Adenium obesum - Pustinjska ruža |
Odgovori | Stranica <1 333334335336337 407> |
Korisnik | |
milica09
Nedavno posijan Pridružen: 23 Svibanj 2013 Status: Offline Bodovi: 57 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
Sponzorirani linkovi | |
cupsica
Pustio korijenje Pridružen: 24 Kolovoz 2013 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 247 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Blago tebi, moji siročići izgledaju kao da ih je netko isisao... Smežurali su se nevjerojatno Koliko si ti stare beboline? Baš su prave buce |
|
Glikica
Cvjetni guru Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Cimi, tvoj je jedan, ali vrijedan, odličan je.
Cupsica,sad samo polako sa zalijevanjem, nemoj pretjerati od silne želje da se što prije opet zaoble. Trebat će im vremena, kao što Marsha kaže. Držim ti fige, jer dobro znam kakve muke prolaziš. Lane u ovo doba sam to isto radila, sad opet sijem i opet mi je muka, a mislila sam kako će ovaj puta biti lakše. Milica09, tvoji su dobri, fino su buci-buci, to se traži.
|
|
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
|
milica09
Nedavno posijan Pridružen: 23 Svibanj 2013 Status: Offline Bodovi: 57 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Moji su posejani 12.08.2013 i od prve ture 12 semenki sve mi nikle, a drugu turu drugih 12 semenki sam posejala par dana kasnije svih 12 propalo Pojavila se neka plesan na povrsini zemlje i nije im bilo spasa. Ali sad mi je bitno da ovi lepo napreduju .
|
|
marsha
Mladi grm Pridružen: 17 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 576 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Cimicifuga krasan primjerak!!! koliko je star?
|
|
Glikica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo moji klinci, tu ih je 8, a trojica su još negdje okolo:
|
|
|
|
marsha
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Glikica slatki su :) a da ih izvadis iz kutije na sunce da ih skroz grije?
|
|
Glikica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ma dobro im je i ovako, ne treba to previše razmaziti, da se ne bi "oteli" kontroli.
Šalim se, grije ih sunce skroz odozgor.
|
|
|
|
mali kaktus
Cvjetni guru DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Cimi,prekrasan ti je,koliko dugo ga imaš?
|
|
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju. |
|
Glikica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Cimi, ovo nije obesum, koji je to ? Jel socotranum ? Ili ?
|
|
|
|
Glikica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
A ja imam blizance, nadaM SE DA ĆE SE VIDJETI NA SLIKAMA:
|
|
|
|
Cimicifuga
Cvjetni guru Najljepši vrt 2017 Pridružen: 11 Studeni 2009 Lokacija: Velika Gorica Status: Offline Bodovi: 5167 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Moga bucka sam dobila kao bebača od jedne naše drage forumašice. Koja je točno vrsta / kultivar to neznam, a koliko znam posijan je početkom 2011. godine. Evo kako se razvijao:
22.10.2011. 13.11.2011. podizanje iz zemlje i orezivanje 12.04.2012. 05.07.2012. prvo cvjetanje 13.08.2012. 29.11.2012. podizanje iz zemlje i orezivanje grana 15.10.2013. |
|
@kaktus
Trajnica Pridružen: 14 Svibanj 2013 Lokacija: markovac našičk Status: Offline Bodovi: 2374 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
prekrasno izgleda
|
|
Razum nam može reći što trebamo izbjegavati,
ali samo nam srce kaže što moramo učiniti.(Joubert) |
|
marsha
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Cimicifuga, krasan opis u slikama. Evo možda netko prepozna koja je vrsta
|
|
Glikica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Cimi, pretpostavljam da nakon cvatnje opet ide pod nož ?
|
|
|
|
Glikica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
E da, molim komentar na moje blizance; što sad s njima ?
|
|
|
|
Cimicifuga
Cvjetni guru Najljepši vrt 2017 Pridružen: 11 Studeni 2009 Lokacija: Velika Gorica Status: Offline Bodovi: 5167 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Upravo tako. Namjeravam orezati na iste grane kao zadnji puta - znači, sada će biti kraći ostaci tih grana. Gledala sam na tim dijelovima grana ima mirujućih pupova iz kojih mogu izniknuti nove grane. Ne bih htjela rezati na novim granama jer se bojim da bi kada potjera slijedeće godine bio pregust i izgledao kao metla. Mada niti sa ovim izgledom nisam zadovoljna. Kod adeniuma mi se inače najviše sviđa kaudeks, a grane bi po mome ukusu trebale biti zakržljale - neznam kako to dobiti? Ovo kako mi grane sada rastu kao lude mi se baš ne sviđa... A što se tiče tvojih blizanaca neznam što bi bilo najbolje. Da li ih razdvojiti ili ostaviti ovako pa imati interesantan duo, no istovremeno riskirati da smetaju u rastu jedan drugome i da se možda na dodiru stvaraju uvjeti za trulenje? |
|
cupsica
Pustio korijenje Pridružen: 24 Kolovoz 2013 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 247 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Cimicifuga, prekrasna biljkica i hvala na slikicama - sad znam i kad ću otprilike ( kad narastu) odrezati svoje
Glikica, da sam na tvojem mjestu, ja bih ih ostavila tako... Bit će jako zanimljivi kad narastu. Ustvari, da nisam svoje neki dan presađivala, sada bih dvoje tako spojila... Po mogućnosti s različitom bojom cvijeta. Kad narastu i korijeni im se isprepletu bit će baš zanimljiva biljka. |
|
moon
administrator Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
cupsica, kako izgledaju tako dupli adeniumi, možeš potražiti na pinusovim slikama na nekim od prethodnih stranica i dok su rasle kao male biljke, a i kasnije kad su već postali pravi krasni primjerci
Cimicifuga lijep slikovni prikaz tvog jednoga, ali vrijednoga |
|
marsha
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Glikica znam što ćeš s njima, dođem ja sad po blizance
Šalim se Uživaj u njima jer je to zbilja rijetko i posebno
|
|
Odgovori | Stranica <1 333334335336337 407> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |