|
Odgovori ![]() |
Stranica <1 23456 14> |
Korisnik | ||
lana2 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 21 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 4717 |
![]() |
|
definitivno je fikus benjamin, šarenolisni su više osjetljivi nego zeleni
|
||
![]() |
||
Sponzorirani linkovi | ||
![]() |
||
Šeflera ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 17 Siječanj 2008 Lokacija: Stankovo Status: Offline Bodovi: 2274 |
![]() |
|
Stephanotis - i ja mislim da je benjaminac!
Jel inače bio ovako ![]() Ako je, onda su ti oni osjetljivi na premještanja, na previše vode , na premalo vode, na previše toplo, pa ne previše hladno! Uf, ja sam se namučila dok mu nisam našla mjesto na kojem ne glumi listopad! |
||
![]() |
||
aglaja ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 11 Listopad 2007 Status: Offline Bodovi: 561 |
![]() |
|
Ako je ono kod Stephanotis zaista neki sarenolisni benjamin, preporucila bih neki stapic i da se uz njega priveze i postavi uspravno, 'prema gore'. Stvarno je neobican ovako, pa i zadaje probleme pri identifikaciji.
![]() |
||
Aglaja
|
||
![]() |
||
kika ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 22 Srpanj 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 969 |
![]() |
|
Na Laninoj prvoj slici mislim da je ista biljka kao i kod Lili.blu (biljka u bijeloj tegli). Aglaonema modestum.
Biljka sa druge slike liči mi na neku lozicu, ali da bih bila sigurna trebala bi malo porasti i olistati pa tek tada da okačiš fotku za identifikaciju.
|
||
![]() |
||
lana_1 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 1069 |
![]() |
|
jel zna tko kako se zovu ove biljke...dobila sam ih u naslijeđe od svekrve, nisu baš u najboljem stanju jel se nitko nije brinuo o njima al ih ja ne želim pustiti za ovu prvu sam pomislila da je ona otrovna - difenbahija, a ova druga ima samo jedan pup tako da nemam ni predođbe šta bi moglo biti pomozite
![]() ![]() |
||
![]() |
||
stephanotis ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 22 Siječanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 569 |
![]() |
|
A možda i je.
![]() |
||
![]() |
||
administrator ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
administrator ![]() ![]() tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
![]() |
|
Lili.blu stvarno je tesko reci koja bi to biljka mogla biti... nekako mi je slika pre tamna i dosta je daleko slikano. Tako da bi mogli imati pravo i Shasha i Naca..
|
||
![]() |
||
administrator ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
administrator ![]() ![]() tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
![]() |
|
Ja bih rekao da je rijec o mladoj sadnici fikusa ...
|
||
![]() |
||
Naca ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 02 Prosinac 2007 Status: Offline Bodovi: 117 |
![]() |
|
malo lici na spatija.a cini mi se kao da je aglomena modestum(nadam se da sam dobro napisala)
![]() |
||
![]() |
||
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
![]() |
|
Lili meni to liči na spathiphyllum pogledaj tu
|
||
![]() |
||
Ivan ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Odrastao grm ![]() ![]() Autor ljekovitog bilja Pridružen: 24 Travanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1213 |
![]() |
|
![]() |
||
![]() |
||
Lili.blu ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 19 Veljača 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 18 |
![]() |
|
![]() |
||
Lili.blu ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 19 Veljača 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 18 |
![]() |
|
Dragi moji, ova biljka mi je stajala vrlo blizu prozora i bila je vrlo prpošna. No ja sam malo razmještala namještaj i samim time i biljku. Udaljila sam je od prozora no pazila sam da i dalje ima dovoljno svjetlosti. Sada je sva otužna i slabašna. Jel to samo zbog premještanja?
I da... ne znam o kojoj je biljci riječ (što i nije čudno za osobu koja je bilje do trenutka dok nije naišla na ovaj forum, dijelila na bilje koje: smrdi i miriše ![]() |
||
![]() |
||
kika ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 22 Srpanj 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 969 |
![]() |
|
Da li je to neka puzavica ili joj je iskrivljen rast? Na prvi pogled me asocirala na Ficus benjamina.
|
||
![]() |
||
stephanotis ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 22 Siječanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 569 |
![]() |
|
Da li netko možda zna kako se zove ova biljčica? |
||
![]() |
||
Ivan ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Odrastao grm ![]() ![]() Autor ljekovitog bilja Pridružen: 24 Travanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1213 |
![]() |
|
![]() |
||
![]() |
||
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
![]() |
|
wow! super izgleda rascvjetan
sad mi se jos vise svidja nas stvarno nikad nije procvjetao... vjerovatno mu nesto fali |
||
![]() |
||
lana2 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 21 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 4717 |
![]() |
|
znam da voli dosta vode, možda ga zato u dalmaciji narodski zovu "lopoč", kad je žedan listovi odmah klonu,
|
||
![]() |
||
Donata ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 21 Ožujak 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2260 |
![]() |
|
Farfugium japonicum 'Auromaculata' - in flower"
http://davesgarden.com/guides/pf/showimage/179326/
ipak cvate žutim cvjetićima...
Bloom Time:
Late Summer/Early Fall -kasno ljeto , rana jesen Mid Fall sredina jeseni Late Fall/Early Winter kasna jesen, rana zima |
||
![]() |
||
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
![]() |
|
Ajde kad nađeš napiši kakva je to biljka. Šta nikako ne cvate?
|
||
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 23456 14> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |