Početna stranica Početna stranica > Ostalo - Sve i svašta o biljkama i cvijeću > Dnevnik radova
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Dnevnik by xenia
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Dnevnik by xenia

Odgovori Odgovori Stranica  <1 23456 12>
Korisnik
Poruka
xenia64 View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Status: Offline
Bodovi: 752
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje xenia64 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Ožujak 2008 u 22:03
A sad evo slika od jučer

Silvekine rajčice
Dragoljubi

Moje rajčice

Roza trubice

Svaštara

Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4014
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Ožujak 2008 u 22:17
Od pogleda na ovu krasnu salatu otvorio mi se apetitsmile50

joj mljac, prva proljetna salata...
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Ožujak 2008 u 22:45
Xenija i mene uhvatila želja za sijanjem salate, idem za sutra za vikendicu pa možda nešto posijem.
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
xenia64 View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje xenia64 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Ožujak 2008 u 23:06

Danas sam pokušavala biti vrijedna ali mi vrijeme baš i nije išlo na ruku.

Prijepodne provela u gradu, malo na placu, malo tražeći poklon za susjedin rođendan. Danas prilično dobra ponuda cvijeća na placu, standardno već mačuhice i jaglaci ali počela prodaja pelargonija, surfinija, vidjala i dvije visilice sa bakopama. Moja kuma danas prvi puta izašla u prodaju sa svojim cvijećem .Nešto čak i prodala iako se ljudi još boje mrazeva i hladnoće. Ali kum mi veli da on puca po šavovima, još od Nove godine noći provodi u plasteniku ložeći. Ne znam samo zašto se kuma ne žali?

Obišla malo i Kaufland i kupila samo jednu malu kameniku i kad sam došla kući skužila da već imam takvu samo je bila zgurana u nekakav ćoškić . Pronašla je tek popodne kad sam konačno ulovila vremena da napravim malo reda u cvjetnjaku pored susjedovog zida. Baš sam se zaradila, našupala pola kante trave kad je počela glupa kiša. Nakon pola ata prestala pa sam opet izašla van i u onu staru zaljevaču posadila 4 dragoljuba iz kuće jer su se već otegli . kako su bili u istoj posudi sa cinijama i njih presadila uz susjedov zid. Pa kako im bude. Onda kiša opet gnjavila, malo pada, malo stane, uspjela samo ugurati 4 cigle uz stazu jer MM uvijek parkira tako da ja moram izaći u blato. Imala namjeru još mnogo toga ali...

Jučer je bilo ljepše vrijeme i konačno otišla gore na ranč. Kiša napravila male bazene s vodom u rupama od oranja.  Obrezala malo jabuke, one stare samo što se ne rascvatu, pune su pupova. One stare sorte koje sam posadila prije 5 godina ne pokazuju volju za plodovima., a ona od prošle godine iz rasadnika visoka jedva metar i puna pupova.
Stenlijevka koja je bila u vrtu kad smo ga uzeli ,a koju je MM htio odmah posjeći potjerala mlade grane odozdola i sad isto puna cvjetova, a na vrhu osušene grane. Bojim se da će morati čekati jesen da se dovede u red. Trešnja Stela isto napupala, valjda će ove godine imati više od 3 ploda da možemo svi probati kakvog su okusaUz susjedovu među posadila 3 breskve koje su u dvorištu opet nikle iz koštica. Čini mi se da meni najbolje ide uzgoj bresaka. Nešto malo poslikavala ali me već uhvatio suton pa mi pola slika ispalo pretamno.

Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Ožujak 2008 u 23:10
smile92 bravo xenia64! Neće tebe nikakva kiša spriječiti...(sad si me podsjetila da ni ja nisam još stigla obrezati svoje voćkice...)
Na vrh
FranjicaZG View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 4567
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje FranjicaZG Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Ožujak 2008 u 08:16
Bože, xenia pa kak si sve to stigla napraviti, baš si bila vrijednasmile99
Na vrh
xenia64 View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje xenia64 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Ožujak 2008 u 15:18
Samo da uletim nabrzinu i pohvalim se sa par novih cvjetića. Ujutro bila u Plodinama jer je bio popust na cvijeće i jedan dida mi ispred nosa munuo onu kozokrvinu  što sam je pikirala već duže vrijeme a, nisam ni smislila gdje da je uguram. Malo sam tugovala pa tugu zaliječila jednim roza zumbulom, dva sukulentića i paketom tamnocrvenih gladiola. Uzela još dva cvjetnjaka, nek se nađu. Sad odoh malo u skitnju prije nego mi dođu gosti.
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Ožujak 2008 u 21:12
Bogme ti si jučer stvarno bila vrijedna, a danas si se za to nagradila i to je super.smile128
RIJEKA

Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Ožujak 2008 u 23:45
Dobro si ti to zaliječila tugu...smile64
Na vrh
xenia64 View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje xenia64 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Ožujak 2008 u 21:03
Danas nisam imala vremena ništa po vrtu raditi iako je dan bio sunčan i topao. Kako je SilveK imala frku s Hrvatskim vodama tako sam ja sa Obrtničkkom bankom. Odnijela račune za obrt još u veljači na naplatu i onda obilazila, kumila , molila da mi to plate,a oni ništa. Svaki dan novi izgovori, dva puta im pao server, onda nema šefice, pa čekaju majstora za komp, radnica im na bolovanju... Već me bilo i sramota pojaviti se tamo,a moja lova u pitanju.  Mislim ,imam love na računu, dobavljači mi šalju opomene za račune koji su navodno plaćeni prije dva mjeseca.
Prošli tjedan MM poludio i napravio frku kod kuće. Onda sam ja u petak molila pa na kraju prijetila i konačno su se udostojili to platiti čak i one račune za koje je lova otišla tko zna kud.
Tako sada ganjam novi račun u Zabi jer mi je ovo donijelo još malo sjedih u kosi.  
Od kada sam prešla na Photobucket totalno sam se preporodila pa stalno nešto poslikavam. Još samo kad mi se ruke ne bi tresle i slike ispale mutne...
I da , gospama u mojim godinama nije dovoljno jednom reći već treba i prstom pokazati. Lijepo piše gdje se pišu savjeti, a gdje se stave slike,a ja
se razbacala svugdje po forumu.Al' eto moram i ovdje staviti barem neku slikicu. Ono moje liječenje tuge .

Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Ožujak 2008 u 21:15
Xenija, hodanje po bankama je noćna mora, znam to i sama, jer kad nešto treba kćeri  ja joj obavljam, kako je i ona obrtnik, opunomoćila me da sve to radim umjesto nje, jer ona ipak mora raditi.
Da slikice preko photobucketa ide perfektno, jedino nekad treba malo duže čekati ako ih je puno, ali ja sad isključivo idem preko njih.
Cvijeće je super, a čini mi se da će ove tamno crvene gladiole biti čarobne.
RIJEKA

Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Ožujak 2008 u 21:23
Imaš pravo Xenia što mijenjaš banku - što je previše je previše. A oni se svi ponašaju kao indijske svete krave. 
Na vrh
xenia64 View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje xenia64 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Ožujak 2008 u 21:39
Ma da SilveK , tako je to kod nas u malom gradu.
Na vrh
xenia64 View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje xenia64 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Ožujak 2008 u 21:42
Zaboravila staviti onu kameniku od subote

Na vrh
FranjicaZG View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 4567
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje FranjicaZG Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Ožujak 2008 u 21:54
Sva sreća da imaš "jurilicu" pa se stigneš brzo vratiti doma u svoj zeleni raj smile78
Na vrh
xenia64 View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje xenia64 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Travanj 2008 u 20:52
Dva dana sam bila bez neta i pala u depresiju. sad moram puno toga nadoknaditi u čitanju i gledanju slika. sva sreća da pada kiša pa imam izgovor da ništa drugo ne radim.smile96
Jučer sam zapravo bila vrijedna. Prijepodne obavljala još neke poslove u gradu i slučajno navratila u jednu poljoprivrednu prodavaonicu pogledati ponudu. A kad ono sadnice voća na rasprodaji. A baš sam neki dan rekla MM da ove godine nisam posadila ni jedano drvo . I tako kupim jednu jabuku Gloster i krušku Klapov ljubimac. Malo smiješno ime i nemam pojma kakvi će biti plodovi al' nek se nađe.  kako su najavljivali kišu za popodne odjurila sam gpre ba svoj ranč to posaditi. Usput isčupala i tri bazge u šumi pa ih isto ugurala dolje pri šumi. ( ja sam valjda jedina osoba koja već godinama pokušava uzgojiti bazgu,a nikako mi ne uspijeva.) Ponijela i dvije višnje što su mi nikle iz koštice na kompostu pa i njih zatrpala, ako se prime nek im je sa srećom. 
U dvorištu nastavila pljevljenje cvijeća, posijala još nešto iz onog Silvekinog paketa.  Skinula najlon sa salate, pregledala gredicu sa graškom i skužila da je počela nicati i mrkvica što sam je posijala još u veljači.
Vrt  na ranču još čeka tanjuranje. Sad opet kiša pokvarila planove. Šteta jer neće biti mladog luka za prvosvibanjski roštilj.
Danas pronašla još jednu bijelu ružu penjačicu u Konzumu po vrlo razumnoj cijeni pa i nju ugurala na gredicu uz kuću.  Sutra me čeka još jedan naporan i rasprodan dan pa sad odoh.
Na vrh
xenia64 View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje xenia64 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Travanj 2008 u 14:03
Jutro osvanulo oblačno i jaaaako hladno iako je pisalo 8 stupnjeva. Puhao je neki sjeverac pa sam bila sretna što nisam iznijela cvijeće na balkon.
Posadila sam zato niske, žute mahune (jučer ih stavila u vodu) i krastavce u posudice. Prošle godine mahune sijala nekoliko puta i pojeli ih puževi.Na kraju presadila neke koje su same nikle na kompostu. Krastavce uvijek sijem najprije u posudice pa poslije rasađujem u vrt, samo dugo kunjaju dok se ne oporave. Ove godine ću ih probati pokriti prerezanim bocama (od 5 l) od vode.
Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Travanj 2008 u 22:53
Xenia, moja baka krastavce pokriva prozirnim najlonom dok ne niknu - mislim da je učinak isti kao i s bocama...Baš me zanimaju rezultati kod tebe s bocama...nisam to probala još...
Na vrh
xenia64 View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje xenia64 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Travanj 2008 u 23:12
SilveK, ja ih mislim pokriti bocama kad ih presadim u vrt, onako kao mini plastenik za svaku biljku.
Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Travanj 2008 u 23:34
Da, to sam i mislila - moja baka izmad mjesta gdje je posijala stavi prozirnu foliju - tako brže niknu, a znači ovaj tvoj sistem je da se brže priviknu...
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 23456 12>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,203 sekundi.