Falenopsis - Phalaenopsis |
Odgovori | Stranica <1 3132333435 58> |
Korisnik | |
alisa
Trajnica Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 2545 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mihi,predivne su!!Bijela posebno :)
|
|
Jupiiiiiiiiiii
|
|
Sponzorirani linkovi | |
bebolina
Cvjetni guru Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati. I. Andrić
|
|
moon
administrator Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Cimicifuga
Cvjetni guru Najljepši vrt 2017 Pridružen: 11 Studeni 2009 Lokacija: Velika Gorica Status: Offline Bodovi: 5167 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Predivne su vam orhideje - i jednobojne i točkaste i prugaste... nezna se koja je od koje ljepša.
Ja se za svaku mirovinu darivam sa jednom. Ovaj puta mi je i mm od sebe kupio jednu, a kako je bilo nekih polumrtvih sirotica na rasprodaji, onda sam još dvjema spasila život - (baš sam velikodušna! ) Moje su inače cijelu zimu u cvatu. Nešto sam sliknula pa ću ih ovih dana i pokazati. |
|
moon
administrator Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Cimicifuga....unaprijed se veselim slikama tvojih orhideja.
Moja, ova štp joj je slika iznad, danas je otvorila i treći cvijetić, baš je lijepo vidjei nešto rascvjetalo u ovo zimsko vrijeme
|
|
SolarWindKiss
Upravo klijam Pridružen: 08 Siječanj 2012 Status: Offline Bodovi: 100 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Zanima me koliko dugo traje cvatnja kod phalova? Onaj kojeg sam kupila krajem 9 mjeseca i koji je imao dosta cvjetova je i danas u bogatom cvatu a i dalje tjera nove cvjetne pupoljke, a plus uporedo s time mu je izrastao jos jedan list....problem je u tome sto mu je dosta supstrata vec nestalo i pola posude odozdol mu je gotovo prazno a koliko sam citala ne bi se trebao presadjivati dokle god je u cvatu...pa zato pitam koliko dugo mu traje cvatnja?
|
|
Cimicifuga
Cvjetni guru Najljepši vrt 2017 Pridružen: 11 Studeni 2009 Lokacija: Velika Gorica Status: Offline Bodovi: 5167 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
moon
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Cimicifuga...ovo je raj za oči, svaka na svoj način je lijepa i elegantna, no ova zadnja je još i raskošna
|
|
Mihi
Upravo klijam Pridružen: 05 Prosinac 2012 Status: Offline Bodovi: 115 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
wow!! orhideje su vam fenomenalne..pa kaj im delate???
jel se to meni čini il ovoj zadnjoj ide grančica iz sredine lista? |
|
Cimicifuga
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ma ništa im ne delam, čak šta više, nemam uopće ranijih iskustava sa orhidejama. Uvijek sam smatrala da te biljke nemaju šanse u stanu sa centralnim grijanjem - sve dok ovdje na forumu nisam pročitala da i u takvim uvjetima mogu uspijevati.
Ja ih redovito odmah poslije kupnje presadim u teglu promjera 16 - 18 cm. Vreća zemlje za orhideje koju sam kupila je takva mješavina da je u njoj prilično malo krupnijih komada kore. Prvo sam pomislila da im takva neće odgovarati, ali iz priloženog se vidi da im očito paše. Zbog takvog sastava, ne držim ih potopljene u vodi već ih normalno zalijem i to kada im se zemlja jako već osušila - sada po zimi to bude i nakon desetak dana. Držim ih na jugu, od kasne jeseni do ranog proljeća na prozoru, tako da su izložene i suncu kada ga ima (s obzirom da je u to vrijeme slabo, ne škodi im), a od sredine proljeća do sredine jeseni držim ih u svijetlom prostoru, ali bez direktne izloženosti suncu. Ova bijela špricana (zadnja) je prva orhideja koju sam si kupila. Kako sam već napisala ima trenutno 38 cvijetova i od kada sam ju kupila prije dvije - tri godine gotovo neprestano cvjeta. Evo i sada, uza sve te cvijetove i još nešto pupoljaka, već tjera novu cvjetnu stapku. Inače, nije joj niti jedna cvjetna stapka narasla iz središta - sve su izrasle iz pazušca lista. Prošli puta kada sam kupovala orhideje naišla sam na dvije koje su imale cvjetne stapke iznikle iz samog središta. Na svakoj toj stapci prije pupoljaka bila su i jedan - dva sitnija lista. Pitala sam prodavačicu da mi objasni - što ona normalno nije znala. Zna li mi netko od vas objasniti što se događa poslije sa takvim phalom? |
|
bebolina
Cvjetni guru Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati. I. Andrić
|
|
Mihi
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Cimicifuga takvi phalovi žive još neko vrijeme i cvatu ali budući da nisu u mogučnosti da tjeraju novo lišće e žive dugo..žive toliko kolko im treba da im s esvo lišće posuši..ali nekad takvi phalovi samoubojice puste keiki tak da ispadne sve ok na kraju..
ja imam jedan phal kojem se strgal zadnji list skroz iz baze i nikad više nije potjeral novi ali mi je zato pustil keiki iz smaog središta biljke i jedan sa strane bazalni keiki i sad imam sve tri deje žive u jednoj tegli..upravo jedan keiki pušta stapku :) bebolina krasni žućeki i krasni adeniumi ;) |
|
Anastazija_
Cvjetni guru 1. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 09 Lipanj 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 6004 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Cimi, prekrasne su , moje nikad nemaju tako puno cvjetova. |
|
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
|
|
Monna
Trajnica 3. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 13 Travanj 2008 Lokacija: Pozega Status: Offline Bodovi: 2376 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
pozdrav iz Zlatne doline
|
|
pčelica7
administrator Pridružen: 27 Listopad 2008 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 1966 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Monna super, bit će cvjetić iznenađenje......koliko često polivaš orhideje?
|
|
Kad ima volje, ima i načina. (G.B.Shaw)
|
|
moon
Opcije poruke
Hvala(0)
|
bebolina...žućko je krasan
monna...bit će cvjetića, da sam vidjela samo list bez pupova, rekla bih kao da joj nešto s listom nije baš najbolje, a vidi ti nj, ona pupa i opovrgava sve |
|
Mihi
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Moona listovi baš i ne izgledaju najbolje..kolko često ju zalijevaš?? meni se čini da ti je orhideja žedna..listovi moraju biti jedri i napeti a ovi tvoji su jako smežurani..kakvo je korijenje??
|
|
Monna
Trajnica 3. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 13 Travanj 2008 Lokacija: Pozega Status: Offline Bodovi: 2376 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ma ja bih rekla da su smrznute u sjevernom prozoru....sumnjam da im fali vode
|
|
pozdrav iz Zlatne doline
|
|
alisa
Trajnica Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 2545 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Jooj,koja raskoš na ovoj stranici!Predivne orhideje!
Cimicifuga,ona bijela je fantastična.Ma sve su lijepe...Monna ,onakve znaju biti i od viška vode.Bar se meni dešavalo to..
|
|
Jupiiiiiiiiiii
|
|
Puffy
Nedavno posijan Pridružen: 24 Lipanj 2012 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 90 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Od oko 115 pupova, ovo je trenutno procvalo. Dakle, čekamo ostatak i onda... nove slike!
http://s3.postimage.org/wl31r622b/cedevita.jpg[/img] http://s3.postimage.org/k56bxf8qb/bordo.jpg[/img] |
|
Filip, Valpovo
Odjel za biologiju | Osijek |
|
Odgovori | Stranica <1 3132333435 58> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |