Trišino dvorište |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3637383940 243> |
Korisnik | |
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Posebna mi je čast kad Mali gogo svrati u moje dvorište, eh da sam malo mlađa, pardon, puno mlađa.
inaja sve je u malim vazicama, promjera 12 cm, a kad se prime idu u veće, kažu inače da je to pravilo, nikad u preveliku vazu.
Mamaa bila bih presretna da to vidiš u živo.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
mimar ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 01 Veljača 2008 Lokacija: Srbija Status: Offline Bodovi: 2123 |
Uh, pala sam kad sam ga videla! Srecom na oko, ne na njega
![]() |
|
Osecanje vremena zavisi od intenziteta zivljenja;jedan sadrzajan dan duzi je u secanju od prazne godine i ,sigurno,vredniji od nje
|
|
![]() |
|
kaća43 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 26 Lipanj 2008 Status: Offline Bodovi: 3004 |
ajme trisa koju prekrasnu kolekciju imas,a onaj sa zutim cvijeticima,zanijemila sam kad sam ga sinjala..
![]() |
|
![]() |
|
Duda-Lave ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 27 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 3007 |
auuu koja kolekcija..moji su svi jadni vani..pa šta bude
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Hvala ljudi, zbilja sam kod bešlića zadovoljila svoju glad za kaktusima, sad moram neko vrijeme biti na miru, iako sam jučer dobila jednu haworthiu ..... (već će me Vera nadopuniti). Inače Vera mi je rekla da već imam jednu, koju mi je poslao Brbe, ali meni se čini da nisu baš iste.
No u svakom slučaju ovo je od Korijenka.
Od bake sam dobila svjetlo plavu ljubicu, lijepo već posađenu u teglici - baka
![]() Baka je također donijela palmice, koje nitko nije htio, pa ću ih ja posaditi kraj moje morske vikendice, tamo teren nije moj, ali nek raste uz more - dapače
Nadalje od Hoje krcata kutija svega i svačega, naročito me veseli santolina i campanula, a ima još koješta
Jagoda je ispraznila bunker na opće zadovoljstvo, mislim da je konobarici pozlilo kad je vidjela hrpu zemlje koju smo ostavile za sobom.
Dakle jagodine patuljast perunike, malo za ovdje malo za vikendicu.
Ovo je također nešto zgodno od Jagode, koja će morat reći što je to
Jagoda pomoć trebam - što je ovo?
Ovo isto ne znam što je, ali znat će Jagoda, a i Korijenko je rekla što je to.......ali tko bi to sve zapamtio- uzela je i Mikica, možda ona zna
Nadalje ovo me podsjeća na jedan zimzeleni grm, koji sada cvjeta bijelo i roza - pomoć Jagoda molim
Fala bogu ovo su kerija i nitko ih nije htio, a ja pokupila sve bit će dio za vikendicu
I na kraju šeboj - mi to zovemo Romanija - starinska trajnica, sedefastog cvijeta, baš me veseli što su već gotove biljčice - možda mi budu cvjetale već ovo ljeto - hvala Jagoda.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
korijenko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 27 Kolovoz 2008 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 6701 |
Na slici br. 8 ono što je uzela i Mikica ti je mahonia. Zimzeleni grm, sad cvate, žuti cvjetovi ko mali grozdići a na jesen ima bobice. Ako ga posadiš na živo sunce bit će ti listovi tamno,tamno zeleni a ako ti je va hlade onda su svjetli, pravi zeleni. Moj veli će brzo cvast pa ću stavit sliku.
Ja bi isto htjela znat ča je ono na slike br.6. To smo svi uzeli i molim Jagodu da mali pobliže objasni. Vjerojatno je trajnica, na kojoj poziciji raste, koliko naraste cvjeti i kako cvate, boja..... Jagoda javi nam !
|
|
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža
(zgora Opatije) |
|
![]() |
|
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Ja bi bila uzela od svega po malo - ali - neću više ponavljati .... ne mogu zbog godišnjeg odmora .... tra,la,la ... Velike su oči u mene, ali se mukom kontroliram ... |
|
Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
|
|
![]() |
|
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Triša, ako nastaviš ovako po kavicama, Bešlićima, neće viš ni u vikendicu biti mjesta, ali ja se uvijek oduševim koliko se ti veseliš i na kraju ipak sve smjestiš na svoje mjesto.
|
|
život je more
|
|
![]() |
|
proljeće ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
Triša ti ćeš morati kupovati još komad zemlje, da sve posadiš....
![]() |
|
![]() |
|
jagoda ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 5241 |
Evo da se konačno javim nakon Trišine pp i da objasnim koje sam to biljke donesla na naše druženje.Žao mi je da nisam mogla ostati do kraja pa onda nebi bilo nejasnoća ali imala sam drugu obavezu.Eto sad biljke po redu.Prvo su male perunike.Druga slika su neka vrsta plavih zvončića visokih cca 40 cm(ne znam ime).Treća slika je trajnica koja sada cvjeta bijelim cvjetovima ima je po parkovima(ne znam ime).Četvrta slika je mahonija što ste i pogodile.Peta slika je pljuskavica pokrivač tla ima lijepe velike žute cvijetove.Slika šest je kerija što ste znale i sedma slika je romanija i to žuta ili žuto-smeđa. To bi bilo sve vezano za moje biljke.Nadam se da sam uspjela objasniti što vas je zanimalo.
![]() |
|
sutra je novi dan
|
|
![]() |
|
Super Jagoda sad je sve razjasnjeno, iako sam ja vec sve posadila, malo u Rijeci, malo ovdje, sada cemo se veseliti napretku i cvjetovima.
![]() |
|
RIJEKA
|
![]() |
|
Mamaa ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 07 Veljača 2009 Status: Offline Bodovi: 4461 |
koje divne biljke
![]() ![]() ![]() |
|
Kako odgojiti dva mala bića u pristojne muškarce?
|
|
![]() |
|
Danas me mm iznenadio i donio mi doma jedan jako štosan "cvijetni stup" - promjera 22 cm, a visine 60, i baš mislim kak ću u njega staviti one Hoyine puzavice i kako će izgledati savršeno kad se razgrana. Zemlja ide do vrha, a u svaku rupicu i na vrh može se nešto posaditi.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Ova saksija je prelijepa. I čini mi se da bi se mogla izvesti od cijevi. Ovakav sam vidjela ćup za začine, sličan princip. Bravo za mužića.
![]() ![]() |
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
![]() |
|
Duda-Lave ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 27 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 3007 |
Triša a da posudiš TM za vikend
![]() |
|
![]() |
|
Je pogodile ste to je od otpadnbe kanalizacijske cijevi, ali plastične, pa je on te otvore nekako grijao da bi ih savinuo, već je prije napravio jedan takav ali viši za balkon, ali treba jako lpuno zemlje. Imali su jagode u njemu i jako je bilo štosno.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Ja trčim od teme do teme i samo snimam, a sad ću polako morati zapisivati gdje sam što vidjela. Ideja za ovo proljeće na pretek, avani kišaaaa!
Triša, mislim da ču imati ovakav stup na balkonu!
|
|
Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
|
|
![]() |
|
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Tek nam sad otkrivaš ovako dragocijenu tajnu ![]() ![]() |
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
![]() |
|
rose ![]() *Moderator Foruma ![]() ![]() Moderatorica Pridružen: 16 Listopad 2008 Status: Offline Bodovi: 5598 |
praktično i fantastično!
|
|
![]() |
|
Evo kaže mm da je prerezao s brusilicom, grijao sa let-lampom, a onda stavio bocu od radenske kao kalup dok se ne ohladi. Ma vidim ja da ćete se vi već snaći, e baš me veseli ako će ga netko još napraviti, jer zbilja je zgodno, a nije skupo.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3637383940 243> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |