Adenium obesum - Pustinjska ruža |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 359360361362363 407> |
Korisnik | ||
jkonsta1 ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 01 Ožujak 2014 Lokacija: zagreb Status: Offline Bodovi: 105 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Ja ih ne bi stavljala na sunce, mada imam tu želju. Navodno na sunce idu lagano tek kad navrše mjesec dana. U svakom slučaju neka se javi neko sa više iskustva.
|
||
![]() |
||
Sponzorirani linkovi | ||
![]() |
||
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
|
Da provedu cijeli dan na direktnom suncu su
premali ali sat dva direktnog jutarnjeg sunca iza stakla do 10 – 11 h ujutro je
poželjno.
|
||
![]() |
||
marsha ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 17 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 576 |
|
jkonsta1, baš su ti slatki klinci, pogotovo debeljuco
![]() ![]() |
||
![]() |
||
cupsica ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2013 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 247 |
|
Jkonsta1 - a što mi znači 30 komada kad ne klijaju kako treba ![]() 7 je prokliijalo za sada od svih 30 ![]()
Nemoj ih stavljati na direktno sunce... Premladi su... A ovaj bez listića će pustiti listiće, ako je sve ostalo ok s njim ![]() |
||
![]() |
||
bugicaza5 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
|
Kako Pinus kaže, treba se strpiti u uzgoju adeniuma. Danas mi je provirio još jedan. Dakle, nadam se još kojem. Polako, ali sigurno. ![]() Što se tiče sunca, moji su onako po Pinusovom, radila sam instinktivno i stavila ih samo kratko na jutarnje sunce, iza stakla. Još nisu skinuli ljuskice.
|
||
![]() |
||
cupsica ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2013 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 247 |
|
Nego, na starijim sijancima, kada kreće puni razvoj? U proljeće? Ljeto?
Znam da sam malo nestrpljiva, puno nestrpljiva ustvari ![]() Moje bobline stoje na suncu zadnjih tjedan dana i fino je jako sunce i terasa je cijeli dan na suncu. Čim sunca nestane nosim ih u kuću... Pomaka nema nikakvog ![]() A ja sam očekivala bar jedan novi listić od sunca, prirodne topline... Po ovome izgleda da su puno bolje rasli pod sijalicom... |
||
![]() |
||
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
|
![]() trenutno je bolje držati adeniume iza stakla na suncu ali istovremeno i na toplom |
||
![]() |
||
jkonsta1 ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 01 Ožujak 2014 Lokacija: zagreb Status: Offline Bodovi: 105 |
|
Ja svoje držim unutra kraj istočnog prozora, taman ima sunca iza zavjese do 11-12h.
|
||
![]() |
||
bugicaza5 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
|
I moji su na istočnom prozoru. Jedan je skinuo "košuljicu" i ima lijepa dva mala lista
![]() |
||
![]() |
||
|
Super! Sve u svemu baš su fora.
![]() |
||
![]() |
||
|
Jesu
![]() ![]() |
||
![]() |
||
|
Dini55 daj pošalji fotke zelene braće!
|
||
![]() |
||
|
Malo sam opet čitala okolo, jedni kažu da treba sijati što više pa kasnije odabirati najsnažnije i najljepše biljke, a druge bacati. Da je na taj način bude poboljšana genetika i dalje preko sjemena.
![]() |
||
![]() |
||
|
Iskreno, nemam pojma o tome. Tek počinjem u ovim "vodama". ![]() Sijala sam ih prvi put, sve sjemenke koje sam dobila. ![]() ![]() |
||
![]() |
||
|
![]() |
||
|
Krasni trojac!
![]() |
||
![]() |
||
|
Nisu srasli.
Kombinacija tri biljke u jednoj tegli mi
se pokazala odličnom kod fuksija (pogledaj ako te zanima na temi o fuksijama). Ponovio
sam to i kod adeniuma. Malo se zajebavam pa pišem da ne izgledaju slabo. Dapače
mislim da su sama špica među mojim sijancima. |
||
![]() |
||
|
Pinus-
![]() Ja bih onda prema onoj teoriji trebala baciti 4 od 5. Mislim da to vrijedi za profi koji od toga žive. A i koliko mjesta onda treba da bi se razbacio s tim? Cijela plantaža- siješ pa biraš- kuda koji mili moji!
|
||
![]() |
||
|
kako god ti kažeš majstore
![]() |
||
![]() |
||
majcka ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 30 Prosinac 2011 Lokacija: Vače, Slovenija Status: Offline Bodovi: 447 |
|
Ja sam posadila dva zajedno pa sam se za nekoliko dana uplašila, da ču ig poubijati i razdvojila sam ih. Još uvijek su dva u istoj teglici, ali su nekoliko razmaknuti. ![]() |
||
Eksotika je kul
|
||
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 359360361362363 407> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |