Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sukulenti i kaktusi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Identifikacija kaktusa i sukulenata
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Identifikacija kaktusa i sukulenata

Odgovori Odgovori Stranica  <1 3536373839 43>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Status: Offline
Bodovi: 4559
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Ožujak 2013 u 10:37
Natalija, Bešlić ih prodaje pod imenom Brasilicactus Haselbergii. No, Brasilicactus kao rod ne postoji više ali je zato bar ime vrste kod ovog tvog kaktusa ostalo isto - Haselbergii . Notocactus Haselbergii !

Kod moje Parodie su promjenili oba dva imena.    
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Ožujak 2013 u 08:05
pinus imam ja jaaaako sličnog, sa žutim cvijetom, ali bijelim iglicama

i jednog sa narančastim cvijetom

mada nisam sigurna koji su, možda mi ih neko sad identificira
Na vrh
mememe View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 578
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mememe Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Ožujak 2013 u 01:15
pinus, odlican kaktus!
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4559
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Ožujak 2013 u 00:27

Notocactus graessneri   ili   Parodia chrysacantha ? Dali su to sinonimi ili su to dva različita kaktusa. Različito ime vrste me malo buni. Mislim da ga Bešlić prodaje pod imenom Brazilicactus. Nedavno sam ga kupio i još ne znam kakvu ima boju cvjeta. Vidim na internetu slike jednom sa zelenom (?) a drugi puta sa žutom bojom cvjeta.
Na vrh
Mezcal View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 48
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mezcal Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Ožujak 2013 u 00:49
Ako je ta druga Subulata sitnijeg 'lista' i zbijenije krosnjice, moze biti da je varijetet Opuntia Subulata Monstrosa.
Na vrh
Camellia View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6620
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Camellia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Veljača 2013 u 20:37
Aralija krasne su,prošla sam pored njih i stvarno su bile neodoljive.I meni se učinilo na prvi pogled da nisu iste,ali sam se i ja prevarila.
Na vrh
mali kaktus View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Bodovi: 9133
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Veljača 2013 u 19:59
Mislim da su obadvije iste,kao što veliš jedna je nabildana,i mislim da su obe mlade biljke.Neznam ja puno imena,obično znam samo prezime,a ne i ime.Ove sve koje si pokazala imam i ja pa mi je to i pomoglo.
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju.
Na vrh
aralija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7070
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje aralija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Veljača 2013 u 19:10
MK znam da ti barataš imenima i prezimenima ali zanima me da li su obe iste ?
obzirom da jedna ima izdanke 4 cm a druga manje od 2 cm . Možda je jedna samo nabildana hormonima pa me to prevarilo???? ili ima ista vrsta s manjim i većim bodljama?????? kao i kod crassula s većim i manjim listom . Neznalica sam HA
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Veljača 2013 u 19:03
o.subulata
Na vrh
aralija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje aralija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Veljača 2013 u 18:51
Glikice stvarno su zdrave i u ovo vrijeme mirovanja rastu, naznam da li sam u pravu ali ja čim kupim nešto isti dan presađujem, ne obazirem se na ništa , lupm po svom pa što bude, eto do sad se isplatilo
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6512
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Veljača 2013 u 18:40
Aaaaaa, prekrasna ti je, pršti od jedrine !
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Veljača 2013 u 18:38
Ma ja se oporavljam od gripe, pa visim ovdje, to me opušta i zabavlja.
Na vrh
aralija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje aralija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Veljača 2013 u 18:34
Glikice što si brza a ja još nisam ni sve rekla??????? ali to je forum HVALA
Na vrh
aralija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje aralija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Veljača 2013 u 18:33
I drugi znatno manjih bodlji

Još da kažem da mi je ova ID puno prihvatljivija od one druge jer se ovdje nalaze samo kaktusi i sukulenti pa za nešto pronaći od kaktusa i sukulenata  puno je jednostavnije nego lutati po stranicama
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Veljača 2013 u 18:30
Ovo je opuntia, ali koja.......pojma nemam, eto toliko je moje znanje o kaktusima i sukulentima.
Na vrh
aralija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje aralija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Veljača 2013 u 18:24
Vidim da ste drage moje i moji naravno  ažurni pa evo za ID prezime i ime i da li su isti, obzirom da jedan ima bodlje ( nazovimo to tko jer ne bodu i više su odlika sukulenata) manje a drugi za skoro tri puta više (možda je ovaj prvi samo nabildan, mene prevarilo pa kupila oba u u dva tjedna razlike)

Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Veljača 2013 u 17:26
Tenk ju, cure.

Upravo sam skužila da ja euphorbia imam popriličan broj, što velikih što malih......nakupilo se.

Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Veljača 2013 u 17:10
Ova druga je horrida.
Na vrh
kikach View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 497
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kikach Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Veljača 2013 u 17:02
evo zgodan link za id euphorbia  http://www.tuin-thijs.com/euphorbia-engels.htm
Na vrh
kikach View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 497
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kikach Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Veljača 2013 u 16:59
mozda e. horrida?
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 3536373839 43>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,230 sekundi.