Mimoza - Acacia decurrens |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 23456 7> |
Korisnik | |
Tija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 04 Prosinac 2008 Lokacija: nooooo Status: Offline Bodovi: 6510 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Shasha mimoza bi uspijela u ovim našim krajevima preživiti zimu?
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Hmmm,ne znam Tija.Možda bi ,naravno da zimi mora u kuću,samo treba saznati kakvi bi joj uvjeti trebali preko zime.Neki staklenik,zimski vrt.
|
|
![]() |
|
Tija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 04 Prosinac 2008 Lokacija: nooooo Status: Offline Bodovi: 6510 |
onda ništ od toga, mislila sam nažicati sadnicu i probati u tegli.
|
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
U tegli da,s tim da je zimi seliš u kuću,Tija.Pogledam ako imam još kju sjemenku pa ti javim
![]() |
|
![]() |
|
nbjelovu ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1582 |
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/ |
|
![]() |
|
Prekrasna je,mislim da mi dovde miriši.Obožavam ovakve,skroz rascale-"čupave"
![]() |
|
![]() |
|
frida ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 17 Rujan 2007 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3399 |
e pa dakle, ja nema riječi....od svog sjemena koje metlom cistim
ja se nisam udostojila probati posijati niti jedno da mi izraste nova
biljka, nego stalno čupam mladice koje se nikako ne zele primiti....a
vi sad pisete da vam je sjeme proklijalo...zbilja sam
![]() idem odmah posijati nekoliko.... samo da vas podsjetim ![]() |
|
![]() |
|
lorna ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 06 Travanj 2009 Status: Offline Bodovi: 51 |
Pozdrav svim ljubiteljima biljaka!
Novoregistrirana sam, mada vas pratim iz prikrajka već duže vrijeme :)
I ja imam problema s mimozom koju sam si dugo željela.
Prvu biljku sam kupila u rasadniku u Zadru, teškom mukom dopremila do Zagreba.... no, zajedno sa krvavim ušima koje su je uništile.....
![]() Ali ja se ne dam lako, pa sam dobila pred 2 mjeseca novu!
![]() Ona je nakon par dana počela pokazivati znakove sušenja, pa sam je prenjela u nezagrijani zimski vrt. Odbacila je sve svjetove i listove, te sad izgleda kao snop zelenih golih šiba.
Dok je živa, ja je njegujem kao i ostalo cvijeće, a namjera mi je staviti je van na terasu u sjenu čim nestane svake opasnosti na mraz.
Moram napomenuti da ni jedna nije bila na direktnom suncu (mada ne vidim zašto bi joj to smetalo) i da živim na brdima iznad Zagreba (dakle, kontinent)....
Ako mi znate pomoći, što da radim s ovim "šibjem"?
Da li je presaditi?
Čime je prihraniti.... kud je staviti.
|
|
![]() |
|
trnna ![]() Nedavno posijan ![]() Pridružen: 18 Studeni 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 37 |
moja crkla. ali i ja sam svoju nabavila iz rasadnika u zadru. a je mi je bilo žao.
i fino kupila novu, odmah u zemlju sa njom, platila ju 15 eura, iz italije mi čovjek dovezao, i sad će mi neko platno donjeti sa kojim oni zimi nju pokriju. a onu prošlu sam na sitne, sitne, sitne komadiće pred novom iskidala da bude svijesna šta će joj se dogoditi ako me bude zezala. i primila se, prije dva tjedna ju stavila. i to ima više pijeska nego zemlje |
|
![]() |
|
lorna ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 06 Travanj 2009 Status: Offline Bodovi: 51 |
Posadit ćeš je vani????
Na kontinentu?
Baš nam javljaj kako napreduje :))))
|
|
![]() |
|
trnna ![]() Nedavno posijan ![]() Pridružen: 18 Studeni 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 37 |
primila se. svaki ju dan pratim i raste kao gljiva. a sad šta će biti kad prođe zemlju, pojma nemam. jer mi je oko kuće pijesak, valjda kad su ju gradili okolo su bacali. valjda će sve biti ok. moram joj i nekog gnojiva nabaciti. pa kad može u kamenu, valjda će i u pijesku.
|
|
![]() |
|
Ako sam te dobro razumjela, trnna, ti mi sasvjetuješ da je posadim vani???
Da li si i ti na kontinentu? |
|
http://lorna.mojblog.hr/
|
|
![]() |
|
da, u požegi. raste ko gljiva. zaljevam je svako toliko. pa na zimu ću ju prekrit sa nečim, bar godinu-dvije dok ne ojača. mislim, ako je to drvo da će joj biti bolje vani neko u posudi. neka širi korijen
|
|
![]() |
|
Evo, i ja sam svoje, doduše zeleno i još živo, šiblje posadila van, pa kako Bog da!!!!
Obavještavat ću vas što se događa :)))
|
|
|
|
![]() |
|
javljaj kad krene
|
|
![]() |
|
Evo me!
Obećala sam pokazati kako napreduje moja primorka na kontinentu....
Ovo je slikano 07.05.
vide se tek mali zameci....
![]() A ovo je slikano danas.....
![]() Istina, lijeva grančica je posmeđila i suši se, ali su listići uznapredovali i već se može vidjeti da se radi o mimozi!!!!
|
|
|
|
![]() |
|
odlično. vidiš da sam ti dobro rekla da će se oporavit vani. ipak je to drvo.
nego, pitaj iskusne da li da odsjećeš ovu granu koja ti se suši jer vidim na gornjoj slici da ti se nije sušila. da ju ne uhvati cijelu gangrena. joj, fobiju imam kad vidim takvu granu. centimetar po centimetar sam gledala kako se moja suši. ajd da ti slikam svoju pa pokažem. mrak je, valjda će se vidjeti |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
kad sam ju posadila bila je malo manja od tog štapa
|
|
![]() |
|
Puj, puj, puj
da ju ne ureknem!
moramo samo proučiti kako ih zaštititi preko zime
![]() Grane ću ja porezati samo nek potjera di misli..... pratim je pozorno da ne izmakne kontroli
![]() |
|
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 23456 7> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |