Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sukulenti i kaktusi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Senecio
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Senecio

Odgovori Odgovori Stranica  <1 23456 8>
Korisnik
Poruka
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 6512
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Rujan 2013 u 17:31
evo ga i moj

Uploaded with ImageShack.us
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
stefica.n View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1443
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje stefica.n Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Rujan 2013 u 13:48
Na vrh
stefica.n View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje stefica.n Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Rujan 2013 u 13:51
Na vrh
stefica.n View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje stefica.n Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Rujan 2013 u 13:56

Pun je pupova,ali tako sporo rastu Cry da ne znam dali će procvijetati ove godine.
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Rujan 2013 u 14:11
Ajde zapelcaj ovaj "bršljan"
I kod mene je ovaj plavkasti sa tvoje zadnje slike pun pupova.
Na vrh
Camellia View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6620
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Camellia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Rujan 2013 u 11:08

Konačno nakon više od godine i pol,pojavili se pupoljci
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Rujan 2013 u 17:03
A kad će procvasti ? I ja svog čekam već dugo, pun je pupova.
Na vrh
Camellia View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6620
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Camellia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Rujan 2013 u 17:09
Glikice i moj ima pupove sigurno već dva mjeseca.Nijedan sukulent nisam tako dugo čekala da procvjeta.A sad i zahladilo,tko zna kako će i procvjetati.
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Rujan 2013 u 17:41
Idem ja svog unijeti na malo toplije, možda bude nešto od cvijeta. Samo da taj nije od onih vrsta koji vole hladno, pa ga zeznem ? E ne znam .
Na vrh
aralija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7070
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje aralija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Listopad 2013 u 21:00
Evo i mog , stvarno cvijet se odavno zametnuo ali nikako da se otvori, nadam se da će ga ovi naredni sunčni dani otvoriti

Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
Na vrh
Free View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5914
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Free Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Listopad 2013 u 01:03
I ja bi još ovakvih par dana, vani sve još prepuno pupoljaka !!!  A ovaj senekio i izgleda sa svojim buci cvjetovima da bi trebao još puno smile46  !!!
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode

Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Listopad 2013 u 11:49
ovim tempom, možda o Božiću procvate ?

Uploaded with ImageShack.us
Na vrh
aralija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje aralija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Listopad 2013 u 18:46
Glikice evo moga koji će recimo procjetat nešto prije Božića, malo su ga puži načeli, nema veze željno očekujem puni cvijet, zanimljivost je da cvijetne čahure vise prema dolje dok su zatvorene, a sad kad se počeo otvarati digle glavu visoko

Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Listopad 2013 u 15:32
Zanimljiv cvjetić, neobična boja, sviđa mi se.
Aralija, jel to on kod tebe sad cvate ( vidim datum na slici) ?
Na vrh
enrikova nona View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6269
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje enrikova nona Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Listopad 2013 u 18:31
sviđe mi se boja cvijeta , evo i moj sav u pupovima

<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
Na vrh
aralija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje aralija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Listopad 2013 u 19:15
Glikice datum je stvaran, tek se počeo otvarati i to jako sporo, da li je u nedostatku sunca kojeg je ovih dana jako malo a i unešen je na prozor u kuću radi kiše, a možda je to njegov tempo jer i cvijetni pup se stvara jako dugo kao što vidiš i po svom, (očito su ljenčine)Međutim nešto me drugo muči koliko će biti cvijet? Izgleda mi da će biti dosta velik kad se potpuno otvori, ili se ja tome samo nadam.

Erikova nona stvarno je pun pupova, ali ako je to slikano sada mislim da će proći dosta vremena dok procvjeta jer mora stvorit čašku sličnu onoj u maka i mora dobro nabubriti.
Na vrh
macan View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 9
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje macan Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Listopad 2013 u 19:40
Evo još jedna interesantna forma senecia:
Senecio pendulus.
Puzajuča forma koja svako toliko zaroni u supstrat i par centimetara nakon toga izroni.
Ima ljepi crveni cvijet karakterističan za senecio.
Porijeklom iz Arapskog poluotoka, Kenije,Somalije, Etiopije.
U prirodi ova vrsta raste u humusom bogatom tlu gdje vlaga redovito dolazi iz mora.
http://s754.photobucket.com/user/lmacan1/media/Senecidulus.jpg. -
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Listopad 2013 u 19:54
Macane, stvarno je fora, jel to tvoj ili ?
Na vrh
macan View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 9
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje macan Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Listopad 2013 u 20:22
Svakako da je moj. Ja ću i ubuduće stavljati samo svoje slike Wink
Na vrh
aralija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje aralija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Listopad 2013 u 20:43
Nešto posve neobično i preljepo, još kad bi šapnuo gdje si ga nabavio????? bio bi mi još ljepši
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 23456 8>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,203 sekundi.