Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - moje dvorište i vrt
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

moje dvorište i vrt

Odgovori Odgovori Stranica  <1 3435363738 86>
Korisnik
Poruka
 Ocjena: Ocjena teme: 1 Glasova, Približno 3,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 12672
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Studeni 2012 u 23:57
Originalno poslano od člana monstera monstera napisao:

Nisam to znala, eto sad zahvaljujući tebi,znam i to!
Eto, sad znašWink
ednom sam zastala i gledala gospodina na tržnici kako slasno tamani limunLOL stezali su mi se zubi iako kiselo volim, ali da baš limun jedem kao jabuku, to pak ne! Zamisli, čovijek me skužio, nekakvim jadnim, prljavim nožem limun spretno ogulio i ponudio miLOL Iz kurtoazije sam prihvatila i kiselog lica zagrizla,smile68 ali limun je bio više nego dobar, bio je sladak, sočan, baš kao najslađa naranča iz konzuma. LOLLOLTongue
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 11895
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Studeni 2012 u 00:02
Uffff ja limune obožavam! MM mi nekad zna reći: Kako možeš to takvo kiselo jesti...eto mogu...baš mi paše taj miris i okus..... ma općenito, svi citrusi su mi dobri..
Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Studeni 2012 u 00:07

Uffff ja limune obožavam! MM mi nekad zna reći: Kako možeš to takvo kiselo jesti...eto mogu...baš mi paše taj miris i okus..... ma općenito, svi citrusi su mi dobri..
Onda si posadi neki citrus, pa kad ga ubereš zrelog sa stabla, tek ćeš onda znati koji mu je pravi okusWink
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Studeni 2012 u 00:11
Bebi već sam ih imala. Imala sam krasno stablo limuna, no ubile ga štitaste uši...više nisam znala čime bi tretirala to stabalce i na kraju sam izgubila bitku s nametnicima.... A prekrasno je to stablo bilo...staro neke 3-4g. s 15-estak krasnih krupnih plodova..I ako mi išta prekrasno miriše onda je to svakako limun u cvatu...
Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Studeni 2012 u 00:15
Štetasmile43
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Studeni 2012 u 00:20
I dan danas ne mogu prežaliti to stablo limuna...Još je i kupljeno od jedne bake, ona ih imala tri ili četiri komada. Koliko se sjećam jedno stablo je bilo pravi div u tegli imalo oko stotinjak plodova i to stablo je odvezao njezin sin kući ( nije živio sa bakom) Poslije me žena nazvala da pita da li je moje stablo limuna još živo. tada je bilo još uvjek živo i lijepo....Kod nje kaže uginulo nekoliko, a onda je još više počela plakati i kaže, ma nije joj to sve toliko teško, ali joj najteže palo kad joj sin rekao da je i to ogromno stablo limuna uginulo..
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Studeni 2012 u 00:23
Trebalo ih je akaricidima tretirati na vrijemesmile43 da si stabalce tretirala i deterđentom za suđe, budi uvjerena da bi opstalo!
Imam i ja jedno stabalce mandarina, stalno se borim s napasnicima, ali ti plodovi su nešto posebno, slatki si sočniWink
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Studeni 2012 u 00:29
Da kasnije sam čula da se deterđentom za suđe mogu tretirati ne samo limuni nego još hrpa drugih raznih biljaka...No nažalost prekasno sam to tada saznala i moj limun je uginuo...ali znaš što, idu ti meni oni iz sjemena, ma hoće to narasti ko iz vode....i mislim da ću na proljeće opet krenuti u akciju s njima..
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Studeni 2012 u 00:32
Zasada imam bebicu naranče i ne znam kakvog da li crvenog ili žutog grejpa i malu bebicu kumquata...vidjet ću kako će se oni ponašati..
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Studeni 2012 u 00:36

Zasada imam bebicu naranče i ne znam kakvog da li crvenog ili žutog grejpa i malu bebicu kumquata...vidjet ću kako će se oni ponašati..
Dok ih ne cijepiš neće biti ništa od togaConfused ne nadaj se
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Studeni 2012 u 00:37

Da kasnije sam čula da se deterđentom za suđe mogu tretirati ne samo limuni nego još hrpa drugih raznih biljaka...No nažalost prekasno sam to tada saznala i moj limun je uginuo...ali znaš što, idu ti meni oni iz sjemena, ma hoće to narasti ko iz vode....i mislim da ću na proljeće opet krenuti u akciju s njima..
Pomaže i tekućina za pranje stakla, ona koja sadrži alkohol
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Studeni 2012 u 00:42
Dobro, ako to cijepljenje vrijedi samo za ove gore navedene biljke..A ovaj limun od te bake uopće niti jedno stablo nije bilo cijepljeno, žena rekla da ga dobila iz sjemenki..a plodovi krupni, ma za izložbu..ne znam bi li ili ne bi povjerovala u tu njezinu priču..
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Studeni 2012 u 00:45
Za ovo s tekućinom za pranje stakla nisam isto znala,imam to i Hvala ti što si me uputila za još jedan koristan savjet!
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Studeni 2012 u 00:48

Dobro, ako to cijepljenje vrijedi samo za ove gore navedene biljke..A ovaj limun od te bake uopće niti jedno stablo nije bilo cijepljeno, žena rekla da ga dobila iz sjemenki..a plodovi krupni, ma za izložbu..ne znam bi li ili ne bi povjerovala u tu njezinu priču..
Neču tvrdit, to nije moja domena. Moja domena je turizam, a cvijeće je moj hoby.
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Studeni 2012 u 00:51
Znam Bebi i nisam ni mislila da moraš nešto potvrđivati,ali mene je to ostavilo odonda zbunjenom...Ne znam da li da vjerujem u to ili ne..
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Studeni 2012 u 00:56

Znam Bebi i nisam ni mislila da moraš nešto potvrđivati,ali mene je to ostavilo odonda zbunjenom...Ne znam da li da vjerujem u to ili ne..
Provrti se malo na temama o citrusima, već će se naći znalci koji će otklonit sve tvoje dubiozeWink
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Studeni 2012 u 01:00
Naravno da ću detaljnije proučiti teme o citrusima, ima vremena do proljeća..Dotad ću nešto više naučiti o njima, oboružati se s više znanja, a tek onda u sjetvu i uzgoj..
Na vrh
Mari,5510 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12480
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mari,5510 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Studeni 2012 u 01:20
zbilja te lijepo razveselila Bebolina
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Studeni 2012 u 10:29

Da Mari, evo još i danas imam puno toga za posaditi....možda će mi i danas cijeli dan proći u sađenju cvijeća..
Na vrh
ajama View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5957
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ajama Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Studeni 2012 u 21:06
baš sam bila u zaostatku kod tebe,znala sam ja da je naša bebolina prava humanitarka,a i cvijeća je lijepo odgrabila.bravo monstera.bori se do proljeća s ukučanima
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 3435363738 86>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,301 sekundi.