Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Lukovice i gomolji
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Amarilisi
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Amarilisi

Odgovori Odgovori Stranica  <1 3435363738 85>
Korisnik
Poruka
 Ocjena: Ocjena teme: 1 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
sunceeee View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Status: Offline
Bodovi: 1634
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje sunceeee Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Ožujak 2011 u 11:57
2201tea, nekad potjeraju zajedno i listovi i cvjetna stapka.
Meni ide najprije stapka ali ju listovi brzo stignu.
Zaljevati možeš kako hoćeš, bar ja tako radim, znači odozgo, i normalno prihranjivati sve do jeseni....
Nemoj da te život inpresionira, inpresioniraj ti njega!   Život je san - učini ga stvarnim! (Majka Tereza)
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3658
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Ožujak 2011 u 12:30
Sunceeee,hvala puno na brzom odgovoru.Na mom amarilisu izlazi 4 lista al jako polako tak da pretpostavljam da ce i cvjetna stapka uskoro.S kojim gnojivom Ti prehranjujes?Voki je nesto pisao o tome da na pocetku vecetacije treba sa povecanom konc. dusika a kasnije s povecanom konc. kalija?Jeli dovoljno prihranjivati s univerzalnim gnojivom za cvjece ili da napravim kako je Voki savjetovao?
Na vrh
sunceeee View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje sunceeee Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Ožujak 2011 u 13:18
Probaj kako je Voki rekao ipak je on stručniji od mene, ja ih prihranjujem kao i ostale cvatuće biljke.
Nemoj da te život inpresionira, inpresioniraj ti njega!   Život je san - učini ga stvarnim! (Majka Tereza)
Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Ožujak 2011 u 13:50
Vjerujem ja,sunceeee i u Tebe i u Tvoje metode
Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Ožujak 2011 u 14:16
Kad se listovi posuše i režu, gdje točno treba odrezat?Jeli to bitno?Treba li što više lukovici ili ipak malo iznad lukovice?Treba li škare kojima se režu politi alkoholom ili nije nužno?Može li netko taj dio malo objasniti jer ne znam kolko je to bitno i može li se pogrješiti...smile188
Na vrh
sunceeee View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje sunceeee Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Ožujak 2011 u 16:29
Listovi kad ti se posuše samo ih makni, daju se bez škara.
A škare možeš malo dezinficirati- neće škoditi iako ja to nikad ne radim.
Sad pusti listove nek rastu, oni hrane lukovicu, jedino ako ti se već nisu posušili.

Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Ožujak 2011 u 17:53
Nisam mislila sad micati jer se tek razvijaju i ljepe su zelene boje..pitam za ubuduće jer nisam primjetila ni jedan post o tome,možda mi je nešto promaklo,ne znam. Možda pomogne i nekoj drugoj neznalici smile197Hvala sunceee (uvijek brza i pouzdana Thumbs%20Up)
Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Ožujak 2011 u 21:48
Jeli moguće da mi amarilis neće cvjetati ove godine ako je samo pustio listove i već su veliki 15cm,cca???Kad sam ga dobila zapakiranog iz poljoopskrbe primjetila sam da su mu listovi rezani dok su još bili zeleni a ne dok su se potpuno osušili.Može li to sprječiti cvjetanje bez obzira na njihovo tretiranje u hladnjačama niskim temperaturama.Nadala sam se da će izviriti cvjetna stapka zajedno sa listovima al još ništa...
Na vrh
sunceeee View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje sunceeee Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Ožujak 2011 u 22:43
E, to ti sad ne znam, ali mislim ako su ti listovi već tako veliki da stapke neće biti- na žalost.... a možda te i iznenadi!
Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Ožujak 2011 u 22:53
Da,to sam si i mislila.Tješim se time da nisam ja kriva jer sam ga tek dobila.Ja ću ga normalno tretirati pa će sljedeće godine biti još ljepši...Bar ne bum učila na svojim greškama ako ništa drugo,bar ću znat kako NE TREBA RADITI...
Na vrh
Silvestra View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1661
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Silvestra Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Ožujak 2011 u 23:12
2201tea,mislim da ima šanse za cvjetanje Tvog amarilisa,ako nije sada cvao u ovom ranom proljetnom dijelu godine posadi ga kad prođe mogućsmile120nost mrazeva van u vrt i tu ga drži posađenog do jeseni dok ga ne moraš vaditi i pospremiti.Negdje u 7 ili 8 mjesecu mogao bi Te lijepo iznenaditi i procvjetati.
Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Ožujak 2011 u 16:53
Jedini je problem kaj ja nemam vrt,u stanu sam i posadila sam ga u teglu u kojoj bi trebao imati mjesta (tegla nije prevelika jer sam čitala da ne cvatu ak imaju previše mjesta).Jel bi mogao svejedno procvjetati kasnije ili bi trebao u vrt kao što kažeš da bi procvjetao???
Inače su mu listovi prekrasni zeleni i super napreduje.Sve radim po uputama i prihranjujem ga.
Na vrh
Silvestra View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Silvestra Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Travanj 2011 u 23:47
Mislim da će teo procvjetati kasnije jer moji amarilisi bez obzira što im ja radila cvatu kasnije i nema šanse da procvatu prije 5 mjeseca i isto su u teglama,a sad ću ih nakon cvatnje do zime posaditi u vrt.smile83
Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Travanj 2011 u 13:07
Onda izgleda da je tako.Silvestra hvala na odgovoru,sad sam opet dobila nadu.Samo mi se sad čini da su prestali rast listovi ili da presporo rastu.Jeli to normalno,da manje rastu?Ljepi su zeleni i izgledaju mi zdravo.Kad su stigli visinu od 15 cm jako sporo rastu.Jeli to normalno ili bi trebali intenzivno brzo rasti bez obzira na sve????
Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Travanj 2011 u 14:31
Imam još jedno pitanje.Lukovica kad ishrani cvijetove i sjeme ukoliko ga bude postaje mekana na dodir i nakon toga treba maksimalno stvarat hranu za iduću vegetaciju.Meni sad nije jasno,zar nije bolje i manje škodljivo za lukovicu da cvijet dobije u proljeće i ishranjuje se do jeseni a ne da cvijeta kasnije i ne stigne se ishraniti do jeseni prije mirovanja???Nekima su i cvjetali prije mirovanja pa su fazu mirovanja malo odgodili.Zar nije to nezgodno s obzirom da lukovica treba još prikupiti hranu za iduću godinu??
Meni je krivo kaj kompliciram s ovakvim pitanjima al to mi nije jasno.Htjela bi to shvatiti jednom za svagda...smile120
Na vrh
Silvestra View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Silvestra Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Travanj 2011 u 00:55
Ma nije niš komplicirano,kaj se tiče listova po mojem mišljenju ako sad sporije rastu listovi mogao bi se pojaviti pup,a za ovo drugo pitanje  mislim da bi se kod kasnije cvatnje moglo lako desiti da ta lukovica koja kasnije cvjeta iduće godine procvjeta u isto doba ili uopće ne procvjeta.Meni se je bez ikakvog razloga znalo desiti da lukovica jedra,velika i krasna nije dala cvjet ali je iduće godine znala na istoj cvjetnoj stapci dati po 4 ili pet cvjetova.Eto nema Ti tu pravila ,priroda ima svoje zagonetke  kao i ljudi ,sa njima kao i sa nekim ljudima možeš jednako postupati i sve pravilno raditi,a svaki će polučiti drugačiji rezultat.
Na vrh
Silvestra View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Silvestra Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Travanj 2011 u 01:01
Ja sam mojih 5 amarilisa koji nemaju pup danas zakopala vani u vrt.
Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Travanj 2011 u 09:03
Silvestra Thumbs%20Up sve jasno ko dan smile79
Na vrh
Zvjezdana View Drop Down
Trajnica
Trajnica
DONATOR

Bodovi: 2055
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Zvjezdana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Travanj 2011 u 16:43
zasto moj amarilis stoji i stoji s tim pupom na istom mjestu vec mjesec dana :(
Per aspera ad astra.

Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Travanj 2011 u 23:37
Zvjezdana iskreno se nadam da će Vam neko pomoći jer ja stvarno ne znam kako.Ja sam ove godine dobila svoj prvi od frendice i ponosna sam na njega.Znam neke osnovne stvari o njemu al neodovoljno da pomognem,nažalost.
Silvestra,sunceeee upomoć ako znate smile198
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 3435363738 85>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,266 sekundi.