Karanfil - Dianthus |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 23456 10> |
Korisnik | |
Mari,5510 ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
i predivno miriše
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
milica7 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
![]() |
|
milica7 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
|
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Imam ove crvene, viseće karanfile. Uvidjela sam da starija biljka postane drvenasta a vrhovi budu mladi i zeleni. Ja otkinem koncem ljeta nekoliko grančica , zabodem dosta gusto sve u jednu posudu, lako se prime i u proljeće presadim . To radim svake druge ili treće godine da mi ne postanu drvenasti a onda nisu više tako lijepi. Moja susjeda u kasnu jesen ošiša na 10 cm visine i u proljeće joj narastu nove pomlađene biljke.Iste godine cvjetaju. Po zimi ih stavim na terasu( zatvorenu) da ne pada snijeg po njima a hladno bude skoro kao i napolju, možda 2 C toplije. Nikada se nisu smrzli. Imaju lijep miris.
![]() |
|
|
|
![]() |
|
AAnčica ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 13 Lipanj 2011 Status: Offline Bodovi: 55 |
Uriah i ja imam taj problem moj je isti takav kao tvoj. Prošle godine je bio prekrasan pun cvjetova a ove ni da mrdne i još ga uhvatila ta bolest a ne znam što mu je.Ja sam ljepo otkinula tri pelcera i posadila u drugi kalić tako da mi ostane bar nešto nadam se da će se primiti i sad čekam što će biti pa i tebi savjetujem to
![]() |
|
![]() |
|
AAnčica ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 13 Lipanj 2011 Status: Offline Bodovi: 55 |
|
|
![]() |
|
bina ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 09 Lipanj 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 164 |
svi su prekrasni i ja ih volim i imam turske i jedan obični tj oni koje Triša voli .....
|
|
Uz cvijeće i život je ljepši
|
|
![]() |
|
Calla ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 22 Ožujak 2011 Status: Offline Bodovi: 135 |
![]() |
|
Mari,5510 ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
a šta je onda moje pojelo ![]() |
|
![]() |
|
Calla ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 22 Ožujak 2011 Status: Offline Bodovi: 135 |
![]() |
|
Silvestra ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 02 Ožujak 2011 Status: Offline Bodovi: 1661 |
![]() |
|
cvjećarka12 ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 07 Ožujak 2011 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 44 |
iz mog lićnog iskustva.turski karanfil posiješ krajem ljeta, a u prolječe te sadnice budu 10-ak cm od zemlje rasadiš ih u skupine po 5-6 zajedno. to ljeto imaš divne grmove bukete raznih boja koji traju 2-3 godine za to vrijeme imaš dosta sjemena za podmlađivanje nadam se da sam pomogla bilo kome
|
|
![]() |
|
makk ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 26 Siječanj 2010 Status: Offline Bodovi: 1162 |
Turski karanfil (Dianthus barbatus) je dvogodišnja biljka, znači posije se jedne, a cvjeta druge godine. Ako se posije u rano proljeće može cvjetati čak iste godine, ali cvjetovi nisu tako veliki. Moje iskustvo je pokazalo da turski katranfil opstane i 2-3 godine. Inače je jako jednostavan za uzgoj, sam se rasijava i ne treba nikakvu njegu. I što je najvažnije nije omiljen kod pužava. |
|
![]() |
|
emka ![]() Nedavno posijan ![]() Pridružen: 07 Ožujak 2011 Status: Offline Bodovi: 82 |
Zanima me ,kupih ovih dana sadnice (neke imaju cvjetić )turski karanfila, koliko dugo cvatu, dal mogu vani prezimiti. Hvala na savjetima
|
|
![]() |
|
BLANKA C. ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 24 Travanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 345 |
Svi su karanfili lijepi ...Gledam ih i osjećam njihov miris..
|
|
![]() |
|
Mira K ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Nisam baš neka znalica ali mogu reći moje iskustvo. Neznam koliko su stari, možda su prestari. Ja bih ih tako ostavila do proljeća i onda sve mladice potrgala i zakorjenila. Biljka je živa, sigurno znam ali je možda malo zaljevana. Možda se to događa u jesen, neznam. Moja susjeda (od koje sam ja dobila karanfil) ima iste na balkonu cijelu zimu i u proljeće joj opet ožive kao da nisu izgledali kao ovi tvoji. Mislim da nije ništa strašno, no neka i netko drugi da svoje mišljenje.
|
|
![]() |
|
Uriah ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 07 Srpanj 2009 Status: Offline Bodovi: 25 |
Molio bi pomoć. ![]() ![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 23456 10> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |