Silvekin dnevnik |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3435363738 47> |
Korisnik | |
kontesaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Listopad 2007 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 6195 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
odlična ideja i očito funkcionira
![]() kako su te naše mačke znatiželjne...zagorska maca je odlučila meni malo pomoći pa presaditi niknule gailardie,a kako joj je došlo sila na brzaka napikirala je clematis u tegli...sreća da je na vrijeme uočena i sankcionirana ![]() |
|
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)
Zagorski bregi |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
vera4 ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2008 Lokacija: American Samoa Status: Offline Bodovi: 2922 |
Budite sretne da su vam samo mačke radoznale. Meni je štenac, ja ukupavam, on iskopava. Cijelo selo me sluša kako poluhisterično vičem "ne".
|
|
Ne znaš da ti je dosta dok ti nije više nego dosta (ne odnosi se na hranu nego puno ozbiljnije)
|
|
![]() |
|
SilveK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Danas sam dobila posao poštom
![]() ![]() |
|
![]() |
|
monna-1 ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2598 |
Vidim da si i ti u poslu! Bit će prekrasan pogled na tvoj vrt!
Ja sam posijala dio, još ima toga za sijanje, kiša stalno pada, ali se nadam ljepšem vremenu od vikenda!
|
|
![]() |
|
SilveK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Danas je bio tako krasan dan da je postojala samo jedna opcija - iskoristiti ga za "zemljane" radove. Iznjela sam sve dalije s tavana (1 velika kutija i 2 velike kante
![]() ![]() Presadila sam nešto kokotića iz teglica van i počela čeprkati po vrtu, a tamo toliko posla da neznam otkud bi počela ![]() ![]() Obukla sam još jednu kutiju alu folijom i premjestila nešto teglica na tavan, tako da sad imam prostor na prozorskim daskama za novo sijanje. Amarilise sam iznjela van, a dva već imaju pupoljke ![]() |
|
![]() |
|
xenia64 ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 27 Veljača 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 752 |
Silvek vidim da ti već uveliko seliš van. Mene je još strah hladnih noći pa ću ipak pričekati iako je gužva na prozorima.
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Silvek nadam se da te vreme neće zeznuti kada si već skoro sve iznijela van, samo neka bude toplo, da opet možemo uživati u tvom vrtu.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
Danas sam otišla do jedne kolegice po malo sadnica bambusa za mene i Shashu, a vratila se doma s punim autom sadnica i grmlja
![]() Dobila sam 4 vrste ukrasne trave, sadnice svakakvih trajnica i par ukrasnih grmova - ljubičasti hibiskus vrtni, biserak, vilburnum i sremzu - skoro sve je već u zemlji. Jedino nisam sigurna kam točno s bambusom, on je jako invazivan i s njim najbolje u prostor omeđen betonskim temeljima, mislim ga staviti iza kuće, nadam se da mi nebu jednog dana dignuo temelje kuće ![]() ![]() |
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Silvek,samo sav bambus posadi.Rekla mi susjeda,kod mame,da mi ona da(nisam ni znala da ga ima).Priča kako mora krenuti u sjeću bambusa jer se jako raširio pa sam joj rekla da ,kad ga posječe,samo baci kod moje mame.Tak da se ne trebaš opterićaviti još sa mojim bambusom,sutra ga valjda dovozim doma.
Nego,kakve ukrasne trave to imaš?
![]() neki dan sam gledala dal da kupim rozu pampasicu ili ne...na kraju je nisam kupila no sve mi se čini da budem.
|
|
![]() |
|
Budem sutra poslikala trave. Roza pampasica nažalost nije, ali ima neka zanimljiva koja izgleda kao da je suha, a zapravo nije
![]() |
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Nisi ju kod mene vidjela?
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Danas sam se naradila kao konj
![]() Ptičice su popapale i drugu turu posijanog graška - moja greška - nisam s ničim prekrila gredicu, sad sam opet sijala i dobro prekrila gredicu - trgam svud narasli korov po vrtu i time pokrivam gredice ![]() Htjela sam posaditi luk, ali je gredica gdje sam to predvidjela bila premokra za obradu, pa sam počela sređivati gredicu s jagodama, uz nju MM postavlja parapet, kopa i gazi, tako da moram to odmah nakon njega sve posrediti da mogu jagode rasti. Još sam nakraju počela sređivati prostor uz ogradu pred kućom: prije smo tu navozili malo više zemlju radi peseka, međutim ni to njih nije sprječilo u kopanju, a sad je parapet niže, pa je ostalo viška zemlje - to sam danas počela prekopavati i višak zemlje nosim na dio uz među prema susjedima gdje mi fali zemlja, a otud prvo mičem travu i nosim dolje niže gdje fali trava - rotiram sve po gruntu ![]() I naravno - opet sam slomila motičicu, moram nabaviti novu ![]() I na kraju isprike Shashi, nisam danas ništa slikala, ali obećajem da bum se sutra potrudila sliknuti tu travicu ![]() |
|
![]() |
|
Danas je bio nastavak radne akcije - čak sam ustala ujutro u 9, što je za mene čudo, jer vikenodm nadoknađujem manjak spavanja po tjednu. Uspjela sam srediti dio ispred kuće - maknula sam višak zemlje pred ogradom - 2 tačke, a to sam navozila dalje uz među sa susjedima gdje sam maknula busene trave i kamenje. Gore sam uz ogradu presadila visoki zvjezdan, ionak je bez reda rastao na gredici iza kuće, a od par grančica koje sam dobila prošle godine prilično se je razrastao
![]() Zatim sam krenula dolje na gredicu s jagodama uz novi parapet ograde - katastrofa. Jedno vrijeme sam kopala bez reda posvud jer je gredica u kaosu - prerovali ju krtevi i voluharice, buseni trave, pa još malo nagaženo radi radova i nešto previše zemlje - jagode su nakon svega navedenog prenisko a i korov tražim pod zemljom...Kad sam vidjela da neide nikud nikam, dovezla sam tačke i maknula jedan dio zemlje, a svejedno sam jedan dio jagoda morala izvaditi, maknuti korov i opet na isto mjesto posaditi. Presadila sam i nešto kupina, ali ima toga još za napraviti - rješila sam 2 paralelne gredice jagoda od nekih 3-4 metara dužine - ali to je tek početak ![]() ![]() |
|
![]() |
|
iris ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 18 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4502 |
bravo SilveK
![]() ![]() |
|
![]() |
|
andrea01 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Svibanj 2007 Status: Offline Bodovi: 5238 |
A znaš kak se lako napravi ručnim radom. Naravno, ako se ima majstor. I vjeruj mi da se tak lako ne potrga. Zub od traktorske kose, debela cijev, debeli veći čavao i nekakvo crijevo preko cijevi da se stavi. Zub se lako nabrusi, a čavao dobiva zadatak rahljenja kad se svine kao na motičicama. ![]() Naravno da se sva motičica može prefarbati!!! Kvaliteta zajamčeno bolja nego kod kupovnih! ![]() |
|
![]() |
|
Imaš pravo Andrea, dala sam zadatak MM da osmisli nekaj, jer ovak već nebu išlo. Opet sam kupila 2 motičice, ali kako sam počela, nebudu dugo cijele....još me MM gleda i veli, pa to je za lagano kopkanje, a ja s njima vadim busene
![]() ![]() U zadnje vrijeme sam katastrofalno u manjku s vremenom, na vrtu sve raste kao ludo, a ja ne stignem sve odjednom...moram nekako odrediti prioritete, a to bu prvo srediti jagode - danas sam primjetila da šumske već cvatu, to mi se čini stvarno prerano, ovo vrijeme je ludo. Još imam hrpu dalija za posaditi, a danas sam udomila u kauflandu 4 gerbera na sniženju, 7 kn komad, i tak konstantno, nešto vidim da sam zeznula prošle godine pa presađujem, nešto neplanirano nabavim,,,aaaaa, moram se pohvaliti, kupila sam 3 kraaasna clematisa, čim procvatu stavljam slike ![]() |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Tri klematisa - bože gdje ćeš to sve smjestiti.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
korijenko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 27 Kolovoz 2008 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 6701 |
Ali mi smo tako znatiželjni otkrij nam barem boje clematisa. Vidim boriš se sa vremenom, fali ti ga, ja na poslu stalno nešto izmišljam, vidim da ću morati uzeti par dana slobodno jer ni ja ne stižem, kuća mi je bomba, danas i suta ne idem u zemlju pa ću se malo posvetiti čišćenju i pranju - bljak !!!!
|
|
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža
(zgora Opatije) |
|
![]() |
|
minimode ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 23 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 1418 |
klematisi-??? ajmo bar reci koje su boje,...SilveK idem ti sad prošetati vrtom
|
|
«Ljudi se doživljavaju previše ozbiljno. To je nasljedni grijeh. Da su se pećinski ljudi više smijali, vjerovatno bi svjetska povijest drugačije izgledala.»
O. Wilde |
|
![]() |
|
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Ti mene SilveK uvijek nasmiješ u ovom tvom dnevniku. Odmah te zamislim tu kod nas, tu je samo kamenje u zemlji i da bi nešto prokopao prvo treba kramp, a onda motika i tek na kraju motičića.
|
|
život je more
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3435363738 47> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |