Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Balkonsko cvijeće
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Surfinija - Surfinia
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Surfinija - Surfinia

Odgovori Odgovori Stranica  <1 3334353637 46>
Korisnik
Poruka
brunda View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Status: Offline
Bodovi: 44
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje brunda Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Travanj 2014 u 06:35
Ma sad se i meni čini da nije. Ima drugačije, listove od bijele i ljubičaste, a i ne raste brzo kao bijela i ljubičasta, samo cvjeta. Bijela i ljubičasta su podivljae doslovno svaki dan vidim kako napreduju, dok roze sa veličinom zaostaju.
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
dea78 View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 661
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dea78 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Travanj 2014 u 06:57
Jutro Brunda.kad kupujes surfiniju gledaj da ti ima duze stabljike sastrane kao sto se to lijepo vidi na ljubicastoj po tom ces znat da je surfinija dok petunija izgleda kao grmic.zao mi je sto i roza nije surfinija.meni osobno se svida surfinija s duplim cvijetovima.
Na vrh
administrator View Drop Down
administrator
administrator
tata-mata foruma ©

Bodovi: 6910
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje administrator Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Travanj 2014 u 07:16
i treba uvijek prilikom kupovine naglasiti da li hoćete petuniju ili surfiniju tj. puzavu ili grmoliku biljku.
Vjerujem da vas cvjećar neće namjerno prevariti.
Na vrh
dea78 View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dea78 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Travanj 2014 u 07:32
Slazem se sa administratorom da treba naglasiti, a sto se tice prodavaca oni koji prodaju svoje cvijece( a takvih je malo) znaju koji je koji cvijet ali oni koji su samo prodavaci( prekupci) bas i ne sta im se kaze koji je koji cvijet tak i prodaju a i znaju osnove cvijeta ime i kako ga zaljevati sto po meni i nije bas ok al zato kad oni neznaju inamo CIF
Na vrh
brunda View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje brunda Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Travanj 2014 u 08:46
Ma da, definitivno postoji razlika, i to sad vidim i ja. Ali kada sam ih kupovala nisam imala pojma jer su mi to prve surfinije u životu, a i toliko sam bila uzbuđena i iznenađena da sam ih našla tako rano da sam ih odmah, bez proučavanja uzela.
Žao mi je jer sam baš željela surfinije na tom mjestu. Ništa, poklonit ću susjedi ove dvije roze petunije, a ja ću u pohod po nove dvije surfinije Smile
Na vrh
Ivana-Mia View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 1278
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Ivana-Mia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Travanj 2014 u 10:01

Ni meni ova roza ne izgleda kao surfinia.

Ali nemoj brinuti,postoji vrsta koja se zove POTUNIJA i ne puže,već se samo lagano spusti preko posude i pravi oblik pravilne lopte,isto su predivne,možda se radi o njoj. Na slici mi cvjetovi izgledaju kao da se već sad pravilno raspoređuju,pa zato mislim da je POTUNIJA. A cijenom su iste,ponekad je potunija za kunu jeftinija,dok su petunije jeftinije.

Na vrh
brunda View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje brunda Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Travanj 2014 u 11:38

Sve su isto koštale, 6 kn.

Na vrh
administrator
administrator
tata-mata foruma ©

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje administrator Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Travanj 2014 u 21:50
možda joj samo moramo dati malo vremena,
možda je sramežljiva pa joj se ne raste tako brzo kao ostalima LOL
Na vrh
brunda View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje brunda Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Travanj 2014 u 14:16
Možda LOL
Ali sam ipak uzela dvije nove za žardinjeru sa bijelom (stavim fotku kada procvjetaju, pune su pupova), a ove dvije, što god da jesu selim u zasebnu.
Na vrh
Jasna 15 View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 8
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Jasna 15 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Travanj 2014 u 13:58

Pozdrav,imam jedno pitanje.Prošlo proljeće sam kupila surfinije i lijepo su cvale cijelo ljeto.Na jesen sam ih skroz podrezala i ostavila u žardinjerama vani na terasi sad me zanima,mogu li one i ovo ljeto cvjetati jer se čine zdrave i kao da su pupoljci na vidiku.Koliko će uopće biti cvijeta tj. dali da ih lijepo izvadim i kupim nove, pa sam sigurna da će bogato cvijetati. Hvala.

Na vrh
bugicaza5 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 8291
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugicaza5 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Travanj 2014 u 14:34
Surfinija je jednogodišnji cvijet, negdje sam pročitala da ju je nemoguće održati preko zime u uvjetima našeg podneblja. Ja sam uvijek kupovala nove u proljeće, stare bacila odmah kad je prošla sezona cvjetanja.

Ipak, pričekaj malo, sigurno će ti se javiti admin ili cure koje se redovito bave njima. Ja ih već duže vrijeme nemam na balkonima.
Na vrh
administrator
administrator
tata-mata foruma ©

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje administrator Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Travanj 2014 u 15:48
Samo redovito prihranjuj gnojivom i budu ti ok, možda malo slabije nego prošle godine ali budu dobre. Naravno ako su zdrave i dobre kako kažeš
Na vrh
Jasna 15 View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Jasna 15 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Travanj 2014 u 16:38

One meni izgledaju super al ono,volim imati balkon pun cvijeća a ne nešto tamo i oće i neće...kažem, lani su bile predivne.

Na vrh
bugicaza5 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 8291
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugicaza5 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Travanj 2014 u 17:25
Vidiš, sad i ja znam nešto više. Bila sam uvjerena da uvijek moram kupiti nove. Embarrassed
Na vrh
dea78 View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dea78 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Travanj 2014 u 17:51
Ja proslogodisnju nisam spremila ostala je vani do 2 tjedna bila suha a sad je sva puna zelenih listica nadam se da ce imati cvijetice.i ja sam svake godine kupovala nove.
Na vrh
administrator
administrator
tata-mata foruma ©

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje administrator Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Travanj 2014 u 22:19
u 99% slučajeva če propasti surfinija preko zime jer ju je teško sačuvati.
Ali ako ostanu i sadnica je lijepa i zdrava, sve bude ok. Budu dobre i ove godine, možda ih malo pincirati po potrebi da se bolje rašira i onda samo redovito prihranjivati
Na vrh
dea78 View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dea78 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Travanj 2014 u 22:41
Administrator hvala na savjetu.nazalost neznam na mobu kako staviti sliku da mogu mozda bi mogao vidjeti oce li opstati ili ne.hvala jos jednom.
Pozdrav iz Zagreba!
Na vrh
administrator
administrator
tata-mata foruma ©

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje administrator Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Travanj 2014 u 22:49
ako su lijepe i zelene onda ne brini, malo promjeni zemlji u cvijetnjaku i pusti ih da rastu, pinciraj i prihranjuj... i onda javljaj da znamo kako rasut veteranke surfinije
Na vrh
dea78 View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dea78 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Travanj 2014 u 22:59
Ok
Pozdrav iz Zagreba!
Na vrh
Jasna 15 View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Jasna 15 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Travanj 2014 u 20:13

Moram reći da sam ipak stare "maknula" i posadila nove.Valjda će biti dobro najavljuju kišu i zahladnjenje..

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 3334353637 46>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,125 sekundi.