Hosta - Funkija |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3334353637> |
Korisnik | |
AdrijanaM ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 11 Svibanj 2014 Lokacija: Čakovec Status: Offline Bodovi: 384 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Preekeasssno. Gdje ima takve divote . Volim Hoste i nanovo ih sakupljam . Nabavila sam sjemenke Hoste sieboldiana elegans . Plavkasti listovi . Molim za pomoć . Kako je posijati i kada jer pratila sam tehniku sijanja koja je priložena uz sjeme , ali nijedna nije nikla . Stavila sam sjeme u vodu , pa na 3 tjedna u frižider i onda posijala . Bilo je to rano proljeće . Pitam zato , dali da je sad posijem direktno u zemlju ili ne ?
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
rockgranny ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2010 Status: Offline Bodovi: 16 |
Ja sam ove godine prvi put sijala hoste ali malo drugačije. Dakle na jesen sam pokupila zrele sjemenke svojih hosti ( moraju biti tamne) i ostavila ih du veljače u škrinji za zamrzavanje. Nakon toga sam ih stavila klijati na vlažan papir od kuhinjskih rola i to lijepo zatvorila u PVC vrećicu i stavila u blizinu radijatora. Po potrebi sam papir prskala vodom tako da uvijek bude lagano vlažan. Nakon otprilike tri tjedna pojavile su se male klice koje sam nakon toga presadila u supstrat. Rezultati nisu ohrabrujući, od cca dvijestotinjak sjemenki uspjela sam uzgojiti 8 hosti. Ali predložila bih vam da odete na stranicu eurohosta i pogledate njihovu ponudu. Nas nekolicina se udružuje i na proljeće bismo zajedno naručili hostice, tako da nam se možete pridružiti. Kontatirati me možete na mail simonas@net.hr |
|
![]() |
|
Ivona ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 09 Ožujak 2007 Lokacija: United Kingdom Status: Offline Bodovi: 192 |
Nisam ni znala da se hoste siju!!!!!!!
Mi ih uvijek razmnožimo dijeljenjem korijena!
|
|
![]() |
|
AdrijanaM ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 11 Svibanj 2014 Lokacija: Čakovec Status: Offline Bodovi: 384 |
Da mogu se sijati , ali je rezultat nekad razočaravajući. Lakše je dijeljenjem , ali ja volim eksperimentirati. I uvijek se ponovno iznenadim ishodom , a nekad razočaram.
|
|
![]() |
|
Hvala na savjetu rockgranny . Javim se naravno.
|
|
![]() |
|
aralija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 7070 |
Ja sam ove godine prvi put sijala hoste ali malo drugačije. Dakle na jesen sam pokupila zrele sjemenke svojih hosti ( moraju biti tamne) i ostavila ih du veljače u škrinji za zamrzavanje. Nakon toga sam ih stavila klijati na vlažan papir od kuhinjskih rola i to lijepo zatvorila u PVC vrećicu i stavila u blizinu radijatora. Po potrebi sam papir prskala vodom tako da uvijek bude lagano vlažan. Nakon otprilike tri tjedna pojavile su se male klice koje sam nakon toga presadila u supstrat. Rezultati nisu ohrabrujući, od cca dvijestotinjak sjemenki uspjela sam uzgojiti 8 hosti. Ali predložila bih vam da odete na stranicu eurohosta i pogledate njihovu ponudu. Nas nekolicina se udružuje i na proljeće bismo zajedno naručili hostice, tako da nam se možete pridružiti. Kontatirati me možete na mail simonas@net.hr [/QUOTE] I ja sam zainteresirana za ovu kombinaciju kupnje. Javim se na mail |
|
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
|
|
![]() |
|
magnolija ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 08 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 691 |
molim vas,da li neko ima iskustva sa hostama u saksijama.da li mogu u saksijama preko zime ostat vani ili se moraju unijet.ja sam svoje hoste povadila iz zemlje jer su bile loše pa posadila u saksije da ih malo oporavim i da se rašire pa bih ih u proljeće opet zasadila u vrt.hvala unaprijed na odgovorima
|
|
![]() |
|
rockgranny ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2010 Status: Offline Bodovi: 16 |
MOja White feather je konstantno posađena u teglu ( napadaju je sve bube na kugli zemaljskoj a ne samo puževi ako je u zemlji) i prezimi bez problema. Lokacija Podravina . |
|
![]() |
|
Matko ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Status: Offline Bodovi: 181 |
Nikada nisam imao nekih problema sa bubama i Hostom, jedino što je tražila je to da bude u hladovini.
Sunce joj nikako nije odgovaralo
|
|
tko rano rani..... ne čini proljeće!!!
|
|
![]() |
|
sunceeee ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 22 Kolovoz 2010 Lokacija: Hrv. zagorje Status: Offline Bodovi: 1634 |
magnolija, možda im ne paše položaj, zemlja, možda im je premokro, možda zemlja nema dovoljno hranjiva... a možda si kupila sadnice koje nisu dobre- sve ovisi o proizvođaču- neki ih brzo istretiraju samo za prodaju a poslije one stagniraju ili odumru.
Hoste inače nisu zahtjevne biljke. Ima vrsti koje se sade na sunce. Tegle sa hostama stavi negdje gdje na njih neće cijelo vrijeme padati kiša i ostale oborine pa ih na proljeće posadi u zemlju ili ih sa teglom stavi u hladovinu. Tegla bi trebala biti dosta duboka zbog normalnog razvoja korjena. Nadam se da smo ti bar malo pomogli. |
|
Nemoj da te život inpresionira, inpresioniraj ti njega! Život je san - učini ga stvarnim! (Majka Tereza)
|
|
![]() |
|
magnolija ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 08 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 691 |
hvala vam puno na odgovorima
|
|
![]() |
|
Evo nakon mirovanja mojih Hosta sjemenki u škrinji izvadila sam ih na tjedan dana na sobnu temperaturu i eto posijala. Odnosno tehnika ZIP LOK vrećice. Nakon tri tjedna su pustile mali korjenčić i jedan mini listić. Danas sam ih one proklijale pincetom odvojila od papira i stavila u zemlju . Uspjela je eto ova tehnika klijanja . Treba probati više načina i biti uporan . Ja sretna jer sam uzgojila Hoste iz sjemena nakon propalih standardnih tehnika sijanja.
|
|
![]() |
|
bugicaza5 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
Divno.
![]() |
|
![]() |
|
zvjezdica ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 13 Srpanj 2015 Lokacija: Kvarner Status: Offline Bodovi: 399 |
AdrijanaM svaka čast
![]() |
|
"Sreća - to je biti s prirodom, gledati je i s njom govoriti." - L.N.Tolstoj -
|
|
![]() |
|
aralija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 7070 |
![]() |
|
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
|
|
![]() |
|
Hvala na pohvalama.
![]() |
|
![]() |
|
Odlično, kolika ti je klijavost? Dobro da si me podsjetila, moram i ja u škrinju u potragu za mojim zalihama, makar još nije kasno. Lani sam ih sijala polovinom veljače. Ja jedva čekam proljeće da vidim kako su mi prezimile hoste koje sam lani sijala.
|
|
![]() |
|
Negdje 30 posto od posijanog. Ostale sam pustila , mislim da ce i one naknadno proklijati . Imam strpljenja . Za Hoste posijane vani u teglicu nisam sigurna , mozda i one prokliju za par mjeseci.
|
|
![]() |
|
Mislim da od onih vani neće biti ništa, nisam nikad čula ni čitala da su se same rasijale, ipak traže posebnije uvijete. U svakom slučaju odličan rezultat, držim fige da se i dalje uspješno razvijaju. Moje su sve bile različite, baš me veseli što nikad ne znaš kako su se iskrižale.
|
|
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3334353637> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |