Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sukulenti i kaktusi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Gasteria
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Gasteria

Odgovori Odgovori Stranica  <1 23456>
Korisnik
Poruka
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Status: Offline
Bodovi: 4559
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Prosinac 2012 u 21:32
Originalno poslano od člana vila2 vila2 napisao:

Ja imam samo jednu,. . . nije tako posebna kao vaše, ali je stara skoro 20 godina . . .

vila2, kažeš da tvoja 20 godišnja gasteria nije posebna. Ako tvoja 20 god stara gasteria nije posebna ne znam koja gasteria bi tada bila „posebna“. Budi dobra pa ju slikaj.

Jagodine gasterie su isto posebne. Po ljepoti mislim.

Ania, čitam da su tvoja: Gasteria bicolor i Gasteria maculata sinonimi. Zato ne smijem tvoju hvaliti da ne ispadne da hvalim sam sebe. A što se tiče cvatnje pogledaj na ovoj istoj temi gasteriu moje susjede od koje sam dobio rozetu. Njezina je formirala ljepši cvijet a u stvari ista gasteria maculata. Vjerojatno su važni i uvjeti u kojima gasteria raste a ne samo genetika.

Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
mali kaktus View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Bodovi: 9133
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Prosinac 2012 u 21:50
Prekrasne su sve gasterieTongue
Pinus,moja je isto tako cvala na dugoj cvjetnoj stapki,znači da je to normalno,dobro,možda tvoja susjeda ima bolje uvjete nego mi,ali ipak....
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju.
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Prosinac 2012 u 22:00
Mali kaktus , sve ok. Samo onako usput komentiram da su i uvjeti   u kojima uzgajamo sukulente i kako ih uzgajamo važni. Nije sve u genetici.     
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Prosinac 2012 u 23:05
He, he, od danas imam ju i ja, donijela pelcer od mame.

E sad pitanjce, Pinus, pročitala sam temu od početka i idim da bih ju trebala najprije staviti da se ožili pa ptom posaditi, da li da napravim tako ili može direktno u zemlju?
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Prosinac 2012 u 09:12
moon, gasteria se najlakše i najbrže razmnoži dijeljenjem njezinih rozeta sa korijenom. Nakon presađivanja počekaš par dana a nakon toga nastaviš normalno zalijevati kao i svaki drugi sukulent. Svoje gasterie zalijevam jedan puta tjedno ali ne previše. Dosta vode imaju u lišću.

Ako si dobila list ili rozetu bez korijena u tom slučaju nakon presađivanja (pikiranja) ne zalijevaš. Čekaš da se prvo ukorijeni a nakon toga počneš zalijevati.

U svakom slučaju sve sukulente(osim kaktusa) pikiram - presađujem direktno u supstrat.
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Prosinac 2012 u 19:57
Pinus....imam jednu s korijenom i jednu bez korijena. Puno hvala na odgovoru.smile184..ma ja sam sinoć nabrzinu čitala, pa sam si ono "natjerati da pusti koijene" - asociralo me da se treba ožiliti u vodi i bilo mi je čudno, pa rekoh bolje da pitam smile148
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Prosinac 2012 u 21:20
Evo je:

Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Prosinac 2012 u 21:24
Prava je! I još k tome dvije male rozete sa strane. Uskoro ćeš imati punu teglu.
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Prosinac 2012 u 21:26
da, da, da i još su dvije iza koje se ne vide na slici pa se nadam punoj teglici smile112
Na vrh
bucka123 View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 664
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bucka123 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Prosinac 2012 u 22:59
Evo i moje u društvu kalanchoe luciae. Cvjetala je kao i Pinusova, sitni cvjetići na dugoj tankoj stapci.

i slikana danas

Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6512
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Prosinac 2012 u 15:14
imam i ja jednu:

Uploaded with ImageShack.us
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6512
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Prosinac 2012 u 16:23
Pa da, ma imam ju ko zna od kad, nisam ju baš gotivila , ali sad vidim da je na temi pa da vam ju pokažem.
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
Na vrh
vila2 View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 904
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje vila2 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Siječanj 2013 u 13:14
Napokon sam uslikala moju "staricu"...
Svih ovih godina sam ju samo tri puta presadila, zato se nije pretjerano širila, al nije ni uginula... Sad je prvi put posađena u zajednički lonac i prezimljava u negrijanom hodniku, dok je do ove godine bila samo u kući kraj prozora...

Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Siječanj 2013 u 17:02
Ajme super su vam, imam i ja jednu, ali predivno je kad ih je ovako puno zajedno.
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Siječanj 2013 u 19:28
vila2...lijepa je tvoja "starica"

Na vrh
kikach View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 497
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kikach Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Siječanj 2013 u 17:56

evo i moje, jos se nemrem odluciti jel g. batesiana ili armstrongiiWacko

Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Siječanj 2013 u 17:59
krasna je koja god da je
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Siječanj 2013 u 18:15
Prekrasna, tako je nekako gusta i zdrava
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
mali kaktus View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Bodovi: 9133
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Siječanj 2013 u 19:21
Ova je baš posebnaClap
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju.
Na vrh
belica View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 2763
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje belica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Siječanj 2013 u 06:44
Divna je kikach ! 
belica,zagreb
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 23456>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,203 sekundi.