Sansevieria cylin |
Odgovori | Stranica <1 2345> |
Korisnik | |
moon
administrator Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Postoji ona izreka : "O ukusima se ne raspravlja" i to je točno. Meni osobno je i nadalje ova biljka vrlo elegantna i lijepa, u konačnici - zato sam si ju i kupila |
|
Sponzorirani linkovi | |
Glikica
Cvjetni guru Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Jao Moon, nemoj se ljutiti na mene, stvarno sam iznijela samo svoje mišljenje, i meni je bila super kad sam ju kupila, al sad mi nešto....hm.
Onako , stoji pa stoji, nema mi dinamike kod nje, možda kad baci koju bebicu bude zanimljivija. Ovako mi djeluje statično. Ma joj, bolje da šutim . |
|
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
|
dmirce12
Neukroćena biljka Pridružen: 12 Siječanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3162 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
belica
Neukroćena biljka Pridružen: 14 Ožujak 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 2763 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Vidim da ste vodile raspravu o korijenju, ja sam svoju odmah presadila u malo veću teglu i isto nije imala neko veliko korijenje, do sad mi je izbacila 5 mladih beba sa strane pa vidim da će na proljeće i tu biti gužva, i morat ću ju presaditi u širu posudu opet. Meni je ova biljka zaista super, ništa ne traži osim tu i tam malo vode, trenutno je na mjestu gdje ni nema baš ni svijetla, a ona i dalje sretno raste i baca mladice, gdje ćeš bolje od tog.
Dmirce, da ovi tvoji mladi izdanci su zaista čudni, to nisu izdanci cylindrice definitivno, pusti ih za sad neka rastu a onda ih kasnije odvoji . |
|
belica,zagreb
|
|
moon
administrator Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
dmirce12 ....
|
|
dmirce12
Neukroćena biljka Pridružen: 12 Siječanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3162 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Belica i meni je to čudno jer mi liče na mladice obične sansenverije,a isto mislim da neče biti problema sa uzgojom
Moon
|
|
Retriver Sara
Cvjetni guru Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
...i uz moje cilindrike raste jedan takav neobičan novi listić...
|
|
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...
zagreb |
|
natalija
Cvjetni guru Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
mislim da je to normalno, bar za ovu vrstu cilindričnih sanseveria
iz tog listića izađe "koplje" |
|
Retriver Sara
Cvjetni guru Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
...odlično. jedva čekam novo koplje...
|
|
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...
zagreb |
|
dmirce12
Opcije poruke
Hvala(0)
|
i ja sam o tome rarmišljao da se poslje pojavi kopljasti list
|
|
natalija
Cvjetni guru Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
evo kako to izgleda u brazilu
http://forums.gardenweb.com/forums/load/sansevieria/msg1015282124832.html |
|
Retriver Sara
Opcije poruke
Hvala(0)
|
...baš super natalija, uvijek najdeš nešto zgodno...
|
|
zagreb |
|
dmirce12
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Da Natalija veoma zanimljivo sad bar nemoramo brinuti oko mladih izdanaka a nadam se da cu se i sam u to uvjeriti
|
|
Monna
Trajnica 3. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 13 Travanj 2008 Lokacija: Pozega Status: Offline Bodovi: 2376 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
lijepe su vam biljcice, ali moram priznati da su mi sve ostale sansaverije nekako zanimljivije od cilindrike....ne znam zasto
|
|
pozdrav iz Zlatne doline
|
|
belica
Neukroćena biljka Pridružen: 14 Ožujak 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 2763 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Iako me nema puno na forumu ovih dana ( ne stignem Od posla ), škicnem tu i tam kaj delate...
Vidim da ste pisali o tom da iz takvih listova izlaze kasnije normalni listovi, to je možda tako kod mladih biljčica, na mojoj nije. Kod mene odmah izlaze cilindrične mladice, bez tih listova, pa me to malo zbunjuje. Trenutno ih je već nekih 7-8 izišlo i kod ni jednog nije bilo takvih listova... |
|
belica,zagreb
|
|
Glikica
Cvjetni guru Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Belica, tvoja je odavno počela bacati izdanke, koliko se sjećam?
A gledajte ovu moju malu, godina i pol joj je već-tek Uploaded with ImageShack.us raste ona |
|
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
|
Jaca123
Odrastao grm Pridružen: 23 Travanj 2012 Lokacija: križevci Status: Offline Bodovi: 1482 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Stavi je na toplo,moja je na prozoru iznad radijatora,mlade suu skoro stigle mamu.Kod mene je isto kao kod Belice,mladi su identični starijoj.
|
|
natalija
Opcije poruke
Hvala(0)
|
belice mislim da se radi o drugačijim vrstama...
nisam stručnjak, ali vidjela sam ih u mbmu - te debele, puno veće, kao tvoja na slici, čak pletene u pletenice i još 2 vrste, jako slične - manje, tanjih listova - jednima su listovi rasli ravno u vis, a drugima su bili iskrenuti kao na gornjoj glikičinoj slici glikice ti imaš obe vrste - kad ih usporedišš, jesu li tebi iste? |
|
Jaca123
Odrastao grm Pridružen: 23 Travanj 2012 Lokacija: križevci Status: Offline Bodovi: 1482 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Natalija,misliš da ima dvije vrste jer i ova moja je kao Belicina.Ako je tako,opet moram u potragu
|
|
natalija
Opcije poruke
Hvala(0)
|
kažem, stvarno nisam stručnjak, ali mi se čini, onako "na oko"
... ne jaje nego sanseveria ja sam dobila jednu malu - raštrkanu, prije 2 godine, pa jednu manjih listova što rastu pravo u vis lani i čini mi se da nisu iste a tu veliku, debelih listova i pletenu sam vidjela u trgovini, drugačija je boja, drugačija nijansa zelene, manje su istaknute šare na njoj, a sama veličina govori za sebe ali, možda me neko kompetentniji pobije |
|
Odgovori | Stranica <1 2345> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |