Mimoza - Acacia decurrens |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 23456 7> |
Korisnik | |
lorna ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 06 Travanj 2009 Status: Offline Bodovi: 51 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Pozdrav svim ljubiteljima biljaka!
Novoregistrirana sam, mada vas pratim iz prikrajka već duže vrijeme :)
I ja imam problema s mimozom koju sam si dugo željela.
Prvu biljku sam kupila u rasadniku u Zadru, teškom mukom dopremila do Zagreba.... no, zajedno sa krvavim ušima koje su je uništile.....
![]() Ali ja se ne dam lako, pa sam dobila pred 2 mjeseca novu!
![]() Ona je nakon par dana počela pokazivati znakove sušenja, pa sam je prenjela u nezagrijani zimski vrt. Odbacila je sve svjetove i listove, te sad izgleda kao snop zelenih golih šiba.
Dok je živa, ja je njegujem kao i ostalo cvijeće, a namjera mi je staviti je van na terasu u sjenu čim nestane svake opasnosti na mraz.
Moram napomenuti da ni jedna nije bila na direktnom suncu (mada ne vidim zašto bi joj to smetalo) i da živim na brdima iznad Zagreba (dakle, kontinent)....
Ako mi znate pomoći, što da radim s ovim "šibjem"?
Da li je presaditi?
Čime je prihraniti.... kud je staviti.
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
frida ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 17 Rujan 2007 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3399 |
e pa dakle, ja nema riječi....od svog sjemena koje metlom cistim
ja se nisam udostojila probati posijati niti jedno da mi izraste nova
biljka, nego stalno čupam mladice koje se nikako ne zele primiti....a
vi sad pisete da vam je sjeme proklijalo...zbilja sam
![]() idem odmah posijati nekoliko.... samo da vas podsjetim ![]() |
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Prekrasna je,mislim da mi dovde miriši.Obožavam ovakve,skroz rascale-"čupave"
![]() |
|
![]() |
|
nbjelovu ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1582 |
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/ |
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
U tegli da,s tim da je zimi seliš u kuću,Tija.Pogledam ako imam još kju sjemenku pa ti javim
![]() |
|
![]() |
|
Tija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 04 Prosinac 2008 Lokacija: nooooo Status: Offline Bodovi: 6510 |
onda ništ od toga, mislila sam nažicati sadnicu i probati u tegli.
|
|
![]() |
|
Hmmm,ne znam Tija.Možda bi ,naravno da zimi mora u kuću,samo treba saznati kakvi bi joj uvjeti trebali preko zime.Neki staklenik,zimski vrt.
|
|
![]() |
|
Tija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 04 Prosinac 2008 Lokacija: nooooo Status: Offline Bodovi: 6510 |
Shasha mimoza bi uspijela u ovim našim krajevima preživiti zimu?
|
|
![]() |
|
trnna ![]() Nedavno posijan ![]() Pridružen: 18 Studeni 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 37 |
kad se počme smrzavati, cca 2/3 mi je potamnilo, da li moram odrezat taj dio ili čekat do proljeća pa da vidim da li postoji nekakva šansa da se oporavi?
|
|
![]() |
|
Fatka ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 829 |
Mozda ce se povratit u proljece.
|
|
![]() |
|
trnna ![]() Nedavno posijan ![]() Pridružen: 18 Studeni 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 37 |
imam potkrovlje gdje se ne grije (prazno je) a imam i stubište, kao u zgradama. ne znam gdje da ju stavim jer mi se na stubištu sušila. čula sam da je ta žuta osjetljivija od ostalih. ma stavit ću ja nju na stubište, pa šta bude bude.
hvala. |
|
![]() |
|
lana2 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 21 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 4717 |
trnna mimoza definitno ne može opstati vani preko zime na kontinentu jer će se smrznuti. Najbolje je da je spremiš unutra, ali negdje gdje nije previše toplo.
|
|
![]() |
|
Nova sam na ovom forumu i iznenadila sam se što postoji forum o biljkama i to tako opsežan, ali dosta o tome.
Zanima me da li tko ima kakvih iskustava sa mimozom, ali onom sa žutim cvjetovima? dobila sam ju iz zadra i platila 200 kuna drvce. do sad je sve bilo ok (ovo joj je prva zima) ali sad se počela sušit. bila je u hodniku (gdje se ne grije), pa su sobi gdje sam lagano upalila radijator i imala je stalno vlage, a sad je na balkonu i muku muči sa mrazom jer pojma nemam šta da joj radim. ako tko zna u čemu je problem, molim da mi kaže, ili ako zna gdje se može kupiti ta mimoza, a da je negdje u kontinentalnom dijelu. ![]() ![]() ![]() http://www.anbg.gov.au/gallery/acacia-decurrens.jpg |
|
![]() |
|
ok,Manči
![]() |
|
![]() |
|
manči ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
Shasha.....molim te računaj na Fatku ....moje sjeme je nešto pojelo.....ptice ili miši....ostale samo lupine od mahune, a niti jedne jedine sjemenke.......
![]() |
|
![]() |
|
Nećemo Fatka
![]() |
|
![]() |
|
Fatka ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 829 |
Ne ostavljajte me bez sjemena mimoze.
![]() |
|
![]() |
|
skitnica ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 13 Travanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1556 |
ajde ponesi meni sjemenke kad budeš dolazila na kavu. |
|
mi smo djeca cvijeća
|
|
![]() |
|
Hvala vam od srca.
![]() |
|
![]() |
|
Fatka,meni je Frida poslala dosta sjemena i očito je da klija.Ako ne nikne ono od Manči,javi se pa ću ti poslati
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 23456 7> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |