Adenium obesum - Pustinjska ruža |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 332333334335336 407> |
Korisnik | |
cupsica ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2013 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 247 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Moji su u stakleniku pod sijalicom, pa se nekako nadam da ću im barem malo uspjeti simulirati toplije vrijeme
![]() Primjetila sam i grešku kod sađenja svojih... Supstrat mi nije dovoljno propusan. To nisam primjetila dok nisu bili pod sijalicom, jer sam ih onda zaljevala svakih 3-4 dana. Nije baš bilo toplo i nije bilo potrebe da ih natapam. Pod sijalicom vidim da sam prvi supstrat dobro izmješala, jer ujutro zalijem malce upalim sijalicu i drugo jutro je on sasvim suh i raspucao. Drugi put kad sam sijala nisam napravila dobar omjer i tom supstratu treba 2 dana. Načitala sam se ovdje o truleži i kako lako istrunu, pa rađe čekam da se supstrat skroz osuši. Sad čekam da malo porastu, pa ću ih presaditi u bolji supstrat - propusniji. |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Wolfsbane ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2012 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 708 |
puklo ih cvjetanje, bas su blesavi :D
![]() skroz bijeli sijanac ![]() drugi prozor ![]() |
|
velika gorica
|
|
![]() |
|
ajama ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
neka ih samo puca.bar su ti prozori rascvijetani
|
|
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
|
|
![]() |
|
marsha ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 17 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 576 |
Wolfsbane, baš su divni
![]() |
|
![]() |
|
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
Ja bih onaj bijeli, meni se sviđa.
|
|
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Lijepi su vam adeniumi,ali,ali meni ipak fale Pinusovi,gdje na je nestao?
|
|
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju. |
|
![]() |
|
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
Iz čiste znatiželje sam na njuškalu kupila sjemenke: 10 kom = 30 kn (dobila 11 kom). Lik sjemenke nabavlja preko e-bay i preprodaje. Zanimljivo da su sve nikle u roku od tri dana.
A one moje koje sam preko tog istog e-baya naručila prije dva i pol mjeseca nikad nisu stigle. Sad više niti ne odgovaraju na e-mail.
|
|
|
|
![]() |
|
marsha ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 17 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 576 |
Glikica koje vrste si kupila?
|
|
![]() |
|
Neki "kendo" crveni je, navodno.
|
|
|
|
![]() |
|
cupsica ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2013 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 247 |
Da li će malcima jako naškoditi ako ih sada presadim dok su ovako maleni? Imaju nešto više od mjesec dana.
U prijašnjem postu sam napisala da sad primjećujem da im nisam dobar supstrat napravila, jednostavno nije dovoljno propustan. Malci su lijepi, debeljuškasti, svi su dobili drugi par listića. Neki imaju zeleni caudex, a neki smeđi. To pretpostavljam da je normalno ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Wolfsbane ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2012 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 708 |
mozes ih presadit ali jako moras paziti da se ne isuse. vec par minuta na zraku je dovoljno da im korijen pocne odumirati. sto ce prezivjeti vjerojatno, ali ce jako stagnirati kasnije. obavezno ih odma natopiti kad su u novom supstratu.
zeleni caudex imaju oni bez pigmenta, kasnije bi trebali imati bijeli cvijet. ali ako nisu na suncu ne mora biti, jer teze dobivaju pigmentaciju pod umjetnim svjetlom.
|
|
velika gorica
|
|
![]() |
|
Glikica hoćeš sad sijati ili na proljeće?
|
|
![]() |
|
Posijala sam ih i svi su nikli. Toplo je ovih dana.
|
|
|
|
![]() |
|
Ovu turu sijanja sam malo drugačije promatrala:
bile su dva oblika sjemenki, kratke pa debele i tanke pa dugačke. Točno tako su i proklijale, debele sjemenke su bacile debeljuškastu biljčicu odmah u startu, a one vitke i visoke su proklijale kao špagete. Baš me zanima kako će se dalje razvijati. Sijala sam svaku u zasebnu čašicu, klijavost im je bila super ( tri dana) neke su same odbacile ljuskice, nekima sam pomogla.....uglavnom, zadovoljna sam. Za sada !
|
|
|
|
![]() |
|
Uf, ja sam na sto muka...
Presadila sam jutros svoje malce u bolji supstrat, vadila sam jednog po jednog i odmah stavljala u novi supstrat. Jako pažljivo sam ih vadila i dobro pazila da im korjenčiće ne potrgam. Nakon toga sam ih obilno zalila. I sad ih gledam baš svaki je nekako plosnat, usukan... Izgledaju kao da će krepucnut. Baš su bili lijepi debeljuškasti, a sad izgledaju kao da ih je nešto priklještilo ![]() Jel ima oporavka od ovoga ili? ![]() |
|
![]() |
|
Zaboravih reći...
Vrag mi nije dao mira, pa sam i onog kupljenog starijeg presadila... Prekrasno mu raste korijenje... Stvarno sam se začudila kakvo debelo korijenje je dobio od zadnjeg presađivanja... Ali, naravno, i njega upropastih... I on se usukao i plosnat je... ![]() |
|
![]() |
|
milica09 ![]() Nedavno posijan ![]() Pridružen: 23 Svibanj 2013 Status: Offline Bodovi: 57 |
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Cupsica, svako presadivanje za biljku je stres. Trebali bi ti se s vremenom opet zaoblit. Bas sam nedavno tu pisala o istom. Mome je trebalo cca mjesec i pol da se ponovno zdeblja kako spada. Posto su malci budu i prije. Ista stvar mi se desila kad sam prije par dana malce presadivala, smezurali su se, moze bit da je doslo i do povrede korjencica prilikom vadenja iz supstanta.
|
|
![]() |
|
Hvala ti Marsha
![]() Milica09 prekrasni su ti malci. Prave buce debeljuce ![]() |
|
![]() |
|
Cimicifuga ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt 2017 Pridružen: 11 Studeni 2009 Lokacija: Velika Gorica Status: Offline Bodovi: 5167 |
Moj jedini adenium, kojeg ste imali priliku vidjeti ovdje "od malena", ljetos je imao dva velika iskušenja. Prvo su ga napale neke beštije koje nikako nisam mogla uništiti pa je jadan trpio, izgubio skoro sve lišće... Na kraju sam uspjela potamaniti gamad sa nekim sredstvom i jadna biljka je odahnula. Ali ne za dugo: snažan vjetar za vrijeme ljetne oluje srušio ga je sa prozora na trećem katu! Bila sam uvjerena da se sav smrskao (kao posuda u kojoj je bio) - ali za ne povjerovati, prošao je sa samo par ogrebotina na dvije - tri grane.
Brzo je prebolio presađivanje i od tada redovito cvjeta! ![]() ![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 332333334335336 407> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |