Kamelija - Camellia |
Odgovori | Stranica <1 23456 35> |
Korisnik | |
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Adenium, baš super - imam pitanje. Dali bi kod mene uspjevala direktno u zemlji, u sjenovitom položaju. Tu po zimi dođe nešto sunce, ali kad se razlista amul, onda nešto manje. Uvijek sam u dilemi oko kupnje kamelije, a sada je 8.mart - mm me uvijek pita što od cvijeća želim, pa bi to bila prilika ha-ha-nek se malo istroši.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
Sponzorirani linkovi | |
adenium
Već proklijao Pridružen: 25 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 203 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ova na slici je bila kod mog tate 4 god.na gornjoj Drenovi.Prošle god.ju je poklonio meni jer sam ga stalno žicala.Cvijetala je i nakon presađivanja,a presadila sam je u najgore vrijeme jer je bilo uzmi je odmah dok se nisam predomislio.
Pa ako imaš hlada ili poluhlada to je još bolje ne znam šta čekaš(bilo ih je u MBM-u po 49KN ja kupila još jednu) mužića za ruku.... Samo obavezno kis.zemlju!Kod mog tate je bila u običnoj ali mogu reć da se preporodila kad sam ju ja počela paziti i maziti(da me tata čuje) Sretno! |
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Baš ti hvala, ma znaš ono ima puno toga i uvijek važem nešto, a koji puta bez veze, ali evo tvoja mala pomoć i odluka je pala. Baš se veselim.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
White
Već proklijao Pridružen: 23 Veljača 2009 Status: Offline Bodovi: 207 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
brankica
Nedavno posijan Pridružen: 12 Studeni 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 28 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Društvo, molim nekoliko savjeta o ovom prekrasnom cvijetu. Nisam ga prije imala i "friška" sam u održavanju balkonskog i kućnog cvijeća. Prije 2 mjeseca dobila sam cameliju na poklon i jako joj se obradovala. Rečeno mi je da ne voli tople prostorije, pa sam je stavila fino na sjeverni balkon zaklonjen od vjetra, ali je temperatura bila negdje od 10 do 15 stupnjeva. Sve je bilo u redu do unatrag par dana i jednostavno su joj listovi povenuli i kao da se suši, a zalijevam je možda jednom u 15 dana. Ima na njoj i nekoliko pupova, ali bojim se da neće procvasti ako ovako nastavi
Da li je trebam dohraniti možda ili jednostavno stavit na toplije mjesto, ali ne u kuću
|
|
adenium
Već proklijao Pridružen: 25 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 203 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ne nikako u kuću onda ćeš napraviti još veću štetu.Ona voli biti vani i podnosi temperature do -20.
Možda joj je u nekom trenutku falilo vode pa je ovo sada reakcija.Zemlja bi trebala uvijek biti vlažna(ne mokra). Moja preporuka zasadi je van ako imaš vrt.Voli kiselu zemlju.Nisirekla da li si ju presađivala i u kolikoj je vazi. Pošalji sliku! Nadam se da sam ti barem malo pomogla. |
|
adenium
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Uh zaboravih:dobro došla!
|
|
vanja
Neukroćena biljka Pridružen: 19 Svibanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 4968 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
sinoć je padala lagana kišica pa sam kameliju stavila na kišicu. Jutros sam je presadila u veči pitar ali sa zemljom kiselom koju sam skupila ispod borova.
Postoji specijalna zemlja za rodondedrone koja se i za kameliju upotrebljava, samo je u ST nisam mogla nigdi naći. Sada čekam reakciju, stavila sam je vani na prozor sa sjeverne strane. Valjda će uživati a zajedno s njom i ja. |
|
iris
Neukroćena biljka Pridružen: 18 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4502 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
vanja i ja sam jučer bila u nemogućoj misiji traženja te zemlje i nisam ju pronašla a u mojoj blizini nema borova....sad jedan dan idem tražiti borove
koje gnojivo da kupim za kameliju....jer sva koja sam jučer vidila su za sobne biljke ili petunije i surfinije ili ona univerzalna....jel mogu sa tim univarzalnim gnojiti?
i još me zanima zalijevanje....šta kad ne bude kiše ljeti...odakle mi onda kišnica....s čim da zalijem ?
|
|
vanja
Neukroćena biljka Pridružen: 19 Svibanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 4968 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Iris, ajmo se dogovoriti imam dosta te zemlje sakupljene ispod bora pa ću ti dati meni je ionako blizu šuma. Šta se tiće zalivanja kupi destilirane vode i s njom je zalivaj jer ne trpi nikako vodu iz špine a ujedno je i hladna.
Šta se tiče gnjojiva to još ne znam moguće da joj odgovara gnjoj isto kao i za rodondedrone a toga ima za kupiti jer mi je jedna poznanica rekla koja radi u "Sjeme" poljo.apot. Nikako je držati na suncu nego u sjeni. |
|
vanja
Opcije poruke
Hvala(0)
|
destilirane vode imaš u samoposlu., na benz. stanici ili pak prokuhaj sama vodu i drži je u nećemu da bi je mogla zalivati. Ustvari biljka ne trpi niti malo klore.
|
|
iris
Neukroćena biljka Pridružen: 18 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4502 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
aha..znači destilirana ili prokuhana voda....hvala vanja
gnojivo ću potražiti kad idem do grada....ako ti nađeš gdje ima javi mi
za zemlju se moram dogovoriti s mužem
|
|
vanja
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ako sama pronađeš zemlju onda ne moj vaditi iz zemlje borove iglice to daje zemlji kiselost.
Možda sutra odem kupiti to gnjojivo pa ti javim ili ti ga mogu i ja kupiti, imam tv.br.mob. pa se ćujemo. |
|
vanja
Opcije poruke
Hvala(0)
|
još sam ti nešto zaboravila napomenuti a to je da ona puno voli prskanje po listovima i pupovima naravno sa istom dest.vodom, to voli puno više nego samo zalivanje.
|
|
voki
Neukroćena biljka Pridružen: 28 Ožujak 2007 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Bodovi: 4264 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nabavio sam semenke kamelije, ima li neko iskustvo sa sijanjem?
|
|
život je bajka koju sami pišemo...
|
|
vanja
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Voki ja ne, kupila sam je gotovu
|
|
Cvita
Pustio korijenje Pridružen: 26 Lipanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 261 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kiselu zemlju imate (bar je bilo, ja kupila) u Baumaxa, a gnjoj u kuglicama imate u Peveca, Baumaxa i Brico store. Sretno!
|
|
iris
Opcije poruke
Hvala(0)
|
hvala Cvita....idem onda ovih dana u Baumaxa
|
|
vanja
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Cvita hvala.
Iris sada sam se vratila iz Bricostore tamo sam našla zemlju i granule za kameliju, tek su dobili zemlju a ja išla kopati ajde dobro bilo je malo gimnastike. |
|
adenium
Opcije poruke
Hvala(0)
|
vanja kako se zovu te granule?
|
|
Odgovori | Stranica <1 23456 35> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |