Slike gljiva |
Odgovori | Stranica <1 23456 11> |
Korisnik | |
jagoda
Cvjetni guru Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 5241 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Našla sam i VILIN KLINČEC... |
|
sutra je novi dan
|
|
Sponzorirani linkovi | |
jagoda
Cvjetni guru Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 5241 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Na kraju i GNOJŠTARKA ATRAMENTARIA koju nisam jela.Ona je naime jestiva ali se ne smije iza nje piti alkohol.Meni to naravno nije smetalo ali inače je ne jedem.
|
|
sutra je novi dan
|
|
manči
Cvjetni guru Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
.....divno!!!!
....jucer sam nasla u vrtu neko cudo od gljive, mozda vjesticje jaje....bijela polukugla, iz nje izlazi crvena mreza, muhe se kupe na nju..... |
|
griva1978
Odrastao grm Pridružen: 01 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1612 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
...malo bacila pogled na gljive na stranicama i moram priznati da mi zazubice rastu :)))))))....bome će sutra biti izvlačenje zalha iz friždera.. već mi one šparoge izlaze na uši....
|
|
jagoda
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Manči ono u tvom vrtu moglo bi biti vještičje srce,slikaj da vidim o čemu se radi.Tebi Griva želim dobar tek uz preostale zalihe gljiva, a ja sutra idem u lov na smrčke,pa ako bude sreće imati ću super ručak....
|
|
sutra je novi dan
|
|
manči
Cvjetni guru Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
...jagoda slikala sam i kad uhvatim vremena stavit ću sliku, ali sam našla u knjizi da je to vrlo sličan oblik vještičjem srcu - crvena mreža nije zatvorena nego se raširi kao krakovi hobotnice....velika polipovka, baš raste uz more....još sam "uzbuđena" od tog pronalaska !!!!!
|
|
jagoda
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo malo slika na ovoj temi,prvo BOROVI VARGANJI...
|
|
sutra je novi dan
|
|
jagoda
Opcije poruke
Hvala(0)
|
sada gljiva koja se sada pojavljuje,nije otrovna ali nitko ju od nas ne jede,a to je amanita gemata...
|
|
sutra je novi dan
|
|
jagoda
Opcije poruke
Hvala(0)
|
evo i ljetni varganj...v
|
|
sutra je novi dan
|
|
jagoda
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ovo nije gljiva nego daždenjak,koji nas uvijek prati u berbi gljiva...
|
|
sutra je novi dan
|
|
jagoda
Opcije poruke
Hvala(0)
|
na kraju varganji na stolu spremni za mljac,mljac....
|
|
sutra je novi dan
|
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hej Jagoda, super slikice, još ću uz tebe postati gljivarica, a slikica daždevnjaka - ma baš je sladak, već dugo ga u prirodi nisam vidjela.
Ajde dođi u Skradnik, pa ćeš ići u gljive.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
griva1978
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ohoooo!!! tek sam sad vidjela ove divne slike i prilike na njima :)))))))))))))) ovo za mljac, mljac je jako primamljivo..... gdje voli rasti??? kao i obični vrganji? ima li smisla da napravim đir iza k. pilane? :))
|
|
Branka
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka Pridružen: 27 Prosinac 2007 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3031 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ima li kod tebe još gljiva , ako ima onda budi sigurna da če ovaj moj doči u posjetu
|
|
jagoda
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Griva tek sam večeras vidijela da si se javila na ovu temu.Sada je dosta loša situacija nema varganja ali moglo bi biti uskoro....Onda kad sam stavila slike bilo ih je nekoliko dana i to ne na svim mjestima.Tako npr iza pilane nije bilo nego na višim djelovima...Počele su krasnice,lisičice,biserke,spise a našla sam nešto neobično za ovo vrijeme a to je maglen.On je gljiva jeseni,ali eto našla sam tu pravu poslasticu u lipnju što je prava rjetkost.Imam i dokazni materijal-slike, koje ću uskoro staviti...
|
|
sutra je novi dan
|
|
jagoda
Opcije poruke
Hvala(0)
|
evo maglena ubranog prošli tjedan
|
|
sutra je novi dan
|
|
jagoda
Opcije poruke
Hvala(0)
|
evo maglena sa donje strane,kad je ovako bijel znači da je mlad i jako kvalitetan....
|
|
sutra je novi dan
|
|
griva1978
Opcije poruke
Hvala(0)
|
hmmmm nažalost nisam baš na "ti" sa ovim ljetnim gljivama.... više znam one jesenske.... ovaj maglen djeluje finoooo :)))))
p.s. ma normalno da ne možeš sve pratiti i vidjeti tko se gdje javlja... a isto preskočim neke djelove foruma po par mj čak pa onda zakaskam izdaleka.... :))) |
|
cordyceps
Već proklijao Pridružen: 08 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 155 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Maglen i je tipična jesenska gljiva, samo se sporadično može javiti i puno ranije - ljeti ili krajem proljeća. No, kako se klima zadnjih godina dosta izmijenila svako malo nas iznenadi neka gljiva koju smo nalazili u jesen da izraste npr. sada na početku ljeta. Pa onda to i nije tako čudno.
|
|
griva1978
Opcije poruke
Hvala(0)
|
...ma... nek me sunce odnese... ja ju ne znan... :)))))
pozdrav cordy! |
|
Odgovori | Stranica <1 23456 11> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |