa zivotinjama
Na vrh
Cvijetomanijak View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm
*moderator - povrća

Bodovi: 496
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Cvijetomanijak Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Travanj 2012 u 10:10
Anabistirca,ovo je najljepsi povrtnjak koji sam ikad vidjela cak i kad je bez biljki,jako mi se svidjaju travnate stazice...sve po crti ..MA MRAAAK JE ... Ja bum ti izvirila iz te sume hehehe
Velika gorica
Na vrh
rosa2 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2168
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje rosa2 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Travanj 2012 u 13:36
Uh onda tu ima pregršt đema od kupina il radite možda kupinovo vino ,ja sam proslog proljeca dobila jednu i lijepo se primila sad cemo vidjeti dal ce biti ove god i urod mozda.Ja inace svake god berem one divlje za sok i đem al mi treba cijelo popodne da nakupim za sve.
cvijet za cvijet=buket
Na vrh
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje anabistrica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Travanj 2012 u 23:03
Mali vrtlar, stavi nevene i kadifice, oni idu uz svo povrće, a čuvaju ga od nematoda i ... Kad kadifice ocvatu i tobolci sa sjemenkama se osuše, sakupi te tobolce i ukopaj u zemlju kao zaštitu od crne truleži rotkvica.
Cvjetomanijak, te travnate stazice su jako praktične za kišno vrijeme. Ne hodam po blatu. Nemam niš protiv da izviriš iz šume, samo pazi na srne.
Rosa, ove sam godine napravila samo malo soka. Džem nisam radila jer sam prekasno kupila pasirku, a ne podnosim njihove koštice, to mi je kao da jedem kamenje. U izradu kupinovog vina se nikad nisam upuštala. Zaključak: najviše kupina propadne.
Na vrh
maris40 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 3958
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje maris40 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Travanj 2012 u 00:04
Kako lijepo obrađene gredice,to se zove vrt ko po špagici.
Na vrh
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje anabistrica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Travanj 2012 u 00:14
Maris, da mi nema sestre, vijugale bi moje gredice, stazice, a i redovi povrća tak da bi gledaoci dobili morsku bolest. Ne pomaže mi ni špaga. Sestra ima dobro oko pa me usmjerava kad kopam rupe ili sadim. Sadi i ona i to ravno, bez špage.
Na vrh
ljiljus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3244
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ljiljus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Travanj 2012 u 09:14

Reci mi molim te za one krastavce pod flašama i ja bih tako posijala, ali bojim se da im neškodi hladnoća. Koliko duboko si ih pokrila flašama?

Lipik
Na vrh
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje anabistrica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Travanj 2012 u 21:51
Ljiljus, samo sam malo pritisnula flašu, tek toliko da je vjetar ne odnese. To sam prvi puta napravila po savjetu iskusnih pa ću vidjeti hoće li uroditi plodom. Za sada još ne vidim ništa.
Na vrh
ljiljus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3244
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ljiljus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Travanj 2012 u 00:42
Ok, hvala ti!
Lipik
Na vrh
Ksan View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1303
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Ksan Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Travanj 2012 u 01:34
Originalno poslano od člana anabistrica anabistrica napisao:

Ksan, slikala sam vrt da vidiš kak je još čisto goli. Nisam ništa sijala/sadila na jesen.

pod flašama su posijani krastavci

Meni je ovo jako lijepo, sviđa mi se ova trava između. Puno je ljepše nego kad je sve samo zemlja. Svaka pohvala i hvala na slikicama smile76

A sigurna sam da će se kod tebe sve brzo zazelenjeti smile78
''Nema ljepše nade od one što je nikla iz tuge i nema ljepših snova od onih što ih rađa bol.'' - IVAN CANKAR
Na vrh
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje anabistrica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Travanj 2012 u 23:29
Ksan, drago mi je da ti se sviđa. Ne samo da je ljepše, nego je i praktično. Ne hodam po blatu nakon kiše, a površine za sijanje i sadnju još uvijek imam dovoljno. 
Na vrh
enrikova nona View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6269
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje enrikova nona Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Travanj 2012 u 11:58
mene zanima dali ti se trava širi u gredicu  inaće super izgleda ljepše nego kod mene samo je meni velika površina zgodnija za obradu jer imamo i traktor i frezu 
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
Na vrh
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje anabistrica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Travanj 2012 u 00:46
EN, travu redovno šišamo, a onu koja ipak sa stazica ode u gredice, pofrezamo u proljeće. Kaj se tiče oranja, imaš pravo, ovakav se vrt ne može orati. Gredice zastiremo sijenom koje ostaje i preko zime, premda smo prošlu jesen sestra i ja preštihale cijeli vrt jer smo ga pognojile pilećim gnojem. U vrtu ne koristim umjetno odnosno mineralno gnojivo niti bilo kakve druge kemijske preparate.
Na vrh
hana View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4007
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Travanj 2012 u 07:26
super je vrt i ja svoj zastirem i ne koristim nikakvu kemiju. Proučavam stare bilinare i knjige o vrtlarstvu i tu se nađe svašta korisnog za primjeniti. od ovog proljeća sam počela sakupljati i ljekovito bilje (koje poznam,naravno) i MM me već zove čarobnica što je ljepša riječ za nekaj drugo
"Chi pianta un giardino semina la felicità"

Amelia,It
Na vrh
Mijau View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 4
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mijau Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Travanj 2012 u 14:23
Anabistrica super ti je vrt Clap, zanimljive nove ideje od kojih ću i ja nešto primijeniti  na svom vrtu u Zagorju. S vrtom sam počela prvi put prošle godine, nažalost sredinom ljeta pogodila nas je velika tuča koja je uništila i pokosila sve živo.
Ove godine krećemo ispočetka, čak u proširenom izdanju. Kad gledam tvoje slikice jedva čekam da odem na svoj vrtek i čeprkam po zemlji. Nažalost ovaj vikend prognoza je kiša pa ne znam hoćemo li ići Unhappy. Vjerojatno ću iskoristiti dan za čeprkanje po teglama balkonu, tek toliko da zadovoljim žellju.
Na vrh
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje anabistrica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Travanj 2012 u 00:39
Hana, nedaj se zbuniti. Nek te tm zove kak hoće, a ti sakupljaj bilje. Ja imam finih skupih čajeva ali najčešće me društvo traži čaj od mojih trava kad si požele čajeka. A povrće, nije mi tako lijepo ko na placu ali je slasno i zdravije.
Mijau, dobro nam došla u cvjetno društvo. Vjerujem da ćeš uživati s nama i pridružiti se na kojoj kavici. A gdje ti je vrt, u kojem dijelu Zagorja?
Na vrh
Mijau View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 4
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mijau Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Travanj 2012 u 22:49

Hvala na pozivu na kavicu, nadam se da će biti prilike. Naše selo zove se Draše i nalazi se u općini Kraljevec na Sutli, u blizini Klanjca. Mi ga zovemo Mali raj na Zemlji. Malo smo odmaknuti od glavne ceste i na bregu , a opet je celo selo na ravnom. A di je tvoje carstvo?

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 23456 18>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,297 sekundi.