OTOK- moj vrt |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3536373839 374> |
Korisnik | |
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A evo i "akcije cikas"
Oko stare cikasice izraslo je puno izdanaka, neki su već sa listovima
![]() otkopala sam zemlju i pojavilo se ovo
![]() ![]() i sad je trebalo puno snage, volje i alata, ništa bez sjekire
![]() ali kad ja nešto zapilim, onda i uspijem
![]() ![]() "ulov" je bio bogat
![]() ![]() ma dugo ja već smišljam drvored od cikasica |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
monna-1 ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2598 |
Otok, ljepe su ove palme i ovako, a tek kad narastu i naprave drvored, e to će biti za sjesti i diviti se! Lišće im je krasne boje.
|
|
![]() |
|
AgavaL ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 20 Prosinac 2008 Status: Offline Bodovi: 122 |
![]() |
|
![]() |
|
nata07 ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 07 Svibanj 2007 Status: Offline Bodovi: 904 |
super ti je ideja za drvored cikasa a i pravi naziv az akciju
![]() |
|
ako vas nitko ne voli, cvijeće će vam sigurno uzvratiti
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Super Otok, a uz cikasice zgodna bi ti bila ona puzajuća tustika
![]() |
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
gioiaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 16587 |
bas je interesantan taj muski cikas
![]() |
|
![]() |
|
Željka23 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 07 Travanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1567 |
Super je cikas!
|
|
![]() |
|
Duda-Lave ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 27 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 3007 |
auuuu strašna akcija ..za pet..nego ne kužim kod muškog jel ona kugla stalno onakva ili se je umijesto novih listova pojavila ona..mislim glupo pitanje..i šta sa onda tim izduljenimmuškim cvijetom..jel ugiba ili..ma u stvari neznam šta pitam
|
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Duda, ta se "kugla" pojavi na mjestu gdje se inače pojave listovi, znači moja stara cikasica već duže vremena ima jedne godine list, pa druge cvjeta, kada cvjeta, te godine nema novih listova. I ta kugla će narasti, izdužiti se, izgledati će kao jedan ogroman češer, onda se posuši i otpadne
|
|
![]() |
|
Duda-Lave ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 27 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 3007 |
ok..kužim..to znači palmica ne ugiba kao agava jel? (nadam se )..pa znači samo mi je čekati da muškić pokaže svoj "statusni" cvijetić
|
|
![]() |
|
Da vam malo pokažem i dio okućnice koji je na žalost ružan, nedovršen, neograđen .... ili na sreću, jer kad se to dovrši imat ću još jednu gredicu za novo cvijeće Između mene i lijevog susjeda (nije "lijevi", nego s lijeve strane) još uvijek nema zida. Oni su još nešto dovršavali na kući, taj zid bi trebali raditi zajednički, pa nikako. Zadnji dogovor je - na jesen. Zasad smo samo izravnali teren, nasuli malo šljunka, pa nam ljeti kad je gužva služi kao parkiralište.
E, pa nakon "akcije cikas" (na prethodnoj strani), slijedila ja "akcija zid"
Nakon rasčišćavanja terena izgledalo je ovako
![]() A onda je krenulo postavljanje cvijeća iz "pričuve"
![]() I dalje je izgledalo ružno, pa sam stavila neku rešetku za penjačice
(i to je bilo u pričuvi) da se manje vidi zid
![]() I eto tu su sad moje ružice.
Iako sam znala da ih nemam gdje posaditi u vrtu, privukle su me lijepe boje, pa sam kupila sadnice i posadila u tegle.
Ova je prekrasne lila boje
![]() mislim, na slici je bila lila
ova je izrazito narančasta
![]() mislim, na slici je bila takve boje
![]() ![]() a ova je i na slici i u stvarnosti bijela
![]() Nije bogzna što, ali je ipak bolje nego što je bilo,
a i ruže nisu kakve sam kupila, ali nisu ni tako loše |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Vrlo važno što nisu kakve si željela kad su prekrasne, naročito narančasta. Vidim akcija urodila plodom, sve čisato, cvijeće na mjestu, bijela ogradica preslatka, to je naša Otok.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
I da znaš Triša, pronašla sam ja onu puzavu tustiku, šta misliš da je posadim u rupu na zidu
![]() |
|
![]() |
|
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Otok kod tebe zbilja svega i svačega. Lijepo ste uredili i ovu lijevu granicu. A akcija cikas.... a joj radile i sjekire
![]() Eto nastavljam po vrtovima. Pa nije me bilo od 17/18.6. a neki vrtovi narasli....
|
|
![]() |
|
Štefica ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 19 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1800 |
Ruže su jako lijepe,pogotovo ova narančasta,a na cikasicama su mi ispale oči
![]() ![]() |
|
![]() |
|
niho ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 08 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 9297 |
Draga Otok -----------šta bi ja dala za tu jednu tvoju palmu---šta god bi tražila od mene -ali pošto sam već ja od tebe toliko dobila bolje je da šutim . Ali morala sam samo reći -------- Palmaaaa-ubija
![]() |
|
** Svaki miris novog cvijeta uljepša mi dan.**
|
|
![]() |
|
Ne obećavaj Niho olako, svašta bi ja mogla tražiti
|
|
![]() |
|
korijenko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 27 Kolovoz 2008 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 6701 |
Gledam i čitam kako su akcije bile uspješne, onakvu mušku cikas nisam još vidjela. Moja još nije bacila mlade listove unutra. Da li svake godine baci novo lišće ili ne, imam veliku od lani. |
|
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža
(zgora Opatije) |
|
![]() |
|
Pitao me neki dan Antun crvenu graničicu, a ja odgovorila da imam samo narančastu, tako sam mislila, kad ono evo i crvene
![]() ![]() Procvale i zinie, sve u istoj boji iako su trebale biti različite
![]() kupila sam sjeme vodenika, izraslo je, ali čini mi se da je to lijepi dečko
![]() procvjetao jasmin (barem mislim da je to jasmin)
![]() i liatris
![]() ![]() hortenzija
![]() a ovoj se cobaei baš veselim, imam je prvi put
![]() i za kraj malo žutih cvjetića
![]() |
|
![]() |
|
Trebala bi imati nove listove svake godine, pogotovo odrasla cikasica.
Meni nekad one sasvim male koje sama sadim nekada preskoče, ali onda krenu iduće godine.
I te male obično imaju dva tri nova lista, a velike i preko 2o listova
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3536373839 374> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |