Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sobne lisno dekorativne biljke
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Monstera deliciosa
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Monstera deliciosa

Odgovori Odgovori Stranica  <1 23456 7>
Korisnik
Poruka
forzicija2005 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Status: Offline
Bodovi: 826
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje forzicija2005 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Ožujak 2010 u 19:07
Zdravo evo i ja da vam predstavim moje ogromne monstere
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje forzicija2005 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Ožujak 2010 u 19:10
Na vrh
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje forzicija2005 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Ožujak 2010 u 19:13
Na vrh
baka View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 14388
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje baka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Ožujak 2010 u 09:05

Čitala, gledala slike i ipak nisam otkrila je l' ovo moje monstera ili...

Stari list

Mladi list

Dobila sam komad sa starim listovima, od kojih je ovaj preživio i evo već narastano novi mladi... 
Na vrh
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje forzicija2005 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Ožujak 2010 u 13:28
baka to jeste naravno monstera kod svake su mladi listovi takvi a kasnije se pojavljuju "otvori" ili kako da ih nazovem.Moja dok je bila manja slabo je imala izrezane listove a u poslednje vrijeme kao da se preko noći pojavi izrezani list.Wink
Na vrh
baka View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 14388
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje baka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Ožujak 2010 u 15:20
Hvala. Znači imam "malog monstruma", prema onome kako narasteConfusedWinkLOL
Na vrh
White View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 207
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje White Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Ožujak 2010 u 12:46
mojoj počeli listovi žutit opet
možda joj fali sunca ili joj je hladno ili joj treba vode ili joj je previše vode???uf poludit ću s njom
Na vrh
mimar View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2123
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mimar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Ožujak 2010 u 10:20
White, to je jako nezahtevna biljka, probaj da ga malo 'zapostavis", mozda ce prestati da ti stvara glavobolju. Ne zalivaj ga precesto.
Osecanje vremena zavisi od intenziteta zivljenja;jedan sadrzajan dan duzi je u secanju od prazne godine i ,sigurno,vredniji od nje
Na vrh
White View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje White Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Ožujak 2010 u 12:07
probat ću tako,inače,ona mi je preko zime u hodniku gdje inema baš svijetla.nemogu ju nigdje dalje smjestiti,bojim se da mi i žute baš zbog toga ionda uvijek list-dva moram odrezati
Na vrh
beba View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 35
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje beba Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Lipanj 2010 u 19:34
pozdrav svima...molim vas da mi kazete sta da radim sa ovim drvenastim pipcima sto se pojave u dnu lista...jedan se sam zabio u zemlju i sad ne mogu da ga iscupam...hoce li to pusti kakav pelcer...inace dobila sam ovaj divni cvijet u januaru a vec je izbila i treca liska...unaprijed hvala
Na vrh
Brbe View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 874
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Brbe Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Lipanj 2010 u 11:51
Beba to smeđe što izbija svako toliko kod monstere je zračni korijen koji kad dođe do zemlje se razgrana i bude dodatni korijen biljci, usput pomaže biljci da drži ravnotežu...
Normalno ako ti smetaju možeš ih odstraniti
Na vrh
beba View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje beba Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Lipanj 2010 u 20:24
BRBE hvala za odgovor i naravno da onda necu to sijeci ako pomaze iljci u stabilnosti...ipak su listovi glomazni i teski pa je bolje da je pricvrscena bolje...hvallllaaaaaa

Na vrh
beba View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje beba Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Srpanj 2010 u 22:50
Na vrh
beba View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje beba Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Srpanj 2010 u 22:51
ne kontam zasto iz jednog cvijeta jedni listovi su razrezani a drugi nisu...
Na vrh
žirafa View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 4
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje žirafa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Veljača 2011 u 17:08
Ja sam nova na forumu  a bome i sa cvijećem, nedavno smo počeli živjeti sami pa došle polako i rožice. Uglavnom dobila sam monsteru od prijateljice- vrh sa 2 lista da stavim u vodu dok ne pusti korijenčiće, to je išlo jako polako a i jedan list se osušio, onda sasm posadila bez korijenčića ono malo stabljike sa jednim listom i primilo se i brzo počeo izlazit novi list, koji se sad odvojio od stabljike i krenuo se polako i otvarat al je počeo i lagano žutit. to me jako brine jer sam mu se baš veselila...jel to od previše vode, da smanjim zalijevanje ili mu je previše sunca, ili mu možda smeta što je pokraj balkona a dosta često se otvaraju vrata....
Na vrh
administrator View Drop Down
administrator
administrator
tata-mata foruma ©

Bodovi: 6910
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje administrator Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Veljača 2011 u 20:57
MOŽE BITI SVE OD TROJE NAVEDENOG. UGLAVNOM BUDE PROBLEM VLAGA.
ups. ostao mi je upalit caps.

dogodi se to da biljka nij uzilita jako i ne moze upiti svu kolicinu vode. pa dođe do truljenja i odumiranja biljke. mlade biljke bolje je orosavati po listu da dobije vlagu a tek povremeno politi kada je zemlja jako suha.

ovo ne mora da bude rijesenje tvom slucaju jer je tesko precino odgovoriti na pitanje. jer nije receno koliko se zalijeva cesto i sa kojom kolicinom. i koliko je izlozena biljka suncu. također sokovi od toplog zraka u kuci na kojoj je biljka navikla i hladni zrak  koji je bio i ispod nule je jako velik sok za biljku.
Na vrh
Kiki-ko? View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6667
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Kiki-ko? Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Veljača 2011 u 21:20
Moja monstera.

Da imam rep mahala bi s njim
Na vrh
žirafa View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje žirafa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Veljača 2011 u 00:50
Evo me sad sa novim pitanjem, nevezano za monsteru već me zanima ovaj cvijet pored monstere na slici od kiki-ko, dobila sam takav cvijet i ne znam ni kako se zove a kamoli kako se ponašat prema njemu..
A što se tiče monstere, u njoj i u juki pored nje sam pronašla milijardu sitnih mušica al sam na forumu pronašla savjete za to, pa sad obje biljke čekaju u vodi dok im ne pripremim novu zemlju, pa da odmah postavim i pitanje vezano za to - novu zemlju ću sterilizirat prije sadnje, a da li to isto radim i sa starom ili da ju bacim pošto je "inficirana"? Sorry na puno pitanja al stvarno sam na mukama...
Na vrh
žirafa View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje žirafa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Veljača 2011 u 00:53
Baš sam bezobrazna, toliko sam se uživila u pisanje da nisam ni zahvalila na prošlom odgovoru...puuno hvala! Inače ju zalijevam 1-2 puta tjedno sa oko 1/2 dl vode, a temperaturni šok joj nije bio tako velik, jer je ipak iza vrata kad se otvore, a balkon gleda na jugozapad tako da sunce ima samo u poslijepodnevnim satima
Na vrh
White View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje White Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Ožujak 2011 u 18:33
pomoć moja monstera će otić
glavna stabljika joj trune i samo što se ne prelomi, sada mene zanima kako da ju razmnožim,pročitala sam par puta i ne kužim mislim da mi se mora doslovno nacrtat
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 23456 7>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,215 sekundi.