Duranta |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 23456 11> |
Korisnik | |
mimar ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 01 Veljača 2008 Lokacija: Srbija Status: Offline Bodovi: 2123 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
To sutra davno beše
![]() ![]() bila je puna pupova koji sa sada lepi cvetovi
![]() poslikaću je , ali sledeću sliku ne obećavam za sutra
![]() |
|
Osecanje vremena zavisi od intenziteta zivljenja;jedan sadrzajan dan duzi je u secanju od prazne godine i ,sigurno,vredniji od nje
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
stefica.n ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 09 Ožujak 2012 Lokacija: Sl.Brod Status: Offline Bodovi: 1443 |
Mimar,krasna ti je
![]() |
|
![]() |
|
mimar ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 01 Veljača 2008 Lokacija: Srbija Status: Offline Bodovi: 2123 |
Belice terakota je bolja od plastike, cini mi da ni da saksija nije puno mala za toliku biljku, samo trazi dosta vode i ne voli bas poziciju gde pece sunce.
Sutra cu poslikati moju u celosti, sada je vec pao mrak, puna je pupova i pocinje sa cvetanjem a i zadovoljna sam kako je narasla. ![]() |
|
Osecanje vremena zavisi od intenziteta zivljenja;jedan sadrzajan dan duzi je u secanju od prazne godine i ,sigurno,vredniji od nje
|
|
![]() |
|
stefica.n ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 09 Ožujak 2012 Lokacija: Sl.Brod Status: Offline Bodovi: 1443 |
Sijala sam bijelu i nijedna nije nikla.
Dali je kome koja počela pupati ili cvjetati,kod mojih ni p od pupa, |
|
![]() |
|
belica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 14 Ožujak 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 2763 |
znam kaj sam pogriješila... palo mi je na pamet čim sam sjela. Totalno sam bila blesava što sam ju stavila u teglu od teracote i to još tako malu, a kako je ovih dana bilo pakleno vruće, zemlja joj je stalno bila suha.
En tvoja izgleda odlično. |
|
belica,zagreb
|
|
![]() |
|
enrikova nona ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
![]() |
|
belica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 14 Ožujak 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 2763 |
hm moja mala durantica i nije baš nešto sretna, izgleda mi kao da joj željeza fali iako ju gnojim uredno... možda joj se zemlja u kojoj je posađena ne sviđa. Svo mlado lišće mi je sunce spržilo doslovno.
![]() |
|
belica,zagreb
|
|
![]() |
|
Hvala belice,sad samo treba da niknu,pa cemo imati i bjelu ljepoticu
![]() |
|
![]() |
|
štefice nema miskustva ali našla sam podatak na netu da treba 30-60 dana da sjeme nikne, i da se sije 1 mm u dubinu na temperaturi od 22 stupnja. A na drugoj stranici i da treba period na hladnom ( Stratifikacija ), ali bez namakanja.
|
|
belica,zagreb
|
|
![]() |
|
![]() |
|
Free ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 5914 |
Moja veća duranta, cijele zime je u zimskom vrtu, puna je zelenih listića i nabacila je puno malih grančica, pa ako je moram šišnuti u proljeće, zakorjenit ću ih !!
Druga, manja, kčer od ove velike,je obečana tikviću, odbacila je svo lišće i sada se vide mlade grančice koje pupaju !! Dakle, mam i kćer nisu na istol valnoj dužini, nego se svaka ponaša kako joj je volja !!! |
|
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Moja je već vani, ali bilo dosta suhih grančica, pa sam je ošišala, nadam se da joj ova silna kiša neće naštetiti i da će krenuti.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
enrikova nona ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
moram i ja svoju pod hitno na toplo
|
|
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
![]() |
|
Da bila je u toplom na južnom prozoru,ona u hladnom,ostala mi zelena samo 5 cm od zemlje,stavila sam je u toplo neki dan i počela se buditi,samo ta će na jesen procvijetati
|
|
![]() |
|
štefice super ti izgleda, mojoj su otpali svi listovi, nadam se da će potjerati , bila mi je u hladnom, jel tvoja bila u toplom ?
|
|
|
|
![]() |
|
![]() |
|
Free ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 5914 |
Nina, hvala ! Opet me kaniš navući na pelcanje !! A bile bi to bar 5-6 reznica za pelcanje (dakle minimum 3 teglice
![]() |
|
|
|
![]() |
|
nbjelovu ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1582 |
Free, bolje u proljece, rano. Tada mozes i lagano zakorijeniti to sto odrezes.
|
|
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/ |
|
![]() |
|
Ja sam kod svoje durante uspjela na kratko vidjeti 2 cvjetića koja su bila prekrasna ! Da, samo 2! Ali poslikati nisam stigla ! Ostali pupovi su popadali kad sam je unjela, ali listovi ne padaju i ne žute, i jako lijepo se drži !! Zimski vrt mi je još bez ukljućenog grijanja i dosta je toplo !
Da li durantu treba orezati, sad il u proljeće ? |
|
|
|
![]() |
|
ne
![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 23456 11> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |