Vajgelija - Weigela |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 23456 11> |
Korisnik | |
minimode ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 23 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 1418 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
moja se isto lijepo primila, ali ne vjerujem da će biti cvijeta ove godine
![]() |
|
«Ljudi se doživljavaju previše ozbiljno. To je nasljedni grijeh. Da su se pećinski ljudi više smijali, vjerovatno bi svjetska povijest drugačije izgledala.»
O. Wilde |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
arim ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 16 Ožujak 2009 Lokacija: Vinkovci Status: Offline Bodovi: 1377 |
ovako sada izgleda
|
|
![]() |
|
lana30 ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 26 Siječanj 2010 Status: Offline Bodovi: 11 |
Haj
Ja sam novi član na forumu ,i moram vam priznati da bez ovog foruma ne bi znala ni šta ni gdje posaditi ,a uz to pružate obilje korisnih savjeta za uzgoj . Jedno pitanje : Uzela sam dvije sadnice vajgelije ,i prije nego što ih posadim zanima me da li traži posebne uslove ili se može uzgajati u običnoj vrtnoj zemlji na sunčanom mjestu ? Unaprijed hvala |
|
![]() |
|
josipa ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 13 Prosinac 2008 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 992 |
lana30 dobro nam došla .
![]() Vajgeliju slobodno posadi u običnu vrtnu zemlju na sunce. Što više sunca ima to bolje cvjeta. Šiša se nakon cvjetanja, a cvjeta na jednogodišnjm i dvogodišnjim granama.Znači što više jednogodišnjih i dvogodišnjih grana imaš na grmu biće više cvjetova. |
|
![]() |
|
josipa ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 13 Prosinac 2008 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 992 |
upssss, jedan lapsus mi se potkrao .
![]() |
|
![]() |
|
lana30 ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 26 Siječanj 2010 Status: Offline Bodovi: 11 |
hvala na dobrodošlici ,i na savjetu
![]() |
|
![]() |
|
Mira K ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Hej, pozdrav! Koje je boje tvoja Weigela ili vajgelija? |
|
![]() |
|
minimode ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 23 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 1418 |
Mira K. evo moje, ipak je dala cvjetiće, a u međuvremenu je i porasla, po savjetima cura nisam ju obrezivla pa se nadam veeelikom br cvjetića ove godine. Kupila sam je pod nazivom Bristol ruby i trebala je biti crvene boje...
![]() |
|
«Ljudi se doživljavaju previše ozbiljno. To je nasljedni grijeh. Da su se pećinski ljudi više smijali, vjerovatno bi svjetska povijest drugačije izgledala.»
O. Wilde |
|
![]() |
|
lilie ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Belišće Status: Offline Bodovi: 2319 |
Pozdrav svima. Molim ako mi možete poslati reznicu ili zakorjenjenu Weigelu, minimode, arim i drugi koji imaju.
![]() ![]() |
|
znati mnogo ne znači biti mudar
|
|
![]() |
|
arim ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 16 Ožujak 2009 Lokacija: Vinkovci Status: Offline Bodovi: 1377 |
Ja sam bocnula grančica pa ako što bude javim se ili me potsjeti možda zaboravim do jeseni.
Evo moja se sprema procvijetati jedvačekam. |
|
![]() |
|
Fatka ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 829 |
Tu grancicu sto si bocnula samo odrzaji vlagu i nema problema sa oziljavanjem.
|
|
![]() |
|
I ja bi molila grančicu šarenolisne vaigele?
|
|
![]() |
|
Fatka ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 829 |
Eehehe i ja bi sarenosne, bas je lijepa.
|
|
![]() |
|
muhlenbergia ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 18 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 2241 |
Poznatije vrste vejgelije:
Weigela florida - blijedoružičasti cvijet - 1.8m Weigela florida "Variegata" -blijedoružičasti cvijet,krem obrubljeni listovi - 1.2m Weigela florida "Follis Purpureis" - tamnoružičasti cvijet,purpurno obojeni listovi - 75cm Weigela florida "Versicolor" - žućkasti cvijet koji starenjem prelazi u crvenu - 1.8m Weigela middendorffiana - žutonarančasti cvijet Weigela praecox "Variegata" - žutoružičasti cvijet,žuto obrubljeni listovi - 1.8m Weigela "Bristol Ruby" - crveni cvijet - 2m Weigela "Styriaca" - ružičasti cvijet - 2m Weigela "Looymansii Aurea" - ružičasti cvijet,listovi žuti u proljeće Weigela "Eva Rathke" - crveni cvijet - 1.5m Weigela "Newport Red" - svijetlocrveni cvijet - 2m Weigela "Candida" - bijeli cvijet - 2m |
|
![]() |
|
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Na kutiji moje weigelie je pisalo Weigela "Bristol Ruby", a ona izgleda ovako, koja je onda moja
![]() |
|
život je more
|
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
I na mojoj je pisalo Bristol Ruby, a moja ima crveni cvijet
|
|
![]() |
|
Lovro ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 18 Rujan 2010 Lokacija: Varaždin Status: Offline Bodovi: 4174 |
Drage moje, shvatila sam da se more razmožavati reznicama (drvekastim, ne zelenim???), ali kada, prosim vas , u kojem mjesecu????
Kod mame imam crvenkastu, a kod bake roznu. Kod sebe- nikakvu, šmrc! I naravno, ako tko hoće grančice, nek javi u pogodno vrijeme! |
|
Varaždin, stari moj grad!
|
|
![]() |
|
gospina trava ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 11 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 5954 |
Nisam znala da taj grmić podnosi minuse.
|
|
![]() |
|
Nataly ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 27 Kolovoz 2009 Lokacija: Lič Status: Offline Bodovi: 2666 |
Weigela prezimljuje u Gorskom kotaru.
![]() |
|
![]() |
|
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
A jesu li ti cvjetale , Nataly?
Imam pelc od Jagode od prošle godine. Smrznuo se do dna i potjerao iz korjena nakon prošle zime. O cvatu ni naznaka, narasla je neka mala biljčica. Možda što je mlada, da je tako jadničak. |
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 23456 11> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |