Vrtno cvijeće |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3738394041 43> |
Korisnik | |
Belina ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
|
"Mića rožica" sa otoka Krka - Omišalj
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
belica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 14 Ožujak 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 2763 |
Free, zaista božanstveno cvijeće
![]() |
|
belica,zagreb
|
|
![]() |
|
ikrokar ![]() Upravo klijam ![]() Pridružen: 04 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 121 |
![]() |
|
ikrokar ![]() Upravo klijam ![]() Pridružen: 04 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 121 |
![]() |
|
Lavandablue ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 25 Travanj 2008 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 601 |
kakve divote
![]() kako se zove ono crveno cveće u obliku venca na 5. slici (u okrugloj žardinjeri, ispod muškatli), a i ono crveno na 6. slici? |
|
![]() |
|
Lavandablue, hvala na lijepom komentaru !
Na petoj slici ispod pelargonija (đirana) kako ih ovdje zovemo, u velikoj žardinjeri, pitaru, je kamelijaq koja se u veljači i ožujku dobro iscvjetala a iza nje ja narančasta pelargonija. Pogledaj bolje na drugoj i četvrtoj slici. Hvala i pozz ! |
|
![]() |
|
aralija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 7070 |
Ovo je prekrasno. Užitak je gledati
![]() |
|
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
|
|
![]() |
|
enrikova nona ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
![]() |
|
Free ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 5914 |
Nisam neko vrijeme svratila ovamo pa da odgovorim Nataliji i 11111 !!!
Natalija - Polemonium (neko bljakasto ime za tako ljepu biljku) ja joj tepam miss Polly, je na tome mjestu posađena prije 2,5 godine !! Vjerojatno se sama raširila jer je prve tj druge godine imala samo jedan cvijet !! Ali sada mi je na suprotnom kamenjaru porasla biljčica, vjerojatno se rasijala sama !! I prve godine procvala !! ![]() Uploaded with ImageShack.us Ali znam da se može razmnožavati djeljenjem jer sam lani odnijela na Brač za Tikvić !! Samo neznam kako napreduje kod nje, jer je još nije slikala!! Morat ću je pitati kako je miss Polly !! 11111 - digitalis je dvogodišnja biljka, jedne se sije a druge godine cvate, ali kada se udomaći na nekom mjestu može ostati godinama !! Slikat ću moj bijeli digitalis, star par godina, ima cvjetnu stapku visoku 1,80m a na njoj je bilo valjda 150 cvjetova !! ![]() Uploaded with ImageShack.us U par navrata je MM rekao da će prebrojati cvijetove, pa evo znat ćemo pravi broj jer je zadravio da odrežem ocvalu cvjetnu stapku !! A onaj na gornjoj slici za koji pitaš roza-ljubičasti je lanjski !! Ali nije bio presađen, sam se rasijao tako da i on malo kaska, manji je nego bi trebao biti !! ![]() Uploaded with ImageShack.us i ovaj je lanjski , ali je presađen, ipak ga presađivanje malo šokira i uspori, visok je samo 25cm poprilici ali je pun cvjetića !! |
|
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode
|
|
![]() |
|
Lavandablue ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 25 Travanj 2008 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 601 |
Božica-baka, koje je to prelepo roze cvece? |
|
![]() |
|
emka ![]() Nedavno posijan ![]() Pridružen: 07 Ožujak 2011 Status: Offline Bodovi: 82 |
Jedna pomoć, da li netko zna kakva je to trava sivkaste boje poput srebrnog lista ali tvrda na opip kao umjetna nešto poput kamene trave ali ne mogu naći pravi naziv. Hvala.
|
|
![]() |
|
monstera ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
Emka pa nije li možda riječ o srebrnoj Festuci?
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
emka ![]() Nedavno posijan ![]() Pridružen: 07 Ožujak 2011 Status: Offline Bodovi: 82 |
Mislim da nije, vidjela sam u prolazu , onako izgleda više kruto kao obli grm izrezbaren, Pozdrav
|
|
![]() |
|
monstera ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
Onda ne bih znala,pričekaj možda se javi netko od znalaca..
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
ljiljus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 17 Studeni 2011 Status: Offline Bodovi: 3244 |
irokar, prekrasno je kod tebe!!!!
![]() |
|
Lipik
|
|
![]() |
|
fala, fala ! Ima puno toga ali sam na više "strana" pa ne stignem "falit se, haha
|
|
![]() |
|
da nisu 'zekine usi'? ne znam na latinskom kako se zove. ili mozda Cinerarija maritima? ukucaj u google Cineraria (ima ih raznih vrsta). Evo teme o njoj na forumu: http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=1403 |
|
![]() |
|
Božica-baka ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 03 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 193 |
kamenika Lavandablue
|
|
![]() |
|
![]() |
|
Fuhsije su predivne, kao i ruselija
![]() a tek sto mi se svidja garnitura za sedenje od kovanog gvozdja i neka oprema za cvece od toga... divna terasa. |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3738394041 43> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |