Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt > Moj povrtnjak
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Povrtlarska brbljaonica
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Povrtlarska brbljaonica

Odgovori Odgovori Stranica  <1 371372373374375 381>
Korisnik
Poruka
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši ljubimac u vrtu 2018

Status: Offline
Bodovi: 18305
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Travanj 2014 u 21:46
A dobro zašto im smetaju te stare sorte?

A što to znači zabranili razmnožavanje? Znači da ja susjedi ne smijem dati pelcer ili samo to za vrtlarije vrijedi?
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
administrator View Drop Down
administrator
administrator
tata-mata foruma ©

Bodovi: 6910
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (1) Hvala(1)   Citiranje administrator Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Travanj 2014 u 22:04
Stare sorte smetaju zbog toga što nisu ničije.
Ovako oni imaju vlasništvo nad njima i mogu ih kontrolirati. Ovo se odnosi na sve iako je ovo problem vrtlarija jer vas neće nitko kontrolirati. A vrtlarije moraju uvesti svaku sadnicu i ne smiju ih razmnožavati bez njihovog dopuštenja.  Za pojedine vrste se mogu kupiti licence a za neke se ne mogu i ne smiju razmnožavati nego se biljka mora kupiti samo od njih.

Tako danas, verbene, surfinije, bakope i sve ostalo balkonsko cvijeće moramo uvesti iz vana posaditi ga u cvjetnjake i takve prodavati. A najžalosnije je da naša savjetodavna služba i ministarstvo ne znaju ništa pravo o tome
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Travanj 2014 u 23:08
Uh dobro je, mislila sam da će nas po vrtovima loviti sa psima kao za onu travu maru od 7 listova.
Kakava nam je smotana insp. mogla bi pomisliti da je lažna lozica (Parthenocissus) baš ta mare.LOL

Bilo na TV-u kako u Holandiji love ljubitelje mare tako što obilaze zimi krovove i koji nema snijega znaju da je mare tu podstnar. Kako griju potkrovlje, da se mare udeblja, otope snijeg.
Tako da znate, ako uzgajate kakve nedozvoljene pelcere, pripazite da snijeg ostane na krovuLOL
Na vrh
mikica.dm View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 611
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mikica.dm Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Travanj 2014 u 07:56
Dobro jutro povrtlari
Recite pocetniku, s cim prihranjujete feferone i kada pocinjete s prihranom? Dobila sam ove godine od nasih ribolovaca razne vrste sjemenki ljutih feferoncica, sada su mi napokon i niknule, pa kako od nekih vrsta imam samo po par komada moram ih maziti i paziti, inace nista od fisa i cobanca
zatvori usta, otvori oci
Na vrh
medy View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 325
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje medy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Travanj 2014 u 08:43
  ljudi dragi kod mene snijeg pao
Na vrh
Pustolovka View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3162
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pustolovka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Travanj 2014 u 11:36
I kod nas hoce te famozne 'babine huke' zahladnilo pravo,a u nekim dijelovimaBosne su vec pale,ode behar i voce!
Trud je uzaludan, ako se priroda protivi.

Seneka
Na vrh
bugicaza5 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 8291
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugicaza5 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Travanj 2014 u 11:48
A ovdje kiši... sinoć je bilo pravo nevrijeme, grmilo, sijevalo, puhao vjetar ko lud i padala kiša. Wacko
Na vrh
ajama View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5957
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ajama Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Travanj 2014 u 13:22
kod nas je sunčano,ali hladnoooo.nočas je lijevalo kao iz kabla.u vrtu je mokro,ma šta mokro -blato
neće to biti dobro.jadne biljke.mokro i hladno
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
Na vrh
medy View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje medy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Travanj 2014 u 22:00
Curke gdje ste  
Na vrh
medy View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje medy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Travanj 2014 u 17:56
Šta je ovo zapostavili ste ovu brbljaonicu,ima li ikoga Wacko
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 11895
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Travanj 2014 u 00:50
 Evo mene.....smile199Smile nakratko....

Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
Na vrh
desert rose View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2547
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje desert rose Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Travanj 2014 u 15:39
Ja navratila, a nikoga nema...
Ne vjerujem u duhove, ali vjerujem u snove, a ponekad i u bajke...
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Travanj 2014 u 16:36
Na balkonima smo pratimo oblake .
Meni ova kišurina nikako neda u vrt. Po DHMZ-u do idućeg tjedna kiša u mom vrtu.
Na vrh
bugicaza5 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugicaza5 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Travanj 2014 u 16:04
Ah, i kod mene kiša, sve do petka... smile43
Na vrh
@kaktus View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2374
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje @kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Travanj 2014 u 16:23
Kod nas se trenutno pokazalo sunce ali ne znam koliko dugo jel su najavili kišu....
Razum nam može reći što trebamo izbjegavati,
ali samo nam srce kaže što moramo učiniti.(Joubert)
Na vrh
petit View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 349
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje petit Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Travanj 2014 u 22:00
Može pomoć - gdje da nađem savjete o predstojećem vremenu, tj o vremenskim prilikama. Prije sam čitala od našeg forumaša korisne savjete za nekih 7-14 dana unaprijed, a sad ne mogu nikako to pronaći, a voljela bih vidjeti šta nas očekuje da nas ne iznenadi ovo šugavo vrijeme.
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Travanj 2014 u 22:20
Na vrh
bugicaza5 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugicaza5 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Travanj 2014 u 08:51
Ne želim širiti loše vjesti, ali gledala sam na tv-u ujutro prognozu:

srijeda i četvrtak malo sunčanije nego ovih dana, uz pokoji pljusak i grmljavinu - mala vjerojatnost i za tuču;

za vikend pogoršanje, obilna kiša, nedjelja u gorju moguć snijeg, osjetno zahlađenje;

početak idućeg tjedna bura/sjeverac, poboljšanje vremena, ali dosta hladno...
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 11895
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Travanj 2014 u 22:46
 Kod mojih danas bilo leda....Ouch Loše je krenulo...

Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
Na vrh
ajama View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5957
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ajama Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Travanj 2014 u 15:26
ima li netko one lanjske riže za sijanje.treba mi i ove godine.Tongue
danas nije padalo pa idem posaditi malo paradajza koji već cvijeta.imam jedan povišeni dio pa ćemo vidjeti
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 371372373374375 381>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,656 sekundi.