Krasula - Crassula |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3233343536 84> |
Korisnik | |
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Potpisujem Belicu i samo da dodam da paziš kod zalijevanja da ti se voda ne zadržava u tom ukrasnom loncu, polij ga , dobro ocijedi i onda vrati u posudu.
Anastazija, lijepe su ti krasule, a i ukrasni lonci su bome prekrasni, odlično upareno. |
|
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Mateus ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 20 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 43 |
Hvala vam puuuno na savjetima
![]() Napravit ću kako ste mi rekle. I pazit sa zaljevanjem. Nadam se da će sve biti kako treba. |
|
![]() |
|
11111 ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 12 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 2457 |
što roditelji izdišu to djeca udišu ...oni su naša slika..naše najdraže i najljepše cvijeće....pozzz od Ruže
|
|
![]() |
|
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
Morala sam ju maknuti u još veću hladovinu, sad ima samo par sati jutarnjeg sunca, a vidim da bi trebala i friziranje !
![]() |
|
|
|
![]() |
|
dzeni ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 07 Ožujak 2012 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 386 |
Wow,krasna krasula Glikica.Pitam se koliko je stara?
|
|
sutnja je zlato....
|
|
![]() |
|
belica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 14 Ožujak 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 2763 |
1111 meni to liči na neku kalanhou.
|
|
belica,zagreb
|
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
belčice u pravu si, je kalanhoa - kod 11111, k. beharensis "fang", i ja sam je uzela prije 2 dana
![]() |
|
![]() |
|
11111 ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 12 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 2457 |
fala.. okinila san joj donje listove koji su bili ogromni...par miseci je kod mene i uduplo je narasla..držin je u hladu i zalijen svaki drugi dan
|
|
što roditelji izdišu to djeca udišu ...oni su naša slika..naše najdraže i najljepše cvijeće....pozzz od Ruže
|
|
![]() |
|
stefica.n ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 09 Ožujak 2012 Lokacija: Sl.Brod Status: Offline Bodovi: 1443 |
![]() |
|
Eto vidiš Štefice da imaš još sukulenata !!! A imat ćeš i još neke, samo da znaš ! Za 2-3 tjedna.
|
|
|
|
![]() |
|
stefica.n ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 09 Ožujak 2012 Lokacija: Sl.Brod Status: Offline Bodovi: 1443 |
Glikice,to je staro nekoliko godina,imam još dvije vrste krunice i enrikova nona mi neki dan poklonila jedan za koji još ne znam kako se zove pošto nemam pojma o njima. Vi koji ih imate na stotine smijali bi se mojoj kolekciji od 4 komada
|
|
![]() |
|
Ma daj, i na put od sto milja krećeš tako da napraviš prvi korak, pa drugi, pa.... a ti si već na četvrtom, dalje ćeš lako !
|
|
|
|
![]() |
|
Mateus ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 20 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 43 |
moram se malo javit jer sam malkoc iznenađena.
znala sam da postoje crassule ovate gollum, hobbit i gandalf. i tako sam bila uvjerena da ja imam hobbiticu dok danas nisam prčkala po netu i otkrila da zapravo imam golluma. da ne duljim, evo slikice za sve koji su mislili kao i ja. crassula ovata gollum ![]() crassula ovata hobbit ![]() da li netko zna kamo se može nabaviti ova hobbitica? još nigdje nisam vidjela taj crni vrh a baš mi se sviđa. |
|
![]() |
|
dragi moji treba mi pomoć. nešto se ružno događa s ovom mojom novom krasulom. nemam ju ni mjesec dana i čini mi se da umire. listovi su joj se skroz smežurali i mekani su. neki su požutjeli i otpali. trudila sam se napraviti sve kako treba: prekontrolirala sam korijen, presadila sam ju u novu, propusnu zemlju, ima dosta sunca... možda sam ju previše zalila. kako je na suncu s ostalim kaktusima zalila sam ju malo više jer se zemlja odmah posuši na ovim temperaturama. i ostale kaktuse i sukulente malo više zaljevam zbog toga ali njima ne smeta. jednom sam ih pognojila mislim da sam i nju malo zalila s time... jel zbog toga? ne diram ju zadnjih 10 dana od straha. ima li spasa? a toliko sam ju željela i eto na...
![]() |
|
![]() |
|
Anastazija_ ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() 1. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 09 Lipanj 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 6004 |
Mateus, moja crassula hobbit ima tamne vrhove kad je na suncu. Vjerojatno to znači da što ima više sunca vrhovi su tamniji, po zimi posvijetle. |
|
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
|
|
![]() |
|
Mateus, pomogla bi slikica. Možda je baš ta kombinacija puno vode i puno sunca naškodila tvojoj krasuli. Ne smijemo zaboraviti da su ovih dana vrućine bile prestrašne pa se tvoja biljčica počela kuhati. Samo nagađam. Ja imam kapitalca, ali je ipak završio u sjeni, samo sat-dva jutarnjeg sunca.
|
|
|
|
![]() |
|
aralija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 7070 |
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
|
|
![]() |
|
Oho Aralija, pa ovo je jako lijepo !
|
|
|
|
![]() |
|
Camellia ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 23 Siječanj 2012 Lokacija: Dugo selo Status: Offline Bodovi: 6620 |
aralija,prekrasne su ti.
![]() |
|
![]() |
|
Aralija
![]() a evo i slikice moje jadnice. nadam se da joj se može pomoći ![]() ![]() ![]() nadam se da se dobro vide ovi smežurani listovi. oni maleni koji su tek izbili su se osušili i ispali a ostali ne ispadaju ali izgledaju grozno... inače, dio dana ( do 13h) je na suncu a ostatak dana u hladu. proviri tu i tamo sunce ali ne pretjerano. i uspijem namjestiti da imaju malo večernjeg sunca, oko 18h. ne znam šta da radim... |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3233343536 84> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |