palcica - kolači, torte |
Odgovori | Stranica <1 23456 29> |
Korisnik | |
gioiaa
Cvjetni guru Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 16587 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
Sponzorirani linkovi | |
palcica
Mladi grm Pridružen: 15 Svibanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 687 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
palcica
Mladi grm Pridružen: 15 Svibanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 687 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
danas mi je bilo dosadno....kiša pada...pa evo malo buhtli...sve sa nutelom, osim 3 komada za mene punjene marmeladom od višanja
Recept -cca 3 dcl mlika -kocka svježeg kvasca -10 dag cukra -vanilin šećer -60 dag brašna -2 cijela jaja -2 žumanjka -10 dag margarina -malo soli -arome po želji |
|
proljeće
Cvjetni guru Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Palčica radiš prekrasne torte!
One raščupance radim i ja i moja mama i ja ih obožavamo. Uopće ne moraju izgledati kao kiflice, ja ih radim u raznim oblicima ali da su ukusno- jesu.
|
|
palcica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
hvala svima
|
|
palcica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
palcica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
palcica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
milica7
Cvjetni guru Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Lijepo.....
|
|
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
dijana7566
Neukroćena biljka DONATOR Pridružen: 25 Veljača 2011 Lokacija: Osijek Status: Offline Bodovi: 3643 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Recept isproban za Uskrs samo sam zamiesila dvije smjese . jednu od crnig, jednu od bijelog brašna. Slagala naizmjence . Malo prčkavo ali rezultat je bio super.
|
|
bina
Već proklijao Pridružen: 09 Lipanj 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 164 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
prekrasne torte i kolači, hvala na receptima, a ukrašavanje e tu si prava majstorica svaka čast
|
|
Uz cvijeće i život je ljepši
|
|
anta 188
Nedavno posijan Pridružen: 11 Studeni 2011 Status: Offline Bodovi: 55 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
prekrasne torte i kolači...takoder sam ovisna o kolačima stalno nesto pečem al i papam:)
|
|
palcica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
NJOKI BEZ KROMPIRA
8 dcl vode 2 dcl mlijeka 6 dag masla posoli to stavi kuhat do vrenja kad uskuha nadodaj uz stalno miješanje 1/2 kila brašna ... dobro sa drvenom žlicom istuci ostavi da se hladi do mlakosti prebaci u zdjelu za miksanje i dodat 2 cijela jaja, malu žličicu pzp-a, jednu jušnu žlicu maslinova ulja miksaj nekih 3-4 minute tijesto istresi na radnu plohu i mijesi dok ne dobiješ niti pretvrdo niti premeko tijesto...ja cca dodam u to mijesenje 30 dag brašna napravi njoki dobar tek al šta bi valjali njoki bez pašticade i to je od veprovine |
|
palcica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
svim curama/ženama hvala što škicnu u moj hobi
|
|
manči
Cvjetni guru Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
...divno!!!
...prvi put na ovim stranicama...čestitke za lijepe recepte...
...da li imate iskustva sa domaćom tjesteninom?
|
|
mali kaktus
Cvjetni guru DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ovo super izgleda,daj molim te i recept za pašticadu od veprovine.
|
|
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju. |
|
palcica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pašticada
ja sam dobila but od vepra pa sam ga odvojila od kosti i tako dobila fine komade koji su bili zahvalni za kuhanje. inače sam ovu pašticadu radila po istom receptu ko što radim i od junećeg/goveđeg frikandoa, samo što je bilo malo izmjena u marinadi. meso sam najprije špikovala sa:mrkvom, češnjakom, korijenom selena, pancetom i klinčićima to sam sve narezala na male tanke rezance i špikovala svugdje po mesu .. osim klinčića kojih je dovoljno par komada da ne bi prevladala njegova aroma Marinada:kvasinu sam prorijedila sa vodom(to sve ovisi o ukusu i koliko vam je žestoka kvasina) u to složila meso i nadodala 10-tak listova kadulje, par listova lovora, nekoliko grančica ruzmarina, kapulu, papra u zrnu i ostavila 24 sata u tome netko zna prokuhat te sastojke koji su navedeni i čak još i mrkvu, češnjaka - al ja nisam nikad.. Nakon 24 sata izvadi meso dobro ga osuši, pobrašni sa svih strana i popeci na ulju sa svih strana u drugu teću dinstam jako puno kapule(ovisi o količini mesa), pancete na sitno narezane i kapulu odma posolim... kad meso poržiš dodaj u dinstanu kapulu i nadodaji sljedeće: goveđeg temeljca ili obične vode ako nema juhe toliko da pokrije svo meso 2-3 slatko kisele jabuke 2-3 veće pomidore 15-tak suhih šljiva 5-6 velikih mrkvi nekoliko listova lovora cijelu glavicu veću češnjaka dosta petrusimena i tako i selena cca 2 dcl prošeka cca 1 dcl konjaka posoli povegeti neka kuha .. kad je meso skoro kuhano izvadi ga i nareži na fete debele između 1-2 cm preostalo povrće ja ispasiram na pasirku (ne volim sa štapnim mikserom) jer moji vole da je povrće samo malo krupnije kad ispasiraš narezane fete mesa vrati u šug(toč) i stavi da prokuha par minuta i opet nadodaj: muškatnog oraščića papra i po potrebi soli kad se ohladi ja svu masnoću sa vrha pokupim i bacim jer ne volimo masno koliko god se činilo meso crveno masnoće se skupi eto to je moja pašticada .. mi guštamo .. ako neko voli žešći šug može nadodat i crvene paprike LP |
|
Silvy
Trajnica Pridružen: 28 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2406 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
palcice,
koja si ti majstorica . Torte, buhtle, a za njoke bez krumpira nisam znala. Hvala ti na receptima i predivnim slikicama. Veliki pozdrav i . |
|
palcica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ovako je to danas izgledalo na tanjuru
|
|
palcica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
PITA OD SIRA jako jednostavan a sočan i ukusan kolač biskvit: 3 jaja 8 jušnih žl šećera + vanilin šeć 8 juš žl brašna 8 juš žl ulja 8 juš žl mlika pzp nadjev: 1 kiselo vrhnje 1/2 kg svježeg sira 2 cijela jaja malo šečera + van šeć 1 juš žl griza mirisa po želji jedan dio biskvita izlij u škrovadu i po njemu lagano razmaži nadjev i na nadjev pažljivo izlij drugu polovicu smjese od biskvita peć cca 1 uru na 150° |
|
Odgovori | Stranica <1 23456 29> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |