Adenium obesum - Pustinjska ruža |
Odgovori | Stranica <1 3536373839 407> |
Korisnik | |
Pinus
Neukroćena biljka Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Sponzorirani linkovi | |
bebolina
Cvjetni guru Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
@Pinus
Pametni znaju čemu služi komp
|
|
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati. I. Andrić
|
|
Zvjezdana
Trajnica DONATOR Pridružen: 03 Siječanj 2008 Lokacija: Zg i okolica :D Status: Offline Bodovi: 2055 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
bebolina ajde kad budeš drugi puta naručivala biljčice od tog tajlanđanina sjeti se i mene :) pa mi pošalji pp prije nego ćeš naručivati i ja bi jednog gotovog hibrida... već sam gledala ali nikako da s eusudim a i nebi mi ziher jednu biljku slao nitko :D
inače super su je sjeme isklijalo... neko je pitao kakva je klijavost sa cvijetnog društva? meni je od 12 sjemenki niklo 6, 4 prezivilo ali ja sam sijala u 2. mjesecu kad nema toliko sunca i svjetlosti mislim da sam sijala kasnije da bi bolje nikli ;) |
|
Per aspera ad astra.
|
|
Tea
Neukroćena biljka Pridružen: 20 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3658 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Da, upravo zazo ni ja ne naručujem, jer mi nitko ne bi dao jednu biljku
Pinus vjerojatno zato da se zaštiti plodnica i cvijet jer ne vidim ni jedan drugi razlog... |
|
Hodaj pokraj mene i samo budi moj prijatelj
|
|
bebolina
Cvjetni guru Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo, ja sam se počastila s još tri primjerka, pa kad dođu i vidim kakvi su, dogovorimo se u pp-u
Ne zavaravajte se da Vam nitko neće poslati samo jednu biljčicu, šalju oni i jednu jedinu!
Klijavost: Nije toliko bitno godišnje doba, koliko je bitno sviježe sjeme. Ovo je samo moje skromno mišljenje
|
|
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati. I. Andrić
|
|
natalija
Cvjetni guru Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
nisam stručnjak, ali i ja mislim da veliku ulogu ima dužina i intezitet danjeg svjetla, tj. godišnje doba kad se sije ljeti ne treba "grijati i držati pod lampom", a to su uvjeti koji pospješuju klijavost, da ne spominjem da je znatno smanjena i plijesan jer zbog suhog i vrućeg zraka nema nepotrebnog zadržavanja vlage, za čas ispari višak |
|
bebolina
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
bebolina
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
bebolina
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
bebolina
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Bebolina odaj tajnu : koji doping upotrebljavaš ? Ako ovakvim tempom nastave rasti u proljeće sigurno cvjetaju.
Vidim da ti to ide od ruke. Ajde nabavi sjeme pachypodiuma i prodavaj nama smrtnicima male pachye. Iskustva nemam sa razmnožavanjem adeniuma i pachypodiuma ali mislim da su sada tvoji najosjetljiviji na gljivice. Što ti misliš, dali bi bilo dobro sada tretirati male adeniume sa fungicidima ? (Captan ili Previcur) |
|
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Šteta bi bilo da izgubiš samo jednog . Dali je to napad gljivica u ovom žutom krugu ? |
|
bebolina
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nije, nije, samo sam ga ja dirala s rukama prljavim od pijeska
@Pinus oko sokolovo
Cijeli je nasad (ima još egzotičnog cvijeća) prošli tjedan preventivno tretiran.
|
|
|
|
Gricka
Odrastao grm Pridružen: 04 Listopad 2010 Status: Offline Bodovi: 1726 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Svaka čast Bebolina
|
|
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Cvijet kod Adenium hibrida (mojeg) traje svega 5 – 6 dana . No na sreću nove cvjetne pupe proizvodi sve tamo od početka kolovoza i koliko vidim za sada ne namjerava prestati cvjetati. |
|
Gricka
Odrastao grm Pridružen: 04 Listopad 2010 Status: Offline Bodovi: 1726 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Prelijepo
|
|
bebolina
Opcije poruke
Hvala(0)
|
I sad vi meni recite, kako se ne zaljubit u tu ljepotu??
|
|
|
|
OTOK
Cvjetni guru Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Bebolina, ja ti zaista želim da ti svi uspiju i narastu. Odaj mi tajnu - gdje ćeš s njima?
|
|
bebolina
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kud ću s tolikoma? Jednostavno, na svaki balkon po jednu i već ih pola nema tako da ne moram razmišljati o svakodnevnom zaljevanju, pogotovo po ljeti, kad s kantama šetam dva puta dnevno.
Ako bude viška, udomit ću ih bez problema. Ako pak od njih ne bude ništa, ponovit ću gradivo
|
|
|
|
bebolina
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Zašto, kad su ti i zbog čega stradali?? |
|
|
|
Odgovori | Stranica <1 3536373839 407> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |