Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Trišino dvorište
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Trišino dvorište

Odgovori Odgovori Stranica  <1 3637383940 243>
Korisnik
Poruka
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Status: Offline
Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Ožujak 2009 u 14:42
Posebna mi je čast kad Mali gogo svrati u moje dvorište, eh da sam malo mlađa, pardon, puno mlađa.
inaja sve je u malim vazicama, promjera 12 cm, a kad se prime idu u veće, kažu inače da je to pravilo, nikad u preveliku vazu.

Mamaa bila bih presretna da to vidiš u živo.
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
mimar View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2123
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mimar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Ožujak 2009 u 16:39
Uh, pala sam kad sam ga videla! Srecom na oko, ne na njega ! Taj zuti kaktus je feeeeenomenalan!
Osecanje vremena zavisi od intenziteta zivljenja;jedan sadrzajan dan duzi je u secanju od prazne godine i ,sigurno,vredniji od nje
Na vrh
kaća43 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3004
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kaća43 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Ožujak 2009 u 19:53
ajme trisa koju prekrasnu kolekciju imas,a onaj sa zutim cvijeticima,zanijemila sam kad sam ga sinjala..smile120
Na vrh
Duda-Lave View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3007
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Duda-Lave Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Ožujak 2009 u 20:09
auuu koja kolekcija..moji su svi jadni vani..pa šta bude
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Ožujak 2009 u 13:52
Hvala ljudi, zbilja sam kod bešlića zadovoljila svoju glad za kaktusima, sad moram neko vrijeme biti na miru, iako sam jučer dobila jednu haworthiu ..... (već će me Vera nadopuniti). Inače Vera mi je rekla da već imam jednu, koju mi je poslao Brbe, ali meni se čini da nisu baš iste.
No u svakom slučaju ovo je od Korijenka.

Od bake sam dobila svjetlo plavu ljubicu, lijepo već posađenu u teglici - baka Thumbs%20Up

Baka je također donijela palmice, koje nitko nije htio, pa ću ih ja posaditi kraj moje morske vikendice, tamo teren nije moj, ali nek raste uz more - dapače

Nadalje od Hoje krcata kutija svega i svačega, naročito me veseli santolina i campanula, a ima još koješta

Jagoda je ispraznila bunker na opće zadovoljstvo, mislim da je konobarici pozlilo kad je vidjela hrpu zemlje koju smo ostavile za sobom.
Dakle jagodine patuljast perunike, malo za ovdje malo za vikendicu.

Ovo je također nešto zgodno od Jagode, koja će morat reći što je to

Jagoda pomoć trebam - što je ovo?

Ovo isto ne znam što je, ali znat će Jagoda, a i Korijenko je rekla što je to.......ali  tko bi to sve zapamtio- uzela je i Mikica, možda ona zna

Nadalje ovo me podsjeća na jedan zimzeleni grm, koji sada cvjeta bijelo i roza - pomoć Jagoda molim

Fala bogu ovo su kerija i nitko ih nije htio, a ja pokupila sve bit će dio za vikendicu

I na kraju šeboj - mi to zovemo Romanija - starinska trajnica, sedefastog cvijeta, baš me veseli što su već gotove biljčice - možda mi budu cvjetale već ovo ljeto - hvala Jagoda.

RIJEKA

Na vrh
korijenko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6701
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje korijenko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Ožujak 2009 u 14:10
Na slici br. 8 ono što je uzela i Mikica ti je mahonia. Zimzeleni grm, sad cvate, žuti cvjetovi ko mali grozdići a na jesen ima bobice. Ako ga posadiš na živo sunce bit će ti listovi tamno,tamno zeleni a ako ti je va hlade onda su svjetli, pravi zeleni. Moj veli će brzo cvast pa ću stavit sliku.
Ja bi isto htjela znat ča je ono na slike br.6. To smo svi uzeli i molim Jagodu da mali pobliže objasni. Vjerojatno je trajnica, na kojoj poziciji raste, koliko naraste cvjeti i kako cvate, boja.....  Jagoda javi nam !
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža

(zgora Opatije)
Na vrh
hoya View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6573
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hoya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Ožujak 2009 u 14:19

Ja bi bila uzela od svega po malo - ali - neću više ponavljati .... ne mogu zbog godišnjeg odmora .... tra,la,la ... Velike su oči u mene, ali se mukom kontroliram ...

Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
Na vrh
Lantana View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6857
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lantana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Ožujak 2009 u 14:54
Triša, ako nastaviš ovako po kavicama, Bešlićima, neće viš ni u vikendicu biti mjesta, ali ja se uvijek oduševim koliko se ti veseliš i na kraju ipak sve smjestiš na svoje mjesto.
život je more
Na vrh
proljeće View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7005
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje proljeće Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Ožujak 2009 u 15:08
Triša ti ćeš morati kupovati još komad zemlje, da sve posadiš....Thumbs%20Up
Na vrh
jagoda View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5241
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jagoda Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Ožujak 2009 u 23:20
Evo da se konačno javim nakon Trišine pp i da objasnim koje sam to biljke donesla na naše druženje.Žao mi je da nisam mogla ostati do kraja pa onda nebi bilo nejasnoća ali imala sam drugu obavezu.Eto sad biljke po redu.Prvo su male perunike.Druga slika su neka vrsta plavih zvončića visokih cca 40 cm(ne znam ime).Treća slika je trajnica koja sada cvjeta bijelim cvjetovima ima je po parkovima(ne znam ime).Četvrta slika je mahonija što ste i pogodile.Peta slika je pljuskavica pokrivač tla ima lijepe velike žute cvijetove.Slika šest je kerija što ste znale i sedma slika je romanija i to žuta ili žuto-smeđa. To bi bilo sve vezano za moje biljke.Nadam se da sam uspjela objasniti što vas je zanimalo.smile113
sutra je novi dan
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Ožujak 2009 u 09:32
Super Jagoda sad je sve razjasnjeno, iako sam ja vec sve posadila, malo u Rijeci, malo ovdje, sada cemo se veseliti napretku i cvjetovima.smile79I nama je zao sto nisi ostala do kraja, ali drugi put cemo isplanirat drugacije.
RIJEKA

Na vrh
Mamaa View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4461
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mamaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Ožujak 2009 u 10:54
koje divne biljke SmileClapSmile
Kako odgojiti dva mala bića u pristojne muškarce?
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Ožujak 2009 u 17:01
Danas me mm iznenadio i donio mi doma jedan jako štosan "cvijetni stup" - promjera 22 cm, a visine 60, i baš mislim kak ću u njega staviti one Hoyine puzavice i kako će izgledati savršeno kad se razgrana. Zemlja ide do vrha, a u svaku rupicu i na vrh može se nešto posaditi.

RIJEKA

Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši ljubimac u vrtu 2018

Bodovi: 18305
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Ožujak 2009 u 17:08
Ova saksija je prelijepa. I čini mi se da bi se mogla izvesti od cijevi. Ovakav sam vidjela ćup za začine, sličan princip. Bravo za mužića.Clap Znaš li prodaje li se to ili je netko napravio? Ako ništa probat ću napraviti . Kopirala sam sliku.Thumbs%20Up
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
Na vrh
Duda-Lave View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3007
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Duda-Lave Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Ožujak 2009 u 17:24
Triša a da posudiš TM za vikendWink..moj to nebi napravio ni za sto godina..to sam isto i ja vidla od terakote je i držali su u njemu jagode ..jako dobra fora..jagode zriju a puži nemogu tako lako do njih
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Ožujak 2009 u 17:50
Je pogodile ste to je od otpadnbe kanalizacijske cijevi, ali plastične, pa je on te otvore nekako grijao da bi ih savinuo, već je prije napravio jedan takav ali viši za balkon, ali treba jako lpuno zemlje. Imali su jagode u njemu i jako je bilo štosno.
RIJEKA

Na vrh
hoya View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6573
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hoya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Ožujak 2009 u 17:59
Ja trčim od teme do teme i samo snimam, a sad ću polako morati zapisivati gdje sam što vidjela. Ideja za ovo proljeće na pretek, avani kišaaaa!

Triša, mislim da ču imati ovakav stup na balkonu!
Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši ljubimac u vrtu 2018

Bodovi: 18305
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Ožujak 2009 u 18:04
Originalno poslano od člana Triša Triša napisao:

Je pogodile ste to je od otpadnbe kanalizacijske cijevi, ali plastične, pa je on te otvore nekako grijao da bi ih savinuo, već je prije napravio jedan takav ali viši za balkon, ali treba jako lpuno zemlje. Imali su jagode u njemu i jako je bilo štosno.

Tek nam sad otkrivaš ovako dragocijenu tajnuEmbarrassed. MM kaže da je vjerojatno grijao plamenikom, nakon mog pitnja jeli možda kiselio u vreloj vodi.LOL
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
Na vrh
rose View Drop Down
*Moderator Foruma
*Moderator Foruma
Moderatorica

Bodovi: 5598
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje rose Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Ožujak 2009 u 18:34
praktično i fantastično!
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Ožujak 2009 u 19:34

Evo kaže mm da je prerezao s brusilicom, grijao sa let-lampom, a onda stavio bocu od radenske kao kalup dok se ne ohladi.

Ma vidim ja da ćete se vi već snaći, e baš me veseli ako će ga netko još napraviti, jer zbilja je zgodno, a nije skupo.
RIJEKA

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 3637383940 243>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,359 sekundi.