Ružmarin |
Odgovori | Stranica <1 23456 9> |
Korisnik | |
Hele
Mladi grm Pridružen: 28 Rujan 2007 Status: Offline Bodovi: 684 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nje moj nego tatin. Inače ova lavanda je donesena iz okolice Metkoviča. He he za 1 L (ma ne smeta me, svejedno) Ažurirao Hele - 11 Studeni 2007 u 19:55 |
|
Sponzorirani linkovi | |
tibor
Mladi grm Pridružen: 26 Rujan 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 726 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Aglaja zato smo tu da jedni drugima pomognemo!
|
|
frida
Neukroćena biljka Pridružen: 17 Rujan 2007 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3399 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo kakav sam ružmarin imala u pitaru..Nema ga više, ali slikica
je ostala...možda opet napravim nešto slično...imam jedan u vodi i
pustio je korijenje...
Ažurirao frida - 12 Studeni 2007 u 00:40 |
|
tibor
Mladi grm Pridružen: 26 Rujan 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 726 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Frida jako je lijep bio!!!
|
|
aglaja
Mladi grm Pridružen: 11 Listopad 2007 Status: Offline Bodovi: 561 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
To je istina, Tibore. Frida, kakav je to ruzmarin? Da li mozda znas kako se zove? Bas je poseban! Sta mu se desilo? Jeste li ga popapali, ili... |
|
frida
Neukroćena biljka Pridružen: 17 Rujan 2007 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3399 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nemam pojma, meni je to kao i svaki drugi ruzmarin...zapelcala
sam ga od grma koji sam imala na terasi u prijašnjem stanu ( i ovo je
bilo u tom stanu)...ne znam točno što mu se dogodilo, ali osušio se,
vjerojatno od suše jer sam duže vrijeme bila odsutna....
|
|
aglaja
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nije, Frida, kao svaki drugi!
Evo, skiljim i uporedjujem, meni izgleda drugaciji od Tiborovog, Aurorinog, Helinog ili mog. Deluje mi neznije. Mozda je to zbog njegovog oblika ili blizine snimka. A mozda je i zbog cvetka. Sacekacemo Tibora. Zanima me sta ce on reci. Zanima me da li uopste ima razlicitih vrsta ruzmarina. |
|
Aglaja
|
|
frida
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Dobro, bio je zbilja mlada biljčica, ali vjeruj da su svi ovdje
takvi...meni se isto čini da su i lavande i ruzmarini, kao i oleandri
koji rastu na kontinentu drugaciji od ovih primorskih...
|
|
aglaja
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Vidis, moze biti to. Kako zanimljivo!
Pa da, zajednicko svim ruzmarinima, koje sam suprostavila tvom, je da su kontinentalci. Zato mi izgledaju grublji, jer rastu u grubljoj klimi. Pozdrav! |
|
Aglaja
|
|
tibor
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Aglaja,bravo!
Na odlican zakljucak si dosla.
Postoje vrste....mi pricamo o officinalis
no on moze imati plavi,roza,bijeli cvijet....
Postoji zanimljiva vrsta Tuscan blue (puzavi) ili isto tako vrsta Irene
|
|
aglaja
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Dakle, postoje vrste. Sad se secam da sam cula za ovaj puzavi. Jos kada bi Tibor negde pronasao slicicu, pa nas pocastio.
A, sto se tice ove razlike izmedju kontinentalaca i primoraca, Oceana je napisala lepu pricu o tome kako su se razdvojile dve sestre bliznakinje lavande. Jedna je ostala na kontinentu, druga otisla na more. I kako su izrasle u dve razlicite biljke, da kada bi se srele, jedna u drugoj vise ne bi prepoznala sebe! |
|
Aglaja
|
|
tibor
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Aglajo sutra ti stizu slikice
Upravo tako,sve ovisi u kojim se uvjetima biljka uzgaja,i koji joj se mogu ponuditi..
Nije ni isti ruzmarin (a vrijedi i za ostale biljke) koji stoje 1 metar razlike..
Jedan u hladu drugi na suncu i za mjesec dana,razlika nebo i zemlja
|
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Imam jednu malu vikendicu, ustvari ribarsku kućicu pored mora i tamo ružmarinu jako odgovara.
Ovi iza nije moja kućica, moram i nju uslikati.
Ružmarin izgleda ovako - slika je od prekjučer.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
shasha
Cvjetni guru Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
prekrasan je
|
|
Donata
Trajnica Pridružen: 21 Ožujak 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2260 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kako predivni ružmarini...stvarno
|
|
Dalmax22
Mladi grm Pridružen: 17 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 665 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
mima
Pustio korijenje Pridružen: 06 Listopad 2007 Status: Offline Bodovi: 320 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
I ružmarina ima više vrsta, neke ne možeš obuzdati, iako ove na slici nitko nije ni pokušao obuzdavati
|
|
ines
Odrastao grm Pridružen: 26 Veljača 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1095 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Čitam, ali nisam našla, možda sam i preskočila. Da li je tko pokušao sijati ružmarin. Kupila sam sjeme pa čekam još malo toplije vrijeme. Jel teško?
Vidim da ga je Frida pomiješala s prkosom, njega sam već posijala u korita pa bi mogla malo pomiješati i ružmarin unutra
|
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ines zašto nebi posadila gotovu sadnicu, možemo ti poslati, a sijati možeš druge godine, pa eksperimentirati.
Evo ovakav ti bude već iduću godinu, kanta je promjera 40 cm.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
ines
Odrastao grm Pridružen: 26 Veljača 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1095 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja nekak imam običaj sve sijati pa ak mi ne uspije onda tražim gotove sadnice. Ako mi ne uspije žicati ću pelcere. Uglavnom, Triša, hvala unaprijed i bilježim se ako eksperiment ne uspije |
|
Odgovori | Stranica <1 23456 9> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |