Senecio |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 23456 8> |
Korisnik | |
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
evo ga i moj
|
|
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
stefica.n ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 09 Ožujak 2012 Lokacija: Sl.Brod Status: Offline Bodovi: 1443 |
![]() |
|
stefica.n ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 09 Ožujak 2012 Lokacija: Sl.Brod Status: Offline Bodovi: 1443 |
![]() |
|
![]() |
|
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
Ajde zapelcaj ovaj "bršljan"
I kod mene je ovaj plavkasti sa tvoje zadnje slike pun pupova.
|
|
|
|
![]() |
|
Camellia ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 23 Siječanj 2012 Lokacija: Dugo selo Status: Offline Bodovi: 6620 |
![]() Konačno nakon više od godine i pol,pojavili se pupoljci |
|
![]() |
|
A kad će procvasti ? I ja svog čekam već dugo, pun je pupova.
|
|
|
|
![]() |
|
Camellia ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 23 Siječanj 2012 Lokacija: Dugo selo Status: Offline Bodovi: 6620 |
Glikice i moj ima pupove sigurno već dva mjeseca.Nijedan sukulent nisam tako dugo čekala da procvjeta.A sad i zahladilo,tko zna kako će i procvjetati.
![]() |
|
![]() |
|
Idem ja svog unijeti na malo toplije, možda bude nešto od cvijeta. Samo da taj nije od onih vrsta koji vole hladno, pa ga zeznem ? E ne znam .
|
|
|
|
![]() |
|
aralija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 7070 |
Evo i mog , stvarno cvijet se odavno zametnuo ali nikako da se otvori, nadam se da će ga ovi naredni sunčni dani otvoriti
![]() |
|
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
|
|
![]() |
|
Free ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 5914 |
I ja bi još ovakvih par dana, vani sve još prepuno pupoljaka !!! A ovaj senekio i izgleda sa svojim buci cvjetovima da bi trebao još puno
![]() |
|
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode
|
|
![]() |
|
ovim tempom, možda o Božiću procvate ?
|
|
|
|
![]() |
|
aralija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 7070 |
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
|
|
![]() |
|
Zanimljiv cvjetić, neobična boja, sviđa mi se.
Aralija, jel to on kod tebe sad cvate ( vidim datum na slici) ?
|
|
|
|
![]() |
|
enrikova nona ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
![]() |
|
Glikice datum je stvaran, tek se počeo otvarati i to jako sporo, da li je u nedostatku sunca kojeg je ovih dana jako malo a i unešen je na prozor u kuću radi kiše, a možda je to njegov tempo jer i cvijetni pup se stvara jako dugo kao što vidiš i po svom, (očito su ljenčine)Međutim nešto me drugo muči koliko će biti cvijet? Izgleda mi da će biti dosta velik kad se potpuno otvori, ili se ja tome samo nadam.
Erikova nona stvarno je pun pupova, ali ako je to slikano sada mislim da će proći dosta vremena dok procvjeta jer mora stvorit čašku sličnu onoj u maka i mora dobro nabubriti.
|
|
|
|
![]() |
|
macan ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 08 Listopad 2013 Lokacija: Pula Status: Offline Bodovi: 9 |
Evo još jedna interesantna forma senecia:
Senecio pendulus. Puzajuča forma koja svako toliko zaroni u supstrat i par centimetara nakon toga izroni. Ima ljepi crveni cvijet karakterističan za senecio. Porijeklom iz Arapskog poluotoka, Kenije,Somalije, Etiopije. U prirodi ova vrsta raste u humusom bogatom tlu gdje vlaga redovito dolazi iz mora. http://s754.photobucket.com/user/lmacan1/media/Senecidulus.jpg. -
![]() |
|
![]() |
|
Macane, stvarno je fora, jel to tvoj ili ?
|
|
|
|
![]() |
|
macan ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 08 Listopad 2013 Lokacija: Pula Status: Offline Bodovi: 9 |
Svakako da je moj. Ja ću i ubuduće stavljati samo svoje slike
![]() |
|
![]() |
|
Nešto posve neobično i preljepo, još kad bi šapnuo gdje si ga nabavio????? bio bi mi još ljepši
|
|
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 23456 8> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |