Zvrkov vrt |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3334353637 63> |
Korisnik | ||
kontesaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Listopad 2007 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 6195 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
opako su me zainteresirale druge vrste rajčica osim onih koje se tradicionalno sade po našim vrtovima..već zamišljam šarenu salatu od tri vrste rajčice
![]() |
||
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)
Zagorski bregi |
||
![]() |
||
Sponzorirani linkovi | ||
![]() |
||
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
|
Zvrkice, lukovice se sade 9-10 mjesec u gorskim uvjetima, a 10-11 može u blažoj klimi kao primorje ili možda i kod tebe. To bi bilo neko pravilo po temperaturama i klimi. Ja planiram nešto što sam donijela iz Njemačke i možda dobijem par, ubaciti sa mrežama protiv voluharice krajem 9. mjeseca. Za ovo proljeće sam posadila lukovice( te Njem.) sredinom prvog mjeseca i to nije bilo dobro, tulipani su izgledali kao mini, a nije ta vrsta. Ipak treba poštovati neka pravila koje biljke zahtjevaju.
E zadnji put sam i ja iz vrta donijela više od dva pomidora ( bilo ih bar 7-8), i gomilu krastavaca tako sam bila sretna ![]() |
||
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
||
![]() |
||
Lora ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 21 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 4104 |
|
lukovice nabavljam tek u desetom mjesecu, inače postoji migćnost da vam podvale stare......sadim ih od novenbra do februara, tako dobijem skaliranu cvatnju i praktick iod ranog oroljeca oa skoro do samg ljeta nesto cvate....Čak sam jedne godine, zbog nekih problema posadila u februaru...BILJKE su nešto kasnije cvale, ali su zato bile predivne.......
|
||
Rijeka Prijatelji su kao dragulji, samo pravi traju vječn |
||
![]() |
||
zvrk ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 17 Studeni 2008 Lokacija: United Kingdom Status: Offline Bodovi: 1013 |
|
Kakav je izbor u Hrvatskoj? frendica mi raste posebne zelene rajcice koje se ne jedu svjeze nego se kuhaju i rade za zimnicu ili dodatak jelima. Ovdje to zovu chutney http://www.riverford.co.uk/recipes/recipe.php?recipeid=111&catid=9 . |
||
![]() |
||
zvrk ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 17 Studeni 2008 Lokacija: United Kingdom Status: Offline Bodovi: 1013 |
|
Ja nemam lukovica u sklopu cvjetnjaka pa mi je ovo eksperiment ![]() |
||
![]() |
||
|
Prilicno sam sigurna da su ovo nove lukovice, tvrde su na dodir. Vrtni centri ovdje si ne mogu priustiti tako varati kupce jer ce izgubiti kupce za sljedecu godinu. |
||
![]() |
||
|
Ja znam takve male zute rajcice jesti direktno sa biljke, topli i slatki,mljac. |
||
![]() |
||
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
|
Ako ih sadiš prvi put, moj laički savjet ti je da u tvojoj toplijoj klimi posadiš ih u 11. mjesecu. Dobro je staviti lukovice u one košarice u kojima se prodaje voće ( nektarine, kiwi..), tako možeš kontrolirati širenje lukovica i da ne idu u dubinu. Preporuka koje sam našla je da se kad ocvatu i stabljike se posuše izvade prosuše i drže do jeseni ( do nove sadnje) van zemlje na tamnom mjestu.
![]() |
||
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
||
![]() |
||
kontesaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Listopad 2007 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 6195 |
|
koliko sam uspjela vidjeti ovo proljeće po dućanima...uglavnom su najzastupljeniji volovsko srce i jajčevac (crveni klasični), ali pokušat ću nabaviti taj tako hvaljeni crni i žuti..baš me zanima kakav je okus ![]() |
||
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)
Zagorski bregi |
||
![]() |
||
|
Obicno zaboravim na ovaj dio vrta |
||
![]() |
||
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
|
Zvrk, kako možeš zaboraviti taj dio vrta, kad je prekrasan
I da, naručila si prekrasne biljke, naravno sve sam odmah pogledala kako izgledaju, šetaš me po internetu... |
||
![]() |
||
piramida ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 06 Ožujak 2009 Status: Offline Bodovi: 1060 |
|
Ovakav dio vrta je teško zaboraviti
|
||
![]() |
||
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
|
Bijeli klematis i bijela ruža, prekrasno
![]() |
||
život je more
|
||
![]() |
||
korijenko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 27 Kolovoz 2008 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 6701 |
|
Evo vidiš danas sam naučila da je crocus šafran, ovo drugo sam znala.
Nikako mi nije bilo jasno što su krokusi i k tomu još 100 komada.
A ćeš se nasaditi lukovica........
![]() |
||
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža
(zgora Opatije) |
||
![]() |
||
bromelija ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() No.3 Najljepše orhideje2014 Pridružen: 09 Svibanj 2009 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3292 |
|
clematis je stvarno prekrasan, velik, bujan svaka čast
![]() |
||
![]() |
||
Lora ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 21 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 4104 |
|
korijenko, jedne davne lijepe godine, što tulipana, što narcisa, što hijacintusa, što crocusa i ne sjećam se više što, posadila sam 400 komada. Naravno na etape
![]() |
||
Rijeka Prijatelji su kao dragulji, samo pravi traju vječn |
||
![]() |
||
gioiaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 16587 |
|
i ovaj dio vrta je
![]() |
||
![]() |
||
|
Ma to je dio vrta ispred kuce, parkiram auto i ulazim u kucu. Vrt iza kuce je onaj s kojim se najvise bavim i provodim vremena u njemu pa mi je ovaj dio ispred kuce kao zaboravljen. Iza ruza se vidi susjedov dio, pokosena trava, obicno je to dzungla ,visoka trava i samo jednom godisnje pokoseno (ako imamo srece te godine ![]() ![]() |
||
![]() |
||
Tija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 04 Prosinac 2008 Lokacija: nooooo Status: Offline Bodovi: 6510 |
|
Prvo narudžba je predobra a onaj dio Gratis, mogu samo reći blago vama na tome, 100 komada predivnih šafrančića, dobro da ih imaš gdje smjestiti.
Jel postoji još koji dio vrta kojeg mi smijemo vidjeti a da ga nisi pokazala?
|
||
![]() |
||
|
Meni se cini da te safrane necu saditi (valjda cu to podijeliti nekome) ![]() Najvise me zanimaju lukovice tulipana i allium koje sam vec nabavila. Jucer sam kupila puno lukovica narcisa (zute, tako je zahtjevao MM ![]() ![]() Kupila sam i Fuschia 'Enfant Prodigue' , grm fuksija, od 75-150 cm ![]() Malo trava ![]() ![]() ![]() I nove cizme za kisne dane ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3334353637 63> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |