Adenium obesum - Pustinjska ruža |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 322323324325326 407> |
Korisnik | |||
marsha ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 17 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 576 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
Glikica, imas pravo. Dam svima sansu da se izbore da vidim kakvi ce ispasti. Obicno su mi bas ti ispali zanimljivi. Za sad nisam niti jednog bacila ak je bio malo slabiji.
|
|||
![]() |
|||
Sponzorirani linkovi | |||
![]() |
|||
cupsica ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2013 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 247 |
||
Za sada nema, ali posijani su 19.09. pa si mislim da još ima vremena... Jel?! ![]() |
|||
![]() |
|||
marsha ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 17 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 576 |
||
cupsica, ima još šanse, pogledaj danas. Da li ti se orosila folija pod kojom ih držiš?
|
|||
![]() |
|||
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
||
prošlogodišnji sijanci, 22. 9. 2013 Za klijanje adeniumi ne trebaju svijetlo ali toplotu i vlagu trebaju. Svoje sijem pojedinačno u plastične čaše. Poslije stavim na neku metalnu tacnu pa na rutar ili neki drugi izvor toplote (satelitski resiver). Čim prokliju odmah istog momenta idu na prozorsku policu. Ovo sada jesensko vrijeme je neko prijelazno razdoblje.
Dani si topli i sunčani. Temperatura ide do 20 C. Noći hladne . Temperature od 5 – 10 C. Adeniumi noći provode u garaži ali
dane vani na suncu.
|
|||
![]() |
|||
cupsica ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2013 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 247 |
||
Orošena je od prvog dana ![]() Sada su sunčani dani pa preko dana stoji na suncu, a po noći je unutra na toplome... Nadam se da će ovih dana krenuti mali Adeniumići :) |
|||
![]() |
|||
||
Pinus
![]() Kada me ljudi pitaju što to sadim ( opet ![]() ![]() Ljepše su nego na googlu ![]() |
|||
![]() |
|||
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
||
A gdje nam se Bebolina izgubila ? Zna li netko , jel sve ok s njom ?
|
|||
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
|||
![]() |
|||
Dini55 ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 24 Ožujak 2013 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 151 |
||
Mogu li sada posaditi adeniume? Nalazim se u Rijeci i jos uvijek ima dosta sunčanih dana.
Btw, gdje mogu sada nabaviti adeniume, je li ebay pouzdan? Naručivao sam prije stvari s njega ali pošto čitam da sjeme mora biti svježe nekako ne znam da li da naručim.. |
|||
![]() |
|||
||
Možeš probati, možda uspije ![]() O uspješnosti klijanja sjemena u ovo doba meni je bolje da šutim, s obzirom da je jedini Adenium koji imam kupljen ![]() |
|||
![]() |
|||
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
||
![]() ![]() Čim zahladi moji adeniumi idu u svoj novi zimski prostor, dobili su ostakljenu najsunčaniju terasu s grijanjem i adekvatnu rasvjetu da im bude sunčano i kad sunca vani nema
![]() |
|||
![]() |
|||
![]() |
|||
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
||
evo dva
kvalitetna linka za sjeme: Rinoa
Catalogue June 2013.pdf – seeds a ovdje imaš
kvalitetnu ponudu cijepljenih sadnica adeniuma: Rinoa
Catalogue June 2013.pdf – grafted plant
|
|||
![]() |
|||
||
Došla sam doma s posla i idem pogledati svoje klijalište... Očekujem još jedno ništa, a kad ono
![]() ![]() S obzirom da mi je netko na ovom forumu ( pardonček ne sjećam se točno tko) rekao da sjeme samo položim na supstrat, sad imam lijepi pogled na sjeme i razvoj :) Dvije su sjemenke puknule i izlazi mala, mala biljkica van, a treće sjeme je za sada napuklo. Joj, o happy day ![]() |
|||
![]() |
|||
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
||
Cupsica, poznat mi je taj osjećaj i potpuno razumijem tvoju sreću. Kad sam sijala svoje, pregledavala sam ih prije posla, pa odmah po dolasku s posla, pa opet malo kasnije i još jednom prije spavanja.
Sve je to normalno ![]() Sretno !
|
|||
|
|||
![]() |
|||
||
Potpuno isto i kod mene... Svako toliko sam gledala u sjeme, kao da će se u sat-dva nešto drastično promijeniti ![]() Iako, već sam laganini odustala da će išta biti od mojih sijanaca, tako da sam danas pogledala onako reda radi, da se uvjerim da i dalje nema ništa... Kao ono iznenađenje ![]() Sad ih se bojim i gledati da ne bi propali ![]() |
|||
![]() |
|||
||
Cupsica, cestitam :-)
znaci dva izlaze. Od koliko? Jos ih drzi pod folijom dok se ne usprave. Mozda ces morat kasnije micat sama ljuskicu ako sami ne budu odbacili. |
|||
![]() |
|||
||
Hvala ![]() Dva izlaze, treći bi isto mogao jer je sjeme napuklo... Za sada 2 od 5 ![]() Ma sve ću micati, samo neka oni meni rastu ![]() |
|||
![]() |
|||
||
Ajde super. Vec sam mislila sijat za te ;-)
|
|||
![]() |
|||
||
Hvala ![]() Izgleda da neće biti potrebe za tim ![]() Više me čak nije niti briga da li će cvjetovi biti boje kakve sam naručila, sada sam u fazi "samo neka bude bilo kaj"... ![]() |
|||
![]() |
|||
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
||
Ajme, Pinus, koji krasan "vlak"
![]() |
|||
![]() |
|||
||
Ma i ja sam kod naručivanja sjemena birala boje, pa sve neki dupli ......
Poslije mi je bilo bitno samo da niknu, a poslije i da rastu i da se razviju u lijepe biljke. Sad više niti ne znam koje sam to bila naručila i koji je koji !
|
|||
|
|||
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 322323324325326 407> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |