Početna stranica Početna stranica > Ostalo - Sve i svašta o biljkama i cvijeću > Dnevnik radova
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Silvekin dnevnik
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Silvekin dnevnik

Odgovori Odgovori Stranica  <1 3435363738 47>
Korisnik
Poruka
kontesaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 6195
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kontesaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Ožujak 2009 u 13:53
odlična ideja i očito funkcionira Clap
kako su te naše mačke znatiželjne...zagorska maca je odlučila meni malo pomoći pa presaditi niknule gailardie,a kako joj je došlo sila  na brzaka napikirala je clematis u tegli...sreća da je na vrijeme uočena i sankcionirana smile203
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)

Zagorski bregi
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
vera4 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2922
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje vera4 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Ožujak 2009 u 14:33
Budite sretne da su vam samo mačke radoznale. Meni je štenac, ja ukupavam, on iskopava. Cijelo selo me sluša kako poluhisterično vičem "ne".
Ne znaš da ti je dosta dok ti nije više nego dosta (ne odnosi se na hranu nego puno ozbiljnije)
Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4014
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Travanj 2009 u 22:41
Danas sam dobila posao poštom LOL - stigle mi pošiljke od Mačka, Bergenije i Dominga, tako da sam poslijepodne provela u sadnji. Uz to sam od mame dobila irise, pa sam imala još nešto kupljenih lukovica za posaditi. Makova je niknulo strašno puno na vrtu, sad je super mokro pa ih opet malo rasađujem posvud. Smile
Na vrh
monna-1 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2598
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monna-1 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Travanj 2009 u 18:19
Vidim da si i ti u poslu! Bit će prekrasan pogled na tvoj vrt!
Ja sam posijala dio, još ima toga za sijanje, kiša stalno pada, ali se nadam ljepšem vremenu od vikenda!
"Friends are Flowers in the Garden of Life"
cvjetnavila.blogspot
Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Travanj 2009 u 21:11
Danas je bio tako krasan dan da je postojala samo jedna opcija - iskoristiti ga za "zemljane" radove. Iznjela sam sve dalije s tavana (1 velika kutija i 2 velike kante Big%20smile), ali nisam uspjela sve posaditi, Ono što sam posadila je na novom prostoru, uz buduću ogradu s susjedima, bliže kući - do sad sam imala većinu na vrtu, a sad sam se zaželjela da mi budu bliže, nadam se da bu im lokacija odgovarala, dosta je šljunčano i koliko vidim za sad - to ne paše voluharicamaApprove
Presadila sam nešto kokotića iz teglica van i počela čeprkati po vrtu, a tamo toliko posla da neznam otkud bi počelaConfused Na par gredica je sve puno ljubičica - djeluju kao ljubičasti otoci u vrtuTongue A trava pika kao luda, samo je sad malo prevlažno za čupanje, to će morati još malo pričekati.
Obukla sam još jednu kutiju alu folijom i premjestila nešto teglica na tavan, tako da sad imam prostor na prozorskim daskama za novo sijanje.
Amarilise sam iznjela van, a dva već imaju pupoljkeSmile Također sam premjestila van ružmanin i ciklame, 2 koje cvjetaju su za sad u tegli, a 2 sam posadila na gredicu, tamo budu do jeseni.
Na vrh
xenia64 View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 752
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje xenia64 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Travanj 2009 u 18:57
Silvek vidim da ti već uveliko seliš van. Mene je još strah hladnih noći pa ću ipak pričekati iako je gužva na prozorima.
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Travanj 2009 u 20:59
Silvek nadam se da te vreme neće zeznuti kada si već skoro sve iznijela van, samo neka bude toplo, da opet možemo uživati u tvom vrtu.
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Travanj 2009 u 22:52
Danas sam otišla do jedne kolegice po malo sadnica bambusa za mene i Shashu, a vratila se doma s punim autom sadnica i grmljaLOL
Dobila sam 4 vrste ukrasne trave, sadnice svakakvih trajnica i par ukrasnih grmova - ljubičasti hibiskus vrtni, biserak, vilburnum i sremzu - skoro sve je već u zemlji. Jedino nisam sigurna kam točno s bambusom, on je jako invazivan i s njim najbolje u prostor omeđen betonskim temeljima, mislim ga staviti iza kuće, nadam se da mi nebu jednog dana dignuo temelje kuće smile156 Dobila sam i štapove bambusa, to bum iskoristila za penjačiceTongue
Na vrh
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 11064
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Travanj 2009 u 22:56
Silvek,samo sav bambus posadi.Rekla mi susjeda,kod mame,da mi ona da(nisam ni znala da ga ima).Priča kako mora krenuti u sjeću bambusa jer se jako raširio pa sam joj rekla da ,kad ga posječe,samo baci kod moje mame.Tak da se ne trebaš opterićaviti još sa mojim bambusom,sutra ga valjda dovozim doma.
Nego,kakve ukrasne trave to imaš?Big%20smile
neki dan sam gledala dal da kupim rozu pampasicu ili ne...na kraju je nisam kupila no sve mi se čini da budem.
Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Travanj 2009 u 23:22
Budem sutra poslikala trave. Roza pampasica nažalost nije, ali ima neka zanimljiva koja izgleda kao da je suha, a zapravo nijeTongue
Na vrh
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 11064
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Travanj 2009 u 23:25
Nisi ju kod mene vidjela?LOLBig%20smileAko je nemam,mjenjam je za pol(skupe su)roze pampasice,kad je kupimLOL
Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Travanj 2009 u 21:32
Danas sam se naradila kao konjLOL MM i ja smo imali akciju po gruntu: on je betonirao parapete ispod ograde pred kućon i na vrtu - naravno, protiv kopanja naših peseka, a ja sam čupala i sadila posvud. Jedva sam spasila 2 clematisa - MM ih je caknuo lopatom jer su bili uz ogradu pred kućom, a premali da bi ih vidio, nadam se da budu preživjeli. Ja sam caknula jedan orah od 2 koja su niknula na vrtu i trebalo ih je presaditi, tak da sam uspješno presadila samo jedan, ali dobro, taj kojeg sam "sredila" mi se je činio ionak malo bubani, pa i nisam veliku štetu napravila.
Ptičice su popapale i drugu turu posijanog graška - moja greška - nisam s ničim prekrila gredicu, sad sam opet sijala i dobro prekrila gredicu - trgam svud narasli korov po vrtu i time pokrivam grediceTongue
Htjela sam posaditi luk, ali je gredica gdje sam to predvidjela bila premokra za obradu, pa sam počela sređivati gredicu s jagodama, uz nju MM postavlja parapet, kopa i gazi, tako da moram to odmah nakon njega sve posrediti da mogu jagode rasti.
Još sam nakraju počela sređivati prostor uz ogradu pred kućom: prije smo tu navozili malo više zemlju radi peseka, međutim ni to njih nije sprječilo u kopanju, a sad je parapet niže, pa je ostalo viška zemlje - to sam danas počela prekopavati i višak zemlje nosim na dio uz među prema susjedima gdje mi fali zemlja, a otud prvo mičem travu i nosim dolje niže gdje fali trava - rotiram sve po gruntuLOL
I naravno - opet sam slomila motičicu, moram nabaviti novuConfused ovaj put moram kupiti barem 2, da imam rezervnu, jer najviše kopam s tom malom motičicom.
I na kraju isprike Shashi, nisam danas ništa slikala, ali obećajem da bum se sutra potrudila sliknuti tu travicuWink
Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Travanj 2009 u 20:58
Danas je bio nastavak radne akcije - čak sam ustala ujutro u 9, što je za mene čudo, jer vikenodm nadoknađujem manjak spavanja po tjednu. Uspjela sam srediti dio ispred kuće - maknula sam višak zemlje pred ogradom - 2 tačke, a to sam navozila dalje uz među sa susjedima gdje sam maknula busene trave i kamenje. Gore sam uz ogradu presadila visoki zvjezdan, ionak je bez reda rastao na gredici iza kuće, a od par grančica koje sam dobila prošle godine prilično se je razrastaoSmile Rasadila sam ga i na novu gredicu uz među, na oba mjesta bude uz ogradu i tamo će se moći privezati po potrebi ako će se polijegati. Na novu gredicu sam posadila još dalije te bijele liatrise.
Zatim sam krenula dolje na gredicu s jagodama uz novi parapet ograde - katastrofa. Jedno vrijeme sam kopala bez reda posvud jer je gredica u kaosu - prerovali ju krtevi i voluharice, buseni trave, pa još malo nagaženo radi radova i nešto previše zemlje - jagode su nakon svega navedenog prenisko a i korov tražim pod zemljom...Kad sam vidjela da neide nikud nikam, dovezla sam tačke i maknula jedan dio zemlje, a svejedno sam jedan dio jagoda morala izvaditi, maknuti korov i opet na isto mjesto posaditi. Presadila sam i nešto kupina, ali ima toga još za napraviti - rješila sam 2 paralelne gredice jagoda od nekih 3-4 metara dužine - ali to je tek početakOuch...ma dobro, ima vremenaTongue
Na vrh
iris View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4502
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje iris Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Travanj 2009 u 21:04
Originalno poslano od člana SilveK SilveK napisao:

I naravno - opet sam slomila motičicu, moram nabaviti novuConfused ovaj put moram kupiti barem 2, da imam rezervnu, jer najviše kopam s tom malom motičicom.

bravo SilveK Big%20smileClap
Na vrh
andrea01 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5238
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje andrea01 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Travanj 2009 u 23:08
Originalno poslano od člana SilveK SilveK napisao:

I naravno - opet sam slomila motičicu, moram nabaviti novuConfused

A znaš kak se lako napravi ručnim radom. Naravno, ako se ima majstor. I vjeruj mi da se tak lako ne potrga.
Zub od traktorske kose, debela cijev, debeli veći čavao i nekakvo crijevo preko cijevi da se stavi. Zub se lako nabrusi, a čavao dobiva zadatak rahljenja kad se svine kao na motičicama. Wink Crijevo je samo estetski učinak.
Naravno da se sva motičica može prefarbati!!!

Kvaliteta zajamčeno bolja nego kod kupovnih! LOL
Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Travanj 2009 u 22:28
Imaš pravo Andrea, dala sam zadatak MM da osmisli nekaj, jer ovak već nebu išlo. Opet sam kupila 2 motičice, ali kako sam počela, nebudu dugo cijele....još me MM gleda i veli, pa to je za lagano kopkanje, a ja s njima vadim busenesmile156...a drugog alata nema, naučena sam na ovaj "sistem"Big%20smile.
U zadnje vrijeme sam katastrofalno u manjku s vremenom, na vrtu sve raste kao ludo, a ja ne stignem sve odjednom...moram nekako odrediti prioritete, a to bu prvo srediti jagode - danas sam primjetila da šumske već cvatu, to mi se čini stvarno prerano, ovo vrijeme je ludo. Još imam hrpu dalija za posaditi, a danas sam udomila u kauflandu 4 gerbera na sniženju, 7 kn komad, i tak konstantno, nešto vidim da sam zeznula prošle godine pa presađujem, nešto neplanirano nabavim,,,aaaaa, moram se pohvaliti, kupila sam 3 kraaasna clematisa, čim procvatu stavljam slikeBig%20smile
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Travanj 2009 u 22:33
Tri klematisa - bože gdje ćeš to sve smjestiti.
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
korijenko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6701
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje korijenko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Travanj 2009 u 09:27
Ali mi smo tako znatiželjni otkrij nam barem boje clematisa. Vidim boriš se sa vremenom, fali ti ga, ja na poslu stalno nešto izmišljam, vidim da ću morati uzeti par dana slobodno jer ni ja ne stižem, kuća mi je bomba, danas i suta ne idem u zemlju pa ću se malo posvetiti čišćenju i pranju - bljak !!!!
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža

(zgora Opatije)
Na vrh
minimode View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1418
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje minimode Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Travanj 2009 u 09:37
klematisi-??? ajmo bar reci koje su boje,...SilveK idem ti sad prošetati vrtom
«Ljudi se doživljavaju previše ozbiljno. To je nasljedni grijeh. Da su se pećinski ljudi više smijali, vjerovatno bi svjetska povijest drugačije izgledala.»
O. Wilde
Na vrh
Lantana View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6857
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lantana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Travanj 2009 u 10:28
Ti mene SilveK uvijek nasmiješ u ovom tvom dnevniku. Odmah te zamislim tu  kod nas, tu je samo kamenje u zemlji i da bi nešto prokopao prvo treba kramp, a onda motika i tek na kraju motičića.
život je more
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 3435363738 47>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,234 sekundi.