Ranunkula, žabnjak - Ranunculus |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 23456 12> |
Korisnik | |
VILMAČ ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 19 Srpanj 2010 Status: Offline Bodovi: 1530 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
prekrasno! a sad nam daj malo podataka o tom cvijeću
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
ron82 ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 24 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 139 |
Imas na forumu pod lukovice i gomolji temu pod ranunkula i tamo imas sve sta te zanima o uzgoju. Uvozne mozes nabaviti tokom cijele godine dok ja svoje prodajem u Zagrebu od 1.1 - 1.5 na Veletržnici cvijeća a uzgajam ih u Dalmaciji.
|
|
![]() |
|
ron82 ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 24 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 139 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
|
milica7 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Lijepo je da ste nam ovo pokazali kako izgleda ali opet ne znam gdje se može kupiti. Ispada da svi negdje kupe a ja gdje god pitam, nigdje nema.
![]() |
|
![]() |
|
antonija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
iz priloženog sam zaključila da nisam u jesen trebala ih saditi, iznikla mi je svaka i ima 10cm, nadam se da mi neće smrznuti. u vrtu su pa ih nemogu unijeti, ostaje mi samo nada!
|
|
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.
|
|
![]() |
|
![]() |
|
milica7 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Prelijepe su......Mogu samo sanjati.....
|
|
![]() |
|
Hvala. Ron, na lijepim slikama! Kad ćeš se odlučiti da prodaš makar koji korjenčić?
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Tea ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 20 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3658 |
Pozdrav ljudi...ranunkule su prekrasne i htjela bi si ih kupiti ali u dilemi sam...Živim u stanu koji je jako mali a ovakvo prekrasno cvijeće je moja tiha patnja :-) jer nemam baš prostora za sve.Može li se ranunkula uspješno uzgajati na balkonu ili zahtjeva vrt i veći prostor?Molim vas pomagajte,zbilja mi se sviđa a ne znam dali da ju kupim ili ne...hvala unaprijed...
|
|
![]() |
|
Mozete ih sigurno imati na balkonu,one kad narastu su veličine malo veće salate,posuda od 3 l već će im bit dovoljna.
|
|
![]() |
|
Hvala. Ron, na lijepim slikama! Kad ćeš se odlučiti da prodaš makar koji korjenčić?
Inace se ne bavim prodajom lukovica vec samo rezanih ranunkula , ali ima ih uzet u bilo kojem boljem vrtnom centru. |
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Sad će se one pojaviti u prodaji zajedno sa ostalim proljetnim lukovicama - anemone, frezije ...
|
|
![]() |
|
Dat ću se u potragu za tim ljepoticama. Vidjela sam anemone i frezije ali za ove mnogi nisu ni čuli.
|
|
![]() |
|
Prekrasno.......
|
|
![]() |
|
Tea ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 20 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3658 |
Ron,hvala na brzom odgovoru.Bas sam se razveselila.Ovo je prekrasno cvjece i bilo bi steta ne uzivati u njihovoj ljepoti.Probat cu ih nabavit sto prije,nadam se da ne kasnim sa kupnjom i sadnjom...
|
|
![]() |
|
NIsam nigdje vidjela gomoljčiće ranunkule. Ili je još rano pa nisu stigle ili se prodaju samo u jesen. Ako netko vidi da se prodaju , molim da odmah javite gdje ste vidjeli.
Ron - Jedno pitanje: Ako slučajno naiđem negdje na procvjetane ranunkule da li će mi ostati taj gomolj da se može ponovo posaditi u jesen i što se treba napraviti s njima.? Hvala na odgovoru. |
|
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
milica7.....u Bauhausu imaš za kupiti lukovice ranunculusa identično kao i svih ostalih lukovičastih biljaka, baš kao što ti je i Otok napisala...čemu tolika panika, nalaze se redovno u prodaji, ima ih i sad.
|
|
![]() |
|
Hvala na odgovoru. Valjda ću negdje naći.
|
|
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
![]() |
|
maso ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 05 Studeni 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1048 |
i u Bumaxu ih ima ;)
|
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Naravno da ćeš ih naći...ako stigneš progibaj po većim trg.centrima - ima ih i već procvjetalih
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 23456 12> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |