Šimšir - Buxus sempervirens |
Odgovori | Stranica <1 23456 9> |
Korisnik | |
mandevila
Pustio korijenje Pridružen: 14 Rujan 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 341 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
to je bodenabend-pokrivač tla na stablu
|
|
Sponzorirani linkovi | |
mandevila
Pustio korijenje Pridružen: 14 Rujan 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 341 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
tratinčice,ima nekoliko vrsta šimšira,ovaj moj jako sporo raste pa bi trebalo puno godina da naraste toliko da ga se može formirati u spiralu
-treba ga pustiti da naraste bar 30cm pa se onda šiša u spiralu,ja sam šišala tuje ali su još male i zadovoljna sam i to samo pomoću škara,vidi sliku gore
|
|
mandevila
Opcije poruke
Hvala(0)
|
moj šimšir star godinu dana,prvi put malo šišan,toliko da sam ga poravnala |
|
frida
Neukroćena biljka Pridružen: 17 Rujan 2007 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3399 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Baš si dobre forme napravila...jako mi se sviđa...
|
|
mandevila
Opcije poruke
Hvala(0)
|
hvala frida
|
|
VILMAČ
Odrastao grm Pridružen: 19 Srpanj 2010 Status: Offline Bodovi: 1530 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
mandevila, koji prekrasni detalji od šimšira!!!! predivno!
znaš li možda kao sami možemo zakorijeniti mladice šimšira, unaprijed hvala!
|
|
"radije bih imala ruže na stolu, nego dijamante na vratu"
emma goldman |
|
tikvić
Trajnica Pridružen: 08 Travanj 2010 Status: Offline Bodovi: 2349 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Na proljeće kad netko oreže šimšir uzmi vršne reznice dužine 10-15 cm, iskopaj plitke kanaliće negdje u sjeni, položi reznice u kanaliće jednu do druge, zaspi do polovice reznica zemljom i dobro ugazi nogom.Redovito zalijevaj, da je zemlje uvijek vlažna. Idućeg proljeća povadi zakorjenjene šimšire i posadi na stalno mjesto.
Na ovakav način sam zažilila svu moju živicu od šimšira. |
|
VILMAČ
Odrastao grm Pridružen: 19 Srpanj 2010 Status: Offline Bodovi: 1530 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Tikvić draga,hvala na savjetu !
|
|
"radije bih imala ruže na stolu, nego dijamante na vratu"
emma goldman |
|
mandevila
Opcije poruke
Hvala(0)
|
vilmač,ja sam na jesen reznice sadila direktno u ove forme i primilo ih se oko 80% a kraj jedne gredice sam istovremeno posadila šimšir pa sam imala rezervu za nadomjestiti one koji se nisu primili,a samo sam ih popikala u dobro obrađenu zemlju i zaljevala,puno puta okopavala
|
|
Silvy
Trajnica Pridružen: 28 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2406 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mari,5510
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Silvy možeš ga orezivati koliko i kako hoćeš opet će se obnoviti, ja sam već nekoliko puta radikalno rezala staru živicu od šimšira pa i debele ogranke, uvijekl se obnove s mladim izbojima
|
|
Silvy
Trajnica Pridružen: 28 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2406 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mari,5510
hvala na savjetu, mislila sam orezivanje ostaviti za početak proljeća, a ne sada kada ga može okovati ledena kiša uz buru?! Puno pozz |
|
ajama
Cvjetni guru Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
mirna
Već proklijao Pridružen: 07 Svibanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 231 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Molim za pomoć. Koji su mjeseci napovoljniji za orezivanje šimšira? Imam šimšir koji je posađen jesenas. Malo je veći i već je okruglast, što znači da je već bio orezivan (takav je kupljen). Ja bi ga trebala sada prvi put orezivati. Bi li to mogla učiniti sada ili još treba čekati? |
|
mandevila
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mirna,ne još u 5 mj.on je tek krenuo rasti
|
|
administrator
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
administrator tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
upravo tako nek prvo potera mladice a onda na posao.... ne treba srlljati i požuriti.
|
|
mirna
Već proklijao Pridružen: 07 Svibanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 231 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala na oba odgovora.
Eto, kako sam bila imala sasvim krivo mišljenje. Smatrala sam baš da je upravo obrnuto, tj. da ga treba orezati prije nego što počne rasti! I sad sam zabrljala. Pošto nisam odmah dobila Vašu svesrdnu pomoć, ja sam ga orezala za vikend !!!
|
|
Belina
Neukroćena biljka ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
da nam malo pokažeš kako je danas?p da se divimo! |
|
"Mića rožica" sa otoka Krka - Omišalj
|
|
mirna
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Slažem se, lijepo sam to i zamislila i izmislila! Ajd, ima ga dosta pa će jadničak valjda nadoknaditi. A i pokazala bi ga ali mi baš i ne ide s tim slikicama.
Priznajem da mi baš nije ni ispao lijepi okrugli. Vidjela sam u jednom časopisu da okruglu formu dobiju koristeći polukružno izrezanu šablonu ali mi se ne čini baš praktično.
Koje tehnike korisitite da dobijete lijepi okrugli oblik?
|
|
mandevila
Opcije poruke
Hvala(0)
|
tehnika,,mirna ruka i dobro oko;;
|
|
Odgovori | Stranica <1 23456 9> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |