Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Orhideje i mesožderke
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Falenopsis - Phalaenopsis
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Falenopsis - Phalaenopsis

Odgovori Odgovori Stranica  <1 3132333435 58>
Korisnik
Poruka
alisa View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Status: Offline
Bodovi: 2545
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje alisa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Veljača 2013 u 20:07
Mihi,predivne su!!Bijela posebno :) 
Jupiiiiiiiiiii
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12672
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Veljača 2013 u 20:09

Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Veljača 2013 u 14:46
bebolina....krasan jeClap

evo i moga

Na vrh
Cimicifuga View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši vrt 2017

Bodovi: 5167
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Cimicifuga Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Veljača 2013 u 13:21
Predivne su vam orhideje - i jednobojne i točkaste i prugaste... nezna se koja je od koje ljepša.
Ja se za svaku mirovinu darivam sa jednom. Ovaj puta mi je i mm od sebe kupio jednu, a kako je bilo nekih polumrtvih sirotica na rasprodaji, onda sam još dvjema spasila život - (baš sam velikodušna! LOL)

Moje su inače cijelu zimu u cvatu. Nešto sam sliknula pa ću ih ovih dana i pokazati.
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Veljača 2013 u 14:19
Cimicifuga....unaprijed se veselim slikama tvojih orhideja.

Moja, ova štp joj je slika iznad, danas je otvorila i treći cvijetić, baš je lijepo vidjei nešto rascvjetalo u ovo zimsko vrijeme smile126
Na vrh
SolarWindKiss View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 100
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SolarWindKiss Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Veljača 2013 u 00:12
Zanima me koliko dugo traje cvatnja kod phalova? Onaj kojeg sam kupila krajem 9 mjeseca i koji je imao dosta cvjetova je i danas u bogatom cvatu a i dalje tjera nove cvjetne pupoljke, a plus uporedo s time mu je izrastao jos jedan list....problem je u tome sto mu je dosta supstrata vec nestalo i pola posude odozdol mu je gotovo prazno a koliko sam citala ne bi se trebao presadjivati dokle god je u cvatu...pa zato pitam koliko dugo mu traje cvatnja?
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši vrt 2017

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Cimicifuga Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Veljača 2013 u 02:04
Ove prve dvije su mi nove.
Najviše cvijetova ima bijela sitno špricana - sada ima 38 cvijetova i još ima pupoljaka, (a već tjera novu cvjetnu stapku).
Poseban gušt mi je sada po zimi boraviti u svojoj balkonsobici okružena mnogobrojnim cvijetovima orhideja.

Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Veljača 2013 u 10:04
Cimicifuga...ovo je raj za oči, svaka na svoj način je lijepa i elegantna, no ova zadnja je još i raskošna
Na vrh
Mihi View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 115
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mihi Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Veljača 2013 u 12:19
wow!! orhideje su vam fenomenalne..pa kaj im delate???
jel se to meni čini il ovoj zadnjoj ide grančica iz sredine lista?
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši vrt 2017

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Cimicifuga Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Veljača 2013 u 18:37
Ma ništa im ne delam, čak šta više, nemam uopće ranijih iskustava sa orhidejama. Uvijek sam smatrala da te biljke nemaju šanse u stanu sa centralnim grijanjem - sve dok ovdje na forumu nisam pročitala da i u takvim uvjetima mogu uspijevati.
Ja ih redovito odmah poslije kupnje presadim u teglu promjera 16 - 18 cm. Vreća zemlje za orhideje koju sam kupila je takva mješavina da je u njoj prilično malo krupnijih komada kore. Prvo sam pomislila da im takva neće odgovarati, ali iz priloženog se vidi da im očito paše. Zbog takvog sastava, ne držim ih potopljene u vodi već ih normalno zalijem i to kada im se zemlja jako već osušila - sada po zimi to bude i nakon desetak dana.
Držim ih na jugu, od kasne jeseni do ranog proljeća na prozoru, tako da su izložene i suncu kada ga ima (s obzirom da je u to vrijeme slabo, ne škodi im), a od sredine proljeća do sredine jeseni držim ih u svijetlom prostoru, ali bez direktne izloženosti suncu.

Ova bijela špricana (zadnja) je prva orhideja koju sam si kupila. Kako sam već napisala ima trenutno 38 cvijetova i od kada sam ju kupila prije dvije - tri godine gotovo neprestano cvjeta. Evo i sada, uza sve te cvijetove i još nešto pupoljaka, već tjera novu cvjetnu stapku.

Inače, nije joj niti jedna cvjetna stapka narasla iz središta - sve su izrasle iz pazušca lista.
Prošli puta kada sam kupovala orhideje naišla sam na dvije koje su imale cvjetne stapke iznikle iz samog središta. Na svakoj toj stapci prije pupoljaka bila su i jedan - dva sitnija lista. Pitala sam prodavačicu da mi objasni - što ona normalno nije znala.
Zna li mi netko od vas objasniti što se događa poslije sa takvim phalom?
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12672
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Veljača 2013 u 19:00
Prekrasne dejeClap
Moje žuće

Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
Mihi View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mihi Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Veljača 2013 u 19:05
Cimicifuga takvi phalovi žive još neko vrijeme i cvatu ali budući da nisu u mogučnosti da tjeraju novo lišće e žive dugo..žive toliko kolko im treba da im s esvo lišće posuši..ali nekad takvi phalovi samoubojice puste keiki tak da ispadne sve ok na kraju..
ja imam jedan phal kojem se strgal zadnji list skroz iz baze i nikad više nije potjeral novi ali mi je zato pustil keiki iz smaog središta biljke i jedan sa strane bazalni keiki i sad imam sve tri deje žive u jednoj tegli..upravo jedan keiki pušta stapku :)

bebolina krasni žućeki i krasni adeniumi ;)
Na vrh
Anastazija_ View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
1. Najljepši vrt - Proljeće 2014

Bodovi: 6004
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anastazija_ Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Veljača 2013 u 19:48

Cimi, prekrasne su  smile94, moje nikad nemaju tako puno cvjetova.
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
Na vrh
Monna View Drop Down
Trajnica
Trajnica
3. Najljepši vrt - Proljeće 2014

Bodovi: 2376
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Monna Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Veljača 2013 u 13:51
curke orhideje su vam prekrasne....a mene je moja iznenadila neki dan s pupicima....e sad....vise nemam pojma ni koje je boje ova Confused

pozdrav iz Zlatne doline
Na vrh
pčelica7 View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 1966
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje pčelica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Veljača 2013 u 19:16
Monna super, bit će cvjetić iznenađenje......koliko često polivaš orhideje?
Kad ima volje, ima i načina. (G.B.Shaw)
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Veljača 2013 u 19:42
bebolina...žućko je krasan
monna...bit će cvjetića, da sam vidjela samo list bez pupova, rekla bih kao da joj nešto s listom nije baš najbolje, a vidi ti nj, ona pupa i opovrgava sve

Na vrh
Mihi View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mihi Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Veljača 2013 u 20:56
Moona listovi baš i ne izgledaju najbolje..kolko često ju zalijevaš?? meni se čini da ti je orhideja žedna..listovi moraju biti jedri i napeti a ovi tvoji su jako smežurani..kakvo je korijenje??
Na vrh
Monna View Drop Down
Trajnica
Trajnica
3. Najljepši vrt - Proljeće 2014

Bodovi: 2376
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Monna Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Veljača 2013 u 07:22
ma ja bih rekla da su smrznute u sjevernom prozoru....sumnjam da im fali vode
pozdrav iz Zlatne doline
Na vrh
alisa View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2545
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje alisa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Veljača 2013 u 11:29
Jooj,koja raskoš na ovoj stranici!Predivne orhideje!
Cimicifuga,ona bijela  je fantastična.Ma sve su lijepe...Monna ,onakve znaju biti i od viška vode.Bar se meni dešavalo to..
Jupiiiiiiiiiii
Na vrh
Puffy View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 90
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Puffy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Veljača 2013 u 15:54
Od oko 115 pupova, ovo je trenutno procvalo. Dakle, čekamo ostatak i onda... nove slike!

http://s3.postimage.org/wl31r622b/cedevita.jpg[/img]

http://s3.postimage.org/k56bxf8qb/bordo.jpg[/img]
Filip, Valpovo
Odjel za biologiju | Osijek
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 3132333435 58>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,203 sekundi.