Adenium obesum - Pustinjska ruža |
Odgovori | Stranica <1 3637383940 407> |
Korisnik | |
OTOK
Cvjetni guru Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Onda imaš pedesetak balkona
|
|
Sponzorirani linkovi | |
bebolina
Cvjetni guru Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati. I. Andrić
|
|
jagoda
Cvjetni guru Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 5241 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Bebolina sjeme adeniuma sam dobila od dobrih duša na forumu. Posijala sam sve po uputama i biljčice su nikle. Dobro su se držale neko vrijeme, a onda su jedan po jedan uginuli. Vrlo su komplicirani, barem meni jer ne smije biti ni mokro ni suho, mora biti jako toplo i moraju imati puno svjetlosti, a bila je zima....Na kraju su mi ostala dva koji su se održali dugo, ali ipak su uginuli. Više ih neću sijati ,nego sam neki dan kupila gotovu rascvjetanu biljku po pristojnoj cijeni....
|
|
sutra je novi dan
|
|
bebolina
Cvjetni guru Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Adenijumi su osjetljivi samo prvih godinu do dvije, kasnije s njim nema nikakvih problema.
Gdje si kupila biljčicu po pristojnoj cijeni, ako nije tajna?
|
|
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati. I. Andrić
|
|
jagoda
Cvjetni guru Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 5241 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Bebolina sad sam bila na tvojoj stranici i vidijela da ih ti uzgajaš kao od šale...Ja sam odustala od sijanja, ali nisam od biljke... Neki sam dan naletila na novu pošiljku u MBMu po cijeni od 49kn, što nije skupo obzirom da inače koštaju 90kn. Pun je pupoljaka i lijepo ie razgranat....Moram ga slikati i staviti na temu...Crvene je boje, a ime mu je EMA....
|
|
sutra je novi dan
|
|
Pinus
Neukroćena biljka Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pogledajte što je ovo hladno vrijeme napravilo sa mojim „ružama“. Noćne temperature padaju do 10 C i to im izgleda ne odgovara i sunce se je preko dana skrilo. Cvijet izgleda onako smežuran. Dobra vijest je da su neotvoreni cvjetni pupovi u dobroj kondiciji i čekaju novo sunce, uopče ne sumnjam da će ruža ponovno pokazat raskoš svoga cvijeća. bebolina, od viška glava ne boli, ma naći će se dosta dobrih susjeda zainteresiranih za višak tvojih adeniuma. Zbog toga se ne isplati sekirati. |
|
nbjelovu
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm Pridružen: 30 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1582 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Bebolina, ne bih se slozila da su osjetljivi samo prvu godinu dvije....i veliki vrlo jednostavno strunu ako tretman nije odgovarajuci...Na zalost, probala na svojoj kozi.
|
|
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/ |
|
bebolina
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Neka te nova biljćica raduje, raduje i raduje...
Čekam fotkicu tog ljepotana
|
|
|
|
bebolina
Opcije poruke
Hvala(0)
|
@Pinus
A da ih malo zaštitiš??
|
|
|
|
bebolina
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Svako živo biće ako nema adekvatan tretman, razboli se i nestane, tako i adenijum.
On traži posebnu pažnju i nikad ga zaljevati s ostalim biljkama u paketu.
|
|
|
|
jagoda
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Odvrtila sam cca polovinu stranica ove teme da se malo podsjetim kako je to sijati adeniume i uživati u njima i gledati ih svaki dan kako se debljaju..Bila sam jako tužna kad su mi svi uginuli a uginuo je i odrasli koji je kod mene bio dvije godine...Rekla sam sebi kako se više neću družiti s njima, ali...To je isto kao i s orhidejama, nije nikako išlo i onda sam probala spašavati otpisane, i uspjelo je...Što se tiče adeniuma nisam više pokušavala sijati ali sam neki dan u MBM-u ugledala novu pošiljku po cijeni 49 kn i naravno nisam mogla odoljeti...Kakve će sreće biti sa mojom EMOM, vidijeti ćemo na proljeće...
Pregledala sam postove ljubitelja te predivne biljke...BEBOLINA, NINA, PINUS, HOYA, BROMELIJA,GUTE, TEA,OTOK, LANTANA, ANTONIJA i ostali joje sam možda zaboravila prekrasni su vam...Puno truda treba uložiti da opstanu, ali isplati se jer su posebni...Primjetila sam da se uglavnom vide crveni cvjetovi, a ovih drugih boja nedostaje. PINUS tvoj bijeli je poseban. Kažeš da si ga kupio u Hoferu i to za dobru cijenu. Da li si otišao ti, ili su ti poslali poštom?
Bebolina kupila si sjemenje prekrasnih adeniuma, želim da ti procvjetaju i to u bojama kao na slici...Kupujem odmah od tebe sam da nije crvena boja...
Na kraju evo slike mog novog ljepotana...
|
|
sutra je novi dan
|
|
hoya
Cvjetni guru Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Divan ti je, jagoda. Ovaj puta ti želim više sreće
|
|
Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
|
|
Pinus
Neukroćena biljka Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Jagoda koliko vidim sa slike tvoj ljepotan je iz reznice. Vjerojatno je i on nizozemskog porijekla i ako me oči ne varaju posađen je u bijeli treset. Svoje adeniume sam presadio u „svoju“ mješavinu i u glinene tegle. Supstrat u kojem su sada je vrlo propustan a istovremeno bogat hranjivim tvarima (kompost). Vrijeme će pokazati dali je to dobra kombinacija.
Najbliži Hofer je udaljen samo nekoliko kilometara od mene. Ponudu cvijeća mijenjaju svakih 14 dana, cijene cvijeća su povoljne a kvaliteta „nizozemska“. Bebolina, sklonio sam adeniume od kiše. No, cvjetali su punih mjesec i pol i tada su bili glavne face među mojim cvijećem. Vidim sada da ih treba štititi i od hladnoće, noćnih 10 C je prehladno za cvijet. |
|
antonija
Cvjetni guru Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ja san moje posadila u zemlju za kaktuse. dosta je propusna i mislim da je to u redu.neka me neko ispravi ako griješim. i ja san moje sklonila od kiše, stavila san ih pod taracu. ne da mi se sad tražiti, kolika najniža temperatura mora biti kad idu unutra. čini mi se da je još rano.
|
|
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.
|
|
OTOK
Cvjetni guru Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kada je najpovoljnije vrijeme za uzgoj iz reznice?
|
|
bebolina
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Želim ti puno sreće u druženju s tom ljepoticom
Ja nemam u blizini mbm, baumax, bauhaus i tako neke trgovine gdje je moguće nabaviti sve i svašta pa se snalazim kako znam i umijem.
Adenijumi koje sam sijala, vjerovatno će biti svi crveni, bez obzira na svakojake boje koje sam naručila, ali nije bitno, biti će i nekoliko uzgojenih hibrida s kojim ću experimentirati cijepljenjem
|
|
|
|
Tea
Neukroćena biljka Pridružen: 20 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3658 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ema je divna i ima dosta pupova...bit će pravi vatromet kad se svi otvore
|
|
Hodaj pokraj mene i samo budi moj prijatelj
|
|
bebolina
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Na putu k meni iz dalekog Tajlanda stižu hibridi, svih mogućih boja. ako bude sreće, biti će i reznica, a bebači kad dođu, dobro su došli
|
|
|
|
Tea
Neukroćena biljka Pridružen: 20 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3658 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Bit će šaroliko, bez brige ne sumnjaj u to..toliko si do sada postigla da nema više nazad, samo naprijed
|
|
Hodaj pokraj mene i samo budi moj prijatelj
|
|
bebolina
Opcije poruke
Hvala(0)
|
S Tajlanđanom sam napravila posao naručila sam puno toga, ali je problem što je skoro svaku sadnicu morao slati posebno, zbog naše carine i još k tome je fitosanitarni certifikat na njegov teret, koji baš i nije zanemariv, ali ako hoće zaraditi i prodat robu, mora se prilagodit zahtjevima tvrdoglave tete koja zna šta hoće
|
|
|
|
Odgovori | Stranica <1 3637383940 407> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |