Vrtno cvijeće |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3334353637 43> |
Korisnik | |
Baka Bea ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 19 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2451 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
... ali da odgovorim, žabe nisu štetnici nego pomagači. Ako ih ima je mnogo, onda je to pokazatelj da imaju što jesti, mesojedi su. Morena puno bi pomoglo kad bi malo detaljnije opisala koje vrtno cvijeće bi htjela sijati-saditi? (Trajnice, lukovice, dvogodišnje, jednogodišnje).
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
morena ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 30 Travanj 2011 Status: Offline Bodovi: 193 |
pa ja nisam napisala koje bi ja cvijeće sadila ili sijala nego koje je od toga Vama najdraže!A žabe se i ne bi mogle nazvati pomagačima jer su meni uništile cjelu gredicu!!!
|
|
![]() |
|
Olja ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 13 Siječanj 2011 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 842 |
Morena, meni su najdraze macuhice,volim da ih rasadim u ovo vreme jer pocinju sa cvatnjom vec sad a cvetne su cak i zimi cim malo proviri sunce
![]() |
|
![]() |
|
dado_84 ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 20 Srpanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1031 |
Zabe unistavaju gredice? hahah sory ali to mi je smjesno, vjerojatno ih imam oko 50 komada u vrtu i jos ih se je brdo nakotilo ove godine po bazenima i nikad nisam vidio nikakvu stetu da su napravile (pa cak i velike krastace koje su dobri komadi). Evo ih ![]() Primjetio sam takoder, da se drasticno smanjio broj bestija po gredicama (pogotovo skakavaca) od kad su se one doselile. |
|
Spasimo Hrvatsku kupujmo domaće!
|
|
![]() |
|
Ramona ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 02 Listopad 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3 |
bok, jesem novo tu i nje snam puno hrvatski. trba mene za moj vrt puno cvejti. zivim u hrvatska ale bilo dobro da dobijem oliander, begonije, neven i bozur. ja nijemam da mogu zamejnac. tu je moj broj mobitela molim vas jak imate cvjeti za mene bilo do dobro. 0919396778 a kad treba je tu moja adresa: Ramona Baric, podgorje ul. borovika 4 , 31433 podgorac. puno hvala i oprostite za moje loze hrvatski pismo ![]() |
|
![]() |
|
mirjam ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2010 Status: Offline Bodovi: 592 |
DOBRO DOŠLA RAMONA !!!
![]() |
|
*** Prijatelji dolaze i odlaze a pravi su tu kao vječni oslonac. ***
|
|
![]() |
|
Ramona ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 02 Listopad 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3 |
hvala
|
|
![]() |
|
emka ![]() Nedavno posijan ![]() Pridružen: 07 Ožujak 2011 Status: Offline Bodovi: 82 |
Pozdrav, imam pitanje u vezi trajnica ali zimzelenih, naime otkrila sam da je jako zahvalna heuceria-koraljni zvončić (tako nekako) da li još ima bilja koje su trajnice a da ne gube listove. To mi se vidi zgodno preko zime kada dosta sve ogoli. Hvala.
|
|
![]() |
|
Mari,5510 ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
Ramona dobro došla na forum
![]() ovdje možeš pogledati šta te zanima http://www.cvijet.info/forum/forum_topics.asp?FID=43 |
|
![]() |
|
Baka Bea ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 19 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2451 |
Ima, zimzeleno (vazdazeleno) za koje stanište, sunčano, sjenovito?
|
|
![]() |
|
emka ![]() Nedavno posijan ![]() Pridružen: 07 Ožujak 2011 Status: Offline Bodovi: 82 |
sjenovito, možda dopire ovisno o položaju malo sunca. Hvala na pomoći,
|
|
![]() |
|
i da što bi se moglo od možda kaktusa staviti da odrezan panj visine oko 1-1,5m u vrtu. Jel ima nešto da trpi niske temperature i slično a da izgleda lijepo. Hvala
|
|
![]() |
|
Izbor zimzelenog ukrasnog grmlja je velik, ovisi je li tlo kiselo, alkalično ili neutralno. Evo najpoznatijih Aucuba, Abelia, Evonymus, Gaulteria, Pernetia, Osmanthus, Nandina, Daphne, Skimmia, Pieris, Sarcoccoca. Od zeljastih trajnica osim Heuchera, Bergenia, kukurijeci, sibirske perunike, ciklame, epimedium, tiarele, heuherele, telima, od lukovičastih ozimica, visibabe i mnoge druge jer već ocvatu dok drveće prolista, zatim paprati i ukrasne trave koje podnose sjenu. Mnoge od navedenih grmova i zeljastih trajnica zastupljeni su s mnogo vrsta pa je izbor veliki.
|
|
![]() |
|
[QUOTE=emka]
i da što bi se moglo od možda kaktusa staviti da odrezan panj visine oko 1-1,5m u vrtu. Jel ima nešto da trpi niske temperature i slično a da izgleda lijepo. Hvala[/QUOTE
Postoje kaktusi koji mogu izdržati niske temperature, ali ti je jednostavnije pokušati sa čuvarkućama, ima bezbroj vrsta. U podnožju panja možeš posaditi šarenolisni bršljan, a kao pokrivači tla dobar izbor su vinke, pahisandra, ivica (Ajuga, ima prekrasnih s tamnim lišćem), niske iglice (Geranium), mrtva kopriva (Lamiastrum). |
|
![]() |
|
Puno, puno hvala na pomoći, Baka Bea, lijep pozdrav.
|
|
![]() |
|
Inače koje se vrtno cvijeće na jesen orezuje, npr. pitanje za žuti jarmen(ivančice) ptičja trava (cerastium ...) perunike su još zelene ??? Ima li pravila?
Pozdrav.
|
|
![]() |
|
monstera ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
Emka ako ti mogu pomoći u vezi perunika,ja svoje ostavim da se same posuše,a u proljeće samo počupam osušene listove i to je to.One odmah čim malo zatopli potjeraju nove listove i nemam previše brige s njima,nisu prezahtjevne.
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
osbourne ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 17 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 336 |
poz ljudi, mala pomoć: gaillardia. super biljka, u vrtu mi je glina. može par smjernica? sijati iz sjemena, kupiti korjen? želim je na vrtu pa ako moze mala pomoc
hvala:) |
|
![]() |
|
monstera ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
Osbourne i kod mene je glinenasto tlo,ja posijala proljetos u teglicu i presadila,eno je tako se lijepo drži,čak bolje porasla nego u kupljenoj zemlji.Možeš probati isto tako.Posij u teglice,kad porastu presadi van,mora ti uspjeti.
|
|
![]() |
|
![]() |
|
dado_84 ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 20 Srpanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1031 |
Glinu obavezno prorahliti, gailardija ne voli zadrzavanje vode oko korijena. Lako se razmnozavaju iz sjemena i reznicama.
|
|
Spasimo Hrvatsku kupujmo domaće!
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3334353637 43> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |