moje dvorište i vrt |
Odgovori | Stranica <1 3435363738 86> |
Korisnik | |
bebolina
Cvjetni guru Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ednom sam zastala i gledala gospodina na tržnici kako slasno tamani limun stezali su mi se zubi iako kiselo volim, ali da baš limun jedem kao jabuku, to pak ne! Zamisli, čovijek me skužio, nekakvim jadnim, prljavim nožem limun spretno ogulio i ponudio mi Iz kurtoazije sam prihvatila i kiselog lica zagrizla, ali limun je bio više nego dobar, bio je sladak, sočan, baš kao najslađa naranča iz konzuma.
|
|
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati. I. Andrić
|
|
Sponzorirani linkovi | |
monstera
Cvjetni guru Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Uffff ja limune obožavam! MM mi nekad zna reći: Kako možeš to takvo kiselo jesti...eto mogu...baš mi paše taj miris i okus..... ma općenito, svi citrusi su mi dobri..
|
|
Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
|
|
bebolina
Cvjetni guru Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati. I. Andrić
|
|
monstera
Cvjetni guru Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Bebi već sam ih imala. Imala sam krasno stablo limuna, no ubile ga štitaste uši...više nisam znala čime bi tretirala to stabalce i na kraju sam izgubila bitku s nametnicima.... A prekrasno je to stablo bilo...staro neke 3-4g. s 15-estak krasnih krupnih plodova..I ako mi išta prekrasno miriše onda je to svakako limun u cvatu...
|
|
Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
|
|
bebolina
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Šteta
|
|
|
|
monstera
Opcije poruke
Hvala(0)
|
I dan danas ne mogu prežaliti to stablo limuna...Još je i kupljeno od jedne bake, ona ih imala tri ili četiri komada. Koliko se sjećam jedno stablo je bilo pravi div u tegli imalo oko stotinjak plodova i to stablo je odvezao njezin sin kući ( nije živio sa bakom) Poslije me žena nazvala da pita da li je moje stablo limuna još živo. tada je bilo još uvjek živo i lijepo....Kod nje kaže uginulo nekoliko, a onda je još više počela plakati i kaže, ma nije joj to sve toliko teško, ali joj najteže palo kad joj sin rekao da je i to ogromno stablo limuna uginulo..
|
|
|
|
bebolina
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Trebalo ih je akaricidima tretirati na vrijeme da si stabalce tretirala i deterđentom za suđe, budi uvjerena da bi opstalo!
Imam i ja jedno stabalce mandarina, stalno se borim s napasnicima, ali ti plodovi su nešto posebno, slatki si sočni
|
|
|
|
monstera
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Da kasnije sam čula da se deterđentom za suđe mogu tretirati ne samo limuni nego još hrpa drugih raznih biljaka...No nažalost prekasno sam to tada saznala i moj limun je uginuo...ali znaš što, idu ti meni oni iz sjemena, ma hoće to narasti ko iz vode....i mislim da ću na proljeće opet krenuti u akciju s njima..
|
|
|
|
monstera
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Zasada imam bebicu naranče i ne znam kakvog da li crvenog ili žutog grejpa i malu bebicu kumquata...vidjet ću kako će se oni ponašati..
|
|
|
|
bebolina
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
|
|
bebolina
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
|
|
monstera
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Dobro, ako to cijepljenje vrijedi samo za ove gore navedene biljke..A ovaj limun od te bake uopće niti jedno stablo nije bilo cijepljeno, žena rekla da ga dobila iz sjemenki..a plodovi krupni, ma za izložbu..ne znam bi li ili ne bi povjerovala u tu njezinu priču..
|
|
|
|
monstera
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Za ovo s tekućinom za pranje stakla nisam isto znala,imam to i Hvala ti što si me uputila za još jedan koristan savjet!
|
|
|
|
bebolina
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
|
|
monstera
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Znam Bebi i nisam ni mislila da moraš nešto potvrđivati,ali mene je to ostavilo odonda zbunjenom...Ne znam da li da vjerujem u to ili ne..
|
|
|
|
bebolina
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
|
|
monstera
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Naravno da ću detaljnije proučiti teme o citrusima, ima vremena do proljeća..Dotad ću nešto više naučiti o njima, oboružati se s više znanja, a tek onda u sjetvu i uzgoj..
|
|
|
|
Mari,5510
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
zbilja te lijepo razveselila Bebolina
|
|
monstera
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Da Mari, evo još i danas imam puno toga za posaditi....možda će mi i danas cijeli dan proći u sađenju cvijeća.. |
|
|
|
ajama
Cvjetni guru Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
baš sam bila u zaostatku kod tebe,znala sam ja da je naša bebolina prava humanitarka,a i cvijeća je lijepo odgrabila.bravo monstera.bori se do proljeća s ukučanima
|
|
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
|
|
Odgovori | Stranica <1 3435363738 86> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |