Božur - Paeonia |
Odgovori | Stranica <1 23456 35> |
Korisnik | |
cvetlin
Mladi grm Pridružen: 20 Rujan 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 714 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Iris mislim da je ovaj tvoj zeljasti, jer drvenasti ima korjen i krošnjicu a ovo je na slici gomolj. I kak su već napisali malo veću rupu i čekaj..želim ti više sreće ove godine. Moja mama ima jedan štos sa gomoljima kad nezna kaj ide dole a kaj gore posadi ga vodoravno ha-ha i uvijek joj uspije |
|
Sponzorirani linkovi | |
minimode
Odrastao grm Pridružen: 23 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 1418 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Iris, želim ti sreću s nicanjem ove godine, i ako mi možeš kazat di si ga nabavila(kupila), moja tiha patnja-imala sam nježno rozi dupli, bujni...., i jednostavno je nestao-istrunuo?
Cvetlin - ideja je!
|
|
iris
Neukroćena biljka Pridružen: 18 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4502 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
minimode kupila sam u Peveca
|
|
minimode
Odrastao grm Pridružen: 23 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 1418 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
hvala Iris!
|
|
«Ljudi se doživljavaju previše ozbiljno. To je nasljedni grijeh. Da su se pećinski ljudi više smijali, vjerovatno bi svjetska povijest drugačije izgledala.»
O. Wilde |
|
josipa
Mladi grm Pridružen: 13 Prosinac 2008 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 992 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Iris ,gomolj božura bi trebao imati bar jedan, dva pupa. Nadam se da taj tvoj ima , jer ako nema nema iz čega da nikne.
|
|
alisa
Trajnica Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 2545 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Josipa možeš li ovo pojasniti...Kako misliš mora da ima?.....Ja sam dobila bozure i nisu imali ništa,tek sad su krenuli,oni u bašti, a ovi u saksiji vec odavno rastu.....Ovo su obični božuri,oni drvenasti nemaju baš gromolj,prije je to korijen......Malo mi nejasno kako ne mogu krenuti,kad svaku put iznova krecu iz zemlje,tj.svakog proljeća...A vecinom kad se kupe kao gromolj nemaju pupova.. |
|
nuna
Mladi grm Pridružen: 30 Siječanj 2008 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 812 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja imam tri božura.Dva nemaju miris dok ovaj treći prekrasno miriše.Jedino što na njima ne bude puno cvijetova.Ne znam u čemu je problem.Može li mi neko reći da li trebam nešto uraditi da bi bujnije cvijetali?
|
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Moj super napreduje, roza je u jako je bujan, obećala sam jednog baki, ali jednostavno kad je bilo vrijeme zaboravila, no na jesen ću. Ovdje su dva jedan do drugog, previše se guraju, ali sada su na njima već pupoljci
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
josipa
Mladi grm Pridružen: 13 Prosinac 2008 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 992 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
alisa,samo da pojasnim,mislila sam ako božur ima pupove i što ih više ima i što su deblji to će prije procvjetati.Jer poznato je da mu treba godina ,dvije pa i više da se ustali i procvjeta. Tvoji su sigurno imali pupove samo se u fazi mirovanja ne vide.Bitno je da je gomolj što veči ali u gornjem dijelu gdje se formiraju pupovi.Ja rupe za božur kopam skoro velike kao za ruže ,da može lakše i brže da se širi,jer tako nastaje ogroman grm sa puno cvjetova.
|
|
alisa
Trajnica Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 2545 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala Josipa na pojašnjenju,jer sam shvatila da si rekla da ako nemaju pup na gromolju nikad nece krenuti,što nije tačno, naravno...Jer svi kupljeni gromolj,koji su u kesama vecinom nemaju pup,ali krenu.Baš kao i dalije,i drugi gromolji....
|
|
josipa
Opcije poruke
Hvala(0)
|
nuna, jesi li probala dodati nekog džubriva, ili komposta. samo nemoj okopavati oko njega.možeš ga oštetiti. Zavisi i od sorte , neki cvjetaju bujnije a neki ne. negdje sam čitala da nakon sadnje prvi put kad mu se pojave pupovi treba ih otkinuti ne dozvoliti mu da cvjeta tu godinu,onda će iduću imati puno veće cvjetove.Ja sam kod svoga samo jednog tako uradila i mogu ti reći da mi je on najbujniji i ima najveće cvjetove Kod drugih nisam jer mi je bilo žao.Još je dobro tanke grane koje ne nose pupove odmah odrezati pri dnu.
|
|
nuna
Mladi grm Pridružen: 30 Siječanj 2008 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 812 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala Josipa dodat ću ovog proljeća đubriva.Nadam seda će mi bujnije cvijetati
|
|
frida
Neukroćena biljka Pridružen: 17 Rujan 2007 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3399 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
danas me zvala sveki da mi kaze kako je vidjela da bozur koji sam joj posadila u vrtu poceo nicati...juhuuuu...hvala shasha...
|
|
Nana
Pustio korijenje Pridružen: 19 Rujan 2008 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 332 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
@Nuna, ako se radi o zeljastim božurima, razlog slabijem cvijetanju može biti i preduboka sadnja |
|
(O)smijeh je najbolji facelifting
|
|
niho
Cvjetni guru Pridružen: 08 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 9297 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mogu zamisliti kako si sretna |
|
OTOK
Cvjetni guru Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Čula sam da se može desiti da božur uopće ne cvjeta ako je preduboko posađen
|
|
primorka
Mladi grm Pridružen: 22 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 769 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Istina je. Neki božuri neće procvjetati ako su preduboko posađeni ili im treba i nekoliko godina za cvatnju.
Moji su posađeni tako da su im pupovi praktički cijelu godinu izvan zemlje i cvali su mi prve godine nakon sadnje.
|
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
E baš dobra informacija, imam crbvenog od lani posađenog, znači da bi se mogla nadati i cvjetiću - super primorka.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
primorka
Mladi grm Pridružen: 22 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 769 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Vjerujem da će ti porivati pupove, ali istina je i ono što kažu da bi ih prve godine trebalo maknuti (naravno ja nikad nemam srca za takvo nešto).
Meni je jedan imao desetak pupova, ali bio je preslab za njih i otvorio se samo jedan cvijet, ali nije mi bilo žao što mu nisam skinula pupove jer je cvjetić bio prekrasan.
|
|
ljiljan
Novo sjeme Pridružen: 21 Veljača 2009 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 10 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Bozur je moje omiljeno cvjece
Ja sam ove godine zasadila cetiri bpzura razlicte boje dva su drvena,medutim nisu to zaista drveni bozuri koje je moja mama imala u Slavoniji ,oni su imali pravo drvo i rasli su uvis,ja sam po svim rasadnicima i kod uvoznika pokusavala da ih nadem medutim niko od njih nije cuo za njih.
Problem je u tome sto ja svake jeseni izvadim dio korjenja medutim nece da se primi. Ove godine nabavila sam POKONOV prah za ozivljavanje bilja pa cu ponovo da pokusam,
Kad procvjetaju saljem fotke.
|
|
Odgovori | Stranica <1 23456 35> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |