Gasteria |
Odgovori | Stranica <1 23456> |
Korisnik | |
Pinus
Neukroćena biljka Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
vila2, kažeš da tvoja 20 godišnja gasteria nije posebna. Ako tvoja 20 god stara gasteria nije posebna ne znam koja gasteria bi tada bila „posebna“. Budi dobra pa ju slikaj. Jagodine gasterie su isto posebne. Po ljepoti mislim. Ania, čitam da su tvoja: Gasteria bicolor i Gasteria maculata sinonimi. Zato ne smijem tvoju hvaliti da ne ispadne da hvalim sam sebe. A što se tiče cvatnje pogledaj na ovoj istoj temi gasteriu moje susjede od koje sam dobio rozetu. Njezina je formirala ljepši cvijet a u stvari ista gasteria maculata. Vjerojatno su važni i uvjeti u kojima gasteria raste a ne samo genetika. |
|
Sponzorirani linkovi | |
mali kaktus
Cvjetni guru DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Prekrasne su sve gasterie
Pinus,moja je isto tako cvala na dugoj cvjetnoj stapki,znači da je to normalno,dobro,možda tvoja susjeda ima bolje uvjete nego mi,ali ipak....
|
|
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju. |
|
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mali kaktus , sve ok. Samo onako usput komentiram da su i uvjeti u kojima uzgajamo sukulente i kako ih uzgajamo važni. Nije sve u genetici.
|
|
moon
administrator Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
He, he, od danas imam ju i ja, donijela pelcer od mame.
E sad pitanjce, Pinus, pročitala sam temu od početka i idim da bih ju trebala najprije staviti da se ožili pa ptom posaditi, da li da napravim tako ili može direktno u zemlju?
|
|
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
moon, gasteria se najlakše i najbrže razmnoži dijeljenjem njezinih rozeta sa korijenom. Nakon presađivanja počekaš par dana a nakon toga nastaviš normalno zalijevati kao i svaki drugi sukulent. Svoje gasterie zalijevam jedan puta tjedno ali ne previše. Dosta vode imaju u lišću.
Ako si dobila list ili rozetu bez korijena u tom slučaju nakon presađivanja (pikiranja) ne zalijevaš. Čekaš da se prvo ukorijeni a nakon toga počneš zalijevati. U svakom slučaju sve sukulente(osim kaktusa) pikiram - presađujem direktno u supstrat. |
|
moon
administrator Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pinus....imam jednu s korijenom i jednu bez korijena. Puno hvala na odgovoru...ma ja sam sinoć nabrzinu čitala, pa sam si ono "natjerati da pusti koijene" - asociralo me da se treba ožiliti u vodi i bilo mi je čudno, pa rekoh bolje da pitam
|
|
moon
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Prava je! I još k tome dvije male rozete sa strane. Uskoro ćeš imati punu teglu.
|
|
moon
Opcije poruke
Hvala(0)
|
da, da, da i još su dvije iza koje se ne vide na slici pa se nadam punoj teglici
|
|
bucka123
Mladi grm Pridružen: 13 Siječanj 2012 Status: Offline Bodovi: 664 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo i moje u društvu kalanchoe luciae. Cvjetala je kao i Pinusova, sitni cvjetići na dugoj tankoj stapci.
i slikana danas |
|
Glikica
Cvjetni guru Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
|
Glikica
Cvjetni guru Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pa da, ma imam ju ko zna od kad, nisam ju baš gotivila , ali sad vidim da je na temi pa da vam ju pokažem.
|
|
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
|
vila2
Mladi grm Pridružen: 27 Travanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 904 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Napokon sam uslikala moju "staricu"...
Svih ovih godina sam ju samo tri puta presadila, zato se nije pretjerano širila, al nije ni uginula... Sad je prvi put posađena u zajednički lonac i prezimljava u negrijanom hodniku, dok je do ove godine bila samo u kući kraj prozora... |
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ajme super su vam, imam i ja jednu, ali predivno je kad ih je ovako puno zajedno.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
moon
Opcije poruke
Hvala(0)
|
kikach
Mladi grm Pridružen: 19 Lipanj 2011 Status: Offline Bodovi: 497 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
evo i moje, jos se nemrem odluciti jel g. batesiana ili armstrongii |
|
moon
Opcije poruke
Hvala(0)
|
krasna je koja god da je
|
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Prekrasna, tako je nekako gusta i zdrava
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
mali kaktus
Cvjetni guru DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ova je baš posebna
|
|
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju. |
|
belica
Neukroćena biljka Pridružen: 14 Ožujak 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 2763 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Divna je kikach !
|
|
belica,zagreb
|
|
Odgovori | Stranica <1 23456> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |