Trišino dvorište |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3233343536 243> |
Korisnik | |
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Evo dio vrta gdje sam posijala Hoyinu dihondru (ili tako nekako) lijepu travicu, koju sam zasijala između vrtića i ogradila žičanom ogradicom da mi je psi ne gaze.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Ja zamišljam proljeće, a ti ?
Bit će ti vrt iz bajke !
|
|
Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
|
|
![]() |
|
niho ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 08 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 9297 |
Evo ja sad prvi put ću saditi kaktuse i sukulente baš kao i vi . Baš me sad zanima jer sam veliki obožavaoc Agave. Pošto kod mene ima snijega ,ne živim po mjestima gdje mogu biti bez njega , Šta mislite može li podnijeti Agava tempreaturu do -10, -15 jer bi je ostavila onda a meni se to jako sviđa što se tako razmnožava jer sav bi vrt pretvorila sa Agavama , ali nažalost imam samo ove 2 koje su prikazane na slici.
![]() |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
niho oprosti što ti nisam odgovorila, ne znam za tako nisku temperaturu, mislim da bi ih onda trebalo zaštititi, jer ne podnose više od -5, pa tako mislim da tvoj kraj baš i nije mjesto za agave. No što se tiče kaktusa i sukulenata, oni relativno sporo rastu, pa ih možeš u posude i spremati po zimi.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
Evo nešto slika
Izašao ricinus, Božikovine hvala vam baš me razveslio moj "čarobni grah"
Osim šafrana, koji su neumorni, počeli su i zumbuli
Ovaj podložak iz vrtnog centra je dubok oko 10 cm pa mi slim da će biti baš zgodno mjesto za graptopetalum (kameni cvijet) koji se dosta širi.
Jaglace volim, ali nisu moj uzgoj, već kupljeni - no svejedno uživam u njihovim bojama.
Za sada su zauzeli policu kaktusima, jer je bilo za kaktuse prevlažno,
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Ako ti nisam rekla do sada evo po ne znam koji put: Ovo je botanički vrt!
|
|
|
|
![]() |
|
kontesaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Listopad 2007 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 6195 |
triša,imaš odlične ideje
![]() |
|
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)
Zagorski bregi |
|
![]() |
|
mali gogo ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 20 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 780 |
Bravo Triša!
Tvoj botanički vrt je sve bogatiji. Morat ćemo organizirat studente sa hortikulture da posjete tvoj vrt.
Imali bi što vidjeti, a bome i što naučiti od starog majstora hortikulture!
|
|
Slavonijo, zemljo plemenita, vele ti si lipo uzorita. Okićena zelenim gorama, obaljana četirim vodama, na priliku zemaljskoga raja.
|
|
![]() |
|
Hvala vam svima
mali gogo da si malo bliže puno bi ja od tebe ideja još skupila,
Kontesa ne kupuj - poslat ću ti
Hoya moraš doći vidjeti u živo, sve je to ipak nekako divlje, ali mene veseli.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
proljeće ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
Triša...
![]() ![]() Jednostavno nemam riječi kako bih se izrazila za tvoj lijpi vrt!!!
|
|
![]() |
|
Odavno sam ja Triša tu gledala tvoj vrt u punom cvatu. Tada još nisi toliko doradila detalje i bilo je predivno. Sada vidim da se poigravaš bojama, visinama biljčica... Mogu se samo veseliti prizoru ! |
|
|
|
![]() |
|
rose ![]() *Moderator Foruma ![]() ![]() Moderatorica Pridružen: 16 Listopad 2008 Status: Offline Bodovi: 5598 |
predivno,sve je lipo u cvatu.....
![]() |
|
![]() |
|
Dan predivan, pa su i moje bilje zaslužile poseban tretman. Presadila sam dvije male kalatee u jednu veliku teglu, a nju sam stavila u ukrasnu bačvicu, koju mi je napravio mm.
Sada imam u hodniku više mjesta jer sam puno toga iznijela van
Kad smo već kod "unutrašnjosti" jako sam zadovoljna sa hoyom, bila je mali pelcerić, a bacila je u dva zimska mjeseca sigurno desetak listova - drži se fenomenalno - mjesto joj je očita pogođeno, pa mi je nadoknadila gubitak stefanotisa (i on će van samo neka još malo zgrije).
Dodala sam neke kaktuse i sukulente u kamenjar i malo ga očistila
Hibiskus, koji mi je mm kupio za 8.mart smjestila sam van na terasu, iako nisam baš sigurna da mu neće biti prehladno po noći.
Zasluženo mjesto među bodljikavcima dobio je i ovaj kaktus imenom?
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Triša radišna kao i uvijek, a cvijeće sve ljepše i ljepše, kolekcija sve veća i veća. Bravo Triša. ![]() |
|
život je more
|
|
![]() |
|
iris ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 18 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4502 |
Triša baš si bila vrijedna..jesam i ja ali samo malo....prehladno mi je bilo...puhao vjetar a oblačno Možda da ipak uneseš hibiscus...jer on je vjerojatno do sada bio u nekom plasteniku ili stakleniku pa da mu ne bude nagla promjena
|
|
![]() |
|
Imaš pravo iris, noćas ću ga ipak staviti u kuću, da bio je u grijanom prostoru - pa da ne riskiram.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
niho ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 08 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 9297 |
Neznam šta bi rekla kad su već dr. kazali ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
minimode ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 23 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 1418 |
Triša vrt vam je pravo carstvo!
![]() kamenjar
![]() a hibiskus
![]() |
|
«Ljudi se doživljavaju previše ozbiljno. To je nasljedni grijeh. Da su se pećinski ljudi više smijali, vjerovatno bi svjetska povijest drugačije izgledala.»
O. Wilde |
|
![]() |
|
nuna ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Siječanj 2008 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 812 |
Koje cvijeće Triša,koliko samo jaglaca.Super je sve.
|
|
![]() |
|
SilveK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Jaglaci su mi baš prekrasni. Triša, kaj ti nebu na pamet palo jesti tvoj čarobni grah
![]() ![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3233343536 243> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |